2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ben idefixten %15 indirimli aldım.ama dvd ayrı satılmıyor.hediyedir parayla satılmaz yazıyor.ama kitabı okuduysanız dvd de çok farklı bişi yok.daha çok yatır kaldır yöntemi ve easy üzerine kısa filmler var.sadece görsel olması iyi.mesela ben kitabı okumadan dvdleri izledim.şimdi okurken gözümde canlanıyor yapacaklarım

GAMZE buzuki orhan işe yaradı mı

genel olarak yaradı canım , arada tınlamadığı zamanlarda oluyor ama oldukça başarılı, buzukinin yanına aspiratör sesinide ekledim gece şıp diye uyudu , aspiratörü kapadım uyandı , açtım uyudu bu seferde buzuki yi kapadım yine uyandı :))) komşuların kapıyı çalmasına ve bizimde o sesler içersinde kafayı yememize az kaldı... :)))

trosyd kremi dene bide canım..

oda olmazsa bez markasını değiştir.

SKRcim canım benim kızımın kakasıda kokuyor ama öyle buram buram değil. hafif bi bebek kakası kokusu işte :))
gazı kokmuyor ama.

Slm bizim de pisik hala geçmedi bugün zeytin yağı. Deniycem bakalım canım sıkılıyor başka ne var ne yok bakalım gecmise

zeytinyağını sakın direk sürme bzmkinin poposunu beter etti dr. sakın sürme bidaa asitli dedi sürenlerde ısıtp mı ne sürüyomuş..

pişik için şu eski tip arkolar varya tüpte onu deneyin pişik geçmeden zeytinyağı sürmeyin derim yakıyo ama pişiği geçince altını her açışta pişik önleyici yerine kullanabilirsiniz (ben öyle yapıyorum saf zeytinyağını )

ben ilk başta kitabı okumaya başladım özellikle yatır kaldırı okurken gerçeğinin öyle olduğunu hayal etmemişim, dvd özellikle ne kadar sabretmemiz gerektiğini nelere dikkat etmemiz gerektiğini göstermesi açısından kitaptan daha başarılı, birde dün dediğim gibi kocalara kitabı okutmak çok zor ama dvd yi izliyorlar zevkle, kitapta yazıyor dediğinde verilen tepkiler malum kitap bebeğimi yetiştiriyoruz oluyorlar dvd de hımmm oluyorlar ve katılımları artıyor.

canım fitil ateş düşürücü fitilmi yoksa ağrı kesici fitilmi? birde aşı tek iğnedemi yapıldı 3 şekilde ya karma ayrı ayrı iğneler halindemi?

ben doktoruma sordum elinde kalan ilaçları bitir yeter dedi... ama ben hiç birini kullanmadım. çünkü 9 ay boyunca içmekten helak oldum... yeter ya...

kızlar multitabs damla kullanan varmı
sağlık ocağındaki ebe 3 damla kullanın dedi
aç karnamı yoksa tok karnamı verliyor sormadım
sizler nasıl kullanıyorsunuz

multivitamin d3 verdi sarı bir kutu... günde 3 damla ben kaşıkla verdiğim için kaşığa biraz sütümü katıp üstünede 3 damla döküyorum öyle çocuğa veriyorum...1 yaşına kadar kullanacak bunu...
meme arasında veriyorum ilacı verdikten sonra tekrar emdirip öyle uyuya kalıyor zaten...

o kdar mutsuzzumki sürekli ağlamak istiyorum bebeğimi annemden sıra gelipte elime alamıyorum zaten meme iltihabı olduğum için emmiyo sadece biberondan süt alıyo bende durmuyo annemleyken daha rahat sanırım annemi kıskanıyorum halbuki hayatımı acaip şekilde kolaylaştırıyo ama ben kıskançlık yapıyorum eşim ayrı dert benden çok loğusa sürekli surat asıyo yeni duruma alışamamış benle hiç ilgilenmiyo sıkılmış beyimiz bugün artık doldum bi iki laf söledim şimdi benle konuşmuyo herşey üstüste atacam kendimi bi yerlerden herkes rahat etsin (

hayırlı olsun. Allah analı, babalı büyütsün...

gözün aydın mine... hayırlı olsun... sağlıkla büyüt yavrunu...

darısı başına... sağlıkla kucağına al yavrunu... hayırlı doğumlar...

bendee bütün avcıları arabayla turlamaktan sıkıldım... ama olsun oğlum için katlanacağız... arabada gazını çıkarığ eve getiriyoruz... 1-2 saat uyuyor öylece. sonra mama sonra yine ağlama bizede beyaz gürültü ve buziki iyi geldi... en azından az da olsa faydası kesinlikle var... bu arada eşim bildiğimiz eski usul çıngırak almıştı... bizde hatta dalga geçtik ne anlar çocuk diye... ama onunda faydası var... çıngırakta sallayın tavsiyem...

bendede aynı durum var. anne kısmı değil ama eşim inanılmaz huysuz ve her an sorun çıkarmaya rağzı... kesinlikle kıskançlığından yapıyor... oğlum doğsun sana yardım ederim aşkım diyen adam gitti kıskanç, aksi, huysuz adam geldi... alışsın diye oğlunu kucağına ver sürekli babacım fln de böyle sevimli keslimeler söyle eşine... işe yarıyor... aranızı iyi tutmaya iyi gelir...

mine ve yedirenkatolye ve gozden kacırdıgım dogum yapan arkadaslarımı tebrık edıyorum. normal ıstedınız gonlunuze gore oldu ne guzel.

life84 tsk ederım canım. benım bebegım kanala gırmişti normal dogum ıcın ugrasırken suyum patlatılınca kakasını yaptıgı anlasııldı ve acıl sezeryan oldu. dün dr a sordum bu kaburga agrısı surermıs yapacak bırsey yok . bebeklerimiz sağlıklı olsun da.

bu arada ciddenn lohusalık cok mu zor bana mı agır geldi? bende zor gecırıyorum. durmadan aglamak geliyor içimden . prensesıme ragmen nıye bu kaadar ümitsizim dıye de üzülüyor aglıyorum elımde degil. cok rahat bır hamılelık gecırdım ve mutluydum ıcımdekı hareketlerını bıle ozluyırum oysa bebegımın kendısını goruyorum nasıl gecer nasıl atlatırım bıılmıyorum..sureklı acıkması dısında bur problemımız yok saglıklıyız benım kaburga agrılarım dısonda cok sükür. ama elimde degil.. kayınvalıdemler kaldı 9 gun. ılk hastanede acıl gelısınce bı gerıldık eve geldık devam etti.herseyı esımden ıstıyorum onlardan da yardım ıstııyım ıstedıler. yemek temzlık kosturuyordu zaten sagolsun ama ben hep normal dogum yapıp aynı gun kalkayım ıstedım. sezeryan olunca ozel her ıhtıyacımmı esımden ıstedım. ve ben kendımı cogu zaman ıyı hıssetmedıgım için bebegımle ılgılendım odamıza kapadım kendımı hicbirsey talep etmedim. annem kalmalıydı hata ettik. dün gittiler p.tesi annem gelecek. annemle de süper gececegını zannetmıyorum ama en azndan ben kızıhyım. bozussak da gecer gider. off. benım ruh halimde olan var mı kızlar.. çok çok çok hassassım.. yeni hayatıma alışmakta güçlük cekiyorum.

canımm sakın kendini yıpratma hepsi geçiyo.ben ilk oğlumda mahvoldum.göğüslerim yara içindeydi.çocuğumu kucağıma bile alamıyorum acıdan diye ağlıyordum.ev kalabalıktı hergün birileri geliyodu.yatamıyodum bile.ama geçiyor sakın kendini çok yıpratma.ben 1 sene sıkıntısını çektim.eğer biraz rahat olabilseydim o kadar uzun sürmicekti.en yakın zamanda bebişin emmeye başladığında herşey daha farklı oluyor.benimde şu an yara emzirirken zorlanıyorum ama biliyorum geçecek.herkese tavsiyem kendinizi rahatlatın etraftan kimseyi dinlemeyin.o bebek sizin sizden iyi kimse bakamaz onu annlayamaz.o da sizin kokunuzdan hayatta vazgeçmez.kendinize çok iyi bakın bebişlerede.

canım fitil ateş düşürücü fitilmi yoksa ağrı kesici fitilmi? birde aşı tek iğnedemi yapıldı 3 şekilde ya karma ayrı ayrı iğneler halindemi?

paranox ateş düşürücü fitil canım, dediğim gibi ben vermedim iyikide vermemişim, boşu boşuna kızım ilaç kullanmış olacaktı , tavsiyem önceden vermeyin , doktorunuzdan kaç dereceye kadar beklemniz gerektiğini ne zaman müdahale edilmesi gerektiğini sorun ve takip edin , benim tavsiyem...

ben doktoruma sordum elinde kalan ilaçları bitir yeter dedi... ama ben hiç birini kullanmadım. çünkü 9 ay boyunca içmekten helak oldum... yeter ya...

ben hiçbirşey kullanmıyorum, demire devam demişti 15 gün kullandım sıkıldım sonrada , hamilelikte bıkmıştım zaten...

biz acd3 , devit 3 ve ferro sanol kullanıyoruz, hepsinide direkt ağzına damlatıyorum yalanıp duruyor :)

sakin sakin sakin...

öncelikle eşine çemkirme, ona ihtiyacın olduğunu duygularını şuan bize yazdığın gibi anlat , onu sakın suçlama ve surat asma, en hassas dönem çünkü ileriye dönük yaralar açmayın...

duygucum eşinle ilgilen biraz , lohusasın diye tamamen uzaklaşma bak hemen düzelecek, mutlaka yapabileceğin birşeyler vardır...

canım benim bebek evde yokken ilk 18 gün görümcem vardı yanımda ve kabustu benim için, kadının bana yaptığı birşey yoktu ama evlede ilgilenmiyordu yemeğimi hazırlamıyordu kalkıp ben yapıyordum ve içten içe kızım beynimin içinde onunla kavga edip durdum, hiç yüzüne birşey söylemedi , bebek eve geldiğinin ertesi günü gizlice halamı çağırdım halam gelince görümcemde gitti doğal olarak , halam da 5 gün kaldı yanımda ve bebekli hayatımın 5. günü itibariyle lohusalığımın 23. günü itibariyle karı koca başbaşa kaldık ve bizim hiç aramızda bir sorun, surat asma, ilgisizlik vs olmadı çünkü bebeğe ortak baktık bu sayede benim neler yaşadığımı anladı ve bana dahada şevkatle yaklaştı hiçbir talebi olmadı benden.
benim yanımda birileri olmadığından kafam rahattı mecburen sohbet etmek zorunda değildim istediğim zaman istediğim şeyi yapıyor rahat rahat oturup kalkıyordum bu sayede hiç bunalmadım.

hepinize tavsiyem , en kısa sürede evdeki tüm fazlalıkları gönderin karkoca ve bebek şeklinde kalın , belki ilk 3-4 gün zorlanırsın en fazla sonrasında çok daha mutlu ve huzurlu olacağınızı eşlerinizin sizleri çok daha iyi anlayacağını beklentilerinin daha az olacağını göreceksiniz.

her sorunun çözümü emin olun ki eşlerin olaya dahil edilmesi ile oluyor, şu anda eşleriniz sadece alıp bebeği 2 sevip (iletişim olmadığından ondanda zevk almıyorlar) yataklarına bırakıyorlar, evde kalabalık rahat rahat ayaklarını uzatıp tv seyredemiyor karısına istediği gibi şaka yapamıyor öpemiyor sarılamıyor , anlayın onlarıda saf dışı kaldılar ve doğal olarak sıkılıyorlar, olaya dahil edin ve sıkılacak zaman yaratmayın.

birde tavsiyem bebeğin odasında falan yatmayın , yatakları ayırmayın, ben 10 gün bebeği bizim odada yatırdım şimdi onuda yapmıyorum 1 aydır kendi odasında uyuyor geceleri hepimiz çok daha huzurluyuz.

Son düzenleme:
Slm millet az önce bedriye ile. Görüştüm Berkerdem. Dogum yapmış dün sezeryanla ikiside iyiler Slmlar

Lohusalik depresyonu gercekten zormus bende sizinle ayni duygular icindeyim kizlar. Esinke tartistik biZde bes dakika once. Sezayen acisi, neme ucu yaralari mastit derken cok gerildim, aglamaktam sutum azaldi falan. Bebisim de kilo almamis gaz problemleri var, bazi gunler evde yalnizim, nasil buyuycek bu cocuk diye dusunup dertleniyorum. Depresyon gibi bisey galiba, ama gecicek hormonlardan diye dusunuyorum. Anne olduysak guclu olmamiz lazim.

Anh su lohusalik yokmu

Ben hiç anlatmiimm derdimi hiç sallamiyom artık hiç bı şeyi hiç kimseyi umursamadan ot gibi yasıyorum napiim

Gamzeeeeeeeeee :)) kızı yıkadım yedirdim uyuttum sanırım bi 10-15 dakikam var :))) bi dahaki viyaklamaya kadar burdayımmmm bu arada 1 nisan oldu bizden doğurmayan kaldı mı? liste güncel mi hemen bakıyım

kızlar sanırım hepimiz hemen hemen aynıyız hamilelikte o kadar olumsuz şeyler yaşamama rağmen biyerde yine mutlu olabiliyodum..şimdi acayip bunalmış durumdayım..geceleri en az 3 kere kalkıyorum uykusuzlukta bizi böle yapıyo sanırım..sezaryenle ilgili sorunlarımda çıkınca oda cabası oldu..doğum yaptım yapalı hastane dışında hiç dışarı çıkmadım havalarda güzel bu sıralar okadar sıkıldımki evde biraz daha büyüsede kızım arabaya koyup gezsek dışarda..loğusalık zormuş gerçekten..bide bunu eşlerimiz ve yakınımızdakiler anlasada daha bi hassasiyet gösterseler çok daha iyi olur herşey..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…