2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizde doğumdan sonra sünnet yaptırmayı düşünüyoruz canım en iyisi hem bebek de bişey anlamıyo rahat olur.

Sen hemen duşa gir canım ben de yazdım ama arada kaynamıştır geçen gittiğimde dr dedi bana da sıcak duş al diye...

kusura bakma kuzum ya okuyorum ama ne okudugumu bile görmüyorum hala sallanıyorum boş boş az melikeyle cene yaptım azcık merveyle lafladım ikide bir kocamla konuşuyorum öle sağdan soldan ama bi banyoya giremedim ne uyusugum ya olanları olacakları dısardan seyrediyorum sanki cok tuhafım özgem ya

melike ve özlem rabbm bi avazda kurtarsn,
bizler dua ediorus sizlerde rabbimin izniyle
sağ salim yavrularınıza kavuşursunuz inş.
sizle brlkte bzde cok heyecanlıyız,
inş herşey yolunda gider ve normal dogum yaparsınız

Canım ne kusu olur mu hiç böyle bi durumda normal ben kendimi düşünemiyorum bile...Sen yine de daha fazla oyalanmadan duşunu al ama çok uzun sürede kalma duşta ya da eşin geliyosa onu bekle öyle gir duşa...

tünaydın kızlar,

sabahın 10'undan beri uyutmaya çalıştığım bebeişim nihayet uyudu, ben de girip bi bakiim topiğe dedim.
sabahtan aptamil verdim zorla kızıma. bir türlü biberon istemiyor, 20ml vermeyi başardım yine de. bu sefer de doyup doymadığını anlayamadı biraz huysuzlaştı, tekrar emdi fln derken uykusu saptı. ancak uyutabildim. bi daha mama vermek istemiyorum çok zorda kalmazsam.
bugün tam 15 günlük oldukkkk....

emzirme yastığı , alt değiştirme masası ve bebek bezi çöp poşeti aldım diyen bir arkadaş vardı ismini hatırlayamıyorum. emzirme yastığı için hangisini önerirsiniz acaba. şöyle bir baktım da internette. visco olanları var. dikdörtgen yastık gibi olanları var, bir de sadece bebeğin kafasının altına gelecek şekilde yarım ay şeklinde olanları va,, anlatabildim umarım :) yardımcı olursanız sevinirim kızlar, fikri olan varmı, marka verecek olan ?

cadıya bak hele:) ayakta oynatıyo seni desene:) doymuştur o annnesi sen telaş yapma. alışmasın mamaya. 15.günü de kutlu mutlu olsun

peri_m

sezeryan sonrası gecelik mi pijama mı diye sormuşsun. benim hastanem gecelik istemişti ben de gecelik götürdüm ve çok rahat ettim gecelikle. evde bile ilk günler gecelik giydim. sonra lohusa pijamasına geçtim.

cadıya bak hele:) ayakta oynatıyo seni desene:) doymuştur o annnesi sen telaş yapma. alışmasın mamaya. 15.günü de kutlu mutlu olsun

teşekkür ederiz teyzesi:)
mamayı pek sevmedi sanırım. zaten memedeyken uyumaya alıştı, uykusu geldiğinde emmek istio sırf uyumak için

sağol cnm. benim 2 geceliğim 1 pijama takımım war, hepsini götüreyim madem:) gerçi bu geceliklerin emzirme bölmeleri hiç içime sinmedi yaa küçücükk, çok zor olur ordan emzirmek napcaz bilmem..

aaa biz de alışmıştık seninle beklemeye... demek geliyo yarın... ii bakalım, hayırlısıyla kolay bi şekilde gelsin Miray bebek... ii haberlerini bekliyoruz, melikecim...

Darısı başınıza Alevim.. İnşallah hepimiz sağlıkla kavuşuruz..

canlarım oğlum uyanıyor yavaş yavaş mama zamanı. kendinize iyi bakın olurmu...
melike, özlem, saful dualarım sizinle...

oooooooo hadi beklenen gün geldi inşallah sancısız hemencecik doğumun olsun cnm

aaa biz de alışmıştık seninle beklemeye... demek geliyo yarın... ii bakalım, hayırlısıyla kolay bi şekilde gelsin Miray bebek... ii haberlerini bekliyoruz, melikecim...

Allah hepinizden razı olsun kızlar.. Dualarınızı kabul etsin inşallah...
Hepimize kolay doğum nasip etsin.. Sağlıkla kavuştursun bebişlerimize..

görülen o ki doğumlar artmış...Arkdaşlar Allah yardımcımız olsun işallah.Yarın sabah bende sezeryana girecem ..bugün inanılmaz sakinim ama yarın sabah ne olur bilmem...Tuhaf duygular....

ayyyy demek yarın geliyo he hadi hayırlısı
hiç beklemiyordun dimii

melike cnm kolay doğumlar diliyorum sana. sağlıkla kavuş meleğine ve aramıza dönün güzel kızınla.. bir kız annesi olarak şunu söyleyebilirim ki çok tatlı oluyorlar. oyuncak bebek gibi, giydirip süslemek çok çok zevkli..en kısa zamanda sen de yaşayacaksın bunları zaten.güzel haberlerini bekliyoruz..

görülen o ki doğumlar artmış...Arkdaşlar Allah yardımcımız olsun işallah.Yarın sabah bende sezeryana girecem ..bugün inanılmaz sakinim ama yarın sabah ne olur bilmem...Tuhaf duygular....

Allah sağlıkla sıhhatle bebişine kavuştursun seni yarın cnm.. ben de epidural sezeryan oldm, 15 günlüğüz bugün. stres yapılacak bişey yok zaten, inanki çok kolay.. yine doğum yapsam yine sezeryan isterdm çok konforlu geldi bana şahsen.. inşallah seninde güzel bir doğumun olur..

canım sağol tecrübelerini paylaşmışsın
güle güle büyüt yavrunu

Canım seni de Allah sağlıkla kurtarsın.. Hayırlı doğumlar olsun hepimize

ayyyy demek yarın geliyo he hadi hayırlısı
hiç beklemiyordun dimii
Hem de hiççç :) Bakalım nasıl olcak :)

Sağol canımmm inşallah sağlıkla gelsin.. Ben şu an hayal bile edemiyorum senin yaşadıklarını, kucağıma almayı, sevip giydirmeyi :) Allah bize de nasip etsin inşallah..

öslemciiimmm seninde suyun gelmiş

hadi hayırlı doğumlar canım sağlıkla al kucağına bebişi

Sütümüz olmuyor, az oluyor diye, bebekler suni gıdalara mahkum edilmemelidir. Siz de 26 formülden birini seçip, deneyebilirsiniz. İşte anne sütünü artünü arttıran gıdalar:
1 – Anne hamileyken ayva yerse,kan dolaşımına faydalı olur.
2 – Marul yemek, anne sütünü arttırır
3 – Nohut yemek, anne sütünü arttırır
4 – Bal şerbeti, tıkanan damarları açar,sütü arttırır
5 – Yoğurt, üzüm, hurma, kuru incir, doğum yapan kadınların vazgeçilmez gıdasıdır.Hurma ve bal, lohusalık yaralarının tedavisini kolaylaştırır.
6 – Mürver çiçeği, biberiya anne sütünü arttırır
7 – Çakal eriği ( dağ eriği ) suda kaynatılıp, günde 3 kere 1’er çay kaşığı içilir.( Kabızlık yapmaması için sinameki ilave edilir )
8 – Havuç tohumu, su ile kaynatılıp içilir
9 – Funda, su ile kaynatılıp içilir
10 – Rezene, su ile kaynatılıp içilir
11 – Anason, su ile kaynatılıp içilir
12 – Turp tohumu, su ile kaynatılıp içilir
13 – Isırgan otu, su ile kaynatılıp içilir
14 – Kırmızı mercimek, mısır unu, yulaf unu, kimyon, çorba yapılıp içilir.
15 –Turp, badem, tavuk eti, yerelması, şalgam, enginar, muz, elma
16 – Şalgam suyu, anne sütünü arttırır
17 – Adaçayı, anne sütünü arttırır
18 – Maydanoz, anne sütünü arttırır
19 – Süt düğümlenmesinden, tıkanmasından şişen , sertleşen memeye nane lapası konursa tıkanıklığı giderir,şişi indirir
20 – 2 yaşına kadar bebek emzirilir.Bu zaman içinde beyni çok gelişir.Beyin için gerekli olan gümüş iyonu, cevizde bol miktarda vardır.Anne çokça ceviz yerse, sütten bebeğe geçer.Bebek, hariçten yemeye başladığında da ceviz yedirmek gerekir.Cevizi bal, azıcık sirke ile macun yapıp yedirmek yan tesirini telafi eder.Anne de ceviz yiyince bal şerbetine sirke katıp içerse daha aydalı olur.
21 – Çörek otu, ılık bal şerbetiyle içilirse anne sütünü arttırır
22 – Antep fıstığı, anne sütünü arttırır.Fazlası baş ağrısı yapar.Şeker telafi eder
23 – Soğan, anne sütünü arttırır.Fazlası bebekte karın ağrısı yapar
24 – Kara lahana ( Karadenizlilerin çok sevdiği lahana ) yemek, yemeğini yemek, anne sütünü arttırır
25 – Enginar yemek, her türlü yemeğini yemek anne sütünü arttırır
26 – Ayva, balla pişirilip lapa olarak ğöğüse bağlanırsa süt yollarını açar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…