- 21 Temmuz 2011
- 3.549
- 3.683
- 133
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #45.581
Ayyy bi ben mi kaldım yaaa
kızlar nasılsınız,dr.dan geldim şimdi ama hiç mutlu değilim bukez .38+5 olduk ama oğlum hiç kımıldamamışş yerinden.Dr.da keyfi yerinde inmeye niyeti yok gb dedi.Haftaya tekrar gidicem kontrole bakalım 1 haftada birşeyler değişecekmi bilmiyorum.Eğer inmezse 41 e kadar bekleriz yoksa mecbur sezeryan olacak dedi.Ama ben hep normal olacak diye hayal kuruyodum.Bakalım bekleyip görücez ne oalcağını,Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.
Bu arada oğluşum 3,5 kg olmuş.:)
aynen bende aynı durumdayım canım normal olsun diye bekliyoruz hersey normal seyrinde deniyor son anda bakılacakmıs alttan bile bakılmıyor :/ masallah bebişe bizimkide 3250 3500 arasıymıs
kızlar yaaaa bi çoğunuz 39-40 lı haftalardasınız hiçmi basınç yok sizde huhuuuuuuuuu nasıl dayanıyosunuz oturup kalkarken ağrınız yokmu çatı ağrısı makat çevresi ağrısı falan...
canım bende normal doğum istiyorum arada korkutuğum oluyo ama şuan doğursam hiç korkum yok hayırlısı olsun inşallahhnormalm doğum istiyorum ama zaman yaklaştıkcda korkuyorum yaaaa:)RABBİM hayırlısıyla doğurmayı nasip eder inşallah hakkımızada hangi doğum hayırlısıysa artık.
bende beklemede olanlardanım banada hersey normal denıyo ama benımde alttan bakılmadı hiç.artık doğuma gıdınce bakılcak herhalde:):)benımde bu hafta kontrolum var bakalım belkı bu hafta bakar:)benım öle sancım falanda yok çük şükür ama bu normalmı onuda bılmıyorum:):):)
güneş nebiçim şeyler düşünüyosunn kızıyorum bak güzel şeyler düşün cnm benim ...Allahın izni ile yarın giza ipek fırıl fırıl annesine bakıcak ay kuzum benim süslü kızım benim adenle ozan sizin kızların süslerini bozcaklar hehehehsevil bu sözüm senin içinde geçerli cnm...
kızlar uzun bir aradan sonra herkese merhaba doğum yapan bütün arkadaşları tebrik ediyorum doğum yapmayan arkadaşlarada rabbim sağlıklı bir şekilde kucağınıza almak nasip etsin ben doğum yaptım burdan gamze arkadaşım haber vermiş hepinize sağ olsun doğumdan sonra odada onu görüncede çok mutlu oldum yorum yapan arkadaşlar tek tek cevap veremicem herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim. Doğum hikayemi hem paylaşmak istiyorum hemde istemiyorum kimseyi korkutmak istemiyorum ama bir yandan da bilginiz olsun istiyorum.Neyse paylaşayım aklınızın bir köşesinde kalsın bilgiler
14.03.2012 tarihinde kızımı dünyaya gelmesi için suni sancı almaya karar verdim 2 cm yakın açılmam vardı ve sabah 09:30 sancı vermeye başladılar yavaş yavaş ve saat 11:00 de doktorum geldi bebeğin hazneye kafasını yerleştirmesi için yürüyerek sancı çekmemi söyledi daha çabuk yerleşir dedi ve yürümeye başladık her 1 dk sancı giriyordu ve saat 12:00 de yatağa yatmak için gittiğimde yatağın başında suyum geldi hemen ebeler beni yatırdı alttan muayene ettiler 3 cm olmuş açılmam kızım kafasını hazneyede yerleştirmiş ebe biraz daha dayanmamı ve doğuma az kaldığını söyledi bende tamam dedim nts ye bağladım sancı çekmeye devam ettik tabi sancılar şiddetlendi dayanmaya çalışırken nts bakmayı bırakmıştım eşimin kardeşi ve eşim ekrana bakarken o kötü dakikalar başladı bebeğimin kalp atışları düşmeye başladı ve arada kalp atışları durdu bu durum 2 kere tekrarlayınca eşim ebeyi çağırdı ebe ekranı görür görmez sancıyı kesti ve alttan elini sokup bebeği itmeye başladı sonra karnıma vurup bebeği tekrar harekete geçirmeye çalıştı tabi ben ne olduğunu anlamaya çalışırken ebe doktoru aradı ve o anda nefesim kesildi bebeği geri döndüremediğini ne yaptıysa olmadığını söyleyince ben ağlamaya başladım ve yaklaşık 10 saniyelik bir süreç geçmedi ki kafamı çevirmemle doktoru gördüm yüzü ben beyaz olmuştu onda tamam dedim herşey bitti ağlamaya başladım ve hemen sedyeyle aşağıya indirme işlemine girdiler bulunduğumuz katta sirenler çalmış 4 hemşire ve anestezi uzmanıyla asansöre bindirilirken eşimin yüzünü gördüm ve ondanda tekrar yıkıldım ağlıyor ve çok korkuyordu benim gibi asansörden ameliyathane ye indiğimde korkum 2 kat artı çünkü sedyeyle beraber aşağıda 5 kişi daha vardı toplam 10 kişiyle sedye hızla uçuyor desem yeridir yanımda herkes koşuyordu ameliyathaneye girdik beni ameliyat masasına geçiriyorlar daha tam olarak yerleşmeden başımda hemşire doktora 30 ayarlayım filan diyor aynı anda önlüğü yırtıyorlar önlüğün arasından gördüğüm görüntü asla unutmam doktor elinde neşterle bekliyor gözümün kapanmasını ve doktorun sesi geldi derin bir nefes al dedi ve sonrası yok bir ses duydum uyan diye doktorun güzel haberi çok tatlı bir bebeğin var inanılmaz güzel sakın merak etme diye bende hemen yalvardım yukarı çıkarın beni diye sonra yukarıya çıkma maceramız başladı odaya girdim kızım yatıyor ağlamaya başladım hemen yatağa geçirdiler pijamanın üstünü giydirdiler ve bebeğime dokunmaya başladım işte o an kızlar yaşamaya yeniden başladım onun o güzel yüzünü görmek dünyalara bedel oldu hani yeni den doğdum diye bilirim sonra kızımı emzirdim bir bütün olduk onunla tekrar biraz nefes alma sorunu oldu doktorlar küveze aldı benden enfeksiyon kapmış o yüzden kalacak dediler bende tamam dedim cuma günü ben kızım olmadan eve geldim çok kötü oldum ama şükrettim sütüm kesilmesin diye üzmedim kendimi ve bugün müjdeli haber geldi kızım gayet iyimiş yarın sabah gidip emziricem kızı bir problemde olmazsa evimize gelicez kızımla inşallah bizden kötü bir doğum hikayesi dinlediniz sonu mutlu biten doktorumun ve hemşirelerin benim doğum için yaptığı yorumları da yazayım doktor ameliyathaneden yattığım yeri aramış ve sedyeyi bırakın kızı kucağınıza alın indirin demiş hemşireler söyledi doktor akşam üstü geldi yanıma ve cümleye başladığı kelime bu gece kesinlikle rüyamdasın çok korktum dedi açıkcası aşağıda seni beklerken bebeğe kaybettik sandım yaptığım en hızlı doğumdu dedi doktorunda aklını aldık açıkçası kızlar benden bu kadar rabbim bizi bebeklerimizle imtihan etmesin çok zormuş şimdi bunları yazarken tekrar tekrar yaşadım o anı neyse unutmaya çalışıyorum..........
herkese merhaba nasılsınız bakalım geçmişi okuyorum takipteyim
Ama hiç yazma fırsatım olmuyor bi iki şey yazayım dedim 40haftayı dolduranlar geçen hafta benim yaşadıklarımı yaşayanlar var gördüğüm kadarıyla... Ben 41.haftayı bitirdim 42.0da kontrolümde dr yatış yapalım kilosu fazla.(4025ti usg'de) dedi suni deneyelim açılma olmazsa sezeryan olur dedi kakasınida yapmış daha fazla beklemeyelim dedi mecbur kabul ettim saat1.de suni verildi 2:30lâ 3arası doğum oldu tam saati bilmiyorum evet suni sancı berbat bişey ama geçti gitti işte oğlumuz Eyüp 3700iş53cm doğdu kakasıni yeni yapmış bi sorun çıkarmadı ertesi gün taburcu olduk sütüm de dün geldi .. Ama 2gün boyunca boş boş meme çektiği için yara oldu çatlak oldu şimdi acıya acıya zorda olsa emzirıyorum 2gün uyumadık aç ti zavallım bugünde yıkadik hâlâ sancım oluyo ama eskisi gibi sık değil allah'tan ben dr'a guvendim Allah'in izniyle sezeryan olmadan kurtuldum çok sükür :)
Hikayeni okuyunca başladım ağlamaya ,Rabbim korumuş ikinizi de.Zor olmuş ama en azından sağlıklısınız ikiniz de.Çok geçmiş olsun canım.sğl cnm evet kızım beni bırakmadı rabbim onu bana bağışladı ve mutlu sonla yarın evemize gelicez
güneş nebiçim şeyler düşünüyosunn kızıyorum bak güzel şeyler düşün cnm benim ...Allahın izni ile yarın giza ipek fırıl fırıl annesine bakıcak ay kuzum benim süslü kızım benim adenle ozan sizin kızların süslerini bozcaklar hehehehsevil bu sözüm senin içinde geçerli cnm...
Yarın sabah 9 da hastanede olucaz,11 de de ameliyata giricem.Hepinizin dualarını bekliyorum,öptük kuzumla hepinizi kocaman.
Sen benden 1 hafta daha bekleyip sonra doğum yapmışsın.Benim ne ağrım ne sancım ne kalısma hiçbirşeyim yok bebek de ii.dr çarşamba alırız dedi,ilkönce normal denenecek olmadı sezeryan.41+0 oluyorum.Beklesem mi bilemiyorum ama beklemek istemiyorum.Beklemek sinirimi bozuyor:<Hayılrısı artık
Merhaba ben de aynı durumdayım.Bugün gittim dr'a yine bişey yoktu.Çarşamba günü son şans verdi bakalım o gün suni sancı verilecek sonra da olmazsa sezeryan.Allah yardımcınız olsun.Kendim için hayırlısını diliyorum ben.Sizin içinde hayırlsı ne ise o olsun...
kızlar bana dua edin nolur 40+5 teyim ama hala tık yok. ne sancım ne ağrım var.
yarın sabah doktorum suni sancı verip doğuma alcak. nolur açılmam olsunda normal doğum yapabileyim.
nolur dualarınızı eksik etmeyin.
Allah rızası için dua edin.
kizlar merhaba benim bebis gelmiyoooo:-(
4 gün gecikti hala cit yok sadece hafif bir agri,
bu arada isaret parmagimin ic tarafinda Ben gibi bir leke cikti,
bugün birden bire cikti, sizdede varmi,
ben cok uzuluyorum aglamaya basladim artik gelsin diye,
sezeryan istemiyorum:-(
suni sancida cok kotuymus diyolar:-(
herkese merhabaaaa:)) doğuramayanlar kulübüne gelmiş gibi oldum valla bgn yazılanları okuyunca kızlarvar valla bekletio:) bende bu yuzden sadiye hanima geldim zaten normal dogum istedigim icin..hep bebege birakalim ne zaman isterse ozaman gelsin diyo:) ama tabi bi sikintimiz olmadigi icin suyu falan herseyi yerinde.dogumun dogal akisini bozar diye cati muayenesi bile yapmadi daha.sezeryan zorunlu olsa bile en azindan sancinin kendiliginden baslamasi cok onemli cunku hem bebek hem de anne icin cok onemli hormonlar salgilaniomus o sanciyla. Ama gel gorki bende ne sanciiiii, ne aciklik, ne bebegin kanala girmesi falan var....bu yuzden mecburen sezeryan olur sanirim yarin belli olur.doktorumda dio tabiki seni kanirta kanirta dogurtmam normal olsun die yada bebegin hayatini tehlikeye atmam ama sans vermek lazim dio. Cok ii bi doktor..
valla cnm, bak görüyorsun yukarıda yazılanları:) bu arkadaşların hepsi , ben de dahil 40+ lar. eğer herşey yolunda ise biraz daha bekle istersen, bu kadar beklemişken. zaten bir sıkıntı varsa doktorlar müdahele yaparlar..kızlar merhaba. geçmişi okuyamadım doğum yapan ve yapacak olanları tebrik ediyorum şimdiden .
bizde kontrolden geldik. doktorum geçen gittogmde hiç açıklık yok demişti . şimdi yine alttan muayene etti sadece 1 cm açıklık var dedi . nst de sancı çok az bir pik olusturcak şekilde çıktı . şimdi suni sancı versem tutmaz dedi. günüm dolduğu için kararı bana bıraktı fakat miyadini doldurmuş bebekler kendiliğinden dogma ihtimali çok az dedi .
benim gibi bekleyenler ve doğum yapmış olanlar yardımcı olursa . sizlerde acilna sancı çıkıyor mu neye göre 40 tan sonra bekliyorsunuz ? bebek 3570 gr ama yanılma payı var diyor .suyu fln iyiymiş biraz azalmış . birkaç gün daha bekliyim belki Sancim acilmam olur diye düşündüm sabah akşam nst ye girerim çünkü bebeğin hareketleri artık çok azaldı haliyle yeri kalmadi.
ne yapmalıyım nasil bir karar vermeliyim bilmiyorum . dr.um çok ihtimal vermiyor . bende sezeryan olmayi çok istemiyorum tabi zor da kalırsam olucam hayırlısı neyse o olsun da . eğer normal olma ihtimali olduğunu bilsem beklemek de istiyorum . sizce ne yapmalıyım?
doğuramayan arkadaşları bir araya getireyim de dedim, sen de oku cnmAyyy bi ben mi kaldım yaaa
maşallah cnm.herkese merhaba nasılsınız bakalım geçmişi okuyorum takipteyim
Ama hiç yazma fırsatım olmuyor bi iki şey yazayım dedim 40haftayı dolduranlar geçen hafta benim yaşadıklarımı yaşayanlar var gördüğüm kadarıyla... Ben 41.haftayı bitirdim 42.0da kontrolümde dr yatış yapalım kilosu fazla.(4025ti usg'de) dedi suni deneyelim açılma olmazsa sezeryan olur dedi kakasınida yapmış daha fazla beklemeyelim dedi mecbur kabul ettim saat1.de suni verildi 2:30lâ 3arası doğum oldu tam saati bilmiyorum evet suni sancı berbat bişey ama geçti gitti işte oğlumuz Eyüp 3700iş53cm doğdu kakasıni yeni yapmış bi sorun çıkarmadı ertesi gün taburcu olduk sütüm de dün geldi .. Ama 2gün boyunca boş boş meme çektiği için yara oldu çatlak oldu şimdi acıya acıya zorda olsa emzirıyorum 2gün uyumadık aç ti zavallım bugünde yıkadik hâlâ sancım oluyo ama eskisi gibi sık değil allah'tan ben dr'a guvendim Allah'in izniyle sezeryan olmadan kurtuldum çok sükür :)
maşallahkızlar uzun bir aradan sonra herkese merhaba doğum yapan bütün arkadaşları tebrik ediyorum doğum yapmayan arkadaşlarada rabbim sağlıklı bir şekilde kucağınıza almak nasip etsin ben doğum yaptım burdan gamze arkadaşım haber vermiş hepinize sağ olsun doğumdan sonra odada onu görüncede çok mutlu oldum yorum yapan arkadaşlar tek tek cevap veremicem herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim. Doğum hikayemi hem paylaşmak istiyorum hemde istemiyorum kimseyi korkutmak istemiyorum ama bir yandan da bilginiz olsun istiyorum.Neyse paylaşayım aklınızın bir köşesinde kalsın
küçük melek geliyooooor. böyle düşünüp rahatlamaya çalış cnm. yarın kollarında olacak inşallah. Allah en güzel anılarla kucağına almayı nasip etsin.Yarın sabah 9 da hastanede olucaz,11 de de ameliyata giricem.Hepinizin dualarını bekliyorum,öptük kuzumla hepinizi kocaman.
Tşk ederim canım,amin inşallah sabırsızlıkla bekliyorum.küçük melek geliyooooor. böyle düşünüp rahatlamaya çalış cnm. yarın kollarında olacak inşallah. Allah en güzel anılarla kucağına almayı nasip etsin.biz de seni öptük
canım Allah yardımcın olsun..sağlıkla bebeğini kucağına al inşallah..
Yarın sabah 9 da hastanede olucaz,11 de de ameliyata giricem.Hepinizin dualarını bekliyorum,öptük kuzumla hepinizi kocaman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?