2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Herkese selam;

Az önce Eşimi Tosyaya gönderdim... Bugün baya yürüyüş yaptık, öğlen çıkmadan önce bir selam vereyim dedim, hala hamiş olduğumu haber vereyim istedim selam verdikten sonra dışarı çıktık, yürüyüş yaptık, bol bol hurmada yiyorum, hayırlısı bakalım

Neyse ben geçmişi okuyayım

Profesör derse girer ve
‘Çocuklarım, size anlatacağım olayı dikkatlice dinlemenizi
ve yorum yapmanızı istiyorum ‘der.

Anlatmaya başlar.

‘Hastamız Ne Konuşuyor
Ne de Denileni Anlıyor.
Saatlerce Anlaşılmaz Şeyler Geveliyor...
Zaman Ve Kişi Kavramı Yok.
Yalnız, Nasıl Oluyorsa, Adı Söylendiğinde Tepki Veriyor!
Son Altı Aydır Onun Yanındayım
Ne Görünüşü İçin Bir Çaba Sarf ediyor
Ne De Bakım Yapılırken Yardımcı Oluyor
Onu, Hep Başkaları Besliyor,
Yıkıyor ve Giydiriyor
Dişleri Bile Yok
Yiyeceklerinin Püre Haline Getirilmesi Gerekiyor
Kıyafetleri Salyalardan Dolayı Sürekli Leke İçinde
Yürümüyor!
Uykusu Düzensiz Gece Yarısı Uyanıp Çığlılarla Herkesi Uyandırıyor !!!
Ama Çoğu Zaman Mutlu Ve Sevecen
Fakat Bazen Ortada Bir Sebep Yokken Sinirleniyor
Biri Gelip Onu Yatıştırana Kadar Feryat Figan Bağırıyor

Profesör, sınıfa döner:
‘Böyle birinin bakımını
üstlenmek ister misiniz ?’diye sorar.

Öğrenciler hep bir ağızdan "hayır" diye bağırır...

Profesör,
‘bu işi büyük bir zevkle yaptığını,
onların da yapması gerektiğini’

söyleyince, öğrenciler şaşırır.

Daha sonra profesör,
hastasının fotoğrafını
sınıfta dolaştırmaya başlar…

Fotoğraftaki, doktorun altı aylık kızıdır.

ama sizin doktorda hakikaten abartmış, canım doktorunuzu değiştirdiğiniz iyi olmuş, Rabbim hepimizin yardımcısı olsun, biz bebeğimizin kılına zarar gelecek diye korkarken kendi menfaatleri uğruna bebeklerimizi kullananlarında Allah belasını versin ne diyebilirim ki

oh oh ne güzel, biz hala bebeklerimizi kucağımıza alabilmenin hayalleriyle yaşarken sen kırkını bile çıkarmışsın, maşaAllah Rabbim kırklı yaşlarını da göstersin, darısı bize

Ayçaaa oğluşusun çooook yakışıklı maşaAllah, gözlerde fıldır fıldır, Rabbim onu size bağışlasın

Canımmm gelmesin kuzu rahatı yerinde demek ki :) bugünlerin kıymetini bil valla doğunca bak başımızı kaldıramıyoruz
Az kaldı seninde hissediyorummmm yakında hayırlı haberini alacağız inşallah
Elimden geldiğince kıymetini bilmeye çalışıyorum, çünkü hamilelik her bayanın yaşamak istediği gerçekten her anı ibadet hükmünde geçen zaman dilimi İnşaAllah dediğin gibi hayırlısıyla bende kucağıma alırım oğlumu....

slm masivacım bende doğuramadım daha dişleri çıktı nerdeyse kızımınnn hala keyif yapıyo içerdeee
biz sona kalacaz galiba, annemde habire takılıp duruyor bu çocuk bize bir nisan şakası yapacak diyor... bakalım görecez ne yapacak

Semraa maşaAllah yaa sen buna göbek mi diyorsun, neredeyse hiç birşey kalmamış sende maşaAllah kızında çooook tatlı, Rabbim onu nazarlardan korusun, size bağışlasın, Defne nasıl, kardeşiyle iletişimi nasıl

herkese selam.ben bugünde bebişim karnımda geziyorum kızlar..hala sancı fln yok..yarın sabah gidiyorum doktora..hayırlısıyla olan olcak bakalım.dua edin nolur..
bende bende, yarın sabah kontrolüm var, bakalım doktorumuz ne diyecek, bizi neler bekliyor:44:

canım yarın dr seni doğurtmasınn gitmişkenn banada 2 günde 1 gel nstye gidr dedi gerek var mı bilemedimmm

canım çok çok sağol...

Defne kardeşini kimseyle paylaşmıyor... didem benim diyor:) çoğu zaman Didemin ağladığını Defne haber veriyor bize:) bezini getiriyor, kirlisini çöpe atıyor filan maşallahı var çok şükür. ama istemezse hiçbi şeye karışmıyor. bizde yanında didemi sevmiyoruz kıskanmasın diye. Defnenin yanında didemi emzirirken, sürekli Defneyle iletişim halinde oluyorum. yanıma gelirse öpüp kokluyorum, karşımda durursa öpücük atıyorum Seni çok seviyorum diyorum vs vs.. böyle dengeliyoruz..
ama kıskançlığını da gece altını ıslatarak belli ediyor. bizde kızmıyoruz ne yapalım. gece eşimle gidip çişe kaldırıyoruz altını ıslatmaması için.

Son düzenleme:
oy oy maşaAllah inanıyorum ki onlar çok iyi kardeş olacaklar, sende onlara arkadaş gibi olacaksın, ne güzel kızlarını koluna takıp gezersiniz, benim annemle iletişimim öyle, herkes bize hayran kalırdı, siz arkadaş gibisiniz derdi, hakikatende arkadaş gibiydik, bana dair ne varsa annem bilirdi, inanıyorum ki sizde öyle olacaksınız

canım ya bende risk olmadığı halde nerdeyse iki-üç günde bir girdim nstye, bence yarın gitmelisin, bu arada nolur bilmiyorum ki, ama artık olsun istiyorum
az önce kız kardeşimle konuştum oda ısrarla yarın git hatta her gün git diyo drum salı günü orada yarın yok ama dr 2 günde 1 gel dedi nede olsa devlet hastanesi ne farkeder ayy hiç doğuramıcamm heralde bennn

maşallah canım kızların hem çok tatlı hem çok akıllı Allah sana bağışlasınn bende kızımı kucağıma alabilseydimmm burada doğuranları görünce imreniyorumm herkes bebişini anlatıyoo

ilahi canım sen hiç anasının karnında kalmış, doğmamış bebek gördün mü, inşaAllah hayırlısıyla bizde kucağımıza alacağız, bak ben 17 gün gecikmeli doğmuşum

canım bence yarın nstye git, salıda doktoruna kontrolüne git....

devlet hastanesi diyede küçümseme bence... özel hastanede para için gülümsüyorlar,hastalarla ilgileniyorlar, sanki bizim kara kaşımıza, kara gözümüze mi hayranlar, hele bir gülümsemesinler, nasıl hastaneye müsteri çekecekler ki, özel hastanede hastalara açıkcası çoğu zaman müşteri gözüyle bakılıyor, para için gülümseyen doktordan ziyaede devlet hastanesinde ki doktoru tercih ediyorum bende

hele birde karşındaki sürekli gittiğin doktorunu iyi gözlemlersen kesinlikle onunda hassas olduğu damarını bulursun ve o konuyla ilgili konuşursan doktorunla muhabbetini sağlarsın ve kendinle yeteri kadarda ilgilendirirsin, unutma ki doktorlarda insan ve onlarında muhabbete, hassasiyete, ilgiye,iltifata ihtiyaçları var, halbuki bizim insanımız hep hasta ya sadece hastayla ilgilenilir, ona hassas davranılır diye düşünüyorlar ve doktorlardan aşırı ilgi bekliyorlar...

Son düzenleme:
oğlum uyuyo,kocam uyuyo,annem uyuyo:)))))))) ben niye uyuyamıyorum yaaaa...çokta yorgunum aslındaaa...

kocam uyuyo oğlum uyuyo ablam uyuyo eniştem uyuyo ve de horluyo , güya misafirliğe geldiler :)) salonum yatakhaneye döndü.. bi ben uyuyamadım ne tesadüf :))

bugünde doğuramadım:):)annemde hergün yürüyüşe cıkarıyo kolay doğurayım dıye bana sezeryan yaptırmıcak:):) bebek hareket edıyo eşimde hemen dıyo gelıyomu yoksa dıyorum gelıyomu daha cokmu yerleşiyo cözemedım artık:):)RABBİM hayırısıyla doğurmamızı nasıp etsın bizde artık bilgi paylaşalım,resim paylaşalım yaa.bebişlerinizde çok güzel maşallah darısı başımıza

Uzun bir aradan sonra tekrardan yazmaya fırsat bulabildim....
Pazartesi günü saat 15.30 da sezeryanla doğum yaptım oğlum Soykan Alp i kucağımıza aldık Allah 'ın izniyle.
Oğlumu her kucağıma aldığımda isteyen herkesin başına gelsin diye dua ediyorum.
Şim gelelim hayatın başka gerçeklerine
1-Genel anestesiyle oldumçok rahat ayıldım ağrım sızım çok olmadı.
2-Gaz çıkarmak çok dert oda kalabalık olunca zar zor oldu.
3-Sonda takılmasında hiiiiç birşey yokmuş gözümde büyütmüşüm.
4-Lavman yapmadılar sabah tuvaletimi yapıp gitmiştim.
5-8 saat geçmeden ayağa kaldırmıyorlar ayağa kalmak biraz sorun oluyor yere bakmadan kalkın.
Şimdi gelelim eve dönüşeee
1-Her kafadan bir ses çıkıyor aldırmayın.
2-Anne sütüyle besliyorum fakat memeden almıyor göğüs ucuyla denedim şimdi de sağıp veriyorum.
Bu konuda ciddi tavsiyelerinizi bekliyorum.
Herkese hayırlı doğumlar

yarın giderim artık benim gittim dr zaten devlet hastanesinde canımm ama çok ilgilii hasteneyide küçümsemiyorumm ama işlemler uzun sürüyo mesela cuma günü sabah 8 gittim öğleden sonra 3 te çıktım ayaklarım zaten şiş hepten balon gibi oldu eve geldiğim gibi sızdım kaldımm daha önceki doğumuda devlet hastanesinde yaptım ebeler ve hemşireler çok iyi davrandı hatta gelip göz yaşlarımı bile sildiler erken doğum oldu diye heralde deryada benim gittim hadtanede doğum yaptı ebeler iyi davranmış inşallah banada denk gelir çünkü bazı devlet hastaneleri var ebeler cellat gibi oluyolarmış kız kardeşime öle denk gelmiş maleseff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…