- 7 Ekim 2011
- 2.570
- 26
- 363
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #45.381
karnesinde yapılmadı yazıyo..pazt. kontrolü var bilmiyorum yaparlar mı..10.gün çağırdılar ama ne için çağırdılar bilmiyorum
Canım bizimkine 5. günde yaptılar.. ilk kontrolünde yapcak olabilirler.. ama alkış parmak şıklatma gibi şeylere bizimkide tepki vermiyo, uyurken falan ani yüksek ses olursa falan sıçrıyo ama öle ufak seslere tepki vermiyo.. ayrıca korkma hiç biz işitme testi yaptırırken bile doktor kulakları hala sıvı dolu dedi. tam boşalmıyo kulakları.. kendi kendine bitcekmiş o sıvılar.. yoğun da olabilir o yüzden duymuyo olabilir. aklına hemen kötü şeyler getirme
kızlar sezaryende ne zamaneskisi gibi olunuyo ne zaman tamanen geçiyo ağrı..eskisi gibi rahatça hareket ediliyo
selam melike sana bi kaç şey sorabilirmiyim... seninde günü dolunca bebek gelmeyince önce suni sancı verip sonra sezeryana aldılar ya... suni ile açılma olmadı mı ... şimdi aynı şeyi banada denicekler ama bende sancı hiç yok açılmada 1 cm bile değilmiş ve bebek kanalda da değilmiş... boşuna olmayacak gibiyse acı çekmek istemiyorum...
şuan çok moralim bozuk..sinirimden ağlıyorum..bebeğimin yanında parmağımı şıklatıyorum alkış yapıyorum hiç tepki vermiyo..duyma problemi mi var acaba? çok kötüyüm yaa
Canım benim de hastaneye gittiğimde hiç sancım yoktu bebek yukardaydı ve açılma hiç yoktu.. 8den 3e kadar suni sancı aldım 1 cm bile açılma olmadığı gibi bebek de kanala inmedi ve sancı geldikçe yukarı baskı yapıyodu. sonra sezeryane aldılar orda da doktor iyiki daha fazla beklememişiz dedi çünkü yukardan bastıra bastıra zor çıkardılar kızı :) sana tavsiyem yine suni sancı alabilirsin yani öle çok dayanılmıycak bişey değil çünkü.. dayanamadığın noktada zaten kontrol ederler açılma yoksa sez. olur ama varsa normal olur en azından suni sancı alsam normal olur muydu diye aklında soru işareti kalmamış olur.. ben pişman değilim suni sancı aldığıma, en azından denedim olmadı diyorum
Canım bizimkine 5. günde yaptılar.. ilk kontrolünde yapcak olabilirler.. ama alkış parmak şıklatma gibi şeylere bizimkide tepki vermiyo, uyurken falan ani yüksek ses olursa falan sıçrıyo ama öle ufak seslere tepki vermiyo.. ayrıca korkma hiç biz işitme testi yaptırırken bile doktor kulakları hala sıvı dolu dedi. tam boşalmıyo kulakları.. kendi kendine bitcekmiş o sıvılar.. yoğun da olabilir o yüzden duymuyo olabilir. aklına hemen kötü şeyler getirme
canım alemsin... o bebek ne anlar. bebeğin hastanede işitme tetsi yapılmadımı? yapılmadıysa bile kesin yapılması lazım... öncelikle kontrole götürdüğünde sor lütfen... bizimkide alkışa fln bakmıyor...
dün eşim internette video izlemiş bak onu dene.... bardaktan bardağa su aktar... o şırrr diye sese bebek bakarmış anne karnında gibi hissedermiş kendini... biz denedik kafasını kaldırdı sesi duyduğu belli oldu. bir denesene... bardaktan bardağa yavaşça su dök o şırr diye ses bakalım tepki edecekmi... hani filmlerde eskiden inek şabanı işetirdi ya hababam sınıfında arkadaşları onun gibi...
işitme testi yapılmadı yazıyo..gidince sorcam da şimdi içime kurt düştü..hani seslere sıçrar tepki verir diye bekliyodum ama melikenin dediği gibi su fln dolu olduunu bilmiyodum..neyse dediini bi yapiim ama ya onada tepki vermezse bu sefer perişan olurum ağlamaktan heralde :18:
canım yaa bebekler öyle hemen tepki vermiyor
benim oğlumda tepki vermiyordu bir ara biz farketmeden kapı çarptı
o anda sıçradı bende çok korkmuştum duymuyor diye
ama duyuyordur için rahat olsun
kızlar kusura bakmayın geçmişi okumadan direk yazıyorum canım çok fena kola istiyo 1 bardak içsem acaba bebeğe gaz yapar mı ki doğum yapan anneler ne diyorsunuz :)
bilmiyorum cnm inşallah öyledir...zaten bu aralar herşeyi kafama takar oldum..hadi hamilelik psikolojisi diyodum olur diyodum şimdi lohusalık psikolojisimi başladı nedir içim daralıyo bi tuhafım..1 haftadır dışarı çıkamadm onunda etkisi var ve daha uzun bi sürede çıkamıycam acayip bunalıma girdim..
gule gule buyut bebegını,Alla analı babalı etsın
ben de epidural normal ıstıyorum nasılsı anlatman mumkun mu?
sağol çok teşekkür ederim. Bende açıklık yoktu 40 haftayı doldurunca doktorum suni sancı ile şansını denem karararı aldı. 12 saat suni sancı verildi. Ama iğne yapıldığı için sancıyı çok hissetmiyosun. Azıcık hissetsen bile dayanılmıcak bi sancı değil... sancı verildikten 2-3 saat sonra 2 cm açıklık oldu. Suyum geldi, nişan denen o sümüksü tıkaç çıktı. daha sonra açıklık daha fazla ilerledi. 12 saat sonra zaten bebeğin alt tarafa baskı yaptığını hissediyosun ve dedikleri gibi büyük tuvalaetin gelir gibi bi his duyuyosun. Zaten ebeler hemen anladı doğuma aldı. Epiduralde ben bacaklarımı hissediyodum o yüzden korktum b,raz ben bacakalrımı hissediyorum acı hissetmiycem dimi die sordum , hissetmiceksin dediler . Gerçekten de hissetmiyosun bebek karnında toplanıo o toplanmayı hissedince ıkın diyorlar ıkınıyosun 3-4 kez yaptım ve bebk hemen çıkıverdi:) Dikişler atıldı ama onu da hissetmedim. O sebeple hç korkma çünkü ben çok korkuyordum ben yapabildiysem herkes yapar o sebeple inşallah normal yaparsın cnm...
şuan çok moralim bozuk..sinirimden ağlıyorum..bebeğimin yanında parmağımı şıklatıyorum alkış yapıyorum hiç tepki vermiyo..duyma problemi mi var acaba? çok kötüyüm yaa
Kızlaaar epidural anestezi mi yoksa genel anestezi mi hangisini tavsiye edersiniz?
sağol çok teşekkür ederim. Bende açıklık yoktu 40 haftayı doldurunca doktorum suni sancı ile şansını denem karararı aldı. 12 saat suni sancı verildi. Ama iğne yapıldığı için sancıyı çok hissetmiyosun. Azıcık hissetsen bile dayanılmıcak bi sancı değil... sancı verildikten 2-3 saat sonra 2 cm açıklık oldu. Suyum geldi, nişan denen o sümüksü tıkaç çıktı. daha sonra açıklık daha fazla ilerledi. 12 saat sonra zaten bebeğin alt tarafa baskı yaptığını hissediyosun ve dedikleri gibi büyük tuvalaetin gelir gibi bi his duyuyosun. Zaten ebeler hemen anladı doğuma aldı. Epiduralde ben bacaklarımı hissediyodum o yüzden korktum b,raz ben bacakalrımı hissediyorum acı hissetmiycem dimi die sordum , hissetmiceksin dediler . Gerçekten de hissetmiyosun bebek karnında toplanıo o toplanmayı hissedince ıkın diyorlar ıkınıyosun 3-4 kez yaptım ve bebk hemen çıkıverdi:) Dikişler atıldı ama onu da hissetmedim. O sebeple hç korkma çünkü ben çok korkuyordum ben yapabildiysem herkes yapar o sebeple inşallah normal yaparsın cnm...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?