2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ya emzik olayına bnde grmk istiyorum ama çocua emzk ne zmn verilir çok ağlayınca susmayınca flnmı..bnm eşimde emzie biberona süt sağmaya herşeye karşı bn napcam sırf memeyle geçmezki ömür

eşine selam söle ayça diyoki de onların doktoru mutlaka emzik verin diyomuş de..çocuğun çenesini ve emişini kuvvetlendiriyomuş de..nuk un ortodontik emziği var..onu alın..ucuz 9 lira mı ne..silikon emzik..bizim 3 tane emzik var oğlan birini alıyo birini bırakıyo:)...ayrıca memeyi tutmazsa ki benimki tek mememi tutmuyo mecbur sağıcaksın..biberonda dr.browns alın..anne memesi ile emişi aynı..hatta benim oğluş biberonda daha çok yoruluyo..1 numara dar biberon emziği al..0-3 ay için o..

kızlar uzun bir aradan sonra herkese merhaba doğum yapan bütün arkadaşları tebrik ediyorum doğum yapmayan arkadaşlarada rabbim sağlıklı bir şekilde kucağınıza almak nasip etsin ben doğum yaptım burdan gamze arkadaşım haber vermiş hepinize sağ olsun doğumdan sonra odada onu görüncede çok mutlu oldum yorum yapan arkadaşlar tek tek cevap veremicem herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim. Doğum hikayemi hem paylaşmak istiyorum hemde istemiyorum kimseyi korkutmak istemiyorum ama bir yandan da bilginiz olsun istiyorum.Neyse paylaşayım aklınızın bir köşesinde kalsın bilgiler

14.03.2012 tarihinde kızımı dünyaya gelmesi için suni sancı almaya karar verdim 2 cm yakın açılmam vardı ve sabah 09:30 sancı vermeye başladılar yavaş yavaş ve saat 11:00 de doktorum geldi bebeğin hazneye kafasını yerleştirmesi için yürüyerek sancı çekmemi söyledi daha çabuk yerleşir dedi ve yürümeye başladık her 1 dk sancı giriyordu ve saat 12:00 de yatağa yatmak için gittiğimde yatağın başında suyum geldi hemen ebeler beni yatırdı alttan muayene ettiler 3 cm olmuş açılmam kızım kafasını hazneyede yerleştirmiş ebe biraz daha dayanmamı ve doğuma az kaldığını söyledi bende tamam dedim nts ye bağladım sancı çekmeye devam ettik tabi sancılar şiddetlendi dayanmaya çalışırken nts bakmayı bırakmıştım eşimin kardeşi ve eşim ekrana bakarken o kötü dakikalar başladı bebeğimin kalp atışları düşmeye başladı ve arada kalp atışları durdu bu durum 2 kere tekrarlayınca eşim ebeyi çağırdı ebe ekranı görür görmez sancıyı kesti ve alttan elini sokup bebeği itmeye başladı sonra karnıma vurup bebeği tekrar harekete geçirmeye çalıştı tabi ben ne olduğunu anlamaya çalışırken ebe doktoru aradı ve o anda nefesim kesildi bebeği geri döndüremediğini ne yaptıysa olmadığını söyleyince ben ağlamaya başladım ve yaklaşık 10 saniyelik bir süreç geçmedi ki kafamı çevirmemle doktoru gördüm yüzü ben beyaz olmuştu onda tamam dedim herşey bitti ağlamaya başladım ve hemen sedyeyle aşağıya indirme işlemine girdiler bulunduğumuz katta sirenler çalmış 4 hemşire ve anestezi uzmanıyla asansöre bindirilirken eşimin yüzünü gördüm ve ondanda tekrar yıkıldım ağlıyor ve çok korkuyordu benim gibi asansörden ameliyathane ye indiğimde korkum 2 kat artı çünkü sedyeyle beraber aşağıda 5 kişi daha vardı toplam 10 kişiyle sedye hızla uçuyor desem yeridir yanımda herkes koşuyordu ameliyathaneye girdik beni ameliyat masasına geçiriyorlar daha tam olarak yerleşmeden başımda hemşire doktora 30 ayarlayım filan diyor aynı anda önlüğü yırtıyorlar önlüğün arasından gördüğüm görüntü asla unutmam doktor elinde neşterle bekliyor gözümün kapanmasını ve doktorun sesi geldi derin bir nefes al dedi ve sonrası yok bir ses duydum uyan diye doktorun güzel haberi çok tatlı bir bebeğin var inanılmaz güzel sakın merak etme diye bende hemen yalvardım yukarı çıkarın beni diye sonra yukarıya çıkma maceramız başladı odaya girdim kızım yatıyor ağlamaya başladım hemen yatağa geçirdiler pijamanın üstünü giydirdiler ve bebeğime dokunmaya başladım işte o an kızlar yaşamaya yeniden başladım onun o güzel yüzünü görmek dünyalara bedel oldu hani yeni den doğdum diye bilirim sonra kızımı emzirdim bir bütün olduk onunla tekrar biraz nefes alma sorunu oldu doktorlar küveze aldı benden enfeksiyon kapmış o yüzden kalacak dediler bende tamam dedim cuma günü ben kızım olmadan eve geldim çok kötü oldum ama şükrettim sütüm kesilmesin diye üzmedim kendimi ve bugün müjdeli haber geldi kızım gayet iyimiş yarın sabah gidip emziricem kızı bir problemde olmazsa evimize gelicez kızımla inşallah bizden kötü bir doğum hikayesi dinlediniz sonu mutlu biten doktorumun ve hemşirelerin benim doğum için yaptığı yorumları da yazayım doktor ameliyathaneden yattığım yeri aramış ve sedyeyi bırakın kızı kucağınıza alın indirin demiş hemşireler söyledi doktor akşam üstü geldi yanıma ve cümleye başladığı kelime bu gece kesinlikle rüyamdasın çok korktum dedi açıkcası aşağıda seni beklerken bebeğe kaybettik sandım yaptığım en hızlı doğumdu dedi doktorunda aklını aldık açıkçası kızlar benden bu kadar rabbim bizi bebeklerimizle imtihan etmesin çok zormuş şimdi bunları yazarken tekrar tekrar yaşadım o anı neyse unutmaya çalışıyorum..........

canımmmm kızın kucağında ya boşver unut...yaşadığınız ve yaşayacağınız en kötü şey bu olsunn..bitti işte..şimdi minik kızını alıp gelince hayat yeniden başlicak...hayırlı uğurlu olsun..

ay canım benm..çok zor bi doğum olmuş.ama şükürler olsun ki sen ve bebeğin mücadelenizde galip gelmişsiniz..sağlıkla büyüt inşallah .hayırlı olsun

canım benim Allah korumuş seni ve bebeğini ama önemli olan ikiniiznde ii olması en güzeli bu olsa gerek

Çok çok geçmiş olsun, bundan sonrası sorunsuz ve çok güzel olsun inşallah.

sğl cnm allah razı olsun bu arada yakışıklı oğlunun fotosunu gördüm bayıldım paşaya rabbim bütün bebeklerimizi korusun

sğl cnm allah razı olsun bu arada yakışıklı oğlunun fotosunu gördüm bayıldım paşaya rabbim bütün bebeklerimizi korusun

aminn canım..senin güzel kızınınkileride bekliyoruzzz..benim oğlumun arkadaşı olucak oda..berra ile birlikte resimlerini çektik inşallah 3ünü yan yana çekerizzz

Canım büyük geçmiş olsun... Allaha şükür yavrun sağlıkla gelmiş artık geçmişi düşünme ona odaklan... Allah analı babalı büyütmek nasip etsin

canım çok geçmiş olsun.Walla okuyunca içim bi garip oldu.ama Allah bağışlasın. ikiniz de iyisiniz.gözün aydın..

kızlar merhaba. geçmişi okuyamadım doğum yapan ve yapacak olanları tebrik ediyorum şimdiden .
bizde kontrolden geldik. doktorum geçen gittogmde hiç açıklık yok demişti . şimdi yine alttan muayene etti sadece 1 cm açıklık var dedi . nst de sancı çok az bir pik olusturcak şekilde çıktı . şimdi suni sancı versem tutmaz dedi. günüm dolduğu için kararı bana bıraktı fakat miyadini doldurmuş bebekler kendiliğinden dogma ihtimali çok az dedi .
benim gibi bekleyenler ve doğum yapmış olanlar yardımcı olursa . sizlerde acilna sancı çıkıyor mu neye göre 40 tan sonra bekliyorsunuz ? bebek 3570 gr ama yanılma payı var diyor .suyu fln iyiymiş biraz azalmış . birkaç gün daha bekliyim belki Sancim acilmam olur diye düşündüm sabah akşam nst ye girerim çünkü bebeğin hareketleri artık çok azaldı haliyle yeri kalmadi.
ne yapmalıyım nasil bir karar vermeliyim bilmiyorum . dr.um çok ihtimal vermiyor . bende sezeryan olmayi çok istemiyorum tabi zor da kalırsam olucam hayırlısı neyse o olsun da . eğer normal olma ihtimali olduğunu bilsem beklemek de istiyorum . sizce ne yapmalıyım?

Alevcim çok geçmiş olsun ALlah analı babalı büyütsün..çok üzüldüm okurken ama Allahtan iyi bebeğin ve sen..içim hop etti valla gözlerim doldu...Rabbim evlatlarımızla sınamasın çok zor ya..bnde sürekli vesveselere kapılıp ağlıyorum oğluma bakarak..anne olmak hem dünyanın en güzel hemde en zor şeyiymiş anne olunca anladım..

oğlum benim mememi çok zor tuttu günlerce zorla uğraştım.silikon meme ucu aldım biraz biraz alıştı.sonra azmettim uğraşa uğraşa alıştırdım. yalancı meme verme dedi bana hemşire.çevresiyle ilgisi azlır.ve enfeksiyon kapar.zaten doğumdan sonra 5 gün enfeksiyon yüzünden kaldım hastanede.benden kapmış.ama çok kötü günlerdi günlerdir uykusuz.tek başıma refakatçi almadılar.benim ilk bebeğim.bezlemeyi bile bilmiyorum.ilk 2 gün sarılık değeri 12 çıktı.küvezde yatacak dediler alıp koyoyorum.2 gün toplam 6 saat durduramadım.sürekli ağladı.gaz sancısı çekti.üşüdü tabi.hastane pis.benim sütüm kesildi.hazır mama verdik kustu...uzun uzun yazarım bi ara..ilk günler etkisinden kurtulamıyosun şimdi daha iyiyim Allah'ıma şükürler olsun.

kizlar merhaba benim bebis gelmiyoooo:-(
4 gün gecikti hala cit yok sadece hafif bir agri,
bu arada isaret parmagimin ic tarafinda Ben gibi bir leke cikti,
bugün birden bire cikti, sizdede varmi,
ben cok uzuluyorum aglamaya basladim artik gelsin diye,
sezeryan istemiyorum:-(
suni sancida cok kotuymus diyolar:-(

cnm bnde 3 cnm açıklıkla 1 hafta bekledim ve kendiliğinden suyum geldi..bnmde dr. suni sancıyla doğurturum ama olmaz fln sezeryana almak zorunda kalırız boşuna kendiliinden gelmesini bekleyelim dedi..bnde bekledm ve geldi..ama bn 1 gece önceden brz yaramazlık yaptım eşimle :26: belki tetiklerde gelir diye sbhda sıcak suyla banyo yaptım açılmayı artırır diye kısacası sanırım işe yaradı taktiklerim öğlen suyum geldi..bnmde nişan geldi ertesi günlerdede koyu kıvamlı beyaz akıntım oldu yoğun sonrada doğum başladı ztn..mrk etme yani bugn yrn gelr snnkide nişan geldiyse..

lansinoh diye bikrem var o iyi emdirirken yıkamaya gerek yok.
bi de plastik göğüs ucu koruyucusu var.ğöğsüne koyup onunla emzir iyileşene kadar..

merhaba kızlarr.
bende bu gün kontroldeydim.39+2 deyiz herşey normal görünüyor doktorumda beni konuşarak baya bi rahatlattı
istersen bu gün alırım seni sezeryana dedi ben ikisindende korkuyorum dedim
normal kasılmlar oluyor ama çok değil nst de de sancı çıkmadı.
zaten doğumu düşündükçe sancım felan geçiyor
cumaya yine kontrol var artık sona geldimm.eğer o zamanda sancım çıkmazsa nst de
beklemicem daha fazla sezeryana yatıcamm
zaten 40 haftaya girecem o zamana kadar
bu gün kararsız kaldımm bakalım Allah büyük o zamana kadar normal sancım olursa doğumdan kaçış yokk:)
ama olmazsa kararımı verdim kızlar
doğum yapan arkadaşlar hepinizi kutluyorum sağlıklı uzun ömürllü olsun bbekleriniz
doğum yapmayanlarında Allah yardımcınız ollsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…