- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #44.341
merhaba herkese...
iyi haftalar herkese...
geçmişi okuyamadım ama alıntılara bakabildim... azericim doğum yapmışsın kuzum zor anlar geçirmişsin canım çok üzüldüm... geçmişler olsun.
Allah analı babalı büyütsün yavrunuda...
bizlerde iyiyiz. bir hafta sonra topuktan alınan zeka testi kanımız boşa gitti. doğum yaptığım hastane bunu yapmamış... sağlık ocağı hemşiresi aradı kadın hastaneden sonuçları bulamıyır. neyse sonra beni aradı birdaha bana getir kan almamız lazım sağlık bakanlığı istiyormuş... yarın topuktan birdaha kan vereceğiz... of ya çok canım yanıyor...
bugün bizim yarı kırkımız... oğlumun yarı kırk banyosunu yaptırdık... şimdi uyansın üst katta amcamlara götüreceğiz...
Selam herkese, ben de bugün doktora gittim, bebişin suyu normalmiş çok şükür, nstde kalp atışları da normal çıktı ama pek hareketli değildi, o yüzden nste uzun sürdü, sabah pek birşey yememiştim ondan olabilir. Çarşambaya günümüzü kesinleştirdik. Doktorum tansiyonum yüksek olduğundan geneli önerdi ama yine de anestezi doktoruyla konuş dedi, yarın ona gidicem testler olacak bakalım nasıl geçicek? İnşallah bir sorun olmaz, çok heyecanlıyım:)
Selam herkese, ben de bugün doktora gittim, bebişin suyu normalmiş çok şükür, nstde kalp atışları da normal çıktı ama pek hareketli değildi, o yüzden nste uzun sürdü, sabah pek birşey yememiştim ondan olabilir. Çarşambaya günümüzü kesinleştirdik. Doktorum tansiyonum yüksek olduğundan geneli önerdi ama yine de anestezi doktoruyla konuş dedi, yarın ona gidicem testler olacak bakalım nasıl geçicek? İnşallah bir sorun olmaz, çok heyecanlıyım:)
cnm yrı kırkınız hayırlı olsun nasıl yaptınız banada anlatsana bizimde bugün yapmamız lazım lakin nereye gitcez bu soğukta...merhaba herkese...
iyi haftalar herkese...
geçmişi okuyamadım ama alıntılara bakabildim... azericim doğum yapmışsın kuzum zor anlar geçirmişsin canım çok üzüldüm... geçmişler olsun.
bizlerde iyiyiz. bir hafta sonra topuktan alınan zeka testi kanımız boşa gitti. doğum yaptığım hastane bunu yapmamış... sağlık ocağı hemşiresi aradı kadın hastaneden sonuçları bulamıyır. neyse sonra beni aradı birdaha bana getir kan almamız lazım sağlık bakanlığı istiyormuş... yarın topuktan birdaha kan vereceğiz... of ya çok canım yanıyor...
bugün bizim yarı kırkımız... oğlumun yarı kırk banyosunu yaptırdık... şimdi uyansın üst katta amcamlara götüreceğiz...
Slm kızlar nasılsınız ben geldm kızımı doğurdum geçen çarşamba mucize eseri aranızdayım doktor öyle dedi çünkü 3 gün yoğun bakımda kaldım çarşamba günü geceden süren başağırısyla annemi aradım geldi doktora gitmek için yolda kriz geçirmişim tek hatırladığım ağzımın yamulması 3 gün sonra yoğun bakımda açtım gözlerimi acil sezeryane almışlar bebeği tansiyonum 22 ye yükselmiş vebeb dün evimize geldik şimdi size bakayım dedim kızım çook küçük oda 3 gün küvezde kalmış başka doğuran varmı herkesler iyidir inş.
maşallah cnm sende çıkarmışsın 20 kırkını. bizimde dün çıktı.. bugün 21 günlük oldu kızım. sanki çok büyümüş gibi geliyor
canım Allah analı babalı büyütsün..o konuyla ilgili maalesef hiç bir bilgim yok.. başka doktorlara da sorup, onların blgisine güvenmek3 martta doğum yaptım.bebeğimi tam emziremediğim için mastit olmuşum ama haberim yoktu.hemen doktora çıktım ve antibiyotik verdiler.içiyorum vede sürekli sütümü pompayla sağıyorum.zeytinyağıyla masaj yapıyorum vede krem sürüyorum.bebeğime mama verdim ama içim o kadar ötü ve ağladım ki anlatamam.uçları çok kötüydü ve sünen bir akıntı geliyordu kanıyordu o zaman hep attım gelen sütü.bugün cerraha gösterdim doğru şeyler yapıyorsun bebeğe süt verebilirsin dedi.sağlık ocağındaki doktorda 20 ml ilk sütü at gerisini sağıp verebilirsin dedi.çocuk doktoruna sordum oda riskli dedi ama daha sonra netten baktı ve bana kısmen verilir dedi.ben o kadar kararsız kaldım ki.bebeğimi anne sütüyle beslemeyi çok istiyorum.eve gelince sağdım ilk sütü attım ikincisini verdim.göğsümün uçlarında çatlaklar azalmış ve sütüm sarı renkten beyaza dönmüş sünüksü akıntıda yok değişme var yani.ben verdim ama yinede kararsızım yaşayan yada bilgisi olan varsa ve aydınlatırsa çook sevinicem..
canım tekrar kan aldırcak olmanıza üzüldüm..geçenlerde ayça da bahsetmişti benzer bir durumdan..40 da çıkmış annesi maşallah gözünüz aydınmerhaba herkese...
iyi haftalar herkese...
cnm aynı gün doğucazzben de sez. olucam ama spinal olacak.. tansiyon sorunun warsa bence de geneli tercih etmelisin sonuçta gerçekten çok heyecanlı olacak, ben çok soğukkanlı bi insan olmama rağmen tırsmıyo değilim
cnm yrı kırkınız hayırlı olsun nasıl yaptınız banada anlatsana bizimde bugün yapmamız lazım lakin nereye gitcez bu soğukta...
20 kaşık ılık su, süpürge dalı, 1 milyon para, azcık ekmek, 10 tane buğday, 10 tane arpa bunu bir kaba koyuyoruz...
banyosunu yaptırdıktan sonra işlem bitince bu karışım suyunu bebeğin kafasından vücuduna döktük...
şimdi oğlum uyuyor uyansın emizrcem 5-10 dk lığına üst kata çıkarağız. böylece yarı kırkı çıkmış oluyormuş... bilmiyorum bizimkiler böyle yapıyormuş... yöre farkı varmı bilmiyorum...
cok sağol cnm bilgi için ama bizim evede süpürge dalı buğday arpa bunlar yokki nyese biz olanlarla yapalım....
kızlar az kalmış sizin de hadi hayırlıca en kolay şekilde gelsin kuzucuklar inşallah
ben de sizden 2 gün sonra kısmetse cuma günü..bana kal gelmiş durumda ve bir sessizlik çöktü
azericiicim,Allagh korumuş ikinizi de. uzun zamandan sonra merak etmeye başlamıştım seni nerelerde diye. aktiftin baya. Allah ım analı babalı büyütmek nasip etsinSlm kızlar nasılsınız ben geldm kızımı doğurdum geçen çarşamba mucize eseri aranızdayım doktor öyle dedi çünkü 3 gün yoğun bakımda kaldım çarşamba günü geceden süren başağırısyla annemi aradım geldi doktora gitmek için yolda kriz geçirmişim tek hatırladığım ağzımın yamulması 3 gün sonra yoğun bakımda açtım gözlerimi acil sezeryane almışlar bebeği tansiyonum 22 ye yükselmiş ve dün evimize geldik şimdi size bakayım dedim kızım çook küçük oda 3 gün küvezde kalmış başka doğuran varmı herkesler iyidir inş.
20 kaşık ılık su, süpürge dalı, 1 milyon para, azcık ekmek, 10 tane buğday, 10 tane arpa bunu bir kaba koyuyoruz...
banyosunu yaptırdıktan sonra işlem bitince bu karışım suyunu bebeğin kafasından vücuduna döktük...
şimdi oğlum uyuyor uyansın emizrcem 5-10 dk lığına üst kata çıkarağız. böylece yarı kırkı çıkmış oluyormuş... bilmiyorum bizimkiler böyle yapıyormuş... yöre farkı varmı bilmiyorum...
gamzecim
çok teşekkür ederiz ne güzel paylaşımlarda bulunmuşsun gerek anne olmakla, gerekse sonrasında ihtiyacımız olacak şeylerle ilgili
senin deneyimlerin bizlere ışık tutuyo.
okadar yoğun olmana rağmen gelip burda bizleri bilgilendiriyorsun. sayenizde topik biraz hareketlenmiş bugün. güzel paylaşımlar olmuş. sohbetler edilmiş.
yoksa biz doğuramayanlar iyice karamsara, psikopata bağlamıştık
günaydın kızlar..
geçmişe bakamadım yeni doğum yapanlar varmı bilmiyorum birkaç gündür.
bu sabah kızımı sağlık ocağı kontrolüne götürdük. boyu 4cm uzamış. kızım 3.540gr doğmuştu, doğumdan sonra 3.200gra düşmüştü şimdi 3.980gr olmuş... multitabs isminde bie vitamin verdiler. eve gelince içirmeye çalıştım ama tükürdü hemenmeme dışında hiçbişeyi ağzına almak istemiyor napıcaz böyle giderse bilmiyorum
dünden beri moralim bozuk. eşime sinir olmaya başladım. çok anlayışsızlaştı son zamanlarda. sanki değişti bambaşka biri oldu..
Slm herkese..okuyarak bazen de yazarak takip ediyorum sizi.Ben de hala tık yok.Bugün kontrolümüz vardı ama yollar kapalı gidemedik dr'umuza.Yarın da beklenen doğum tarihi,yarın gidicez bakalım inşş yol açılırsa.Hava durumu 5 gün boyunca yoğun kar yağışı gösteriyo.Hayırlısı ne yapalım:>Zaten benim oğlanın da gelmeyi niyeti yok gibi duruyo:>
Slm kızlar nasılsınız ben geldm kızımı doğurdum geçen çarşamba mucize eseri aranızdayım doktor öyle dedi çünkü 3 gün yoğun bakımda kaldım çarşamba günü geceden süren başağırısyla annemi aradım geldi doktora gitmek için yolda kriz geçirmişim tek hatırladığım ağzımın yamulması 3 gün sonra yoğun bakımda açtım gözlerimi acil sezeryane almışlar bebeği tansiyonum 22 ye yükselmiş ve dün evimize geldik şimdi size bakayım dedim kızım çook küçük oda 3 gün küvezde kalmış başka doğuran varmı herkesler iyidir inş.
selam kızlar benim kızımın gelmesi lazım artık ama ne aşşağıya indi, nede sancım falan var ööyle duruyoruz..bugün doktora gidicem bakalım ne dicek..ama bide size de sorayım dedim doğumu tetiklemek yada başlatmak yada en azından bebeğin doğum kanalına girmesi için yapılması gereken bişey var mı bildiğiniz?? bu arada son adet tarihim 5 hazirandı...:44::44:
günaydın kızlar..
geçmişe bakamadım yeni doğum yapanlar varmı bilmiyorum birkaç gündür.
bu sabah kızımı sağlık ocağı kontrolüne götürdük. boyu 4cm uzamış. kızım 3.540gr doğmuştu, doğumdan sonra 3.200gra düşmüştü şimdi 3.980gr olmuş... multitabs isminde bie vitamin verdiler. eve gelince içirmeye çalıştım ama tükürdü hemenmeme dışında hiçbişeyi ağzına almak istemiyor napıcaz böyle giderse bilmiyorum
dünden beri moralim bozuk. eşime sinir olmaya başladım. çok anlayışsızlaştı son zamanlarda. sanki değişti bambaşka biri oldu..
Slm herkese..okuyarak bazen de yazarak takip ediyorum sizi.Ben de hala tık yok.Bugün kontrolümüz vardı ama yollar kapalı gidemedik dr'umuza.Yarın da beklenen doğum tarihi,yarın gidicez bakalım inşş yol açılırsa.Hava durumu 5 gün boyunca yoğun kar yağışı gösteriyo.Hayırlısı ne yapalım:>Zaten benim oğlanın da gelmeyi niyeti yok gibi duruyo:>
Slm kızlar nasılsınız ben geldm kızımı doğurdum geçen çarşamba mucize eseri aranızdayım doktor öyle dedi çünkü 3 gün yoğun bakımda kaldım çarşamba günü geceden süren başağırısyla annemi aradım geldi doktora gitmek için yolda kriz geçirmişim tek hatırladığım ağzımın yamulması 3 gün sonra yoğun bakımda açtım gözlerimi acil sezeryane almışlar bebeği tansiyonum 22 ye yükselmiş ve dün evimize geldik şimdi size bakayım dedim kızım çook küçük oda 3 gün küvezde kalmış başka doğuran varmı herkesler iyidir inş.
selam kızlar benim kızımın gelmesi lazım artık ama ne aşşağıya indi, nede sancım falan var ööyle duruyoruz..bugün doktora gidicem bakalım ne dicek..ama bide size de sorayım dedim doğumu tetiklemek yada başlatmak yada en azından bebeğin doğum kanalına girmesi için yapılması gereken bişey var mı bildiğiniz?? bu arada son adet tarihim 5 hazirandı...:44::44:
doğru diyorsun, doğurann sayısı arttıkça buranın muhabbeti azalmış, bugünlük benim için böyle denk geldi kızım insafa geldi galiba duşumu alıp güzel güzel giyindim bile şimdide evi toparlayayım azcık mutfak yürü gidelim diyor yine ,
doğuran annelere sesleniyorum bebeğinize odasındayken sürekli yabancı müzik açın sözlü jazz vs gibi tv nin olduğu bir odadaysanızda yabancı bir kanal açın sürekli uyurken uyanıkken kulağında olsun o sesler, geleceği için çok güzel bir yatırımın başlangıcını atmış olursunuz inanılmaz faydalıymış ciddi çalışmalar varmış hiç zorlanmıyorlarmış öğrenirken, hatta bildikleri şeyleri hatırlıyormuş gibi oluyorlarmış ingilizce eğitimi almaya başladıklarında
o zamaaaannnn bi teşekkür de berracığaaaa...doğru diyorsun, doğurann sayısı arttıkça buranın muhabbeti azalmış, bugünlük benim için böyle denk geldi kızım insafa geldi galiba duşumu alıp güzel güzel giyindim bile şimdide evi toparlayayım azcık mutfak yürü gidelim diyor yine ,
doğuran annelere sesleniyorum bebeğinize odasındayken sürekli yabancı müzik açın sözlü jazz vs gibi tv nin olduğu bir odadaysanızda yabancı bir kanal açın sürekli uyurken uyanıkken kulağında olsun o sesler, geleceği için çok güzel bir yatırımın başlangıcını atmış olursunuz inanılmaz faydalıymış ciddi çalışmalar varmış hiç zorlanmıyorlarmış öğrenirken, hatta bildikleri şeyleri hatırlıyormuş gibi oluyorlarmış ingilizce eğitimi almaya başladıklarında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?