- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #45.561
canım ben 40 +2 de doğum yaptım.bekle bence ama bebişin hareketlerine dikkat etmek lazım.onu ve seni sıkıntıya sokcak bişi olmasında.kızlar merhaba. geçmişi okuyamadım doğum yapan ve yapacak olanları tebrik ediyorum şimdiden .
bizde kontrolden geldik. doktorum geçen gittogmde hiç açıklık yok demişti . şimdi yine alttan muayene etti sadece 1 cm açıklık var dedi . nst de sancı çok az bir pik olusturcak şekilde çıktı . şimdi suni sancı versem tutmaz dedi. günüm dolduğu için kararı bana bıraktı fakat miyadini doldurmuş bebekler kendiliğinden dogma ihtimali çok az dedi .
benim gibi bekleyenler ve doğum yapmış olanlar yardımcı olursa . sizlerde acilna sancı çıkıyor mu neye göre 40 tan sonra bekliyorsunuz ? bebek 3570 gr ama yanılma payı var diyor .suyu fln iyiymiş biraz azalmış . birkaç gün daha bekliyim belki Sancim acilmam olur diye düşündüm sabah akşam nst ye girerim çünkü bebeğin hareketleri artık çok azaldı haliyle yeri kalmadi.
ne yapmalıyım nasil bir karar vermeliyim bilmiyorum . dr.um çok ihtimal vermiyor . bende sezeryan olmayi çok istemiyorum tabi zor da kalırsam olucam hayırlısı neyse o olsun da . eğer normal olma ihtimali olduğunu bilsem beklemek de istiyorum . sizce ne yapmalıyım?
cnm bnde 3 cnm açıklıkla 1 hafta bekledim ve kendiliğinden suyum geldi..bnmde dr. suni sancıyla doğurturum ama olmaz fln sezeryana almak zorunda kalırız boşuna kendiliinden gelmesini bekleyelim dedi..bnde bekledm ve geldi..ama bn 1 gece önceden brz yaramazlık yaptım eşimle :26: belki tetiklerde gelir diye sbhda sıcak suyla banyo yaptım açılmayı artırır diye kısacası sanırım işe yaradı taktiklerim öğlen suyum geldi..bnmde nişan geldi ertesi günlerdede koyu kıvamlı beyaz akıntım oldu yoğun sonrada doğum başladı ztn..mrk etme yani bugn yrn gelr snnkide nişan geldiyse..
İnşallah canım,ölüm korkusu bastı beni saçma sapan şeyler düşünüyorum amannn sonra diyorum bu saatlerde kuzum kucağımda olacak inşallah.Tşk ederim güzel dileklerin için.
Canım iyi şeyler düşün lütfen ben hep kucağıma aldığım anı düşündüm.Allah yardımcın olsun macera başlıyor kuzucuğunla
inşallah canım...kasılmalarım arttı şuanda.gaz sancısı olsa doğum başlıyo sanıyorum artık.bugün nişan geleli 4.gün .kasıklarımda ağrılar var .oturup kalkamıyorum..ama adet sancısı gibi bi durum yok şuanda.bekliyoruz bakalım.tlfonlar susmuyo ,yok mu bişey diye merak ediyo herkes. ...eskiden doğururum bak diye tehtit ediyodum herkesi,şimdi doğurmam bak der oldum
kizlar merhaba benim bebis gelmiyoooo:-(
4 gün gecikti hala cit yok sadece hafif bir agri,
bu arada isaret parmagimin ic tarafinda Ben gibi bir leke cikti,
bugün birden bire cikti, sizdede varmi,
ben cok uzuluyorum aglamaya basladim artik gelsin diye,
sezeryan istemiyorum:-(
suni sancida cok kotuymus diyolar:-(
oğlum benim mememi çok zor tuttu günlerce zorla uğraştım.silikon meme ucu aldım biraz biraz alıştı.sonra azmettim uğraşa uğraşa alıştırdım. yalancı meme verme dedi bana hemşire.çevresiyle ilgisi azlır.ve enfeksiyon kapar.zaten doğumdan sonra 5 gün enfeksiyon yüzünden kaldım hastanede.benden kapmış.ama çok kötü günlerdi günlerdir uykusuz.tek başıma refakatçi almadılar.benim ilk bebeğim.bezlemeyi bile bilmiyorum.ilk 2 gün sarılık değeri 12 çıktı.küvezde yatacak dediler alıp koyoyorum.2 gün toplam 6 saat durduramadım.sürekli ağladı.gaz sancısı çekti.üşüdü tabi.hastane pis.benim sütüm kesildi.hazır mama verdik kustu...uzun uzun yazarım bi ara..ilk günler etkisinden kurtulamıyosun şimdi daha iyiyim Allah'ıma şükürler olsun.
:) Sağlıcakla kucağına alırsın inşallah
canım Alalh bağışlasın yavrunu baş ağrısına emzirmekte çok iyi geliyo dene bence ben başım ağrıdığı dönemlerde emzirirken geçiyodu birde dr başını çok yüksek yatma demişti yatarken geçiyodu ağrılar göğüslerimde ilk aldığı zamanlarda sızlıyo tabi tam kavrayamadığı için ama ben 20 gün silikonla emzirdim tutamadığı için birde göğüs kalkanı kullanıyorum göğüs uçlarım hiçbişeye temas etmediği için tahrişte olmadı bebiş kaç günlük oldu senin bizim dr ay geçmeden hiç bişey veremyiz demişti gaz için ama yeğnime damla vermiişti dr.KIZLAR MERABAAA...
Oğluşumu emzirdim, emziğini de verdim ağzına ohh mis gibi uyuyo:))
bgn ilk doktor muayenesine gittik,Allaha şükür sarılığı çıkmadı.. gaz şurubu ve vitamin verdi.. gaz şurubunu verdik ama faydasını görür müyüz bakalım.. bazen kıpkırmızı oluyo ağlamktan helak ediyo kendini, sırtına vurdukça vızıltı çıkıyo sanki.. inşallah işe yarar şurup, neo baby ismi, kullanıp faydasını gören war mı???
göğüs yarasından yakınanlar olmuş, bendede war aynı dert, emzirirken ilk aldığında ayaklarımı yere vuruyorum acıdan ama dayanıyorum mecbur, kabuk bağladı ucu(... lansinooh kullanıyorum bende, arada da sağıyorum sütümü, gece çok başağrım olursa sağdığım sütü veriyorum. hala spinalin etkisi geçmedi yani, ağrılar dewamm ((
canım sen daha doğurmadın mı ? valla senin kız inatçı annesi hep söylüyorum zaten baştan bizi bi korkuttu ama heralde en son o doğucak.iyi akşamlar kızlar bugün yine hastanedeydim cuma günü çekilen nst sonuçlarını gösterdim hiç sancı kasılma yok bugünde nst çekildi yine bi değişiklik yokkdr 41 haftanın sonuna kadar beklicez dedi bebişin kilosu 3303 gr normal doğum yapabilirsin dedi çatı muayeneside yapmadı günümün geçmesini istemi,yorum suni sancı istemiyorumm hayırlısı artık LİMONLU KEK dopum yaptımı göremedim yorumlardaa
herkese merhaba nasılsınız bakalım geçmişi okuyorum takipteyim
Ama hiç yazma fırsatım olmuyor bi iki şey yazayım dedim 40haftayı dolduranlar geçen hafta benim yaşadıklarımı yaşayanlar var gördüğüm kadarıyla... Ben 41.haftayı bitirdim 42.0da kontrolümde dr yatış yapalım kilosu fazla.(4025ti usg'de) dedi suni deneyelim açılma olmazsa sezeryan olur dedi kakasınida yapmış daha fazla beklemeyelim dedi mecbur kabul ettim saat1.de suni verildi 2:30lâ 3arası doğum oldu tam saati bilmiyorum evet suni sancı berbat bişey ama geçti gitti işte oğlumuz Eyüp 3700iş53cm doğdu kakasıni yeni yapmış bi sorun çıkarmadı ertesi gün taburcu olduk sütüm de dün geldi .. Ama 2gün boyunca boş boş meme çektiği için yara oldu çatlak oldu şimdi acıya acıya zorda olsa emzirıyorum 2gün uyumadık aç ti zavallım bugünde yıkadik hâlâ sancım oluyo ama eskisi gibi sık değil allah'tan ben dr'a guvendim Allah'in izniyle sezeryan olmadan kurtuldum çok sükür :)
canım Alalh bağışlasın yavrunu baş ağrısına emzirmekte çok iyi geliyo dene bence ben başım ağrıdığı dönemlerde emzirirken geçiyodu birde dr başını çok yüksek yatma demişti yatarken geçiyodu ağrılar göğüslerimde ilk aldığı zamanlarda sızlıyo tabi tam kavrayamadığı için ama ben 20 gün silikonla emzirdim tutamadığı için birde göğüs kalkanı kullanıyorum göğüs uçlarım hiçbişeye temas etmediği için tahrişte olmadı bebiş kaç günlük oldu senin bizim dr ay geçmeden hiç bişey veremyiz demişti gaz için ama yeğnime damla vermiişti dr..
kızlar bana dua edin nolur 40+5 teyim ama hala tık yok. ne sancım ne ağrım var.
yarın sabah doktorum suni sancı verip doğuma alcak. nolur açılmam olsunda normal doğum yapabileyim.
nolur dualarınızı eksik etmeyin.
Allah rızası için dua edin.
kızlar bana dua edin nolur 40+5 teyim ama hala tık yok. ne sancım ne ağrım var.
yarın sabah doktorum suni sancı verip doğuma alcak. nolur açılmam olsunda normal doğum yapabileyim.
nolur dualarınızı eksik etmeyin.
Allah rızası için dua edin.
herkese merhaba nasılsınız bakalım geçmişi okuyorum takipteyim
Ama hiç yazma fırsatım olmuyor bi iki şey yazayım dedim 40haftayı dolduranlar geçen hafta benim yaşadıklarımı yaşayanlar var gördüğüm kadarıyla... Ben 41.haftayı bitirdim 42.0da kontrolümde dr yatış yapalım kilosu fazla.(4025ti usg'de) dedi suni deneyelim açılma olmazsa sezeryan olur dedi kakasınida yapmış daha fazla beklemeyelim dedi mecbur kabul ettim saat1.de suni verildi 2:30lâ 3arası doğum oldu tam saati bilmiyorum evet suni sancı berbat bişey ama geçti gitti işte oğlumuz Eyüp 3700iş53cm doğdu kakasıni yeni yapmış bi sorun çıkarmadı ertesi gün taburcu olduk sütüm de dün geldi .. Ama 2gün boyunca boş boş meme çektiği için yara oldu çatlak oldu şimdi acıya acıya zorda olsa emzirıyorum 2gün uyumadık aç ti zavallım bugünde yıkadik hâlâ sancım oluyo ama eskisi gibi sık değil allah'tan ben dr'a guvendim Allah'in izniyle sezeryan olmadan kurtuldum çok sükür :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?