- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #46.381
emzirme pozisyonlarına baktımda... benim gibi bebeği süt emerken boğazına kalan varsa... bebeği hafif dik tutarak emzirin diyor. bu bebeğin iştahlı emmesinden yada sütün çok gelmesinden olurmu... ve boğazında süt kalırsa korkmayın diyo... bebek bundan boğulma tehlikesi geçirmezmiş. sonuçta anne karnın da bu duruma alışık... sadece yüzüne üfleyin, kaşlarının ortasına parmakla bastırın ve ters çevirip sırtına vurmayın. gerçekten panik olmayın benim başıma ilk geldiğinde oturuğ ağladım kendime gelemedim korkudan sizin başınıza gelir diye diyorum... toğuklarını cimdiklemekte iyiymiş... birde benim oğlum ağlama krizine girince nefesi gidiyor kızarıyor fln... böyle olursa hemen yüzüne güçlüce üflüyoruz geçiyor... özellikle iğne fln olurken. bu arada şu ikinci iğne olayınıda bir ara konuşalım. 2. ayda olacağı aşı çok ağırmış... ne yapacağız bilmiyorum... 3 tane iğneyi peş peşe oluyormuş ve yan etki olarak ateş oluyormuş. ben tek iğnede oğlumu zor zabdettim bunda ne yaparız bilemiyorum... offf...
Selam kizlar size bisey sorucam, bebisleri uykudan uyandiriyormusunuz emsin diye, ben genelde uyanmasini bekliyorum ama bazen 4-5 saat suruyor.
Gamzecim dedigin kitap gercekten cok guzel ben hamileliktr alip okumustum, tek memeden veriyorum o kitabin tavsiyesiyle, diger ogun diger meme. Tek memede yarim saat duruyor, ikisini veraem gazi cok oluyor.
Yalniz suan tek derdim bir onubir onu verdigim icin goguslerimin yine dolupmastit olmak, cunku meme uclarim yuzunden pompa kullanamiyorum suan. Meme kac saat dolu kalsa sorun olur acaba:$
ya d_m_f aynı şeyleri yaşıyoruz sanki..benimde oğlum 6 günlüktü emsin diye uğrasırken çocuğum nefessiz kaldı.morardı kızardı..ölcek sandım çok korktum zar zor nefes aldı sonunda.kaynanam olmasa ben o panikle napardım bilmem..bu arada bu aşılardan bende l-korkuyorum.birde arkdaşın biri 2.aşının ağır olduğunu tecrübeli hemşirelerin vurması gerektiğini,Allah korusun sakatlık riski olabilir felan bişiler dei..Benim aile hekimimdeki hemşiremde daha çok toy..aklım takıldı.sakınan göze çöp batar diye düşününce diyorum o vursun ama ..uff yazık minicik bebişlerimize ya..vurulmasalar da olmuyor((
emzirme pozisyonlarına baktımda... benim gibi bebeği süt emerken boğazına kalan varsa... bebeği hafif dik tutarak emzirin diyor. bu bebeğin iştahlı emmesinden yada sütün çok gelmesinden olurmu... ve boğazında süt kalırsa korkmayın diyo... bebek bundan boğulma tehlikesi geçirmezmiş. sonuçta anne karnın da bu duruma alışık... sadece yüzüne üfleyin, kaşlarının ortasına parmakla bastırın ve ters çevirip sırtına vurmayın. gerçekten panik olmayın benim başıma ilk geldiğinde oturuğ ağladım kendime gelemedim korkudan sizin başınıza gelir diye diyorum... toğuklarını cimdiklemekte iyiymiş... birde benim oğlum ağlama krizine girince nefesi gidiyor kızarıyor fln... böyle olursa hemen yüzüne güçlüce üflüyoruz geçiyor... özellikle iğne fln olurken. bu arada şu ikinci iğne olayınıda bir ara konuşalım. 2. ayda olacağı aşı çok ağırmış... ne yapacağız bilmiyorum... 3 tane iğneyi peş peşe oluyormuş ve yan etki olarak ateş oluyormuş. ben tek iğnede oğlumu zor zabdettim bunda ne yaparız bilemiyorum... offf...
oğlumun yüzünde isilik oluştu...
ben önce evde herkes öpüyor diye oluyor sandım. herkese bağırıyordum öpmeyin fln diye. ama terlemeden oluyormuş benim oğlumda cuk cuk emmekten terler hep sanırım ondan oluyor. birde siz banyodan sonra yüzüne bebek yağı ve nemlendirici sürüyormusunuz? acaba bu iyi gelmiyormu... ne yapmam lazım ya... haftaya mevlüdü var oğlumu böyle görmesinler...
oğlumun yüzünde isilik oluştu...
ben önce evde herkes öpüyor diye oluyor sandım. herkese bağırıyordum öpmeyin fln diye. ama terlemeden oluyormuş benim oğlumda cuk cuk emmekten terler hep sanırım ondan oluyor. birde siz banyodan sonra yüzüne bebek yağı ve nemlendirici sürüyormusunuz? acaba bu iyi gelmiyormu... ne yapmam lazım ya... haftaya mevlüdü var oğlumu böyle görmesinler...
merhabalar benim beklenen doğum tarihim 25 marttı kızım 12 martta geldi. çoook zor bir doğumdu. doktorum beni kandırdı. epiduralsiz çatır çatır doğurdum.(özel hastaneye gidiyordum).zannedersem gittiğim hastanede epidural yapan kişi yoktu. normal doğum olmasına rağmen 5-6 günde ayaklandım. oturamadığım için bebeğimi emziremedim. göğüs ucumu bebek ilk gün çekti.(hemşire yardım etti) eve gelince biz başaramadık ve o gün süt gelmedi. mama verdik. her gelen ki ilk günden gelmeye başladılar. aaaa mamamı veriyorsunuz. yazık emmez bu çocuk dedi. baştan kaşıkla verdik. garibim gazdan çatlayacaktı. ve aç kaldı. sarılığı olduğundan hala sürekli uyuyor. sarılık değeri fazla olmadığından ışın tedaviside almadık. sonra biberonla mama ve çektiğimiz sütleri verdik. zamanla mamayı bayağı azalttık. still tea çay içiyorum zannedersem o sütlerimi getirdi.1 haftalık kontorolde çocuk doktoru kalpte üfürme duyuyorum dedi. acil çocuk kardiyoloğuna gönderdi bizi. istanbula gittik mehmet akif ersoy hastanesine muaynede delik olabileceği söylendi. ama eko için 10 nisana gün verdiler. bizde özel bir hastaneden prof. bulduk ve ekosu çekildi. evet kızımın kalbinde delik var ama küçükmüş zamanla vücuttakiğ organlar büyüdükçe deliği sıkıştırıp küçültebilirmiş. şükürler olsun ki çok büyük bir dert değilmiş. allah dermansız dert vermesin. 6 ay sonrasına kontrole çağırıldukç be sebeplede kızım emerken çok yoruluyor. max 10 dakika emebiliyor. böyle oluncada aç kalıyor. 20 dakika emzirmek lazımmış. bizde emdikten sonra uykuya hemen geçmediyse sağdığımız sütü biberonla veriyoruz. şimdilik bu kadar inşallah bundan sonra daha aktif olup paylaşıma devam edebileceğim. çünkü ancak kendime gelebiliyorum...
kusmalar nasıl süt mü çıkarıyor peynir kesiğimi, yedirdikten sonra ağlamalar ve devamında kusma mı oluyor ? eğer bunlar varsa bana mail at mutlaka durum artmadan önlem alabileceğin benimde dün öğrenip uygulamaya başladığım mucizevi bir iki müdehale var ve tüm doktorlardan nefret ediyorum tek işleri ilaç yazmak gömmüşler kafalarını kitaplara farkında değiller neler olup bittiğini.
bizim kusmalar çok fazla her öğünde içtiği bütün sütü kusuyor ve ağlama krizleri oluyor, başlangıçta bebek bu kusar denilecek kadar ufak kusmalarla başladık ve 10 gündür yaptığım araştırmalar sonucunda BEBEKLER KUSA KUSA BÜYÜMEZMİŞ, SAĞLIKLI BİR BEBEK KUSMAZMIŞ, çevredeki çok bilmişler azıcık konuşmasa keşkede bizlerde çocukklarımıza daha erken müdahale etsek, durum ağırlaşmasa....
bebeği kusmaya başlayan tüm anneler ulaşsın bana mutlaka gamze.malkoc@gmail.com
bu arada bu mesajı tek elimde avent aşkım varken yazıyorum :) tabi ikinci eli kullanmadan memenin suyunu sıkamıyorsun aleti tuttuğum eliminde birkaç parmağı yine memeyi sıkmakla meşgul yoksa ucu yerleştir ve bekle yaparsan sabaha kadar beklersin yinede memedeki süt bitmez, ve tek meme 60 cc eğer her 3 saatte bir sağma periyodunda çıkıyorsa süper , benden o kadar çıkmıyor...
doğum yapan herkeslere gözün aydınn rabbim hepimizn evlatlarına sağlık sıhhat versin tabii bizede... kızlar benm sanki sütüm azaldı gibi eskiden taş gibi olurlar sızlardı bi kaç gündürr öle diller gibii ama oğlan bol çiş ve kaka yapıo bide bu ara çok kusuo iice üzülüom zayıflarsa die uykuda en uzun 2 saatt benim gibi olan var mı
iyi geceler kızlar Azra dan fırsat bulup ancak yazıyorum gerçi şimdide kucağımda ama en azından uyuyo :) günlerdir burda okuduklarım tek tek başıma geldi önce bebişlerin kusmasından bahsedilmişti gece okudum geçmişi veee hemen benim kız kustu :) sonra dikişlei ağrıyan şişen arkadaşlar olmuştu hoppp bugün benimde sağ tarafım şişmiş ve ağrıyo :) eşim okuma artık psikolojik olarak etkileniyosun diyo da çocuğu da ben kusturmadım ya :)
buarada aventin elektrikli süt sağma makinesini aldım sol göğsüm yara oldu acayip beceriksizim GAMZE tek elle sağdığını söylüyodu ben iki elimle zor sağıyorum bide az mı çok mu oluto bilemedim tek memeden 60 cc geliyo bu az mı acaba sağan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?