- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #46.941
canım sana özelden mesaj atayım dedim ama doluymuş mesaj kutun. biberonu dar ağızlı mı geniş ağızlı mı almak gerek. bir de kitabın dvd si ayrı satılıyor mu bilgin vaar mı ben kitabını yaklaşık 2 ay önce alıp okumaya başladım.
GAMZE buzuki orhan işe yaradı mı
trosyd kremi dene bide canım..
oda olmazsa bez markasını değiştir.
SKRcim canım benim kızımın kakasıda kokuyor ama öyle buram buram değil. hafif bi bebek kakası kokusu işte :))
gazı kokmuyor ama.
Slm bizim de pisik hala geçmedi bugün zeytin yağı. Deniycem bakalım canım sıkılıyor başka ne var ne yok bakalım gecmise
zeytinyağını sakın direk sürme bzmkinin poposunu beter etti dr. sakın sürme bidaa asitli dedi sürenlerde ısıtp mı ne sürüyomuş..
ben idefixten %15 indirimli aldım.ama dvd ayrı satılmıyor.hediyedir parayla satılmaz yazıyor.ama kitabı okuduysanız dvd de çok farklı bişi yok.daha çok yatır kaldır yöntemi ve easy üzerine kısa filmler var.sadece görsel olması iyi.mesela ben kitabı okumadan dvdleri izledim.şimdi okurken gözümde canlanıyor yapacaklarım
asıl söyleyeceğimi unuttum :)
çarşamba sabah 2. ay aşılarını olmuştuk karma pnomokok ve bir tane daha ve ben giderken sağlık ocağına , ufaklığa fitil vermemiştim kimse söylemedi çünkü, neyse gittim oraya bütün anneler yarım fitil vermiş yarım saat önce aldım ı beni bir panik ya ateşi çok çıkarsa vs diye ve o gün ve gece saat başı ateş ölçtüm, fitil verseydim de ölçecektim zaten, ateş yükselmeye başlarsa fitil verecektim bünyesi alışsında istemedim bu sefer gerçekten ihtiyaç halinde ilk zamanlar gibi etki etmiyormuş.
sonuç benim kızım anası gibi ateşi yükselmeyen gruptan çıktı ( 2. ay da ateşli çocuğun ateşii kesin çıkarmış bunu anlamam için güzel bir denneyim oldu benim için)
aşı olduğu gün üzerinde sadece yarım kollu body si ve patikli pantolon ile tuttum ben 3 kat en az giydiriyorumda :) dün malum mevlüt kıyafetleri üstündeydi bugün standart durumda ve çok çok çok şükür 3 günü sorunsuz atlattık...
benim tavsiyem çocuğunuzun karakterinide anlamak açısından ateşi yükselmeye başladığı takdirde verin fitili benim ufaklık gibi olabilir olmayada bilir, bunu bilmek çok önemli...
1. ay aşında genelde ateş olmazmış zaten cansız aşı olduğundan ama 2. ay öyle değil...
doğum yapan arkadaşlar yani şuan bebeğini emziren anneler
vitamin takviyesi alıyormusunuz
ben balık yağını kullanmaya devam edicem ancak vitamin konusunda
elevitemi devam etsem yada başka bir vitaminmi almak gerekir emin olamadım
bu konuda fikri olan varmı
kızlar multitabs damla kullanan varmı
sağlık ocağındaki ebe 3 damla kullanın dedi
aç karnamı yoksa tok karnamı verliyor sormadım
sizler nasıl kullanıyorsunuz
kızlar sonunda 28 mart 16:30 da dünyalar güzeli kızımız zeynep kübramızı doğurdum:)3.850 kilo,54 cm doğdu .doğum hikayemi detaylı olarak daha sonra anlatıcam.ama şöyle söyleyim 5 saat suni sancı sonunda epidural normal doğumla dünyaya geldi..iyiki de epidural yaptırmışım..güzel bir doğum anım oldu.doğuma eşimde girdi.o da iyi ki girmiş ,kendi de öyle düşünüyo..dualarınız için teşekkür ederim..doğuramayanlarımız var mı bakamadım.ama varsa da rabbim yardımcınız olsun..annelik mükemmel bir duyguymuş.Allah isteyen herkese bu duyguyu tattırsın inşallah..uykusuz gecelere,her şeye değer..fırsat bulunca tekrar yazıcam inşallah.hepinizi,bebişlerinizi öpüyorum
Kızlar hastaneden bildiyorum oğlumu kucağıma aldım hersey yolunda gitti suni sancıya hayır epidurale evet) minik tosbagm beklediğmz kilonun üstünde doğdu karnın ufak diyenlerede kapak oldu ) ağlıyor otom yedirem anlatcam bir bir ) annelik muhteşem duygu Allah herkese nasip etsin a genel olarak güzel bir dogum oldu o bir avazı yasadım yani ))
iyi geceler ben haziran annesiyim geceleri uyku tutmayınca sizleri okuyorum baştan sona kadar.bugün okudukça heyecanlandmm
allah hepinizin yavrularını analı babalı sağlıklı büyütmeyi nasip eder..
rabbim bütün evlat isteyenlere bu duyguyu nasip etsin..
beynim döndü,başım ağrıyor uykusuzluktan harabım, berra ağlamaktan çatladı artık, gece 4 te beyaz gürültü geldi aklıma aspiratör sesindede ağlamaya başlamııştı yeniden, beyaz gürültü işe yaradı berra biraz vuyudu 1 saat kaadar biz onuda uyumaadık çünkü ufaklık o sesin sesini kısalım dediğimizde uyanıyordu ,iğrenç bir ses 2. dakikadan itibaren, 1 saat sonra acıktığı için uyandı doydu yine ağlamaya başladı, yatağa aldım o seside açtim kısmen işe yaradı 4 saattir açıktı ve beynim için argo bir tabir kullansam yeridir, fenalardayımmmmmm(((
sebebini bulamıyorum bu ağlamanın, çooookkkk yıprandım((
o kdar mutsuzzumki sürekli ağlamak istiyorum bebeğimi annemden sıra gelipte elime alamıyorum zaten meme iltihabı olduğum için emmiyo sadece biberondan süt alıyo bende durmuyo annemleyken daha rahat sanırım annemi kıskanıyorum halbuki hayatımı acaip şekilde kolaylaştırıyo ama ben kıskançlık yapıyorum eşim ayrı dert benden çok loğusa sürekli surat asıyo yeni duruma alışamamış benle hiç ilgilenmiyo sıkılmış beyimiz bugün artık doldum bi iki laf söledim şimdi benle konuşmuyo herşey üstüste atacam kendimi bi yerlerden herkes rahat etsin(
ablamın bebeği oldu sezeryanla ikiside iyiler maşalaah resim yayımla dedi ama telde problem var atamıyorum bilgisayara iyi akşamlarr
o kdar mutsuzzumki sürekli ağlamak istiyorum bebeğimi annemden sıra gelipte elime alamıyorum zaten meme iltihabı olduğum için emmiyo sadece biberondan süt alıyo bende durmuyo annemleyken daha rahat sanırım annemi kıskanıyorum halbuki hayatımı acaip şekilde kolaylaştırıyo ama ben kıskançlık yapıyorum eşim ayrı dert benden çok loğusa sürekli surat asıyo yeni duruma alışamamış benle hiç ilgilenmiyo sıkılmış beyimiz bugün artık doldum bi iki laf söledim şimdi benle konuşmuyo herşey üstüste atacam kendimi bi yerlerden herkes rahat etsin(
canım fitil ateş düşürücü fitilmi yoksa ağrı kesici fitilmi? birde aşı tek iğnedemi yapıldı 3 şekilde ya karma ayrı ayrı iğneler halindemi?
ben doktoruma sordum elinde kalan ilaçları bitir yeter dedi... ama ben hiç birini kullanmadım. çünkü 9 ay boyunca içmekten helak oldum... yeter ya...
multivitamin d3 verdi sarı bir kutu... günde 3 damla ben kaşıkla verdiğim için kaşığa biraz sütümü katıp üstünede 3 damla döküyorum öyle çocuğa veriyorum...1 yaşına kadar kullanacak bunu...
meme arasında veriyorum ilacı verdikten sonra tekrar emdirip öyle uyuya kalıyor zaten...
bendede aynı durum var. anne kısmı değil ama eşim inanılmaz huysuz ve her an sorun çıkarmaya rağzı... kesinlikle kıskançlığından yapıyor... oğlum doğsun sana yardım ederim aşkım diyen adam gitti kıskanç, aksi, huysuz adam geldi... alışsın diye oğlunu kucağına ver sürekli babacım fln de böyle sevimli keslimeler söyle eşine... işe yarıyor... aranızı iyi tutmaya iyi gelir...
bu arada ciddenn lohusalık cok mu zor bana mı agır geldi? bende zor gecırıyorum. durmadan aglamak geliyor içimden . prensesıme ragmen nıye bu kaadar ümitsizim dıye de üzülüyor aglıyorum elımde degil. cok rahat bır hamılelık gecırdım ve mutluydum ıcımdekı hareketlerını bıle ozluyırum oysa bebegımın kendısını goruyorumnasıl gecer nasıl atlatırım bıılmıyorum..sureklı acıkması dısında bur problemımız yok saglıklıyız benım kaburga agrılarım dısonda cok sükür. ama elimde degil.. kayınvalıdemler kaldı 9 gun. ılk hastanede acıl gelısınce bı gerıldık eve geldık devam etti.herseyı esımden ıstıyorum onlardan da yardım ıstııyım ıstedıler. yemek temzlık kosturuyordu zaten sagolsun ama ben hep normal dogum yapıp aynı gun kalkayım ıstedım. sezeryan olunca ozel her ıhtıyacımmı esımden ıstedım. ve ben kendımı cogu zaman ıyı hıssetmedıgım için bebegımle ılgılendım odamıza kapadım kendımı hicbirsey talep etmedim. annem kalmalıydı hata ettik. dün gittiler p.tesi annem gelecek. annemle de süper gececegını zannetmıyorum ama en azndan ben kızıhyım. bozussak da gecer gider. off. benım ruh halimde olan var mı kızlar.. çok çok çok hassassım.. yeni hayatıma alışmakta güçlük cekiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?