- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #46.441
Müşra özel mesaj attım sana , üye girişi yapmadan okursan mesajıda görmezsin diye yazdım böyle :)
çok sağolun kızlar çok moral verdiniz herkes bebişlerini anlatıyo çok güzel Allah sağlık versin ben görünmüyorum heralde buradabebişleriniz kocaman olmuş maşallah ben artık giremicem doğuma kadar herkes doğurdu ben kaldım 1 aydır alt kemiklerim ağrıyo hala doğum başlamadıı çok gerildim bide grip ve ishal oldum
oğlumun yüzünde isilik oluştu...
ben önce evde herkes öpüyor diye oluyor sandım. herkese bağırıyordum öpmeyin fln diye. ama terlemeden oluyormuş benim oğlumda cuk cuk emmekten terler hep sanırım ondan oluyor. birde siz banyodan sonra yüzüne bebek yağı ve nemlendirici sürüyormusunuz? acaba bu iyi gelmiyormu... ne yapmam lazım ya... haftaya mevlüdü var oğlumu böyle görmesinler...
canım biz eşe dosta haber saldık kırkım çıkmayana kadar kimseyi kabul etmiyoruz dedik
eminim kırıldılar ama kırılsınlar umrımda değil
ilk doğumumda burnumdan getirdiler şimdi kafam çok rahat
daha bir akraba bir komşu kapımı tıklatmadı
zaten kocaman bir ameliayt oluyorsun birde bayan çok bilmişlerin
profesörlerin akıl vermeleriyle uğuraşıyorsun
en güzeli kafam rahat
en iyisini yapmıssın canım yaa,keşke diyorum ben smdi. Allahım sabır versin her kafadan bir ses,cocugumun kimligine yazdırdıgım isme bile karıstılar düşün neden ilk ismi Alya secmişim Cemre olmamıs,ben öyle istedim diyorum,yok olmazmıss Allahımmm Allahımmm kırıcam birinin kalbini o olucak,stresli sinirli biriyim zaten zor tutuyorum kendimi,gelen giden bitmiyor. şimdi anneme tasındım 40 ıma kadar gelenin gidenin haddi hesabı yok
selam arkadaşlar
perim,karıncam geçmiş olsun kızlar
kabızlık sorunu yaşayan arkadaşlar inşallah düzelir en kısa zamanda..
bizim kızlardan yeni doğum haberi gelmemiş..hayırlıca gelsin tüm kuzucuklarımız
kızımın dün kordonu düştük..babannesi mekkeye göndercekmiş ,saklamayı düşünüyoruz
d m f ,ayça, polyy çok tatlı kuzucuklar maşallah..
diğer topiğimize doğum hikayemi ekliyorum birazdan
işte bu benim Asel im
nazar işareti yapamadık maşallah bekliyoruz teyzeleri:)
canım maşallahhhh Allah nazarlardan saklasın tüm yavrularımızıgöbegi için en uygun yeri secmişsiniz gerçekten.
Eki Görüntüle 375565 bu da beni minik kızım Hayal'im...ayıcık tulumu şuan büyük geliyor ama severek almıştım sanırım giyemeyecek çünkü havalar ısındı burada...
maşallahh canımmmdünya tatlısı kızımızz Rabbim korusun inşallah.
günaydın kızlar öcelikle ÖZGE arkadaşımızın hepimize selamı onu iletmek isterim.....kendide bebişde iyiymiş...
bana gelince dün ve bugün de dahil olmak üzere kötü günler yaşıyorum malesef....sanırım üşütmüşüm dün aşırı karın ağrısı ile acile gittim adenimi aneme bıraktık ilaç ve serumlarla ağrımı dindirdiler eve geldik bu seferde aden cok huysuzlaştı bir yandan benim ağrılar bir yandan adenin durmayışı cok kötüydü en son ağrılarım ishale dönüştü ve şu anda hala devam ediyo adene bakmak cok zoroluyo vc gidiyorum uzun süre çıkamıyorum aden ağlıyo neypıcağımı şaşırdım arkadaşlar bilgisi oln varsa nasıl geçer bu melet yaaaa hiç bişey yiyip içemiyorum....
geçmiş olsun hayatım,aman dikkat et daha da ilerlemesin. serum alman iyi olmus sıhhatin adına, Aden de yavrum Allahım korusun onu, annesi iileşsin biran önce. benim bildigim karın agrısı için sıcak su tulumu koycaksın ayaklarına yada saç kurutma makinesini kasıklarına ve böbreklerine tut uzaktan,ishal içinde leblebi. bende bir tek bunlar işe yarar çünkü.
selam kızlar nasılsınız dün sabah 4 de oğlum geldi ama kollarıma alamadım solunum problemi var ve yogun bakımda küvezde.ne olur dualarınızı esirgemeyin..
canım benim Rabbim tez zamanda saglık sıhhat versin ogluna,biran önce al kollarına inşallah.
maşallahhh hayatımmAllahım nazarlardan korusun kuzunu.
Kızlar moralim çok bozuk oğlum emmiyor sarılığı geçmedi mamaya başladık.:18:
Üstüne doktor bugün kalbinde üfürük var dedi ağlamaktan gözlerim şişti ne yapacağımı şaşırdım...
Ne olur dua edin de kötü birşey çıkmasın
canımm geçmiş olsun,bizim miniktede var biraz sarılık, emmesi ve sütüm cok iyi olmasına ragmen. günese cıkar dedi doktorum sarılık için.bizde saat 3 gbi güzel güneş vuruyo eve,acıp camı güneşlendiriyoruz yavrumu. inşallah azalır sarılıkları yaa. Allahım tez zamanda saglık versin yavruna canım,dualarım seninle.
ayy maşallahhh canımm. ne güzel topigimizin kuzuları masallah yaaAllahım özenerek yaratmıs .
maşallahh maşallahh canımm Allah nazarlardan saklasıncok kıskandım bende koycam kızımın resmini
slm millet..
bugün ortopediye götürdük bebişimi. daha önce bahsetmiştim, kalça ultrasonu sonucumuz ikinci gittiğimiz yerde normal çıktı ve sonuç olarak ortopedinin karar vermesi istenmişti. neyse.. sonuç olarak ortopedi doktorumuz muayene sonucuna göre bebişimin sağlıklı olduğunu ama kalça usglarının ancak 2. aydan sonra doğru sonuç verdiği için 2. ay sonunda tekrarlanmasını söyledi.. içimiz rahatladı sonunda.
aklınızda olsun kalça ultrasonu 2. aydan sonra doğru sonuç veriyor yani sizde de benimki gibi olursa endişe etmeyin boş yere benim gibi. 1 haftadır kabus yaşadık resmen..
ben de aynı sorunu yaşadım cnm. doktora gittiğimizde sorduk, bazı annelerin sütü isilik yapabilir dedi. sadece yüzünde var ama benimkinin. vücutta da varsa sıcaktanmış.
geçmiş olsun canımm,zor günler geçirmişsin,insan gözünden sakınırken böyle seyleri duyunca yıkılıyor tabiki. ama Allaha sukur bak tertemiz cıktı ortopediden melegin. Allahım baska sıkıntı vermesin inşallahh.
amin cnm.. Allah hepimizin meleklerini korusun çok korktuk gerçekten. ama her ihtimale karşı 1 ay boyunca çift bez kullanmaya devam edicez..
bu dertten kurtulduk derken şimdide bebişim kakasını yapmıyor bugün 4.gün.. ayy ne zormuş anne olmakkk
aminn canım aminnn. neyseki kalça temiz cıktı. kakasını da umarım düzene girer biran önce, doktorlar 1 hafta normal diyorlar aslına bakarsan. cocuga yazık ıkınıyordur yavrum benim. ilaç falan damla vs yokmu acaba çözüm olacak kısa sürede ?
anne olmakk gerçekten yasadıgım en güzel ve en zor sey. gögüslerim yara içinde ağlaya ağlaya emzirirken hissediyorum en çok. yavrunun karnı doysun anne sütü alsın beslensin yeter ki , anne herşeye katlanıyor işte. miniklerimiz Allaha emanet sen içini rahat tut canım,kakasıda düzelir Allahın izni ile. bende sarılıgı azalsın dye dua ediyorum sürekli. aslında cok degil 7. gününde 12.7 çıktı , 18e kadar normal dedi doktorum ama sanki iyice sararıyo rengi ne bilim belkide ben kuruyorum kafamda. cuma kontrolümüz var zaman geçmiyor
merhabalar benim beklenen doğum tarihim 25 marttı kızım 12 martta geldi. çoook zor bir doğumdu. doktorum beni kandırdı. epiduralsiz çatır çatır doğurdum.(özel hastaneye gidiyordum).zannedersem gittiğim hastanede epidural yapan kişi yoktu. normal doğum olmasına rağmen 5-6 günde ayaklandım. oturamadığım için bebeğimi emziremedim. göğüs ucumu bebek ilk gün çekti.(hemşire yardım etti) eve gelince biz başaramadık ve o gün süt gelmedi. mama verdik. her gelen ki ilk günden gelmeye başladılar. aaaa mamamı veriyorsunuz. yazık emmez bu çocuk dedi. baştan kaşıkla verdik. garibim gazdan çatlayacaktı. ve aç kaldı. sarılığı olduğundan hala sürekli uyuyor. sarılık değeri fazla olmadığından ışın tedaviside almadık. sonra biberonla mama ve çektiğimiz sütleri verdik. zamanla mamayı bayağı azalttık. still tea çay içiyorum zannedersem o sütlerimi getirdi.1 haftalık kontorolde çocuk doktoru kalpte üfürme duyuyorum dedi. acil çocuk kardiyoloğuna gönderdi bizi. istanbula gittik mehmet akif ersoy hastanesine muaynede delik olabileceği söylendi. ama eko için 10 nisana gün verdiler. bizde özel bir hastaneden prof. bulduk ve ekosu çekildi. evet kızımın kalbinde delik var ama küçükmüş zamanla vücuttakiğ organlar büyüdükçe deliği sıkıştırıp küçültebilirmiş. şükürler olsun ki çok büyük bir dert değilmiş. allah dermansız dert vermesin. 6 ay sonrasına kontrole çağırıldukç be sebeplede kızım emerken çok yoruluyor. max 10 dakika emebiliyor. böyle oluncada aç kalıyor. 20 dakika emzirmek lazımmış. bizde emdikten sonra uykuya hemen geçmediyse sağdığımız sütü biberonla veriyoruz. şimdilik bu kadar inşallah bundan sonra daha aktif olup paylaşıma devam edebileceğim. çünkü ancak kendime gelebiliyorum...
selam taze anneler...yine bilgisayarım bozulduğu için kaç gündür giremedim..40+1 oldum bugün ama hala doğurmadım...doğurcak gibi de durmuyorum...dün kontrolüm vardı..hiç sancı çıkmadı..bebek aşapı da inmemiş.açılma vs de yok...sadece rahim ağzı hafif yumuşamaya başlamış dedi doktor...pazartesiye kadar beklicez, gelmezse yatırcaz dedi...hiç bi belirti yok...bakalım nolcak...bu arada çok merak ediyorum, 5-6 kişi kalmıştı doğuramayan, onlar ne yaptı acaba..nicegirl, berkerdem, kalem, masiva kalmış aklımda..bi de ben :)
1 saatte boşaltıyosa maşşallah canım sütün iyi geliyor demekki..benimki bi göğüste en fazla 15 20 dk duruyo, ya yorulup bırakıyo ya da uyuyakalıyo..2. memeye geçemiyoruz çoğu zaman..
gamzeee bnm oğlumda kusuo yaaa burnundan falan gelio bazen kendide çok korkuo ben deliriyorum zaten bezen kesik kesik bazen direkt içtiği sütt
aminn canım aminnn. neyseki kalça temiz cıktı. kakasını da umarım düzene girer biran önce, doktorlar 1 hafta normal diyorlar aslına bakarsan. cocuga yazık ıkınıyordur yavrum benim. ilaç falan damla vs yokmu acaba çözüm olacak kısa sürede ?
anne olmakk gerçekten yasadıgım en güzel ve en zor sey. gögüslerim yara içinde ağlaya ağlaya emzirirken hissediyorum en çok. yavrunun karnı doysun anne sütü alsın beslensin yeter ki , anne herşeye katlanıyor işte. miniklerimiz Allaha emanet sen içini rahat tut canım,kakasıda düzelir Allahın izni ile. bende sarılıgı azalsın dye dua ediyorum sürekli. aslında cok degil 7. gününde 12.7 çıktı , 18e kadar normal dedi doktorum ama sanki iyice sararıyo rengi ne bilim belkide ben kuruyorum kafamda. cuma kontrolümüz var zaman geçmiyor
Canım geçmiş olsun biz de sarılık geçirdik 3 günlükken 14, 5 günlükken 16, 6 günlük 14 çıkmıştı. Referans aralığının üst sınırı 12'ydi. Düşüşe geçince çıkmıyormuş bir daha cuma düşmüş olur inşallah emiyormuş da zaten merak etme bizimki emmeye başlayınca düştü.
ben de göğüs yaralarımdan çok çektim. sütüm bile azaldı o yaralar yüzünden.. tek çaresi göğüsleri dinlendirmek ve bepanthen krem oldu bende..
bebişine çok geçmiş olsn cnm. inşallah bir an önce düzelir. onların en ufak bir sorunu bizim için nasıl büyük bir dert oluyor değilmi. altı üstü kabız oldu kızım ama kaç gündür ölüp ölüp diriliyorum.. kabız için ilaç vermedi doktor sadece zinco kullanıyorduk onun yerine metsil kullanın dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?