- 29 Aralık 2010
- 1.896
- 6
- 108
- 38
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #46.401
kızlar bnm oğlum sürekli garip sesler çıkarıp duruyo yaa..ııııhhhh ııhhh diye ıkınıp duruyo ay bütün gece uyutmadı bni kafayı yicem..sizdede varmı yoksa bnmkimi bi tuhaf..Allaha şükür ağlaması fln hiç yok ama sürekli ıkınıp duruyo..dün sağlık ocağına götürdüm poposundaki kırmızı noktalar için pişik olmuş dedi hametan fln verdii..ilerlerse mantara çevirir dedi..kayınvalide pişik kremi kullanma zeytinyağı kullan dedi bnde kullandm ve sonuç bu..sakın zeytinyağı fln kullanma dedi dr asitliymiş daha kötü yaparmış..aklınızda olsun..offooffff adam gbi bebek kozmetikleri duruyoken koca karı yöntemleri uygularsam böle olur işte..içim gitti valla ağladım dr.un yanında..
aynı sorunu bende yaşadım canım halada ara ara ufak ufak oluyor ama ilk olduğunda çok fenaydı yavrumun bütün yüzünü kaplamışlardı doktorumuz sütümü sürmemi söyledi ve işe yaradı pamuk falan kullanmıyoruz ama sürerken direk parmaklarla masaj yapar gibi birde bepanthene krem kullandık günde 2 kere yoksa pütür pütür olurmuş cildi ayrıca sıcak tutmamaya çalış bulunduğu ortamı sıcak arttırıyoroğlumun yüzünde isilik oluştu...
ben önce evde herkes öpüyor diye oluyor sandım. herkese bağırıyordum öpmeyin fln diye. ama terlemeden oluyormuş benim oğlumda cuk cuk emmekten terler hep sanırım ondan oluyor. birde siz banyodan sonra yüzüne bebek yağı ve nemlendirici sürüyormusunuz? acaba bu iyi gelmiyormu... ne yapmam lazım ya... haftaya mevlüdü var oğlumu böyle görmesinler...
kızlar bnm oğlum sürekli garip sesler çıkarıp duruyo yaa..ııııhhhh ııhhh diye ıkınıp duruyo ay bütün gece uyutmadı bni kafayı yicem..sizdede varmı yoksa bnmkimi bi tuhaf..Allaha şükür ağlaması fln hiç yok ama sürekli ıkınıp duruyo..dün sağlık ocağına götürdüm poposundaki kırmızı noktalar için pişik olmuş dedi hametan fln verdii..ilerlerse mantara çevirir dedi..kayınvalide pişik kremi kullanma zeytinyağı kullan dedi bnde kullandm ve sonuç bu..sakın zeytinyağı fln kullanma dedi dr asitliymiş daha kötü yaparmış..aklınızda olsun..offooffff adam gbi bebek kozmetikleri duruyoken koca karı yöntemleri uygularsam böle olur işte..içim gitti valla ağladım dr.un yanında..
çok güzel... gidin gidin sanırım size yakın. bana yer çok ters... bende emzirme pozisyonunu oturtamadım... yatak yastığını kucağına koyuyorum bebeğimin sırtını destek veriyorum ama bu sefer sütüm çok geliyor ve oğlumun boğazına kaçıyor... onun için biraz dik pozisyona sokuyorum ama bu seferde sırtım ağrıyor. tam çile... bugün zamanım olursa netten emzirme pozisyonlarına bakayım... emzirme yastığı kullanan varmı? kullanışlımı...
emzirme pozisyonlarına baktımda... benim gibi bebeği süt emerken boğazına kalan varsa... bebeği hafif dik tutarak emzirin diyor. bu bebeğin iştahlı emmesinden yada sütün çok gelmesinden olurmu... ve boğazında süt kalırsa korkmayın diyo... bebek bundan boğulma tehlikesi geçirmezmiş. sonuçta anne karnın da bu duruma alışık... sadece yüzüne üfleyin, kaşlarının ortasına parmakla bastırın ve ters çevirip sırtına vurmayın. gerçekten panik olmayın benim başıma ilk geldiğinde oturuğ ağladım kendime gelemedim korkudan sizin başınıza gelir diye diyorum... toğuklarını cimdiklemekte iyiymiş... birde benim oğlum ağlama krizine girince nefesi gidiyor kızarıyor fln... böyle olursa hemen yüzüne güçlüce üflüyoruz geçiyor... özellikle iğne fln olurken. bu arada şu ikinci iğne olayınıda bir ara konuşalım. 2. ayda olacağı aşı çok ağırmış... ne yapacağız bilmiyorum... 3 tane iğneyi peş peşe oluyormuş ve yan etki olarak ateş oluyormuş. ben tek iğnede oğlumu zor zabdettim bunda ne yaparız bilemiyorum... offf...
Maşallah bu ne yakışıklılık böyle annesi allah nazarlardan saklasın bu pıtırcığı
aynı sorunu bende yaşadım canım halada ara ara ufak ufak oluyor ama ilk olduğunda çok fenaydı yavrumun bütün yüzünü kaplamışlardı doktorumuz sütümü sürmemi söyledi ve işe yaradı pamuk falan kullanmıyoruz ama sürerken direk parmaklarla masaj yapar gibi birde bepanthene krem kullandık günde 2 kere yoksa pütür pütür olurmuş cildi ayrıca sıcak tutmamaya çalış bulunduğu ortamı sıcak arttırıyor
Selam kizlar size bisey sorucam, bebisleri uykudan uyandiriyormusunuz emsin diye, ben genelde uyanmasini bekliyorum ama bazen 4-5 saat suruyor.
Gamzecim dedigin kitap gercekten cok guzel ben hamileliktr alip okumustum, tek memeden veriyorum o kitabin tavsiyesiyle, diger ogun diger meme. Tek memede yarim saat duruyor, ikisini veraem gazi cok oluyor.
Yalniz suan tek derdim bir onubir onu verdigim icin goguslerimin yine dolupmastit olmak, cunku meme uclarim yuzunden pompa kullanamiyorum suan. Meme kac saat dolu kalsa sorun olur acaba:$
canım ya benden oluyor arada bebeğin sıkıntısından kaynaklanıyor demekki sizin pişik yüzünden öyle yapıyor... bizimde gaz yüzünden.
ayy banada az demediler ne gerek var para veriyorsun alıyorsun. zeytinyağı sür birde demezlermi büyüyünce cildinde sivilce fln olmaz. tam fiyasko sen bildiğini yap canım... okadar araştırıyoruz ediyoruz...
Canım benim kızım 2 günlükken altını değiştirirken acayip ağladı sanırım altı kullandığımız bez yüzünden pişik olmuş annemle zeytinyağı sürdük birde çok hafif birkaç kez bepanten sürdük çünkü kremlerin içinde en az zararlı olan oymuş.Eğer zeytinyağını ısıtıp soğutunca asitliği azalırmış.Ayrıca 4.gün sabah yavrum nasıl ağlıyor sanki çatlayacak gazını çıkardık altı temiz karnı tok peki sorun ne düşünüyoruz sonra aklımıza dün kaka yapmadığı geldi meğer kızım kakasını yapamıyormuş.Annem kulak temizleme çubuğunu zeytinyağına ısladı ve 2 kere popo deliğine sürdü yavrum tam 3 bez kaka yaptı sıkıntısı kaka yapamamakmış o kadar rahatladı ki.Seni çok iyi anlıyorum o ağlayınca bende ağladım insanın yüreği dayanmıyor.Kocakarı ilaçları deyip geçiyoruz ama bazen işe yarıyor.Tabi her saçmalığıda yapalım demiyorum.İnşallah yavrunun pişiği kısa zamanda geçer.Ayrıca ben kızım için doğmadan huggies bez almıştım.Arkadaşlarım kızlar için prima erkekler için huggies daha iyi dediler.Bende pirima kullanıyorum şimdi çok memnunum bezde pişik yapabiliyor.Bizim şimdilik kaka problemimiz çözüldü sayılır.
ay canım bizim de zeytinyağı mahvetti oğlumun pişiğini. az bişey vardı o kadar kötü oldu ki. ilk başlarda iyi geliyo gibiydi. her alt açışta sürdük sonra canı o kadar yandı ki yavrumun özellikle akşam olunca ateşe atmışlar gibi bağırıyodu yakıyordu demek ki. biz de gaz sancısı zannediyoduk. sonradan keşfettik ve desitine başladık şimdi daha iyi geçmek üzere. altını bile açtırmıyordu. silmek ne mümkün. bezi açaraken ciyaklıyodu. çok sükür geçti neyse ki.
zeytinyağını direk kullanmamak gerekiyormuş asidinden dolayı. bir kavanoza şişeye falan koyup kaynayan suyun içinde benmari usulü kaynatıp asidini aldırdıktan sonra kullanmak lazımmış. öğrendik ama iş işten geçti.olan oldu.
bizede hametan verdi.dün sürdüm çok ince bir tabaka halinde bugün daha iyi kızarıklık azaldı...Sizinkide gecer inşAllah
Selam kızlar bu aralar hiç bakamıyorum topiğe gelip gidenim çok ve ben bu durumdan çok sıkıldım herkafadanda bir ses çıkıyor boş konuşmayı ne kadar seviyor insanlar hayatında hiç çocuk büyütmemiş çocuğu olmayan bir kadın bile 2 saat boyunca öğütler dizdi ve ben sadece güldüm o kadar saçmaladıki :))) Bugün doktor kontrolümüz vardı maşallah oğluşum 20 günde 4 cm uzamış kilosuda 1100 gr artmış
Eki Görüntüle 376458
günaydınn kızlar ben bugünde hamileyimmm 40+2 oldum ama hala tıkkk yokk kızım kendiliğinden gelmeyecek heraldee :105::105::105:yarın nstye gitçem hastaneye çok bunaldımm yaaaa bugün doğursam keşkee
Selam kızlar bu aralar hiç bakamıyorum topiğe gelip gidenim çok ve ben bu durumdan çok sıkıldım herkafadanda bir ses çıkıyor boş konuşmayı ne kadar seviyor insanlar hayatında hiç çocuk büyütmemiş çocuğu olmayan bir kadın bile 2 saat boyunca öğütler dizdi ve ben sadece güldüm o kadar saçmaladıki :))) Bugün doktor kontrolümüz vardı maşallah oğluşum 20 günde 4 cm uzamış kilosuda 1100 gr artmış
Eki Görüntüle 376458
sizinle paylaşmak istedim...
eşimle oğlumla resim çekilme tartışması yaparken...
çocuk kimin kucağında çekileceğiz... zafer eşimin oldu... ama sonrasında kendim tekli çekildim oğlumla...
unutmuşum oğlumun bakışlarıda bunlar ne yapıyor ya der gibi...
Eki Görüntüle 376387
merhaba kızlar,
malesef bende halen doğuramayanlar grubundayım.bugün 39+6 olduk.Dr kontrolümüz vardı bugün nst normal çıktı,kilomuz 3,600 gr suyumuz iyi.ama hiçbir belirti yok hala.Nolucak daha ne kadar bekliycez bilmiyorum,çok sıkıldım bu durumdan ,benim gb bekleyenlere Allah sabır versin inşallahdr.um en fazla 2 nisana kadar bekleriz dedi bu durumda normal doğum yapmakta hayal olucak gb geliyor,hakkımızda hayırlısı neyse o olsun inşallah..
çok sağolun kızlar çok moral verdiniz herkes bebişlerini anlatıyo çok güzel Allah sağlık versin ben görünmüyorum heralde buradabebişleriniz kocaman olmuş maşallah ben artık giremicem doğuma kadar herkes doğurdu ben kaldım 1 aydır alt kemiklerim ağrıyo hala doğum başlamadıı çok gerildim bide grip ve ishal oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?