- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #43.201
selam kuzularrr ve minikleri....
melike ve özlem heralde doğuma girmiş, Allah yardımcıları olsun, bi avazda kurtulsunlar inşallahhh
onlar doğursun da sıra bizde artık
bir de eylül wardı sez. girecekti ondan haber yok muu??
bu arada benim hastalığım aynen dewam, boğazım o kadar acıyo ki artık tel.de bile konuşmak istmiyorum, telefonları açamıyorum yaa çok kötü..:2: boğazımın şu acısının geçmesi için (ilaç haricinde) yapabileceğim bişi yok mu kızlar??
benim kız pek nazlı illede karnımda büyücekama olsun doktoruma yetişsin o yüzden gelmedi die pek sızlanmıyom..
ben de çok kötüydüm bahsettiğin gibi. bir türlü geçmeyince doktora gittim. bronşit olmuşum meğer. ilaç verdi dahiliyeci, başka türlü atlatamazsın dedi. haklıydı da ne denesem geçmemişti. boğazlarım yırtılıyordu sanki, öksürürken ciğerlerim kötü oluyordu. boğulacak gibiydim. uykusuzluktan bitmiştim 3-4 gün. ama güvenemedim kadın doğumcuma sordum kullanayımmı diye.Tabiki kullan, bu böyle devam ettikçe bebeği strese sokarsın, daha kötü olur , zaten bu ilaçlar da hamilelik kategorisine en yakın olanlar dedi. aklında olsun yani cnmselam kuzularrr ve minikleri....
melike ve özlem heralde doğuma girmiş, Allah yardımcıları olsun, bi avazda kurtulsunlar inşallahhh
bu arada benim hastalığım aynen dewam, boğazım o kadar acıyo ki artık tel.de bile konuşmak istmiyorum, telefonları açamıyorum yaa çok kötü..:2: boğazımın şu acısının geçmesi için (ilaç haricinde) yapabileceğim bişi yok mu kızlar??
Kızlar çok geçmiş olsun,bu dönemde bir de grip aman aman çok zor.Ballı ıhlamur iyi geliyordu bana bir de herkesin bildiği elmalı limonlu tarçınlı zencefilli kış çayı en son olarak da tavuk suyuna bol karabiberli çorba.
Ben kendim de kilo almışım hatta doktor bu hafta alma dedi bak aklıma gelmişken bir tartılayım ben de:)Gece yatakta milyon kez dönerken yeterince harcıyorumdur zaten enerji ama hadi neyse
Aslında kordonu hemencik çıkarıyorlar çok kaygan bir yapıymış ama yine de sezeryan mantıklı canım nolur nolmaz.Ay 40 da çok uzun ama napalım mervecim sağlıklı olsunlar da .Bazen diyorum hiç düşünmesem hiçbirşey bilmesem alıversem kucağıma.Çok araştırmak da hiç ii diilmiş millet ondan 10 taneyş rahat doğuruyor herhalde
canımmm sakın korkma korkacak birşey yokkii. kordon boynunda ama dolanmamıs sonucta boynunu sıkmıyor,sadece boynunu çevrelemiş. normal dogurmadgın sürece riskin cok düşük.hatta normal dogurtan doktorlar bile var cok sık görülen bi durummus çünkü, bana 3 aydır hareketlerini kontrol et yter dedi doktorum ve Allaha sukur hiç sorun cıkmadı ki benm kızım cok hareketli ben 3-5 daha dolar diyordum kendi kendime.
birdee kilo almamıs kısmı önemli,sen dopplere girdin mi yakın zamanda,çünkü kordonun boynunda olması degil asıl önemli olan,kordondan bebege besin ve kan akısının gitmesi önemli. onuda sadece net olarak dopplerde görebiliyorlar. doktorun ne diyo sana bu konuda ?
Ben kendim de kilo almışım hatta doktor bu hafta alma dedi bak aklıma gelmişken bir tartılayım ben de:)Gece yatakta milyon kez dönerken yeterince harcıyorumdur zaten enerji ama hadi neyse
Aslında kordonu hemencik çıkarıyorlar çok kaygan bir yapıymış ama yine de sezeryan mantıklı canım nolur nolmaz.Ay 40 da çok uzun ama napalım mervecim sağlıklı olsunlar da .Bazen diyorum hiç düşünmesem hiçbirşey bilmesem alıversem kucağıma.Çok araştırmak da hiç ii diilmiş millet ondan 10 taneyş rahat doğuruyor herhalde
ayyy çok heyecanlı sağlıkla sıhhatle gelsinler kuzucuklar. bi avazda kurtulsun melike ve özlem de. ne güzel normal doğum yapıyolar. hemencik ayaklanırlar. darisi başımıza.
biz de birazdan kontrole gidicez. 2 buçukta randevumuz. bugün 39 bitti. bakalım doktr teyzemiz ne dicek. hem heyecanlıyım hem çok sakin. tuhaf bi his. artık ben de oğlumu kucağıma almak koklamak istiyorum bi an önce.
pazartesi günü doktorum doplerde baktı kan akışı normal diyor 2 hafta önce geniş ölçmüşümdür diyor benim de kafam karıştı acaba besinmi gitmiyor diye korkuyorum başka bir doktora gidip gözükecem şuanda 33 haftalıkken 2 buçuktu şimdide aynı kilısu 35 4 şuanda
az kaldı ama azaldıkça sabırsızlanıyo insan işte senin de 7 gün kaldı benim gibi galiba ama bakalım bugün dr. umuz ne dicek? 40 olana kaar bekleyelim öyle sezeryan yapalım derse bakarsın biz de aynı gün doğururuzcanımm sennde cookk az kalmıs ne güzell,Allahın izni ileee gör oglunu,al iyi haberlerini sonraa gel bizle paylaşaz kaldı azz alcaksın kucagına hayırlısıylaa
pişik problemi yaşayan anneler sudocremi öneriyorum size dünden beri o kadar rahatımkianlatamam 15 dak. bir uyanıyordu azra ama o kremden sonra 3 saat kesintisiz uymaya başladı gaz problemi için bi şey bulamadım henüz işime yarayan sizler napıyosunuz gaz problemi için
az kaldı ama azaldıkça sabırsızlanıyo insan işte senin de 7 gün kaldı benim gibi galiba ama bakalım bugün dr. umuz ne dicek? 40 olana kaar bekleyelim öyle sezeryan yapalım derse bakarsın biz de aynı gün doğururuz
ay annem de geldi stres iyice arttı onu yapma böle durma.... sinir oluyorumelimi akrnıma koysam tekme falan atınca azıcık suratım ekşise gözümün içine bakıyo sancım mı var acaba diye. ben sakinim o bennden panik. sanki o doğurcak. o yüzden hastaneye götürmek istemiyorum. çok mu ayıp olur doğunca gel desem. keske gece sancılansam ya da gece suyum gelse de haber vermeden cıkıp gitsek eşimle. rahatsız etmek istmedim derdim
tünaydın kızlar...
melike ve özlem için dua ettim az önce. Allah sağlıcakla kucaklarına almayı nasip etsin bebişleri.
kızım uyuyor şuan. ben de kendime zaman yaratmaya çalışıyorum. bir yandan ojelerimi sürüyorum bir yandan size yazıyorum...
Kızlar bişey sorucam ben sadece park yatak aldım gündüzleri kendi odasına geçiririm diye düşünüyodum ama kapıdan geçmiyo her seferinde de toplanmaz.Yatak odası için de sepet beşiklerden mi alsak ben gündüz kendi odasında yatsın istiyorum.Hem yatak odasında olursa herkez benim odamda durur onu da istemiyorum karar veremedim ne yapsam ya
kızlarrrrrrrrrrrrrrr Özlemi az önce doguma almıslar,eşiyle konustummm. geliyo kızımızz.
Melikeyede 9 da suni sancı vermişler açılmanın olmasını bekliyorlarmış. size çookkk selamı var. her ikisidee dualarımızı bekliyorlar canlarımmm
annemmm bana kesin gün vermedi ki bakarız bakarız diyo halaaa, sancın yok otur oturdugun yerde diyo,sanki normal dogum yapıcamm. bugunde bizimkinin kafası büyük yaa,inşallah dogum kanalına girmez yoksa sıkısır diyo, hem bunu diyo hemde 10 gün daha bekle diyo ben bişe anlamadım bu iştennnkocam ona göre şubede iznini ayarlıcak gün verin diyorum,keyfi gün mü verilir diyo bebek ne zaman isterse gelirmiş. bir daha bu kadının yüzünü görürsem Allahımm bi dogurayımmmm ben zaten wc ye telefonla gidiyom,hatta bazen orda bırakıyorum oyun oynuyorum tlf dan napim,artık 15 da bi gidiyorum canım sıkılıyo boş boş oturunca
selam kuzularrr ve minikleri....
esperanza cım dün pompa soruyordun cevap veremedim.
ben de avent elektrikli aldım. herkes çok tavsiye etti. bi de geri de veremiyosun almışken iyi bi şey al dediler. motoruna süt kaçma ihtimali olabiliyormuş ve öyle olursa elinde patlıyormuş. kaçma ihtimali en az olan da mtorun yeri itibariyle avent miş. e-bebek te de , hello baby de de öyle söylediler. bi arkadaşım manuel (avent) almıştı. zamanla eskisi gibi kullanamadım sıkmak zorlaştı elektrikli al demişti o da.
ben internetten aldım. henüz kullanmak kısmet olmadı tabi...
gamze de bunu kullanıyo sanırım çok memnundu.
Ne gıcık doktorun varmış ya, sezaryenle bebek ne zaman isterse ne alaka:S
hemde ne gıcık offf offff, diyorum yaa zahmet etmesin sezeryana okdr bekleyince bebek normalden gelir zaten
yaaa ne güzelll kızın yanında uyuyor sen oje sürüyorsun kendineee, bende bende yasamak istiyorum artık bu günleri.kızın ii dmi kuzum ? geceleri nasıl gece kuşu mu ?
evet cnm biraz gece kuşu maalesef.
bi de azıcık nazlı
evett bende fenaa sabırsızım bu aralar iice arttı stresimm,kızım gell gell dedikçe doktor kızım beklee beklee diyobenm annemde strese sokuyor beni, aman sen dur aman kalkma aman otur,aman aman derken iice bagladım piskoyaa. neredeyse hergün bende. hatta smdi bu gece götürcekmiş beni onlarda kalcakmısım doguma kadar,kocamdan ayrı kalmak istemiyorumm ama söyleyemiyorum ki dogunca gel desen bozulabilir ben desem benmki kesin küser mesela acilen doguma gitsen o ayrı bak ozaman haber veremedim der yırtarsın
yaa bizdeler ama işte... daha erken 15 gün var dememe rağmen ayın 1 inde babamı da alıp cıkıp geldi. hapsoldum yatak odasına yanlarında uzanamam rahatça. zaten izledikleri tv programlarını söylemiyim. izdivaçlar, müge anlı falan... düşün yani. bi de sıkıldık demezler mi geçen gün... nevrim döndü sanki ben kolundan tutup getirdim. inan evde defarklı bi şey yapmıyolar sabahtan akşama annem televizyon izliyo, babam internette takılıyo. çok sinir oldum asıl düzeni bozulan ben oldum bi odaya tıkılıp kaldım resmen. nete falan cepten giriyorum. bilgisayarı salonda bıraktım babam kullansın diye.
e haliyle aynı evin içinde haber vermeden aniden doğuma gitmek olmaz. anca belki gece olursa. daha durum kesin değildi yalancı sancıdır belki diey düşündük diyebiliriz. onu da yer mi bilmem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?