- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #42.921
Canım seni de Allah sağlıkla kurtarsın.. Hayırlı doğumlar olsun hepimize
Hem de hiççç :) Bakalım nasıl olcak :)
Sağol canımmm inşallah sağlıkla gelsin.. Ben şu an hayal bile edemiyorum senin yaşadıklarını, kucağıma almayı, sevip giydirmeyi :) Allah bize de nasip etsin inşallah..
canım bu gün hamileliğinin son günü belki uzun bir süre hamile kalmayı düşünmeyeceksin
o yüzden
öncelikle dinlen,bol bol foto çekil ne bilim tadını çıkarmaya çalış işte
sakın stres yapma çocukcağızın da son günü onu da strese sokma
Allah sağlıkla sıhhatle bebişine kavuştursun seni yarın cnm.. ben de epidural sezeryan oldm, 15 günlüğüz bugün. stres yapılacak bişey yok zaten, inanki çok kolay.. yine doğum yapsam yine sezeryan isterdm çok konforlu geldi bana şahsen.. inşallah seninde güzel bir doğumun olur..
Sütümüz olmuyor, az oluyor diye, bebekler suni gıdalara mahkum edilmemelidir. Siz de 26 formülden birini seçip, deneyebilirsiniz. İşte anne sütünü artünü arttıran gıdalar:
1 Anne hamileyken ayva yerse,kan dolaşımına faydalı olur.
2 Marul yemek, anne sütünü arttırır
3 Nohut yemek, anne sütünü arttırır
4 Bal şerbeti, tıkanan damarları açar,sütü arttırır
5 Yoğurt, üzüm, hurma, kuru incir, doğum yapan kadınların vazgeçilmez gıdasıdır.Hurma ve bal, lohusalık yaralarının tedavisini kolaylaştırır.
6 Mürver çiçeği, biberiya anne sütünü arttırır
7 Çakal eriği ( dağ eriği ) suda kaynatılıp, günde 3 kere 1er çay kaşığı içilir.( Kabızlık yapmaması için sinameki ilave edilir )
8 Havuç tohumu, su ile kaynatılıp içilir
9 Funda, su ile kaynatılıp içilir
10 Rezene, su ile kaynatılıp içilir
11 Anason, su ile kaynatılıp içilir
12 Turp tohumu, su ile kaynatılıp içilir
13 Isırgan otu, su ile kaynatılıp içilir
14 Kırmızı mercimek, mısır unu, yulaf unu, kimyon, çorba yapılıp içilir.
15 Turp, badem, tavuk eti, yerelması, şalgam, enginar, muz, elma
16 Şalgam suyu, anne sütünü arttırır
17 Adaçayı, anne sütünü arttırır
18 Maydanoz, anne sütünü arttırır
19 Süt düğümlenmesinden, tıkanmasından şişen , sertleşen memeye nane lapası konursa tıkanıklığı giderir,şişi indirir
20 2 yaşına kadar bebek emzirilir.Bu zaman içinde beyni çok gelişir.Beyin için gerekli olan gümüş iyonu, cevizde bol miktarda vardır.Anne çokça ceviz yerse, sütten bebeğe geçer.Bebek, hariçten yemeye başladığında da ceviz yedirmek gerekir.Cevizi bal, azıcık sirke ile macun yapıp yedirmek yan tesirini telafi eder.Anne de ceviz yiyince bal şerbetine sirke katıp içerse daha aydalı olur.
21 Çörek otu, ılık bal şerbetiyle içilirse anne sütünü arttırır
22 Antep fıstığı, anne sütünü arttırır.Fazlası baş ağrısı yapar.Şeker telafi eder
23 Soğan, anne sütünü arttırır.Fazlası bebekte karın ağrısı yapar
24 Kara lahana ( Karadenizlilerin çok sevdiği lahana ) yemek, yemeğini yemek, anne sütünü arttırır
25 Enginar yemek, her türlü yemeğini yemek anne sütünü arttırır
26 Ayva, balla pişirilip lapa olarak ğöğüse bağlanırsa süt yollarını açar.
Öyle yapıyorum canımm.. O da son gününün tadını çıkarıyo herhalde kıpır kıpır heyecanlanıyo mudur nedir :))
Ben de öle salınıyorum birazdan gezmeye gidiyoruz babaneye :)
Bu gerçek olabilir mi? - Zapkolik Video
kızlarr nasl bi bebek bu böle kendi kendine dogucak nerdese
izleyenleriniz vardır belki anne karnında bebişin hareketleri inanlmazzz
ohaa one be
ben hiç öyle birşey ne gördüm ne duydum
ama gerçek gibi sanki
inanamadım
kızlar benim doğumdan sonra tüketmeyi düşündüklerim rezene,anason,ısırgan,kuru incir,sarımsak,kimyon
özellikle kuru incir ve ısırganı doğum yapan yakın bir arkadaşıma denettim
denedi ve dediki "normalde göğsümden taşmayan süt ısırganı içtiğimde şakır şakır akmaya başladı,yok anam yok ben kullanmam
üzerim batıyo " dedi
bide kadının karın derisi pek ince gibime geldi,
bebegin herşeyi belli oluo valla utandım kendi karnımdanDD
Bu gerçek olabilir mi? - Zapkolik Video
kızlarr nasl bi bebek bu böle kendi kendine dogucak nerdese
izleyenleriniz vardır belki anne karnında bebişin hareketleri inanlmazzz
kızlar size bişey sorucam sizce kızbebekleri erkenmi doguyor yani erken derken 38 tatamlayınca doguyorlar diye duydum
Canım değişiyo kimi kızlar kimi de erkekler erken doğuyo diyo ama hiç belli olmuyo gerçekten ne zaman gelicekleri.Ama 38 doldurduktan sonra gelmesi normal zaten:)
Evet oyle derler kızlar haftalarını beklemez 10 15 gn once gelırler derlerrr lakın bazen oyle olmaz burda kımı dogm hıkayelrıne gırıp okuorum erkek analrı 36 da doguranda var 37 38 dede yanı heralde bıraz genelleme olmakla bırlkteee kızların daha erken gelecegııne daır bır ınanıs hakım:)))
bu arada teyzeleri dün kontrolümüz vardı.kızım 3.5 kilo olmuş..doktorum 1 haftan kaldı dedi..hep 38 de doğcakmış gibi konuşuyo.40 kadar yolu var diye bakmıyor hiç ..artık sığmıyor garibim,o da bende çok daralıyoruz.bugün hep aşağıdaydı.sanki wc gitsem kızımı çıkarcakmışım gibiydi hep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?