2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canım eğer kakasını yapması iyi ise Aden in doyuyordur. saglık ocagındaki hemsire gelmişti gecen gün, bebekler doysalar bile agızlarını emme refleksi ile meme emer gbi yapıyorlarmıs, bende hep meme istiyor sanırdım helak olmustum yara içindeler zaten ama aslında doyuyormus, bebegin atıstırıcı bebek olmasın doyuyorsa günde bir kaç kez kakasını yapıyorsa kalan zamanda emzik verebilirsin demişti. denedim emzik alınca uyuyor kızım. ben hiç istemiyordum emzik kullanmasını ama işe yaradı.bakıyorum günde en az 5 kez kakasını yapıyor. çok zor durumda kalınca veriyorum emsin. benm kıızmın eldivenlerinn hepsi sırılsıklam olurdu. gögsüme yatırırdım boynumu yüzümü yerdi minik kendi cocuk doktoruma sordum aynısını söyledi.

cnm benim oglumda 20 gunluk sutum cok allaha sukur yettıgıne emınım hatta cok emdıgı ıcın kusuyor bıle fazla sutu ama yınede emmek ıstıyor senın sutun cokmu bılmıyorum ama sana gore coksa sutunu verırken dıger gohsun bosa akıyosa coktur demek benımkı oyle eger senınkıde oyleyse bence bosuna mamaya alıstırma bır muddet sonra mama ister hep anne sutu kadar faydalı bırsey yok bebegın ıcın benım ıkıncı cocuk oldugu ıcın tecrubem var yenı dogan bebekler dogustan emme reflexlerı oldugu ıcın doysada doymasada emmek ısterler kızımdada sabaha kadar agzına verıyodum yatagımda yatırıyodum emıyodu verebıldıgın kadar ver olmadı yalancı emzıge alıstır rahat edersın bu arada bebegının ısmı cok guzel saglıcakla buyut ınsallah.

dün akşam oğlumun çok kötü kolik ağlaması tuttu... 4-5 saat sürdü... gece hastaneye gödürdük korkuda. hastaneye giderken arabada sesi kesilmiş. meğer kolik ağlamayı otomobil kesermiş. doktor dediki sabaha kadar sokak sokak dolaşan aileler var. fitil verdi ağrı kesici... özel doktorunuda aradım bebeğin iyi yapacak bişey yok dedi. gaz ilacına devam, birde sıcak havlu karnına koyun dedi... off gece çok yorucuydu...

canım benim meme verdiğim kadar kimse vermiyordur herhalde bu her ağladığında susturmak için dayıyorduk sonra çocuk cıyak cıyak doktor dediki o kadar yemişki karnı taş gibi olmuş... yani o ister onu sen takip edeceksin artık 2 en fazla 3 saatten önce emzirmiycem belki çok yemekten çocuk huzursuz olmasın gaz fln...

kaç gün oldu dogum yapalı cnm ben hastaneden eve gelınce dedıgın gıbı fıl gıbı olmustum 1 hafta sonra ınmeye basladı suan 20 gun oldu ve 10 kıloverdım 5 kılo kaldı onuda verırım ınsallah ama dıkıslerım yuzunden bende eskı pantolonlarımı gıyınmıyorum hamılelık pantolonlarına devam bıde sut verınce ıstahın cok acılıyor cok yıyosun sende oylemısın onu bıraz kesmem lazım sut yapıcı seyler bol bol su ve rezene cayı ıcmem lazım bunada dıkkat edersem aldıgım kıloları vermem bence kolay olucak,bence sen hıc uzulme sende sıssın sımdı anıden 5 kılo dusuceksın sende sasıracaksın ardından gunde 2 kılo verıceksın bence bıkac gun daha sonra kalan kıloları verebılmek ıcın yemene dıkkat edıceksın .geneşde boyle oluyor.

bunu ogrendıgım ıyı oldu cnm bende bundan sonra dıkkat edıcem.

Metsin adında gaz ilacı kullanan varmı? ne yapacağımmı bilemedim birde bunu tavsiye ettiler... offf sürekli ilaç değiştirmekte iyi değilki...
bir komşu söyledi kaşığa kimyon koy ve sütünü sa dedi öyle verdik oğluma umarım iyi gelir...

sut arttirmanin yollatini arayanlar varsa bu yaziyi cok faydali buldum sizde bir goz atin.. ayrica bugun eczaneye fenugreek ismarladim umarim ise yarar...benim sikintim sol gogsumden max 30-40cc geliyor bebek doymuyor diger gogsumden daha fazla ve ne zaman sol gogsumle emzirsem uyumuyor uyusada 1 saate acikiyor kalkiyor. dr bu takviyeyi icmemi tavsiye etti arastirdim gercekten cok faydali oldugu yaziyor

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...sunu-emdirememe-problemi-yasayan-anneler.html

ay maşallah ne kdar tatlı RABBİm nazarlardan korusun.oğlum görsünde cıksın artık arkadaşları dışarda hepsi:):)
amiiiin caım, darısı sana

yedirenkatolye inşallah çok rahat bir doğumun olur
masivaa canım oğluşun çok tatlı maşallah
Tşk ederim canım

masiva, hayırlı olsun canım..sen de kurtulmuşsun çok şükür..hem de çok kolayca...maşallah, barekallah...
Saliha canııım darısı sana, nşaAllah sende benim gbi doktora gittiğinde açılma ve sancı ile karşılaşırsn, benim 5 cm açılmam ve 100ün üzerinde sancılarım varmış, ben hissetmiyordum, sonra bana suni sancı vermişler, serum suni sancı içinmiş, ben bilmiyordum ki doğumu hızlandırmış ben sancıları hissetmeye başladıktan bir buçuk saat içindede doğum oldu,ki sancılar hiçte korkulacak gibi değildi, inş seninde öyle olur

canımm hayırlı olsun Allahım uzun saglıklı ömür nasip etsin inşallah. maşallah cok güzel bir oglun var
tk ederim canım

buda benim prensesimm umarım eklemeyi başarmışımdır
oy oy maşaAllah çok tatlı prensesin Rabbim bağışlasın

canım doğumn ne rahat geçmiş okuyunca banada cesaret geldi oğluşunu sağlıkla büyüt inşallah benim doğumumda seninki gibi rahat geçerrrr
canım duam seninle, korkma, için rahat olsun, açılma ve sancı varsa suni sancı hiçte kötü değil, hatta doğumu hızlandırıyormuş, eğer suni sancı verilmeseydi benim doğum akşamı bulurmuştu

kızlar.. bebişim kakasını yaptı sonunda şükürler olsunn.. hem de katı değil kıvamı baya yumuşaktı. üstümden bi yük kalktı çok rahatladımmm

gözün aydın canım...

merve sizdedemi kolik var. dün inanamazsın nefessiz kaldı çocuk ağlamaktan... apar topar hastaneye git fln araba mucizevi bişey arabanın içinde hareket halinde çıt yok çocukta hemen uyuyo...

canım maşallah... ay inanmıyorum doğuramadım doğuramadım diyordun bak tosun paşaya sen. Allah nazarlardan korusun... sizlere bağışlasın canım. gözünüz aydın...
bende hala şaşkınlık içindeyim meğer doğumum başlamışta haberim yok, eğer o gün kontrolm olmasaydı evde doğurr, hastaneye yetişemezdim herhalde bu arada duan içinde amiin diyorum

yok cnm snde bugn yrn doğurcan arada 1 yaş olmıcakki :)) mrk etme çabuk toparlanıyolar ztn..şimdi hiçde yenidoğan gibi gelmiyo gözüme sanki geldi 1 yaşına..çok hızlı büyüyolar..

ya sorma merve neyapsam ayıramıyorum memeden ama doymuş gibi değil mamayı verince memeden sonra uyuyo ne bileyim yalancı emziklerimiz var eskiden onları emiyodu şimdi onları verince midesini bulandırıyo hop atıyo sanırım aden beni emzik olarak kullanıyo kakayada günde 3 kez çıkyo...cnm

cok sağol cnm oğlumun ismini bende cok severek koydum rabbim hepimizinkine uzun ömürler versin inşallah....bizimki zaten mamaya alışkın bir cocuk anne sütüde içiyo mamada yiyo boş çevirmiyo sağ olsun ama bu emzirme olayı böyle bişeyse yani benim yaşadıklarım normalse memelerimizin ucu kopar yahu....bide dediğin kadar sütüm yok cnm yani diğeri akmıyo...

yok cnm gaz sorunu olduğunu sanmıyorum dr sabah öğlen akşam günde 3 damla zinco ver dedi veriyorum şükür ggaz sancısı olmuyo ama sanki yedikce emdikce huzurlu oluyo anlamadımki ne zaman düzene girecekler acaba

BernysitA canim slikon uclari bebisim istemedi cekemedi onlardan, ya birde onlar cok buyuk geldi bana ya.

evt cnm bnde ilk verdiimde istemedi zty bikaç günlüktü büyük geldi ama sonra bi alıştı cok cok emmeye başladı..bide ucunda süt birikiyo öle ağzına alıyo ya o daha hoşuna gitti büyük ama yumuşak olduuiçin ağzına alınca ağzının şeklini alıyo..bilmiyorum bn onu kullanmasaydım göğüslerim büyük ihtimalle kopcaktı yani eşim bi yandan kayınvalidem bi yandn tutuyolardı emzirirken..şimdi iyileşti allahtan..tabi yinede almıyosa yapcak bişi yokkarbonatlı su fln deneydin krem yaramayıpta karbonat yarayanlar var..

canım bende still tes içiyorum ayrıca rezenede yapıyorum olsun sen iç bence hem sütünü arttırır hem sendeki gaz yavruna geçmez... ben oğlumada rezene içiriyorum... marka değil bitkisini aldım sıcak suda bekletip içiriyorum...

beline kadar çekebilosun yani pantalonlar:)) ya b
beline kadar çekebilolsun yani pantalonları:) benim dizimden yukarı çıkmıo pantalaonlarım..hiçbir bluzum bile olmuyor üstüme..baştanm aşa dolabı değişmem lazım...yaza kadar bari biraz kilo vrsem..68-52=14 kilo fazlam var ya(((

canım duam seninle, korkma, için rahat olsun, açılma ve sancı varsa suni sancı hiçte kötü değil, hatta doğumu hızlandırıyormuş, eğer suni sancı verilmeseydi benim doğum akşamı bulurmuştu

evt kendi sancılarımızı beklesek baya sürer o yzdn hastanede basıyolar suniyi..ama bnde ıkınma hissi olmadı zorla zorla ıkındırdılar sonra ebe yüklendi üstüme öyle olunca çok zorlandım yüzüme gözüme kan oturdu hep artık son anda tabi bebek kanala girince ıkınma hissi geliyo ztn ıkınma hissi geldimi 2-3 ıkınmayla çıkıveriyo nası büyük abdestimiz gelince sıkıştırır tutamazsak öyle bişi buda geldimi kendilinden zorluyo orayı ama bn saatlercede olsa kendi sancımı çekmeyi isterdim sunidense..demekki herkste farklı etkileri oluyo..bazılarıda o kdr ağrı yaşamıyo..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…