- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #46.721
Merhaba arkadaşlar;
Herkes doğum yapmıştır artık.Ben de 17 martta doğum yaptım. Sabah suyum geldi. Normalde çok ısrar ettim baya da sancı cektım. sabah 10:30 da gittik. gece 11 e kadar sancı cektim tarifsiz bi acıyla ama sezeryan oldu. ilk 2 gün çok ağrı oldu , 3. gun ayaklandım hatta annemler lohusa kadın eskıden yatardı şimdi oyle bişey yok heralde dıye kızıyorlar bana:) Benim bebek doktorum belli bır sure sut, peynir ve yoğurdu yasakladı sütü kesermiş diye. Ayrıca ceviz badem fıstık ve çikolatada yasak. Meyveleride çiğ yemiyecekmişim aklınızda bulunsun.
hepinizi öpüyorum
canım biz sivaslıyız ve sivasta dut meşhurdur... annem köyde eskiden kadınlar hep dut yerdi diyor süt artsın diye...
şimdi ise annem dut kompostosu yapıyor ve çayın yanında dut yiyip üstüne su içiyorum hemen tavsiye ederim bunuda...
mervecim, bunun ölçüleri vr mı, şu kadar süte şu kadar dut die falan... yoksa göz kararı mı yapıosunuz...
bnmde sütümde azalma var ve işin kötüsü kızım emzik almadığı gibi biberon da istemiyor yani mama veremiyorum kusuyor hep
bu kuru dutu nerden bulabilirim ki
hayırlı olsun canım,aldın minigini kucagına Allaha sukur. Allah nazarlardan saklasın inşalahbu süt peynir meselesine kafam takıldı,bana birkaç doktor da mutlaka ye bol bol dedi ki ben peynir delisiyim tek kelime ilee. çig meyve olayını biliyorum bu yüzden annem elma armut vs. komposto yapıyor bana,öyle alıyorum vitaminlerini.
bizde Yozgatlıyız :) hemşeri sayılırız bakk. benm annem bilmiyormus ya doktor söyledi sagolsun. dünden bugüne etkisini gördüm sanırım sagdıgım süt miktarım tek seferde 40 ml arttı,baska b,rşey kullanmadım herhalde duttandır
canım annem yapıyor bana,ama günlük yapıyoruz biz taze taze olsun diye. büyük bir kase dolusu süte 1 avuç kuru dut yetiyor artıyor bile. kaynayınca koskocaman oluyor dut kuruları. aman diyim seker denemeyin bile. okadar tatlı oluyorki sekersiz oldugu halde bayıyor bazen.
canım kuruyemişcilerde ve aktarlarda bulunuyor. ikisindende aldım. fiyatı biraz pahalı olan daha lezzetli oluyor tat bakımından. kilosu 25-30 tl civarında .
çok sağol canım.Allah hepimizin çocuklarına uzun ömürler versin inş. evet bende şaşırdım ama sütü keser dedi doktor. Bu arada ataşehirdeki kadıköy şifadan acayıp memnun kaldım hem hemşireler hem doktorlar mukemmeldı hepsi. İyi ki değiştirmişim soyledıklerı fiyatta değişmedi şükür. Kızlar ben bide mılupanın rezene çayını içiyorum çok iyi, geldi hem gaz giderici hemde süt yapıcı aklınızda bulunsun
canım marketlerde var. paket halinde. bulamazsan aktarlarda mutlaka vardır.bnmde sütümde azalma var ve işin kötüsü kızım emzik almadığı gibi biberon da istemiyor yani mama veremiyorum kusuyor hep
bu kuru dutu nerden bulabilirim ki
kızlar doğum sonrası kanamanız kaç gün devam etti??
beyaz gürültü ne canım?? müzik cd si falan mı??canım DMFnin diğer topikte paylaştığı BEYAZ GÜRÜLTÜyü bi dinlet bakalım.inş.faydası olur
cnm şu dut formülünü merak ettim, kase içine dut demişsin ama nasıl yapıcaz, sütün içine dutu koyup kaynatıyo muyuz? ne kadar kaynatıcaz?Semracımm canım nasılsın ? Defne Didem nasıllar ? sütüm azaldı yazmıssın sanırım,umarım artma olmustur sütünde canım yaptıklarından sonra. bende cok fazla sütüm dedim dedim nazar degdirdim sanırım. azalmıstı epey dut formülüne basvurdum bende. suan gözle görülür düzeyde arttı. Allahım sütümüzü gözden korusun inşallah. en cok süte nazar degermiş derdi annem öyle oldu gerçekten. kendi kendime nazar degdirdim
beyaz gürültü ne canım?? müzik cd si falan mı??
cnm şu dut formülünü merak ettim, kase içine dut demişsin ama nasıl yapıcaz, sütün içine dutu koyup kaynatıyo muyuz? ne kadar kaynatıcaz?
cnm benim şuan 35 gün oldu çok yoğun olmamakla devam ediyor...bazen 1 gün falan kesildiği oldu sonra tekrar başladı...son zamanlarda genelde koyu renkli akıntı tarzında devam etti...ne zaman tamamen bitcek bende bilemiyorum...!!! :26:
hayırlı olsun canım,aldın minigini kucagına Allaha sukur. Allah nazarlardan saklasın inşalahbu süt peynir meselesine kafam takıldı,bana birkaç doktor da mutlaka ye bol bol dedi ki ben peynir delisiyim tek kelime ilee. çig meyve olayını biliyorum bu yüzden annem elma armut vs. komposto yapıyor bana,öyle alıyorum vitaminlerini.
bizde Yozgatlıyız :) hemşeri sayılırız bakk. benm annem bilmiyormus ya doktor söyledi sagolsun. dünden bugüne etkisini gördüm sanırım sagdıgım süt miktarım tek seferde 40 ml arttı,baska b,rşey kullanmadım herhalde duttandır
canım annem yapıyor bana,ama günlük yapıyoruz biz taze taze olsun diye. büyük bir kase dolusu süte 1 avuç kuru dut yetiyor artıyor bile. kaynayınca koskocaman oluyor dut kuruları. aman diyim seker denemeyin bile. okadar tatlı oluyorki sekersiz oldugu halde bayıyor bazen.
canım kuruyemişcilerde ve aktarlarda bulunuyor. ikisindende aldım. fiyatı biraz pahalı olan daha lezzetli oluyor tat bakımından. kilosu 25-30 tl civarında .
canım marketlerde var. paket halinde. bulamazsan aktarlarda mutlaka vardır.
benim ilk günler adet kanaması gibi geldi sonra 1 gün geldi 1 gü gelmedi filan.. şuanda da bulaşma şeklinde sadece. sıcak banyo yapınca artıyor ama.
kızlar doğum sonrası kanamanız kaç gün devam etti??
selam güzel anneler ve anne adayları. sanırım artık çoğumuz bebeğini kucağına aldı. yeni doğum yapan arkadaşlara ve henüz yapmamış olanları öpüyorumben de 22 mart perşembe günü oğlum Anıl Kerem ı kucağıma aldım. Rabbim herkese bu duyguyu tattırsın. anlatılmaz yaşanır denir ya.. öyle birşey.. rabbim evlatlarımızı nazarlardan saklasın, sağlık nasip etsin
doğumuma gelince.. 42. haftaya girmiştik o gün. doktorum artık doğurtalım seni dedi. sabah 9.30 da hastanedeydik. üstümü çıkarmamı söylediler, gecelik verdiler.lavman yapıldı. herkes korkunç birşeymiş gibi anlatıyor ama bana komik geldi açıkçası:)) popodan bi solüsyon boşaltıyorlar o kadar. hissetmiyorsun bile. 5 dakikaya için boşalıyor zatensonra açıklığıma bakıldı. 2cm di.. suni sancı verilmeye başlandı saat 10 da. giderek artırdılar derecesini. saat 11 oldu ben hiçbirşey hissetmiyorum.. sancılar nst de 100 çıkıyor, ben de ne zaman artacak diye bekliyorum.meğerse zaten sancıların tavanı 100 müş. hemşire gidip gelip birşey hissetmiyormusun diyor, yoo diyorum:)) açıklığım 6 santim olana kadar birşey hissetmedim. hemşire doktoruma telefonda: hastanız müthiş ya. hiçbirşey hissetmiyor,dirayetli.. başkası olsa yıkardı ortalığı, insan pozitif düşününce kolay oluyor böyle işte diyordu:) tabiki birşeyler hissediyordum ama çok değil. saat 2 ye geliyordu. sonra yavaş yavaş arttı. ama tarifsiz acı değildi. açıklık 2 de 7 cm di.. azcık daha çoğaldı.. sonra 8 oldu ..epidural takıcakmısınız, bakın artarsa daha fazla dayanamayabilirim diyordum:) gülüyorlardı bana. bundan fazlası olmaz merak etme, nerdeyse bebek geldi diyorlardı..açıklık 9 oldu.işte o zaman biraz daha fazla hissettim.belinden kalçalara doğru bir ağrı .ıkınmam gelince ıkınmamı söylediler sancı odasında.. hemşire doktor gelmeden alıştırma yaptırıyordu bana. doğum odasında fazla bekletmek istemiyorum seni, burda alıştıralım, orda doğur dedi:) ilk ıkınmam çok komikti:) odaklanamadım..3-4 kezden sonra yürüyerek 3.30 da doğumhaneye girdim. sancılar gidiverdi birden, gelmiyormu sancı diyor doktor , ııh diyorum:) korkudan sanırım. doğumdan önce orda tuvaletimi yapmaktan falan da korkuyordum, inanın dünya umrunuzda olmuyor...derken 10-15 ıkınmada çıktı yavrum.. ama ne rahatlama... tarifsiz birşey.anne karnından yeni doğmuş gibiydim.. inanın ne kesiği ne dikişi hissettim..korkulacak birşey yok diyeyim ben doğurmayı düşünen arkadaşlara. tabi herkesin bünyesi farklıdır, Allah size de kolay doğumlar nasip etsin.. orda ufaklığı görünce zaten, dünyanız değişiyor birden, hiçbirşeyiniz kalmıyor.. üzerimi giydirdiler, çıktığımda normal doğurmanın da verdiği bir gururla, sandalyede dışarı çıktım..herkes telaş içindeydi, sevinç. mutluluk...öyle işte.. sonra da ilk emzirme, ilk gülüş.. ilkler sırayla devam ediyor...Rabbim hepinize kolay doğumlar nasip etsin kızlar... hepinizin bebeğine sağlık versin..umarım normal doğum yapmayı düşünen arkadaşlara moral olmuşumdur... yine görüşürüz öpüldünüz
kızlar siz kuşak sardınızmı belinize dogumdan sonra?
benm annemler sezaryenden 5 gün sonra kuşak sardılar belime
acaip rahatladım sanki iç organlarım sallanıo gibiydi içimde,
kuşakdan sonra yerlerine oturdular sanki,
hatta sanki hala bebek içimde gibi bi hareket vardı içimde
şimdi kalmadı, yalnz dikişime zarar verirmi onu merak ediorum,
ona değmio ama genede korkuorum
günaydın herkese....
dün on günlük oğlumu hastaneye yatırdık sarılığı 21.72 ye yükselmiş ilk doğum sonrası kontrol yapan doktor sarılığı az önemsiz demişti bizde güvendik sık sık besledim anne sütü ile yada beslediğimi sandım bi anda artmış sarılığı ...3 gün kalacakmış hastanede ....8 saat ağladım ben bakamadım beceremedim anne olmayı diye.... hastanede onu bırakıp eve gelmek ne kadar can acıtıcı birşeymiş. kızlar dikkat edin bebeklerinize Allah kimsenin başına vermesin... dualarını lütfen eksik etmeyin.. minik kuzumu kollarıma almak istiyorum bi an evvel...
kızlar benim minik kızım tam 5 saattir gaz sancısı çekiyordu
yavrum harap oldu ağlamaktan ama bir türlü alttan birşey çıkmadı
sıcak havlu koydum karnına derecenin ucuyla poposunu uyardım
ama banamısın demedi üstten biraz gaz çıkardı
ve az evvelde uyuklamaya başladı ama birazdan yine çığlık çığlığa kalkar
arkadaşlar sab simplex sipariş verik eczaneye yarın başlamayı düşünüyorum
acaba çokmu erken daha 10 günlük benim kız
ufff ne zormuş ya oğlumdada vardı ama sanırım unutmuşum
çok gerildim çaresiz kalmak çok zor
ronyacım canım mama mı veiomusun süt mü? bebek aç olabilir açlıktan öle feci ağlıolar kigaz 15. gün başlıomuş daha önce yazmıştım bizde bi haftalıkken başladık bu çocuk kolik demeye ağlıodu hep meğer açmış çocuk gerçek gaz hakikaten 15. gün başladı emziriosan sütünü artır ben dut yapcam yiccem inşallah...
günaydın herkese....
dün on günlük oğlumu hastaneye yatırdık sarılığı 21.72 ye yükselmiş ilk doğum sonrası kontrol yapan doktor sarılığı az önemsiz demişti bizde güvendik sık sık besledim anne sütü ile yada beslediğimi sandım bi anda artmış sarılığı ...3 gün kalacakmış hastanede ....8 saat ağladım ben bakamadım beceremedim anne olmayı diye.... hastanede onu bırakıp eve gelmek ne kadar can acıtıcı birşeymiş. kızlar dikkat edin bebeklerinize Allah kimsenin başına vermesin... dualarını lütfen eksik etmeyin.. minik kuzumu kollarıma almak istiyorum bi an evvel...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?