2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

doğum yapan tecrübeli anneler yardım
pazartesi sezeryane giriyorum lavman yapılacakmış
nasıl yapılıyır acıyor mu:18:

lavmanda hiçbişi yok incecik bi hortumun ucunu sokuyo arkadan hissetmiyosun bile bi sıvı boşaltıyo içine 5 dk sonra tuvalete çıkıyosun hemde çok rahatlıyosun..bütün içinde ne varsa boşalttıın için doğumdada kolay oluyo ama sezeryanda niye yapıyolar bilmiyorum ıkınmıyosun ztn

ya kızlar benim bebeişimin popos iyileşmedi birtürlü ya.5-6günüdr pişik kıpkırmızı oldu ..hametan kullanıyorum ama ..tam iyileişyor derken birdaha kıardı berbat oldu.bişey daha sorcam kakası nasıl sizin bebişlerin ..benimkinin ishal gibi çok sıvı ,sarı,içinde beyaz beyaz noktacıklar var..sanırım bu kaka onu böle yakıyor.birde çoğu zaman osuruyor ozaman azıcık bir kaka beze bulaşıyor .bunlar iyice pişmesine neden oluyor.5-6kez bezini acıyorum günde ..napsam bilemedim..kaynanam en son vazelin denedi,işe yarıcanı sanmam ama deniyor. Allah başka dert vermesin ama insan üzülüyor işte ya

neler oluyor tam anlayamadım doğummu var doğuma gırceklermi var:)ben hala beklemedeyım bugun doktora gıttık doktor maç bıttı artık uzatmalardayız dedi sancı falan bişi cıkmadı bende pztsı kadar olmazsa yıne gel yıne bakalım dedı.bukadar beklemişken beklıcez normal için dedı.artık hakkımızda hayırlısı.doğuran varsa gözü aydın doğurcaklarada RABBİm kolaylık versin benım gıbı bekleyenlerede nasip etsin inşallah.

canım benım henüz bir tecrubem falan yok ama ben bebiğm olursa hayırlısıyla inşallah öle krem falan kullanmayı düşünmuyorum inşallah gerekte kalmaz.okudugum kadarıyla her kakadan sonra üşenmeyıp yıkayın bebişin poposunu sonrada guzelce kurulayın bıraz acık bırakın dıyorr.bunu yaptıgınız sürece pişik olmaz dıyor ama tabı ben henuz tecrubelı değilim benım başıma neler gelcek bılmem:)okudugumu aktrayım dedım sadece.inşallah en kısa sürede gecer bebişin poposu.

benim kızım da kakayi çok sıvı yapmaya başladı poposu kızardı seba med kullanıyorum her açtığımda pütut putur oldu umarım ilerleneden kurtuluruz . z.yağı dedi benim kayinvalidem de ama z.yağı asitli olur diye surdurnedim .

kızlar sonunda 28 mart 16:30 da dünyalar güzeli kızımız zeynep kübramızı doğurdum:)3.850 kilo,54 cm doğdu .doğum hikayemi detaylı olarak daha sonra anlatıcam.ama şöyle söyleyim 5 saat suni sancı sonunda epidural normal doğumla dünyaya geldi..iyiki de epidural yaptırmışım..güzel bir doğum anım oldu.doğuma eşimde girdi.o da iyi ki girmiş ,kendi de öyle düşünüyo..dualarınız için teşekkür ederim..doğuramayanlarımız var mı bakamadım.ama varsa da rabbim yardımcınız olsun..annelik mükemmel bir duyguymuş.Allah isteyen herkese bu duyguyu tattırsın inşallah..uykusuz gecelere,her şeye değer..fırsat bulunca tekrar yazıcam inşallah.hepinizi,bebişlerinizi öpüyorum

başta bende sebamed kullanıodum..biraz pişti hametan verdi doktor ama yine gecmedi..birde bebişin poposunu iyice kurulamak gerekmiş sanırım biz başta bunu yapmadık( zeytinyağıda deniyces..zeytinyağını önce ısıtıyorsun soğuduktan sonra sürüyormuşssun..bakalım işe yarıcakmı(

kızlar multitabs damla kullanan varmı
sağlık ocağındaki ebe 3 damla kullanın dedi
aç karnamı yoksa tok karnamı verliyor sormadım
sizler nasıl kullanıyorsunuz

15. gunden itibaren gunde 5damla verdi dr um ac tok farketmez dedi ama buzdolabindan 20 dk once cikartin sonra verin dedi

kakasi civik sari renk, ben her emzirmeden once altini aciyorum unibaby yenidoganla siliyorum, gunde 8i buluyor her acisimda mustelanin bariyer kremini kullaniyorum, cok sukur pisik olmadi.. hugiies bide prima premium kullaniyorum ama hala hangisi daha iyi akarar veremedim. prima kakayi cok guzel emiyor poposu temiz ama cisler bazen sirtina cikiyor, hugiesde kaka emilmiyor ama ciste hic sirta cikmiyor.. sizin dusunceniz ne ne bez kullaniorsunuz

sakin sakin :)

tehlikeli değil sadece canlı olduğu için aşı sonrasında ateş yapabiliyor, bu yüzdende anneler bebeklerine fitil koyduktan yarım saat sonra aşıya getirmiş ben bunu yapmadım ve aşıdan sonra takip ettim ve hiç ateşimiz çıkmadı yani berra nın bünyesi hemen ateş ile cevap vermiyor buda iyi birşey bunu anlamamızda iyi oldu zırt pırt fitil kullanmama gerek kalmadı gerçekten ihtiyaç halinde kullanıcam bu şekilde bünyesi fitile alışmayacak

neyle besliyorsan onunla yükleme yapcan, hastaneden bebişi bana verirlerken rutinini oluşturmuşlardı tamda tracy ablanın saatleriyle aynı üstelik :) bu sebeple o konuda çok rahat ettik , saatler yarım saat önce 1 saat sonra oluyor hatta dahada saptığı oluyor ama genel rutini hep koruyoruz,kitapta dediği gibi saat takıntısı yapmadan rutinini oluştur muhakkak, ve ilk günden itibaren ne istersen sorabilirsin mail at hemen cevap veririm

ikisinide kullandım prima premium :)

pancem cnm lavman hiç can yakmıyor. Kızımda yapmışlardı çok rahatlamıştım. Bu doğumda yapmadılar... Sezeryanda da sanırım hemen yürümek zor olduğu için tuvalet ihtiyacın olmasın diye yapıyorlar...

Bu arada pişik bizde de var. Ama poposunda değil bezin içinde kalan kasık kısmında. Böyle küçük kabarcıklar oluştu, sivilce gibi....Kızımda çok pişik olurdu. Eşimin cildi çok hassas sanırım babaya çektiler... Chicco kullanıyorum ama hiç işe yaramadı. Kızım da zeytin yağını yakıp soğutup bir kaba koymuştum her açtığımda onu sürmüştüm iyileştirmişti. Tekrar yapacağım sizde deneyin bence.

Oğluşumun kakasıda sarı ve cıvık. içinde pütürler de var. Bu normal bence. Çok şükür oğlum hergün en az iki üç defa kakasını yapıyor.

Allah yardımcın olsun canım inşallah bir avazda kurtulursun bebeğini sağlıkla mutlulukla alırsın kucağına... Bu arada takip edemedim doğum yapmış bütün arkadaşları tebrik ediyorum yapacaklarında Allah yardımcısı olsun

sez.da yapıolar çünkü sez.de kesinlikle ıkınmaman hapsumaman öksürmemen gerekiyor cünkü dikişlerine zarar verebilir. ayrıca sez.dan sonra şişkinlik oluo hani karın gitmio ya o yüzden tuvaletini yapman gerekio ki o karın ddaha da yağlı kalmasın. ben sez. oldum kızlar ama inanın bana Allaha cok şükür iyiyim 7 günde topladm kendimi ayaklandım ameliyattan cıktıktan sonra bi daha yürüyemiycem oturamıycam eğiip doğrulamıycam hatta dik bile duramıycam sandım birilerine muhtaç kalkıodum tuvalete gidiodm vs. vs. etkilemek istemem sizleri ama ben yaşadıklarımı söledim ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN HERŞEYİN HAYIRLISI OLSUN HAKKIMIZDA

gözün aydın cnm allah analı babalı büyütsün

Kızlar iyi geceler gecmisi okuyamadık fırsatım yok :) iki gündür oğlumun çok gazı var yeni gaz damladina başladık
Elmayagi ile ayaktopuklarini ve karnını ovdum rezene cayı yaptım içirdim kendim bı çağdık kimyon ictim bakalım ise yarayacakmı

Bu arada dün doktora götürdüm oğlumu göbeği için dogum sırasında göbeğini keserken doktor uzun bırakmış biraz göbeği kapamadı doktorda gümüş nitrat kalemi ile yaktı ama can acitmiyormus oglumda hiç ağlamadı acitmiyor demekki

kızlar ben de kızımı kucağıma aldım..
hikayeme gelince, salı gecesi kanamam oldu, ama öyle nişan falan değil, baya baya kan boşaldı, acil gittik, dr.apar topar 5 dakika içinde sezeryana aldı, beni bebeğe bağlayan bütün bağ kopmuş, eş bebekten önce gelmiş, bi trafik kazası falan yaşaman, çok büyük bi darbe alman lazım bu hale gelmek için, bebeği canlı alabilirsek mucize dedi, bunları duyarken bile içim öyle ferahtı anlatamam, eşim darmadağın olmuştu ben sadece bebeğime kavuşucağımı düşünüyordum.. ne oldu ne bitti anlamadım ameliyattan çıkmışım, çok güzel bi kızın oldu dediler..sonrası bildik şeyler..uykusuz geceler, süt telaşı, gaz sancısı:)

doğum yapmayan tek tük kalmıştık, onlarda sağlıkla kucaklarına alsınlar inş. ben hep normal doğum için ısrar etmiştim, günüm geçti diye sıkıntı yapmıştım acısını yaşadım, herşeyin hayırlısını istemek lazım nolur kendinizi kasmayın..

geçmiş olsun.. nivea pişik kremini kullanıyorum..gerçekten altını kuru tutuyor...arkadaşlarım piyasadaki en iyisinin nivea olduğunu söylemişti..bende tavsiye ediyorum..

Gözün aydın ve geçmiş olsun. Şükür sağlıkla almışsın bebeğini kucağına.

canım benim cok geçmiş olsun. sakın kötü düşünme,biliyorsun bir cok annemizin bebegi hastanede kaldı sarılık yüzünden. bende bugun doktorumla görüştüm kızım sarı diye. hastaneye yatsa dahi fototerapi ile iileşiyor bebekler. ve herhangi br riski de yok. gözlerini kapatıyorlar minigin sonrası ışın zaten. ben cok arastırmıstım çünkü. sen sakın stres yapma kendine. bende cok sütüm var kızım süper besleniyor diyordum bugun doktor tarttı 1 haftada sadece 65 gram almıs 200 alması gerekirken,beynimden vurulmusa döndüm resmen. ama hayırlısı buymus diyebiliyoruz sadece. tüm dualarım mini yavrunla. Rabbim biran önce tekrardan kollarına almanı nasip etsin inşallah. oğlun iyileşip gelecek tekrar evinize. biz yavrularımız için elimizden geleni yapıyoruz,fazlasını da yapmaya calısacagız. anne olmayı beceremedim ne demek,sarılık için sen anne sütünden baska ne yapabilirsin ki kuzum benim. Yavrularımız Allaha emanet. güzel haberlerini bekliyorum.

oooo hayırlı ugurlu olsun hayatım. uzunnn bir bekleyişin ardından masallah cok saglıklı bir minik dünyaya getirmişsin Allah nazarlardan saklasın bekledigine degdi ve normal oldu dogumun Allaha sukur,her anını gördün kuzunun,bense sadece sezeryan fotolarından bildiklerimleyim Allahımm tüm isteyenlere hayırlı evlatlar nasip etsin inşallahhh.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…