- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #46.921
teşekkür ederim, biberonu avent almıştım, dr browns ile arasında kalmıştım çevremdeki arkadaşlar avent kullanmışlardı memnunlardı o yüzden aldım, süt sağma makinesi almadım, sütüm olacakmı bilmiyorum,inşallah olur, zaten tracy nin kitabını 1 yaşa kadar olan bölümümü okudum ve bir çok sayfayı kıvırdım tekrar okumak içino zaman ilk bir hafta akışına bırakıcaz, ondan sonra rutin uygulamaya başlıycaz, benim kanaatim rutin uygulamak çok zor aslında ama kalıcı çözüm, anı kurtaran çözümler ise bebeğin ve annenin tüm yaşantısını bozuyor ayakta sallamak gibi, ileride büyük sorun oluyor, bu arada tracy nin geçen yıllarda 47 yaşında cilt kanserinden öldüğünü okuyunca da çok üzüldüm, kadını okurken gerçekten yaşadığını hissetmiştim
avent çok sıradan bir biberon, akışı hızlı chicco da öyle dr browns da akış çok yavaş ben bile yoruluyorum sütü çekerken, ben birde medela haberman aldım hafta başı tracy tavsiyesi
şu anda dr browns u da kullanmıyorum medela nınkinde süt bebek çekmediği sürece gelmiyor tam anne memesi, benimkinde reflü var ondan aldım bunu biraz pahalı ama 1 kere alcan eğer bütçen müsaitse al derim biberon demek haksızşık olur o icata :)
ah keşke emsin bütün kazancım feda olsun sorun olmaz, bikaç soru daha sorayım seni bulmuşken, bebeğin kucağa alışmaması için bişey yapıyomusun, gece karnı tokken ağladığı zamanlar sadece şiş patmı yapıyorsun, altını gece hep kontrol ediyomusun, altını kirlettiyse temizleyip direk yatağa mı yatırıyosun uyuyo mu:26:
her beslenme öncesi altını değiştiriyorum ben , gecede eğer herşey yolundaysa keyfi yerindeyse en son 12.30 - 1 gibi beslenip uyuyor ve sabah 5-6 aralığında uyanıyor arada onu hiç ellemiyorum 4 te zorla uyandırmaya çalışmıyorum, ve herşey yolundaysa zaten ağlamıyor.
eğer bir derdi varsa 2 gecedir olduğu gibi zaten ne yaparsann yap uyumuyor ve çığlık çığlığa ağlıyor , kucağımda dolaşsada ağlıyor dolaşmasada, o yüzden kucak yapıyorum pusetine koyup ileri geri yapıyorum, mutfakta aspiratörü çalıştırım önünde tutuyorum, kolik cd sini dinletiyorum odasında yatağında veya pusetinde , beyazgurultu.com daki beyaz gurultüyü dinletiyorum hangisinde susuyor ve uyuyorsa onunla devam ediyorum, az önce uyuyordum ben bebişde çığlık çığlığa babası yatağından kaldırmadan emziğini düştükçe ağzına vererek, şşş yaparak uyutmuş yada bizimki yorgun düşüp bayılmış :)
10 dkkaymış uyuması başladı yine
merhaba, bende mart annesiyim kızım iki haftalık oldu... benim tecrübeli annelere bi sorum olcak...dün kızım doyamadığından 30cc kadar aptamil verdim ve sonrasında öyle fışkırta fışkırta içtiği ne varsa kustu... sonrasında tüm emzirmelerim sonunda yine kustu... mamadan olduğunu düşünüyorum dün baya kötü hissettim keşke hiç vermeseydim diye ama... çok da gazı var ... gazdanmı oldu mamadan mı bi yandan kurup duruyorum.. sizce hangisi
ya kızlar benim bebeişimin popos iyileşmedi birtürlü ya.5-6günüdr pişik kıpkırmızı oldu ..hametan kullanıyorum ama ..tam iyileişyor derken birdaha kıardı berbat oldu.bişey daha sorcam kakası nasıl sizin bebişlerin ..benimkinin ishal gibi çok sıvı ,sarı,içinde beyaz beyaz noktacıklar var..sanırım bu kaka onu böle yakıyor.birde çoğu zaman osuruyor ozaman azıcık bir kaka beze bulaşıyor .bunlar iyice pişmesine neden oluyor.5-6kez bezini acıyorum günde ..napsam bilemedim..kaynanam en son vazelin denedi,işe yarıcanı sanmam ama deniyor. Allah başka dert vermesin ama insan üzülüyor işte ya
avent çok sıradan bir biberon, akışı hızlı chicco da öyle dr browns da akış çok yavaş ben bile yoruluyorum sütü çekerken, ben birde medela haberman aldım hafta başı tracy tavsiyesi
şu anda dr browns u da kullanmıyorum medela nınkinde süt bebek çekmediği sürece gelmiyor tam anne memesi, benimkinde reflü var ondan aldım bunu biraz pahalı ama 1 kere alcan eğer bütçen müsaitse al derim biberon demek haksızşık olur o icata :)
ben de senin gibi yapmıştım ama cnm bebek olunca öyle yazılanı uygulamak pek kolay olmuyorslm canım. ben de şimdi ayrı dvd satılıyor mu diye araştırmıştım onu soracaktım senin yazını gördüm :))
ben de kitabını almıştım. yarın son kontrolüm var inşallah salı günü bebğimize kavuşacağız. kitabın ilk 3 aylık olan yerleri okuyup post-it le yapıştırıp yazdım. geceleri de hala okuorum.
Slm bizim de pisik hala geçmedi bugün zeytin yağı. Deniycem bakalım canım sıkılıyor başka ne var ne yok bakalım gecmise
kuzum bunlar 1-2 aylık olduundamı o kdr uyuyolar geceleri..çünkü bnde artık uyumak istiyorum 1 den 6 ya kdr fln..eğer zmn ilerledikçe böyle olcaksa umutla bekliciim o günleri..2 saatte bir uyanmaktan iflahım söküldü..hayır feda olsun emsin ama bide emdikten sonra söylenmesi var ahh uhh ıhhhh diye ıkınmaları doğal olrk 2 saatte bir uyandıımla kalmıyorum bide 2 saat onun gazını çıkart rahatlat onla uğraşıyorm..ama geçen gece 2 demi ne bi yattı 6 da fln kalkmıştı şaşırmıştm..bide bu aralar çok sık acıkmaya başladı..artık 1 memede yetmiyo..ya bnm sütüm azaldı yada bunun midesi büyüdü :44:
canım sana özelden mesaj atayım dedim ama doluymuş mesaj kutun. biberonu dar ağızlı mı geniş ağızlı mı almak gerek. bir de kitabın dvd si ayrı satılıyor mu bilgin vaar mı ben kitabını yaklaşık 2 ay önce alıp okumaya başladım.
canım ben kız 1 aylıktan bu yana öyle eğer herşey yolundaysa , değilse 2 gündür yaşadığımız gibi sabaha karşı 4-5 gibi uyuyor akşam en son 9 da uyanarak, sebebinide bugün anladık büyüme atağı evresindeymiş, bu durumu en son 41. gün itibariyle 1,5 hafta yaşamıştık ve okuduğum kadarıyla ilk atak 6. haftada başlıyor , yani ayça senin oğlanın 3 gündürkü huysuzluğunun sebebide bulundu :)
bu atak dönemlerinde sütlerde artıyormuş, o dönem ne kadar alması gerekiyorsa o kadara çıkıyormuş, yine bu dönemde bebek daha çok acıkıyor ve sürekli beslenmek istiyor bu yüzden ya saat başı emzirin hem bebek büyüsün hemde süt dahada artsın yada 3 saatte bir besleyin , 1,5 saatte bir sağın , ben bu hafta kampa alıcam kendimi ve hep sağıcam.
ben cam biberon almıştım standart yazıyordu eğer bulursanız (bu aralar zor bulunuyor) cam al canım, bulamazsanda dar al, akış ne kadar yavaş ve zor o kadar iyi
dvd yide tek satıldığını duymadım , üzerinde hediyedir yazıyor bir çözüm bulmaya çalışır , bulursam bildiririm kızlar sizlere , bundan sonra alacaklarda fiyatını düşünmeden dvd lisini alsın mutlaka, internette 20-30 tl daha ucuz bende aldıktan sonra gördüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?