2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Selam kizlar size bisey sorucam, bebisleri uykudan uyandiriyormusunuz emsin diye, ben genelde uyanmasini bekliyorum ama bazen 4-5 saat suruyor.
Gamzecim dedigin kitap gercekten cok guzel ben hamileliktr alip okumustum, tek memeden veriyorum o kitabin tavsiyesiyle, diger ogun diger meme. Tek memede yarim saat duruyor, ikisini veraem gazi cok oluyor.
Yalniz suan tek derdim bir onubir onu verdigim icin goguslerimin yine dolupmastit olmak, cunku meme uclarim yuzunden pompa kullanamiyorum suan. Meme kac saat dolu kalsa sorun olur acaba:$

ya d_m_f aynı şeyleri yaşıyoruz sanki..benimde oğlum 6 günlüktü emsin diye uğrasırken çocuğum nefessiz kaldı.morardı kızardı..ölcek sandım çok korktum zar zor nefes aldı sonunda.kaynanam olmasa ben o panikle napardım bilmem..bu arada bu aşılardan bende l-korkuyorum.birde arkdaşın biri 2.aşının ağır olduğunu tecrübeli hemşirelerin vurması gerektiğini,Allah korusun sakatlık riski olabilir felan bişiler dei..Benim aile hekimimdeki hemşiremde daha çok toy..aklım takıldı.sakınan göze çöp batar diye düşününce diyorum o vursun ama ..uff yazık minicik bebişlerimize ya..vurulmasalar da olmuyor ((

20 günlük anneyim forumu baştan beri zaman buldukça takip ediyorum..Bazı proplemleri ortak yaşıyoruz maalesef..ama bunlardan denediklerimi ve olumlu sonuç aldıklarımı paylaşmak istedim..
3 problem beni günlerce huzursuz etti..
EMME-GAZ-KUSMA
Bu 3 problem aslında birbiri ile çok bağlantılı..Her 3 ünün kaynağı sanırım emme bu basamağa çok dikkat etmek gerekiyo

EMME -Özellikle çocuğun ağzının sadece meme başını kavramaması ve ağzını çok açması şapır şapır ses çıkarmaması gerekiyo.Yoksa GAZ oluşması daha fazla oluyor..
-15 dk az emmemesine dikkat etmek lazım
GAZ -Emmede çocuk ara verdiğinde hemen sırtına (kalbinin üstüne değil,mide tarafına) el ile vuruyorum..sırtını sıvazlıyorum 1-2 dk hatta 3 dk bazen uğraşıyorum .Bunu yaparsam gaz karına geçmiyo.. son günlerde bu şekilde gaz mutlaka çıkarttırıyorum... çıkmıyorsada başka bişey yapmıyorum..Karına geçtiysede yatırdığımda saat yönünde karnına hafif masaj yapıyorum rahatladığını hissediyorum ..ama netten - araştırın çok fazla baskı yapmdan masaj iyi geliyo..(2 .uygulama bacaklarını karna götürün diyor baz siteler,ama bu kalça çıkıklığına neden olabileceği için dikkatlice yapılması gerekiyor)

KUSMA-Kusmasını önlemek için emzirdikten ve gazı ile uğraştıktan sonra hemen yatırmamaya çalışıyorum... yoksa yatırınca ya da altını bezleyince hemen 2-3 kaşık kusuyor .kucağımda dik pozisyonda en az 15 dk falan (nette 30 dk diyor) oyalıyorum bu arada sırtını sıvazlıyorum..Bu kusmasını azalttı..

Böyle yapınca problemlerim azaldı..Birde gaz için ilaca son çare olarak kullanmak gerekir diye düşünüyorum..(Bebeğim gaz problemi için o kadar kendini kasıyor kızarıyordu ki, kısacası uğraş veriyor..Kendi kendime bende onun kadar ona yardımcı olmak için uğraş veriyor muyum diye soruyorum)

Son olarakta şu yazıyı okumanızı tavsiye ederim
ANNELERGRUBU - Beslenme - İlk altı haftada beslenme...

Doğum yapacaklara ve doğum yapan bizlere Rabbim yar ve yardımcımız olsun...

Son düzenleme:

canım bebeğin çok uyuyorsa iyi besleniyor demektir... bence geceleri uyandırma uyusun ama gündüzleri uyandır yoksa kilo alamaz...

canım aylık olarak bebeğini doktor kontrolüne götürüyorsan onlarda vuruyor bilgin olsun...

oğlumun yüzünde isilik oluştu...
ben önce evde herkes öpüyor diye oluyor sandım. herkese bağırıyordum öpmeyin fln diye. ama terlemeden oluyormuş benim oğlumda cuk cuk emmekten terler hep sanırım ondan oluyor. birde siz banyodan sonra yüzüne bebek yağı ve nemlendirici sürüyormusunuz? acaba bu iyi gelmiyormu... ne yapmam lazım ya... haftaya mevlüdü var oğlumu böyle görmesinler...

yanlız değilmişiz demek ki benim bebeğimde emerken tıkanıyor. hemşire sütün tazlikli geldiği zaman tıkandığını söyledi. sütün tazlikli geldiği zamaman memeden çıkarıp biraz boşa akıtıyorum daha az tıkanıyor artık. bende ilk zamanlar öyle korktum ki ölücek diye ama artık hem alıştım. hemde sanki öyle şiddetli tıkanma yaşamıyoruz bunlar bebeğin emmeyi henüz öğrenememsinden kaynaklanıyormuş. zamanla düzelicekmiş. benimki bazen kendi tükürüğünden bile tıkanıyo. başından ayrılmaya korkuyorum.

cnm geçmiş olsun cocuğu cok giydirme ondan oluyo adende de olmuştu hatta evin sıcaksa arada kısa kollu gezdir ...

merhabalar benim beklenen doğum tarihim 25 marttı kızım 12 martta geldi. çoook zor bir doğumdu. doktorum beni kandırdı. epiduralsiz çatır çatır doğurdum.(özel hastaneye gidiyordum).zannedersem gittiğim hastanede epidural yapan kişi yoktu. normal doğum olmasına rağmen 5-6 günde ayaklandım. oturamadığım için bebeğimi emziremedim. göğüs ucumu bebek ilk gün çekti.(hemşire yardım etti) eve gelince biz başaramadık ve o gün süt gelmedi. mama verdik. her gelen ki ilk günden gelmeye başladılar. aaaa mamamı veriyorsunuz. yazık emmez bu çocuk dedi. baştan kaşıkla verdik. garibim gazdan çatlayacaktı. ve aç kaldı. sarılığı olduğundan hala sürekli uyuyor. sarılık değeri fazla olmadığından ışın tedaviside almadık. sonra biberonla mama ve çektiğimiz sütleri verdik. zamanla mamayı bayağı azalttık. still tea çay içiyorum zannedersem o sütlerimi getirdi.1 haftalık kontorolde çocuk doktoru kalpte üfürme duyuyorum dedi. acil çocuk kardiyoloğuna gönderdi bizi. istanbula gittik mehmet akif ersoy hastanesine muaynede delik olabileceği söylendi. ama eko için 10 nisana gün verdiler. bizde özel bir hastaneden prof. bulduk ve ekosu çekildi. evet kızımın kalbinde delik var ama küçükmüş zamanla vücuttakiğ organlar büyüdükçe deliği sıkıştırıp küçültebilirmiş. şükürler olsun ki çok büyük bir dert değilmiş. allah dermansız dert vermesin. 6 ay sonrasına kontrole çağırıldukç be sebeplede kızım emerken çok yoruluyor. max 10 dakika emebiliyor. böyle oluncada aç kalıyor. 20 dakika emzirmek lazımmış. bizde emdikten sonra uykuya hemen geçmediyse sağdığımız sütü biberonla veriyoruz. şimdilik bu kadar inşallah bundan sonra daha aktif olup paylaşıma devam edebileceğim. çünkü ancak kendime gelebiliyorum...

yaaa benimde aynı hemde kafasının içinde bile sivilce olmaya başladı inşallah bilgisi olan vardır bende dr u aramayı düşünüyordum

canım çok çok geçmiş olsun. zor zamanlar geçirmişsin. yavrucunun inşallah durumu iyi olur... inşallah çabucak büyürdü delik geçer gider...
Allah başka kötü dert vermesin canım... evet bende kısa süreli emzirince hemen ağlıyor doymuyor. birde ben emzirirken uyutmaya alıştım bu sürekli ağlamalar yüzünden ba edemedim. emecek öyle uyuya kalcak yoksa yarım saat beşik sallamadan yatmıyor...

Canım benim bebeğim de kusuyor genelde ve doktorumuz bunun cok normal olduğunu söylemişti. Ama kusmadigi da oluyor nadir de olsa ve o zamanlar cok rahat uyuyor. O kitap bende de var dvdsi yok ama bana cok karışık gelmişti. Yine de tekrar bı gözden geçireyim madem Saol verdigin bilgiler icin.

kızlar bnm oğlum sürekli garip sesler çıkarıp duruyo yaa..ııııhhhh ııhhh diye ıkınıp duruyo ay bütün gece uyutmadı bni kafayı yicem..sizdede varmı yoksa bnmkimi bi tuhaf..Allaha şükür ağlaması fln hiç yok ama sürekli ıkınıp duruyo..dün sağlık ocağına götürdüm poposundaki kırmızı noktalar için pişik olmuş dedi hametan fln verdii..ilerlerse mantara çevirir dedi..kayınvalide pişik kremi kullanma zeytinyağı kullan dedi bnde kullandm ve sonuç bu..sakın zeytinyağı fln kullanma dedi dr asitliymiş daha kötü yaparmış..aklınızda olsun..offooffff adam gbi bebek kozmetikleri duruyoken koca karı yöntemleri uygularsam böle olur işte..içim gitti valla ağladım dr.un yanında..

bnmde öyle cnm..ilk zmnlar doru dürüst ememedikleri için heralde tam boşalmıyodu şimdi 1 saate yakın emiyo doğal olrk göğüs boşalıyo onu doldurması bidaki emzirmeye kalıyo ve sonuç olrk taş gbi göğüslerle dolaşmıyoruz..

sizinle paylaşmak istedim...
eşimle oğlumla resim çekilme tartışması yaparken...
çocuk kimin kucağında çekileceğiz... zafer eşimin oldu... ama sonrasında kendim tekli çekildim oğlumla...

unutmuşum oğlumun bakışlarıda bunlar ne yapıyor ya der gibi...

Son düzenleme:

cnm sürekli tutma snde pompanın ucunda bnde sürekli tutunca acıyo brz çıkartıp hava aldırıyorm bikaç saniye sonra tekrar takıyorm..60 cc de normal yani az değil..eğer çok doluysa bndn 120 cc fln geliyo ama orta kararsa 60 cc iyi fena değil diye düşünüyorum..rezene çayı fln iç humana still-tee var onlardan iç..bn günde 3-4 bardak çay içiyorum humana ısırgan otu rezene fln..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…