- 7 Ekim 2011
- 426
- 5
- 118
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #43.861
maşallahKimler doğum yaptı safulun dışında bilmıorum herkese hayırlı olsun...
çarşamba sabah 8:57 de spinal sezeryanla oğlum dünyaya geldi...1gece hastanede kaldım şuan evdeyim..Allah bu duyguyu herkese yaşatsın..gerçekten acı macı hissetmıosun onu kucağına alınca..Allah'a nekdar hamd etsek azdır..Ameliyat iyi gecti..Ama müsait olan normal doğursun,sezeryan iyi değil.Sütüm 2.gün geldi ama oğlum emmeyi bilmiyor,sütüm yetmiyor ,sinirlenip ağlıyor, şuan pompayla felan bişiler yapıos,kaşıkla mama da verios...dua edin öğrensinde emsin..İçim gidiyor gözlerine bakınca..su gibi Allah herkesin bebeğini ona bağışlasın,herkese bebek versin.75 kilo idim doğumdan sonra 70 kiloyum..kilolar nasıl gitcek bilmıom..yürüyorum ama karnım hala var..Hatta sezeryandan sonra koridorda yürüken millet senindemi doğum var die soruodu((
doğum hikayemizi anlatıcam işallah..Spinal sezeryana cesaret ettiğme inanamıyorum ..Hayırlısı dilemiştim hep buymuş..bu arada bebişimin boynuna kordon dolanmış ama doktor son muayenede bana sölememiş panik olmıım diye...
estafurullah. eğer normal doğumda kararlı ise suni sancı ile denesinler bakalım gelecekmi diye. olmadı zaten en son çare sezeryana alırlar. sonradan keşke suni sancı çekseymişim demezsin. denedik ama olmadı dersin.sağlıklı gelsinler de nasıl isterlerse öyle gelsinler.. biraz acısına katlanıcaz, olmadı operasyon tabi:) bu benim fikrim, bir problem yoksa... en iyi kararı sen ve doktorun verirslm kızlar herkes iyidir umarım ben değilim birileri bana akıl versin ne olur .. Içimde kötü bi his bişe olacak diyo sezeryan olacakmis gibi geliyo günüm doldu 10gün önce ultrasonda kafası 10.3 cm di 3500gr di şimdi daha da büyümüştür Ne sancı var ne bişe hepsi geri kaçtı hafta başında gelmeye niyetlendi ne olduysa küstü gelmedi şimdi acile gitsem desem suni sancı verin acaba açılma olur mu ki ne yapayım bilmiyorum ne kadar geç olsa o kadar panik oluyo insan yâa sezeryan istemiyorum ne yapayım.
e kusura bakmayın kafanızı sişirdim
doktorumdan nefret ediorum herşey normalken normal dogumdan vazgecirmeye calısıo beni
bugün bana yaptklarını anlatsam sinirden catlıcam o yüzden yazmim hiç,
bu nefretle nasl dogumumu ona yaptrcam bilmiorum:S
zaten dedi kadn normal yapcaksan bana hiç gelme başka yere git:S
allahım sen aklımı koru yoksa kafayı oynatıp cocugumu strese sokcam
kizlar dün 15.35 de kizim beren dünyaya geldi.dualariniz icin cok sagolun ameliyattan 5saat sonra gazimi çikardim.sütüm hemen geldi allaha sükür..yürüdükce daha iyi oluyorum.bebegimi kucagima alinca gercekten bütün acilar unutulyomus ama zorunlu olmadikca sezayen yapmayin derm genede..bu aksam cikarirlar heralde.daha sonra firsat bldukca yazarim.rabbim tüm dogum yapcaklara yardim etsin
Kimler doğum yaptı safulun dışında bilmıorum herkese hayırlı olsun...
çarşamba sabah 8:57 de spinal sezeryanla oğlum dünyaya geldi...1gece hastanede kaldım şuan evdeyim..Allah bu duyguyu herkese yaşatsın..gerçekten acı macı hissetmıosun onu kucağına alınca..Allah'a nekdar hamd etsek azdır..Ameliyat iyi gecti..Ama müsait olan normal doğursun,sezeryan iyi değil.Sütüm 2.gün geldi ama oğlum emmeyi bilmiyor,sütüm yetmiyor ,sinirlenip ağlıyor, şuan pompayla felan bişiler yapıos,kaşıkla mama da verios...dua edin öğrensinde emsin..İçim gidiyor gözlerine bakınca..su gibi Allah herkesin bebeğini ona bağışlasın,herkese bebek versin.75 kilo idim doğumdan sonra 70 kiloyum..kilolar nasıl gitcek bilmıom..yürüyorum ama karnım hala var..Hatta sezeryandan sonra koridorda yürüken millet senindemi doğum var die soruodu((
doğum hikayemizi anlatıcam işallah..Spinal sezeryana cesaret ettiğme inanamıyorum ..Hayırlısı dilemiştim hep buymuş..bu arada bebişimin boynuna kordon dolanmış ama doktor son muayenede bana sölememiş panik olmıım diye...
slm kızlar herkes iyidir umarım ben değilim birileri bana akıl versin ne olur .. Içimde kötü bi his bişe olacak diyo sezeryan olacakmis gibi geliyo günüm doldu 10gün önce ultrasonda kafası 10.3 cm di 3500gr di şimdi daha da büyümüştür Ne sancı var ne bişe hepsi geri kaçtı hafta başında gelmeye niyetlendi ne olduysa küstü gelmedi şimdi acile gitsem desem suni sancı verin acaba açılma olur mu ki ne yapayım bilmiyorum ne kadar geç olsa o kadar panik oluyo insan yâa sezeryan istemiyorum ne yapayım.
e kusura bakmayın kafanızı sişirdim
Dun bu saatlerde suyum geldi doktora gidecegim diye yazmistim. Yuruyerek annem ve kayinvalidemle hastaneye geldik. Muayene edildim. Rahim agzi hic acik degil. Bebek de daha yukaridaydi. Su geldigi icin doktor suni sanci verdi ve nst yebagladi. Ama ne yazik ki suni sanci da bile sancim olmadi hatta bebegimin kalp atislari 50 lere kadar dustu. Acil sezeryana alindim. Normal doguma kendimi o kadar alistirmistim ki aglaya aglaya ameliyathaneye gittim. Ciktigimda ayilmam biraz uzun surdu. Ama surekli bebegimi soruyordum. Annesinden ayirdiklari icin yavrumu ben gelene kadar ciglik cigliga aglamis. 38+5. Haftamizda ydik.3270 gr agirliginda 48 cm boyunda Zeynep Duru'm. Maasallah emmesi de guzel, memeyi iyi kavriyor fakat anneciginden sut gelmiyor, doyamiyor yavrum. Geceyi de soorunsuz atlattik. 2 kere kalkti. Meme verdik ama sut gelmeyince bebegime annem hurma yedirdi.simdi de uyuyor bebecigim. Annesi ayakta
günaydın canlar,
doktor deiştir dediniz ama cok zor ya
bunca zaman birine güven git
son dakkada deiştir
offf allahm yardm et kendimi üzmek istemiorum((
allah yardımcin olsun ama ben direk devlet hastanesine giderdim herşey yolunda ise orda direk normal doğum a alırlargünaydın canlar,
doktor deiştir dediniz ama cok zor ya
bunca zaman birine güven git
son dakkada deiştir
offf allahm yardm et kendimi üzmek istemiorum((
doktorun kontrolleri sıklaştırması lazımdı
kontrole gittiğinde gerekli yönlendirmeleri yapacaktır mutlaka
sancın falan gelmezse ilk suni sancı verirler açılma olmazsa sezaryana alırlar tahmin ediyorum
selam kızlar ben geldim, ben de normal doğup bekleyip bekleyip sezaryen olacaklar kervanına katıldım sanırım
çünkü bebişimiz kordonunu 1 kere dolamıştı ya o 2 olmuş ve bu yüzden aşağıya inmemiş, kilosu da artmış. Doktorum bekleyelim ama 40 dan sonra bile gelmeyebilir ve 2 kordon olayı riskli dedi. Ben de baya araştırmıştım, tek kordonla normal doğum yapan çok ama iki kordon da sezaryen oluyor, doktor kararı sana bırakıyorum hastasonu iyice düşünün salı günü kontrole gelin bir daha bakalım dedi. Ama ben sezaryene karar verdim bile, 2 kordon olayı çok riskli, bebişimi o riske atamam, bu hafta içi çarşamba ya da perşembe sezaryen olacak gibiyim. Normal doğum olmayacak olmasına biraz üzülsem de, çünkü kendimi çok hazırlamıştım, yürüyüşler egzersizler vs, bebişime kavuşacağım tarihin belli olmasına sevindim:) bu arada doktor sezaryen olacağım diye çatı muayenesine gerek duymadı, baya bir hazırlanmıştım, çok uğraştırdı temizlik işi, bilseydim kasmazdım bu kadar:)
şimdi anestesizye karar verme işi kaldı, epidural ya da genel, hangisini önerirsiniz kızlar? Ben genelden mide bulantısı zor ayılma olur diye çekiniyorum ama 1000 tl de epidural farkı aldıkları için çok fark yoksa genel olıyım diyorum. Siz ne dersiniz?
Tarihinin belli olması iyi olmuş anestezi içinde paraniz varsa epidural iyi tabi hakkında hayırlısı olsun canımSelam kızlar ben geldim, ben de normal doğup bekleyip bekleyip sezaryen olacaklar kervanına katıldım sanırım
Çünkü bebişimiz kordonunu 1 kere dolamıştı ya o 2 olmuş ve bu yüzden aşağıya inmemiş, kilosu da artmış. Doktorum bekleyelim ama 40 dan sonra bile gelmeyebilir ve 2 kordon olayı riskli dedi. Ben de baya araştırmıştım, tek kordonla normal doğum yapan çok ama iki kordon da sezaryen oluyor, doktor kararı sana bırakıyorum hastasonu iyice düşünün salı günü kontrole gelin bir daha bakalım dedi. Ama ben sezaryene karar verdim bile, 2 kordon olayı çok riskli, bebişimi o riske atamam, bu hafta içi çarşamba ya da perşembe sezaryen olacak gibiyim. Normal doğum olmayacak olmasına biraz üzülsem de, çünkü kendimi çok hazırlamıştım, yürüyüşler egzersizler vs, bebişime kavuşacağım tarihin belli olmasına sevindim:) Bu arada doktor sezaryen olacağım diye çatı muayenesine gerek duymadı, baya bir hazırlanmıştım, çok uğraştırdı temizlik işi, bilseydim kasmazdım bu kadar:)
Şimdi anestesizye karar verme işi kaldı, epidural ya da genel, hangisini önerirsiniz kızlar? Ben genelden mide bulantısı zor ayılma olur diye çekiniyorum ama 1000 tl de epidural farkı aldıkları için çok fark yoksa genel olıyım diyorum. Siz ne dersiniz?
yâ devlet hastanesi olduğundan doktor son kontrolümde artık her an doğabilir sancı başlayınca gel dedi acile gitsem ilgilenirler mi acaba bide geri cevirirlerse sancıyı bekle daha bişe yok derlerse iyice moralim bozulacak. Ne yapim ki.
tatlım bunlar snn kendi ailen heralde..eğer sn bile bu kdr sıkıldıysan bn eşini düşünemiyorum..yani snn bi suçun yok sıkılmakta haklısın insanın kendi aileside olsa herkesin bi mahremiyeti bi özeli var..bunu doya doya yaşamak istiyo insan..bnde snn gbi 1 gece bile misafir kalsa sıkıntıya giriyorum çnkü alışkın değilim..bn alışmışım eşimle yalnız olmaya yataa uzanıp tv izlemeye yada şakalaşmaya..biri oldumu evde o kişiyle alakalıda değil bn rahatsız oluyorum yani..sizinkilerin yaptııda brz yanlış yani sni düşünmüyolarsa eşini düşünüp bu kdr sık gelmemeleri lazım..eşin sıkılıpta bişi derse bu onun suçu olmaz heralde..acaba sn bunu onlara eşinin gözüyle anlatabilirmisin? :44: yani bnm açımdan sakıncası yokda onun ailesi bu kdr sık gelse bn istemezdim fln diye onun açısından empati yapmayı deneseler..iki ucu şeyli deynek yani..bişi diyemezsin sna alınırlar eşini öne sürsen ona sinir olurlar mı bilmiyorum..çıkamadm işin içinden..ama sni çok iyi anlayabiliyorum sıkıntını..bu işe bi çare bulunması lazm..ev evin üstüne olmaz
aynen bnde öyleyim ya..böyle deli gbi tanıdıkların sevdiklerimin arasında oliim eşim yanımda olmayınca eksik hissediyorum kndimi..onu gördüüm zmn o kalabalıın içinde hani çocukken brz yalnız kalıp annemizi görsek nasıl dünyalar bzm olur böyle bi serinlik güven gelirdi ya içimize bnde onu görnce öyle oluyorum..o bnm nefesim sanki o olmayınca daralıyorum..neyse Allah ayırmasın Allah eşlerimizi bize bağışlasın başımızdan eksik etmesin
Selam kızlar ben geldim, ben de normal doğup bekleyip bekleyip sezaryen olacaklar kervanına katıldım sanırım
Çünkü bebişimiz kordonunu 1 kere dolamıştı ya o 2 olmuş ve bu yüzden aşağıya inmemiş, kilosu da artmış. Doktorum bekleyelim ama 40 dan sonra bile gelmeyebilir ve 2 kordon olayı riskli dedi. Ben de baya araştırmıştım, tek kordonla normal doğum yapan çok ama iki kordon da sezaryen oluyor, doktor kararı sana bırakıyorum hastasonu iyice düşünün salı günü kontrole gelin bir daha bakalım dedi. Ama ben sezaryene karar verdim bile, 2 kordon olayı çok riskli, bebişimi o riske atamam, bu hafta içi çarşamba ya da perşembe sezaryen olacak gibiyim. Normal doğum olmayacak olmasına biraz üzülsem de, çünkü kendimi çok hazırlamıştım, yürüyüşler egzersizler vs, bebişime kavuşacağım tarihin belli olmasına sevindim:) Bu arada doktor sezaryen olacağım diye çatı muayenesine gerek duymadı, baya bir hazırlanmıştım, çok uğraştırdı temizlik işi, bilseydim kasmazdım bu kadar:)
Şimdi anestesizye karar verme işi kaldı, epidural ya da genel, hangisini önerirsiniz kızlar? Ben genelden mide bulantısı zor ayılma olur diye çekiniyorum ama 1000 tl de epidural farkı aldıkları için çok fark yoksa genel olıyım diyorum. Siz ne dersiniz?
merhaba annişler.
Doğum yapan arkadaşlar sağlıkla büyütün bebişlerinizi. Ben de çarşamba günü doktoruma gittim. çalışamaaz raporumu aldım. Bebişimin çamaşırlarını yıkayıp ütüledim. çantamı hazırlayacağım .
Dün biraz yürüyüş yaptım akşam da eşim işten gelince dışarı çıkacaktık. Ama ben tuval. Yaptıktan sonra bir şey hissettim. 1-2- haftadır kabızdım. Onun sonucunda fazla ıkınmaktan meme oluşmuş. çok da ağrım var ancak pazartesi gidebileceğim doktora. Umarım normal doğum yapmama engel olmaz. şimdilik buhar banyosu yapıp zeytinyağı sürüyorum.
Böyle sorun yaşayan oldu mu arkadaşlar?
son kontrol ne zamandı canım
şundan sordum melike de senin gibiydi
ona doktoru 3 günde bir çağırıyordu die hatırlıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?