2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar ben kaçtımm
yarın benim için büyük gün
umarım güzel haberlerle buluşuruz tekrar
herkese iyi geceler

bende sabah erken hastanede olucam... bende 5 de ayakta olucam :)) canım inşallah sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız... seninle paylaştığımız şeyler için çok saol... inan çok destek oldun ben tekim kardeşim falan yok... bi kardeş, bi abla, gibi bi dost gibi paylaşım oldu.kendine ve bebeğine çok ii bak... dualarım seninle...hayırlı kolay doğumlarımız olsun...

canım sanırım bugün artık senle karşılaşmayız
sana hayırlı güzel sağlıklı doğumlar diliyorum
umarım buraya döndüğümüzde güzel doğum hikayelerimizi anlatırız

kızlar ben kaçtımm
herkese iyi geceler

Canım benimmm,sana da hayırlı doğumlar dualarım seninle haber bekliyoruz senden,habersiz bırakma bizi emi.Ben bugün kuzunmun bezi ve maması yoktu onları gittim aldım ama yarın dışarı çıkacak dermanım yok.Sen de stres yapmadan güzelce uykunu al.Kimde telefonun ve face in var ,kimden haber alıcaz?

Son düzenleme:
iyi aksamlar kızlar,ronya ya ve desibelce ye hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum dualarımız sizinle Allah hemencecik kucağınıza almayı nasip etsin...çok fena kasılmalarım var şuanda hayırdır insallah...

Arkadaslar hayirli aksamlar bebegim bgn tam 11gunluk oldu hala gobegi dusmedi ve doktorumuzun yogun telkinleri uzerine gobegi dusmeden banyo yaptirmicaz
ortada ciddi mikrop salgini oldugunu ve gobek dustukten sonra banyo yapmasi gerektgni soyledi
siz nasi hallettiniz banyo isini?
bide bi arkadas goguslerinin yara oldugunu soylemis
bi tavsiyem olacak
Buzdolabi posetini kucuk kareler halinde keip gogsune koyabilirsin bu yasadigin aciyi bitirecektir
ilk gunler bende cok kotuydum emzirmek istemiyodum ama cok sukur bu yontemin faydasini gordum
Bide normal dogum dikislerim iyilesseydi...

avent göğüs kalkanı kullanan arkadaşlar onu sürekli takıyomusunuz içinde 40 dan fazla kullanmayın yazıyo 40 dk da bi işe yarıyormu...

benimkinin içinde öyle bir uyarı yoktu medela benimki ve ben 24 saat kullanıyorum

7 gün sonra geçti benimkisi, baş ağrımdan ve yataktan doğrulurken yaşadığım o berbat histen dolayı dikiş ağrımı unutmuştum, su ve kahve bol bol içti ama hemen geçmedi öyle, günün belli bir saatinde bir anda geliyordu ağrı bende o saatler gelmeden uyumaya başlamıştım, ağrı kesiciler işe yaramıyor

kızlar sezeryan sonrası korse kullanan varmı varsa nsl bir model aldınız bnm göbeğim hala inmedi

önce karnı saranlardan almıştım rahat değil onlar kayuıyor şimdi bacakları olan giyilen korseden kullanıyorum daha iyi

son adet tarihinin ilk günü neydi cnm. 41. haftaya kadar bekleten doktor kaldımıki bugünlerde:)
var valla bekletio:) bende bu yuzden sadiye hanima geldim zaten normal dogum istedigim icin..hep bebege birakalim ne zaman isterse ozaman gelsin diyo:) ama tabi bi sikintimiz olmadigi icin suyu falan herseyi yerinde.dogumun dogal akisini bozar diye cati muayenesi bile yapmadi daha.sezeryan zorunlu olsa bile en azindan sancinin kendiliginden baslamasi cok onemli cunku hem bebek hem de anne icin cok onemli hormonlar salgilaniomus o sanciyla. Ama gel gorki bende ne sanciiiii, ne aciklik, ne bebegin kanala girmesi falan var....bu yuzden mecburen sezeryan olur sanirim yarin belli olur.doktorumda dio tabiki seni kanirta kanirta dogurtmam normal olsun die yada bebegin hayatini tehlikeye atmam ama sans vermek lazim dio. Cok ii bi doktor..

Artıları ve Eksileriyle Aile Yatağı
by slingomom

Uykusuz Anneler Kulübü » Aile Yatağı

Aile Yatağı= Baba-Çocuk-Anne aynı yatağı paylaşması.

Çocuk doğduğundan itibaren annesinin göğsünde, kokusunu içine çeke çeke güven içinde uyuyor. Anne de bu durumun ne kadar harika bir şey olduğunu kendine itiraf eder biraz zaman geçince. Sonra gece seanslarında da beşiğine koymak yerine yatakta yanına alır bebeğini. Baba, bazen yer bulamaz kendine, bazen de paylaşır yatağını iyice kenara sıkışarak. Mutluluk budur. Bebek küçüktür zaten, herkese yer vardır yatakta. Anne de emzirme seansları arasında hafifçe yerinden doğrulur sadece, bebeği koynunda çabuk uykuya geçtiği için sabahları daha bir enerjiktir. Yeni doğan zamanında bir kaç gün yanıma alayım, sonra yatağına alıştırırım derseniz kendinizi kandırmış olursunuz çünkü ikiniz de birbirinize alışmışsınızdır. Hadi sizin eşiniz var yatakta, ayaklarınız değer birbirinize onun huzuruyla uyursunuz. Oysa miniğiniz tek başına kalmıştır. Gece yarısı alışkanlığıyla annesinin kontrol etmek için uyandığında ürperir, yalnız hisseder kendini basar yaygarayı. Şimdi bu ufaklık haksız mı sızlanmakta?

Ya hiç yanınıza almayacaksınız ki bence çok büyük bir şey kaçırırsınız, ya da tahmin ettiğinizden daha uzun bir süre yatağınızı paylaşacağınızı hem kendinize hem de eşinize hatırlatmalısınız.

Aile Yatağının ARTILARI:

- Bebek, annesiyle beraber olduğu için daha huzurludur. Daha az ağlar, kolik şikayetleri daha az görülür.

- Anne ile bebek arasındaki bağ çok daha farklı bir boyuta taşınır. Birbirlerini daha çabuk öğrenirler.

- Anne, geceleri nispeten daha uzun uyur. Kesintisiz demiyorum dikkat ederseniz, 'biraz daha uzun' diyorum. Yerinden kalk, beşiğe git, bebeği al, bir koltuğa yerleş, emsin, sen sıcacık yatağından çıktığın için ürper, sabaha da sırtın-boynun tutulsun durumu olmaz.

- Bir kaç ay sonra bebek anneyi bile uyandırmadan onun varlığını hissetmesiyle emmeden yeniden uykuya geçer. Anne eskiye göre daha kesintisiz uyumaya başlar. Hele ki gece emmeleri bittiyse neredeyse 6-7 saat kesintisiz uyku demek bu.

Buraya kadar her şey güllük gülistanlık. Hiç mi eksisi yok yatağı çocukla paylaşmanın? Bence küçümsenmeyecek bir iki madde var.

Aile Yatağının EKSİLERİ:

- Bebeğiniz sizinle uyumaya alışacağından kendi kendine uykuya geçemeyecektir. Oysa siz yatağına yatsın ve uyusun artık! diye söylenmeye başlayacaksınız.

- Uykunuz hafifse, gece emmese bile bebeğinizin yataktaki her hareketinden etkilenip uykudan uyanabilirsiniz. Tekrar uykuya geçmeniz zor olacaktır.

- 1 yaşına hatta 2 yaşına geldiğinde bile sizinle uyumak isteyen bir çocuğunuz olabilir. Binbir güçlükle kendi yatağına alıştırmış olsanız bile, gece yarısı kalkıp aranıza girmek istemesi veya ikinizden birini yanına çağırması oldukça yüksek bir ihtimal.

- En kötüsü de kocanızla cinsel hayatınız sekteye uğrayabilir. İlk başlarda bunu çok dert etmeseniz de bir süre sonra Aile Yatağı kavramına sinir olmaya başlayabilirsiniz.

selam kızlar 16 mart sabah 7.55 de kızım Aseli kucağıma aldım şükür..epidural sezeryan ile doğum yaptım..
kzım 3290 kilo doğdu..gayet rahat bir doğum geçirdim..bugün hastaneden çıktım epidural çıkınca ağrılarım basladı..bi kaç gün gecince daha iyi olurum..doğum hikayemi inş yazıcam en kısa zamanda..iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim

yarın ronyanın doğumu var sanırım..inş sağlıklıkca kucağına alırsın ronyacım

güneşcim sende 20sinde alıyormuşun kuzuyu inş sağlıklı ve en kolay şekilde alırsın canım kucağına

Son düzenleme:

Ahhh ahhh sıra bana geldikçe korkar oldum bennn Benimki de epidural sezeryan olacak panik yaparım korkusu var neyse o zaman uyuturuz dediler umarım seninki gibi geçer benim de doğumum canım.Maşallah Asel kuzusuna ne güzel annesinin kucağında darısı benim ve tüm doğum yapacakların başına.Öptüm ikinizi de kocaman.

canım nbr nasılsın çok giremiyorum int. geçen aklıma geldin arıcaktım ama arada kaynadı :) sende doğurdunmu geçmişi hiç okumaya vaktim olmuyo malesef

canım hiç korkma bende öyle diyodum ama o kadar sakin girdimki ameliyata ben bile şaşırdım o an zaten tek düşündüğün bebeğin oluyo . inş. sende sorunsuz bi şekilde alırsın bebeğini kucağına

benimkinin içinde öyle bir uyarı yoktu medela benimki ve ben 24 saat kullanıyorum

önce karnı saranlardan almıştım rahat değil onlar kayuıyor şimdi bacakları olan giyilen korseden kullanıyorum daha iyi
bende ondan alayım o zmn tşk ederim

allah analı babalı büyütsün inşş..

o durumda bebegin kilosuna bakiyorlar sanirim. eger 4 kiloyu gecmeyecekse biraz daha dursun, olaylari dogal akisina birakmak en iyisi derdim herhalde. hayirlisi olsun.

uyku tutmadı..yatak batıyo sanki..kalktım ben de artık....bugün 40 a girdim...kontrolüm var...bakalım bi değişiklik varmıymış...hiç sanmıyorum gerçi...karnım hala top yutmuş gibi yukarda...ne inme var ne bişey...bebeğim de çoook hareketli...suyu filan iyi heralde...ne gewçmez günlermiş bu son zamanlar.... boş da durmuyorum, habire okuyorum filan ama zaman durdu sanki....

kızlar ben kaçtımm
herkese iyi geceler

cnm ya sana akşam cvp yazamadım msj kısmında sorun çıktı uğraştım olmadı..şimdi belki doğuma bile girmiş olabilirsin :))) Allah yardımcın olsun sağlıkla kucağına al sorunsuz bi doğum yaşarsın iinşallah..güzel haberlerini bekliyorum :))

istiyooruummmmmmmmmm...bebeğin ağzına verildikten sonra,annesi çıkarana kadar düşmeyen emzik icat edilsin istiyoruummmmmmmm...emziği düşüyo diye vik vik vikleyen oğluma hemen alıcam 3 5 taneeee...

Günaydın kızlar nasılsınız?Geçmişe bakamıycam son sayfadakileri gördüm sadece ben hala doğurmadım bekliyoruz bakalım:))))Doğum yapan arkadaşlar olmuştur Allah bağışlasın darısı biz bekleyenlere inş.

Canım Allah bağışlasın,sağlık huzur versin inş.
Canım ne güzel sen de yarın kovuşuyosun bebeğine sağlık al kucağına inş.
Ben de senin gibi bekliyorum canım dra gittik herşey yolunda bekliycez dedi.Bakalım ne zaman gelicekler:)
istiyooruummmmmmmmmm...bebeğin ağzına verildikten sonra,annesi çıkarana kadar düşmeyen emzik icat edilsin istiyoruummmmmmmm...emziği düşüyo diye vik vik vikleyen oğluma hemen alıcam 3 5 taneeee...

Öyle bişey bulursan bize de söyle bizde alalım şimdiden:)))

geçmişi okumaya fırsat bulamıyorum ama herkese hayırlı doğumlar,doğum yapanlara da hayırlı olsun..birazdan dışarı çıkıcam yürüyüş için..kayınvalidem diyor" karnın kalmasın biz bebeğe bakarken 5 dk ki hızlı hızlı yürü gel " ...bakalım işe yararsa...(

Yürü bakalım canım işe yarar mutlaka:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…