2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

slm witty cim. öncelikle geçmiş olsun ve tebrik ederim ayrıca zor bir doğum olmuş ama sağ salim kavuşmuşsun kuzuna.
şişliklere gelince bende de oldu.özellikle ayaklarım inanılmaz şişti. doktuma sordum normal olduğunu söyledi. doğumdan sonra yaşanan bi durummuş. ben (epidural)normal doğum yapmıştım ona rağmen şişti ayklarım. sezeryanda daha da fazla olduğunu söyledi doktrumuz. sızlıyordu ayaklarım özellikle aksamları artıyodu. sabret canım bi kaç güne geçiyo. moralin bozulcaksa hiç çıkma tartıya şişken fazla cıkıyo. benim öyle oldu.şişlikler inince birden kilom da azalmaya başladı.

ilk günler boş, sarkmış bi karına alışmak zor oluyo. bana da elimi karnıma koyunca başkasının karnına dokunuyormusum gibi olmuştu. sanki bana ait değildi.
zamanla toparlandıkça düzeliyorsun. normal doğum yaptığım için bende biraz hızlı ilerliyo sanırım bu toparlama süreci ama birazcık uzun olsa da sen de normale dönüceksin takma böyle şeyleri kafana bence. tadını çıkarmaya bak. geçen bu günler geri gelmicek.

doğum sonrası hissettiklerimiz yaşadıklarımız aşağı yukarı aynı henüz doğurmamış arkadaşlara duyrulur böyle seylere hazırlıklı olsunlar. insanın yeni vücudunu kabullenmesi biraz zor olabiliyo. ama minik yavrunuzun kokusunu alınca hepsi geçip gidiyo. hepinize kolay doğumlar diliyorum.
doğuranlara da kuzucuklaıyla sağlıklı mutlu huzurlu ve gaz sancısı çekmediğiniz sütünüzün bol bol geldiği
güzel günler...

Son düzenleme:
bu arada oğlum sünnet oldu teyzeleri
çok korkmuştum daha yeni birbirimiz alışmaya başlamışken burnumuzdan getirir diye ama korktuğumuz kadar olmadı. geceleri ayağa diker demiştim ama öyle de olmadı şükür. iyileşme süreci de çok hızlı ilerliyo. doktorumuza beni ikna edin kıyamıyorum dedim. o da ilk 3 hafta içinde olmasının cok büyük avantaj olduğunu bi güzel anlattı. dediği gibi hiç bi şeyin farkına varmadan oldu bitti diyebilirim ilk gün biraz zor o kadar. bu gün 3. gün sünnetten yana bi sıkıntısı yok sanırım baya bi toparladı. tek sıkıntımız gaz ve pişik yaramız.. desitin kullanmaya başladık sanırım iyi geldi. ama tam olarak geçmedi. acısı azaldı sanırım. biraz olsun rahatladı yavrum.

Son düzenleme:

ohh ne güzel hayırlı ugurlu olsun..bizde yapsak iyi olurdu ama ..3-4 aylık olupta diyarbakıra gecince yaptırıcas artık.Evet erkenden sünnet olması iyi olmuş.

kizlar guzel mesajlariniz icin tesekkur ederim..dogum sonrasi da baya zormus lohusa depresyonu denilen seye girdim sanirim aynada kendimi gorunce aglamaya basliorum durmadan dogum yapacak arkadaslar isallah bu tip seyler yasamazlar...neyse...isallah gececek hersey..herkese kolayliklar, bol bol sutler,saglikli bebisler ve uykulu geceler:)

selam arkadaşlar

perim,karıncam geçmiş olsun kızlar

kabızlık sorunu yaşayan arkadaşlar inşallah düzelir en kısa zamanda..

bizim kızlardan yeni doğum haberi gelmemiş..hayırlıca gelsin tüm kuzucuklarımız

kızımın dün kordonu düştük..babannesi mekkeye göndercekmiş ,saklamayı düşünüyoruz

d m f ,ayça, polyy çok tatlı kuzucuklar maşallah..

diğer topiğimize doğum hikayemi ekliyorum birazdan

işte bu benim Asel im

nazar işareti yapamadık maşallah bekliyoruz teyzeleri:)

Eklentiler

• $Fotoğraf0089.webp
    27 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:
ohh ne güzel hayırlı ugurlu olsun..bizde yapsak iyi olurdu ama ..3-4 aylık olupta diyarbakıra gecince yaptırıcas artık.Evet erkenden sünnet olması iyi olmuş.

teşekkür ederiz teyzesi. darisi başınıza bi an evvel yaptırmanızı tavsiye ederiz. ilk 3 hafta sinirleri pek gelişmediği için acıyı pek hissetmezlermiş. sünnet esnasında iğne vuruluyo. sonrası için verilen fitili bile kulanmamıza gerek kalmad öyle söyleyim.

merhaba arkadaşlar daha önce de yazmıştım ama cvp veren olmadı. anadolu yakasında iyi bir çocuk dr.u arıyorum. dr.undan memnun olan tavsiye edecek olan var mı? muayenesi uzun süren bebeğe detaylı baktıktan sonra da gelişimi hakkında bir sonraki ay hakkında anneyi de bilgilendiren 10 dk.da göndermeyen bir dr. arıyorum...

ilk aylarda benim oğlumda 2-3 gün çıkamadı tuvalete. doktora sorduk bağırsak düzene girmeye çalışıyor bazen 10 gün yapmadığı olacak dedi. bize bir şurup verdi. onu içirince oğlum kakaya çıktı rahatladı.. isterseniz sizde doktorunuza danışın..

kızlar size bir şey sorucam
benim kız 3 günlükken doktor hafif sarılığı var takip edin artarsa getirin dedi
ama ben sarılık nasıl anlaşılır bilmiyorum
emmesi uykusu normal yani öyle 2 saatten uzun uyumuyor
cildindede bir değişiklik hissetmedim ben
bunu anlamanın bir yolu varmı :44:

Geçmiş olsun ve gözün aydın canım hepsi geçecek inşallah hepimiz böyle şeyler yaşıyoruz. Şişlikler, kilolar hemen gitmeyecek zamana ihtiyacımız var biraz kuzucuklarımız iyi olsun da gerisi olur yavaş yavaş.

bütün doğum yapan annelerin gözü aydın olsun :) nisan annesi olacakken mart annesi oldum :) 22 martta :)

Canım geçmiş olsun benim de bacaklarımda kabarcıklarım vardı. Çevresi kırmızı ortaları beyaz kaşıntılı. Kurdeşen döküyormuşum sıkıntıdan. Doğumda köprücük kemiği kırığı, sarılık falan gibi problemlerimiz oldu hemen sütüm gelmedi onlardan oldu sanırım psikolojik. Sıkıntı yaşadıysan ondan olabilir.

Hayırlı olsun sünnetiniz. Biz de düşünüyoruz bu yakınlarda. Biz de kolay atlatırız inşallah.

Maşallah canım kızına

canım bizim de aynıydı 3 günlükken. dr. takip edin dedi. giderek rengi normale döndü şimdi.
emmesi normal. günde 6-7 kez kaka yapıyo. dr. bunları duyunca ( tel.da) iyi her sey normal o zaman dedi.

Canım beninki de sarılık oldu ben gözlerinin beyazında farkettim sarardılar, yüzünün rengi de değişti. Doktora götürdük değeri 14 çıktı. 2 günde bir tahlil yapıldı düşüş görünce bıraktık takibi. Düşünce çıkmıyormuş bir daha. Yükselse farkedersin renginden emdikçe geçiyor bizimki hemen süt gelmediği için oldu.

benim kızdada vardı gözlerinin akı hafif sararmıştı yüzünede hafif vardı götürmedim doktora hemen.2 gün önce götürdüm muayeneye bişe demedi doktor geçmiş tamamen..zaten artarsa farketmemen mümkün deil ilk önce gözler yüz aşağı vücuduna doru iner

kızlarr bebekleriniz kaç saat uyuyor bi seferde??
benimki en fazla 1.5 saat, aralarda mırıldanıyo sonra ağlamaya başlıyo, sonra hoop memeeee :)))
yenidoğan bbekler daha uzun uyuyorlar diye biliyordum ben..

kızlarr bebekleriniz kaç saat uyuyor bi seferde??
benimki en fazla 1.5 saat, aralarda mırıldanıyo sonra ağlamaya başlıyo, sonra hoop memeeee :)))
yenidoğan bbekler daha uzun uyuyorlar diye biliyordum ben..

doymuyo demekki..yoksa 2,5-3 saat uyuması lazım..doktoruna sor belki 1 ölçek mama ver der

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…