2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Benim ki de öyleydi kızlar, 2 gün emiyor yarım saat bile uyumadan çığlık çığlığaydı ben barbunya yemiştim gaz sandım evet gaz daa varmış ama asıl sorun anne sütünün yetmemesiymiş, doktor mama takviyesi ver dedi, önce emziriyorum tam uykuya dalamayınca mama takvıye edıyorum çok şükür geçti şimdi uyuyor. gazdan emın degılsenız karnı doymuyor olabılıyormus.

Benım oglumun yüzü de isilik gibi sivilceler bastı 2 hafta oldu ne yapsam geçmiyor, tavsıyenız var mı?
saç kurutma açç:) benimkide öyleeee

Ay canım ben de aynı ruh hali içindeydim, hatta kayınvalideler, ardından mastitle ve göğüs ucu yaralarıyla uğraşmam beni mahvetti sürekli ağlıyordum, sonra dün bir baktım sütüm bitmiş, 2 memeden 10 cc süt çıktı, bebeğim aç, o zaman anladım moral çok önemli, bugün de sütüm az, evde yalnızım, bebeğim doymuyor mama vermek zorunda kalıyorum ama, bebeğim için güçlü olmam gerektiğine karar verdim yoksa benim yüzümden aç kalıcak garibim
Lohusalık depresyonu çok fena birşeymiş

Benimkisi de aynen öyle, bugün bütün gün mememdeydi, evi o mememdeyken topladım düşün yani, yine de yatırınca uyumuyordu, en sonunda ben de mama verdim, ay bu sütler nasıl artıcak, ne yapsak?

Bizim bebiş 12 günlükken doktora sorduk sab simplex damla verdi.

Aynen ben de öyle sanmıştım meğer karnı doymuyormuş. Sudocrem var canım onu dene istersen, hem pişiğe hem çiziklere her türlü şeye iyi geliyor bebişlerde.

yok cnm hiş acımıyo benim ağrı eşiğim düşüktür bana sezeryan sırasında enfeksiyon kapılır başka türlü olmaz dedi boşuna hata arama kendinde bende pansumanımı düzgün yapamadım diye hayıflanmıştım

merhaba arkadaşlar.. benimde 5 gün önce aniden sütüm azaldı (((
4 gün boyunca çok stres yaptım, bugün daha iyiyim.

günlerdir araştırıyorum ne sütü artırır diye..

bulup denediklerim şunlar;

-öncelikle bol su ve sıvı,
-tahin helvası,
-sıcak çorbalar,
-birde bi ayet var, onu da kağıda yazıp 7 kat beze sarıp göğsünüzün üzerinde taşıyosunuz. (wcye filan girdiğimiz için sarılıyor 7 kat beze)
Bunların faydasının olduğuna inanıyorum, şükürler olsun bugün daha iyi sütüm.

bugün bulduğum DUT KURUSU.. bi avuç yedim inşallah faydası olur..

birde hepimizin bildiği KURU MAYA ve KEFİR varmış süt yapan. kuru mayayı içeceklerimize veya yiyeceklerimize katıp yiycekmişiz. yiyeceklerde zor olur gibi ama ılık bi meyve suyuna 1 çay kaşığı kadar katıp bi dikişte içersek sorun olmaz gibi.

kuru mayayı da deniycem
inşallah işe yarar..

canım bana dut iyi geliyor umarım faydası olur. birde aç kalma... yeki sütün olsun...

beynim döndü....

berrra nın ateş takibi stresi yanında mevlütte annemin yarattığı stres oldukça yorulmama sebep oldu, hiç bir iş servis vs yapmamama rağmen.

annem 2 senedir görüşmediğim ve görüşmek istemediğim teyzelerimi toplayıp gelmiş, kapıda onları görünce nevrim döndü, annemede çattım zaten şansını çok zorluyor artık ne yapıcam bu kadınla bilmiyorum...

kızımın mevlütünü burnumdan getirdi hiçbirşey anlamadım...

meraba kızlar bebek karnımızdayken rahat rahat giriyodum foruma şimdi hiç fırsatım olmuyo.şöyle 2dk.sayfalara baktım süt yapan şeylerden bahsetmişsiniz.bende en iyi süt yapan tere otu ve yaş hurma ( hurma kuranda da geçiyo zaten ) çok güzel süt yapıyo.birde börülce çok süt yapıyormuş aktarlarda satılıyo bilginiz olsun...

geçti gitti gamzecim ya boşver artık. senin gerginliğin minik berra ya yansımasın. rahat olmaya çalış.

geçti gitti gamzecim ya boşver artık. senin gerginliğin minik berra ya yansımasın. rahat olmaya çalış.

yok ona yansıtmam ben neler yaşadım yinede sakin durmayı evimdeki huzur ortamını bozmamayı başardım bunda mı gergin ortamı sürdürücem ama annemin çekeceği var , şöyle torununu göremesin birazda aklı başına gelsin, ablaları benden daha önemli onu biliyorum ama o da bu tercihinin torununu görebilme şansının elinden gitmesine neden olduğunu anlamalı artık.

bu arada sabah hem ev hem cep telefonum bozuldu şaka gibi , misafir gelecek adres bilmeyenler vardı ve ben kimseye ulaşamadım birkaç kişide gelemedi numaraları yedeklememiz lazım kağıt kalem kullanarak , eşime bile mail attım merak etme bizi diye :)

kaka çiş durumu nasıldı peki o zaman canım
ancak sağarak mı anlaşılır?

Günde 1-2 kere kaka 3-4 çiş yapıyordu normal sayılırdı yani. Ama sürekli ağlamasından şüphelendim, hiç gazı çıkmıyordu aranıyordu falan, sonra sağınca anlaşıldı malesef. Sonra sütüm azaldı diye o kadar çok ağladım ki, bir dahaki sağmaya damla damla falan geldi çok azdı. Moralle çok alakası var. O yüzden bugün daha rahatım, mama vermeye başladık ama tam olarak ne kadar vermemiz gerektiğini çözemedim daha:S

Kötü olmuş canım ya Annen düşüncesizlik yapmış ama, belki bu fırsatla barışırsınız aranız düzelir falan demiştir, kötü niyetli değildir sonuçta, büyükler bazen düşüncesiz olabiliyor sıkma canını.

bebişim yine ıkınmaya başladı..sabah banyo yaptırdık 9 gibi baya bir kaka etti.bütün gün emzirdim ..daha kaka yapmadı yine huzursuzluk yapıyor..bari geceye doğru kaksına yapsa bizde uyusak o da ..kıyamam ya bebekler nekdar masum ,içim geçiyo bebişime bakarken.

bu arada kaç gündür söylicem araya birşey giriyor unutuyorum, topic sonunda istediğim kıvama geldi , ilk ve zamansız doğurmak zormuş bebek muhabbeti yapmak için çok bekledim sizi bir arada bebeklerine alışma evresiydi ve giremiyordunuz şimdi aktifleşti bebek muhabbetleriyle şenlendi ortam :)

bnmde sütümde azalma var ve işin kötüsü kızım emzik almadığı gibi biberon da istemiyor yani mama veremiyorum kusuyor hep
bu kuru dutu nerden bulabilirim ki

Valla bende şaşırdım ama doktor kesınlıkle süt-yogurt ve peynırden uzak dur dedi artık ne zmana kadar bılmıyorum pztsi kontrole gidince sorarım. ceviz badem fındıkta yasak. Benim oğlumunda şimdi başladı gaz sancıları ya 10 gündür bişe yoktu off ne zor kıpkırmızı oluyor çok üzülüyorum.

kızlar doğum sonrası kanamanız kaç gün devam etti??

cnm benim şuan 35 gün oldu çok yoğun olmamakla devam ediyor...bazen 1 gün falan kesildiği oldu sonra tekrar başladı...son zamanlarda genelde koyu renkli akıntı tarzında devam etti...ne zaman tamamen bitcek bende bilemiyorum...!!! :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…