- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #43.221
esperanza cım dün pompa soruyordun cevap veremedim.
ben de avent elektrikli aldım. herkes çok tavsiye etti. bi de geri de veremiyosun almışken iyi bi şey al dediler. motoruna süt kaçma ihtimali olabiliyormuş ve öyle olursa elinde patlıyormuş. kaçma ihtimali en az olan da mtorun yeri itibariyle avent miş. e-bebek te de , hello baby de de öyle söylediler. bi arkadaşım manuel (avent) almıştı. zamanla eskisi gibi kullanamadım sıkmak zorlaştı elektrikli al demişti o da.
ben internetten aldım. henüz kullanmak kısmet olmadı tabi...
gamze de bunu kullanıyo sanırım çok memnundu.
o konuda ben de kararsızım canım aradaşların götürdüğü alsancak ta özel muayenehanesi olan bi dr. varmış. çok memnunlar. ilk başta ona gidebiliriz. biraz tuzlu olcak ama ilk zamanlar önemli sonuçta.evet cnm avent alıcam sanırım. göğüs uçlarım yara olduğu için ara sıra sağmam gerekiyor. manuel bir pompa kullanıyorum ama onunla doğru düzgün olmuyor.
cnm sana sormak istediğim bişey var. bebeğini hangi çocuk doktoruna götürmeyi düşünüyorsun? bildiğin güvendiğin biri var mı? ben düzenli kontrollerini yapan yakınlarda bi dr bulmak istiyorum. medical parka gitmeyi düşünüyordum evime yakın die ama oradakilere de özensiz muayene ediyor diyorlar aklım karıştı
cookk zor oluyor haklısın,bende babamın yanında uzanamam annem neysede. bzm azcık çerkes adetlerimiz varonlarda düşünüp gelmişler sonucta sen yalnız kalma dye ama bzm gbi ince dusunemiyorlar. dayancaz kuzum napıcaz. Allah yokluklarını göstermesin inşallah. dogumdan snra epey faydasını görcez varlıklarının.
yalancı sancı meseleni yutturabilirsin bak
ya tabi ki sağolsunlar allah eksikliklerini göstermesin ama şu an ihtiyacım yok asıl doğumdan sonra sana çok iht. olucak demiştim. ama anlamadı beni. gelmesi bi şeyi değiştirmedi. o geldi diye işlerden elimi ayağamı çekmiş falan da değilim. her şeye karışıyo. alttan alıyorum ne yapayım.
Bakalım canım olmadı mecbur alıcam eşime desem zaten anında gider alır ama ben 2-3 ay kullanıcak diye para vermek istemiyorum.Olmadı alıcaz artık:)Oyyy maşallah ne tatlı kuzucuklar
Bence ayrı bir yatak al mutlaka, ya yanına sepet al, ya da karyola al. Başa çıkamazsın bebeişi görcez diye odana dalanlarla, Hem işe başladığında bakıcı da sürekli odana girip çıkmış olmaz.
Ay çok heyecanlı, inşallah çok kolay olur doğumları, sağlıkla alırlar bebişlerini kucaklarına.
Ne gıcık doktorun varmış ya, sezaryenle bebek ne zaman isterse ne alaka:S
Geçmiş olsun canım, balın içine tarçın ve toz zencefil koyup yersen boğazını yumuşatır, yanında da ılık süt iç oda sıcaklığında.
Benimde bu hafta sonu babam geliyo doğumda yanımda olmak istiyo biraz zor olucak benim için ama ilk torun bi de Antalya da hemen gelmesi zorcookk zor oluyor haklısın,bende babamın yanında uzanamam annem neysede. bzm azcık çerkes adetlerimiz varonlarda düşünüp gelmişler sonucta sen yalnız kalma dye ama bzm gbi ince dusunemiyorlar. dayancaz kuzum napıcaz. Allah yokluklarını göstermesin inşallah. dogumdan snra epey faydasını görcez varlıklarının.
yalancı sancı meseleni yutturabilirsin bak
arkadaşlar hayırlşısınla sezeryanla aksama 8de yatıs yapılıyo sezeryanla kızım gelıyo dualarınızı beklıyorum allah a emanet olun sımdı evdeyım tarıf edılemeyen bır duygu ıcerısındeyım rabbım herkese bu duyguyu yasatsın hepınızı opuyorum...
arkadaşlar hayırlşısınla sezeryanla aksama 8de yatıs yapılıyo sezeryanla kızım gelıyo dualarınızı beklıyorum allah a emanet olun sımdı evdeyım tarıf edılemeyen bır duygu ıcerısındeyım rabbım herkese bu duyguyu yasatsın hepınızı opuyorum...
herkese slmlar kızlar..geçmişe bakmadan hemen yazmak istiyorum dün başıma gelenleri belki bni aydınlatcak kimseler olur..şimdi dün kontrol diye gttm nst ye grdm sonra dr.un yanına gttm usg ile baktı..herşey iyi ama karın bölgesi biraz tombişceymiş ve 10 gün ilerden gidiyomuş..geçen gittiimdede öyle demşti gebeliğe bağlı şeker olabilir demişti..şimdedn 3.500 gr olmş biraz iri bi bebek olablr dedi..kontrolde 39 haftalık göründüü içn gel bide çatıya bakalm dedi ve tabi korktuğum an geldi :)) olmayanlara duyurulur kndimi kasmadım ve hiç acımadı çok rahat geçti..neyse dr..dediki "3 cm açılman var (bilmem neyimde yumuşamış neyse o tam htrlamıyorum) yani doğumun ilk evresini atlatmışsın nst dede sancın gözüküyo istersen suni sancıyla doğurtabilirm sni" dedi bz eşimle kaldıkbnde korkuyorum iri bi bebek olcaksa sezeryan fln olmk zorunda kalrm daha beklerse diye birden heves ettm ama sonra düşündm brz daha mı olsa açılma diye..sonra dr.dedi cuma günü tekrar gel belki o zmna kdr kndiliinden sancın gelir fln dedi..ama sonra serum verdiler sancılar düzene gircekmi diye serumdan sonra biraz azaldı galiba..tabi bn sancı fln hissetmiyorum haa..
dr.tekrar dedi istersen yatışını yapabilirim ama bnce cumaya kdr bekleyelm diye..açılma dahada artabilr böylede kalablr bilemiyoruz fln dedi neyse işte şekerler öyle böyle eve geldm bn..cuma tekrar gitcem ama kanamam oldu muayeneden sonra dün..bugnde çok koyu kıvamlı kahverengi bi akıntı geldi..artk muayenedenmi kaynaklanıyo yoksa nişan flnmı bilmiyorum ama şuan 3 cm açıklıkla geziyorum..bu konu hakkında fikri olan var mu?:44:
Canım muayeneden sonra olabiliyomuş ama bana drum kanaman olursa hastaneye gel demişti.Açılma da varmış inş.kahverengi akıntı da nişandır beklemediğin bi anda oluyo sanırım ama inş. kolay bi doğum olur.Bebeğin kilosu da çok iyi maşallah
amin cnm hepimizinki kolay olur inş..biliyorum muayneden sonra olduunu o yzdn endişelenmedim bide kırmız değil kahverengi olduğu içinde panik yapmadım..ya ama varya inanamadım 3.500 diyince çünkü 10-11 gün önce gtmiştim 2700 dü ve 1 haftada 100 gr almıştı ama bu 10 günde nasıl 800 gr alır dehşete düştüm..
Canım bazen oluyo geçenlerde bi arkadaş yazmıştı bir haftada 1 kilo almış demekki son haftalar çok alıyo hemen endişenme bi kaç kişeden daha duydum bir hafta çok kilo aldı diyen.Senin zaten doğum da başlamış sağlıkla gelsin kuzucuk inş.
canımmm sakın korkma korkacak birşey yokkii. kordon boynunda ama dolanmamıs sonucta boynunu sıkmıyor,sadece boynunu çevrelemiş. normal dogurmadgın sürece riskin cok düşük.hatta normal dogurtan doktorlar bile var cok sık görülen bi durummus çünkü, bana 3 aydır hareketlerini kontrol et yter dedi doktorum ve Allaha sukur hiç sorun cıkmadı ki benm kızım cok hareketli ben 3-5 daha dolar diyordum kendi kendime.
birdee kilo almamıs kısmı önemli,sen dopplere girdin mi yakın zamanda,çünkü kordonun boynunda olması degil asıl önemli olan,kordondan bebege besin ve kan akısının gitmesi önemli. onuda sadece net olarak dopplerde görebiliyorlar. doktorun ne diyo sana bu konuda ?
evt cnm çok alıyolarmış meğer..ha bide dr. sn ilk evreyi atlatmışsın dedi doğum için :18: ama bn hiç bişi hissetmiyorum ne ilginç bi olaydır ya..işte bekliim diyorum ama 4 kiloyu geçerse 1 haftada birden gözümde büyüdü o yzdn suni sancı olsada hmn doğursammı diyorum nasıl çıkartcaksam içimden bu veleti :))
kızlar slm uzuuuuuun zamandır yazamadım preeklampsi teşhisi sebebiyle 22 şubatta sezeryanla oğluşumu dünyaya getirdim bugü 2 haftalık oldu ağrılar kilolar acılar hepsi 1 haftada bitiyor şimdi oğluşumun gazı uykusu gibi tatlı sorunlarıyla uğraşıorum kimler doğum yaptı bilmiorum ama herkese hayırlı doğumlar
Canım zaten 3 cm açılman varmış bu şekilde bir hafta daha beklenir mi bilmem.Allah kolayını verir canım inş.bir nefeste çıkar sen bile anlamzsın kolay bi doğum olur.
ay şimdi geçmişide okumaya çalışıyorum da özlem ve melike doğuma gtmşler henüz bitiremedm ya geçmişi..doğurdularmı..özlem bile gttiğinde 2 cm miş açılması bnm 3 cm..ama bnm sancım yok ya..eltimde dedi bn sancım başladığında 2 cm di doğuma gittiğimde snnki baya açılmış o zmn dedi..ama nasıl yapcam bilemedm cuma gittiimde suni sancı istesemmi acaba? ya daoğmazsa suni sancıyşa o zmnda sezeryana alırlarmı? off korktum :18:
ay şimdi geçmişide okumaya çalışıyorum da özlem ve melike doğuma gtmşler henüz bitiremedm ya geçmişi..doğurdularmı..özlem bile gttiğinde 2 cm miş açılması bnm 3 cm..ama bnm sancım yok ya..eltimde dedi bn sancım başladığında 2 cm di doğuma gittiğimde snnki baya açılmış o zmn dedi..ama nasıl yapcam bilemedm cuma gittiimde suni sancı istesemmi acaba? ya daoğmazsa suni sancıyşa o zmnda sezeryana alırlarmı? off korktum :18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?