- 28 Haziran 2011
- 3.745
- 21
- 118
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #46.981
pişik için şu eski tip arkolar varya tüpte onu deneyin pişik geçmeden zeytinyağı sürmeyin derim yakıyo ama pişiği geçince altını her açışta pişik önleyici yerine kullanabilirsiniz (ben öyle yapıyorum saf zeytinyağını )
arkadaşlar, 9 ay boyunca hep beraber ilk sayfadaki listeden takip ettik gelişmeleri ve artık bi kaç arkadaşa hariç hepimiz kucaklarımıza aldık bebişlerimizi...
LİSTEYİ GÜNCELLEMEK BENİM İÇİN İMKANSIZ OLDU ARTIK.
İZNİNİZLE TABLOYU KALDIRMAK İSTİYORUM.
mine ve yedirenkatolye ve gozden kacırdıgım dogum yapan arkadaslarımı tebrık edıyorum. normal ıstedınız gonlunuze gore oldu ne guzel.
life84 tsk ederım canım. benım bebegım kanala gırmişti normal dogum ıcın ugrasırken suyum patlatılınca kakasını yaptıgı anlasııldı ve acıl sezeryan oldu. dün dr a sordum bu kaburga agrısı surermıs yapacak bırsey yok . bebeklerimiz sağlıklı olsun da.
bu arada ciddenn lohusalık cok mu zor bana mı agır geldi? bende zor gecırıyorum. durmadan aglamak geliyor içimden . prensesıme ragmen nıye bu kaadar ümitsizim dıye de üzülüyor aglıyorum elımde degil. cok rahat bır hamılelık gecırdım ve mutluydum ıcımdekı hareketlerını bıle ozluyırum oysa bebegımın kendısını goruyorumnasıl gecer nasıl atlatırım bıılmıyorum..sureklı acıkması dısında bur problemımız yok saglıklıyız benım kaburga agrılarım dısonda cok sükür. ama elimde degil.. kayınvalıdemler kaldı 9 gun. ılk hastanede acıl gelısınce bı gerıldık eve geldık devam etti.herseyı esımden ıstıyorum onlardan da yardım ıstııyım ıstedıler. yemek temzlık kosturuyordu zaten sagolsun ama ben hep normal dogum yapıp aynı gun kalkayım ıstedım. sezeryan olunca ozel her ıhtıyacımmı esımden ıstedım. ve ben kendımı cogu zaman ıyı hıssetmedıgım için bebegımle ılgılendım odamıza kapadım kendımı hicbirsey talep etmedim. annem kalmalıydı hata ettik. dün gittiler p.tesi annem gelecek. annemle de süper gececegını zannetmıyorum ama en azndan ben kızıhyım. bozussak da gecer gider. off. benım ruh halimde olan var mı kızlar.. çok çok çok hassassım.. yeni hayatıma alışmakta güçlük cekiyorum.
Lohusalik depresyonu gercekten zormus bende sizinle ayni duygular icindeyim kizlar. Esinke tartistik biZde bes dakika once. Sezayen acisi, neme ucu yaralari mastit derken cok gerildim, aglamaktam sutum azaldi falan. Bebisim de kilo almamis gaz problemleri var, bazi gunler evde yalnizim, nasil buyuycek bu cocuk diye dusunup dertleniyorum. Depresyon gibi bisey galiba, ama gecicek hormonlardan diye dusunuyorum. Anne olduysak guclu olmamiz lazim.
canım benim bebek evde yokken ilk 18 gün görümcem vardı yanımda ve kabustu benim için, kadının bana yaptığı birşey yoktu ama evlede ilgilenmiyordu yemeğimi hazırlamıyordu kalkıp ben yapıyordum ve içten içe kızım beynimin içinde onunla kavga edip durdum, hiç yüzüne birşey söylemedi , bebek eve geldiğinin ertesi günü gizlice halamı çağırdım halam gelince görümcemde gitti doğal olarak , halam da 5 gün kaldı yanımda ve bebekli hayatımın 5. günü itibariyle lohusalığımın 23. günü itibariyle karı koca başbaşa kaldık ve bizim hiç aramızda bir sorun, surat asma, ilgisizlik vs olmadı çünkü bebeğe ortak baktık bu sayede benim neler yaşadığımı anladı ve bana dahada şevkatle yaklaştı hiçbir talebi olmadı benden.
benim yanımda birileri olmadığından kafam rahattı mecburen sohbet etmek zorunda değildim istediğim zaman istediğim şeyi yapıyor rahat rahat oturup kalkıyordum bu sayede hiç bunalmadım.
hepinize tavsiyem , en kısa sürede evdeki tüm fazlalıkları gönderin karkoca ve bebek şeklinde kalın , belki ilk 3-4 gün zorlanırsın en fazla sonrasında çok daha mutlu ve huzurlu olacağınızı eşlerinizin sizleri çok daha iyi anlayacağını beklentilerinin daha az olacağını göreceksiniz.
her sorunun çözümü emin olun ki eşlerin olaya dahil edilmesi ile oluyor, şu anda eşleriniz sadece alıp bebeği 2 sevip (iletişim olmadığından ondanda zevk almıyorlar) yataklarına bırakıyorlar, evde kalabalık rahat rahat ayaklarını uzatıp tv seyredemiyor karısına istediği gibi şaka yapamıyor öpemiyor sarılamıyor , anlayın onlarıda saf dışı kaldılar ve doğal olarak sıkılıyorlar, olaya dahil edin ve sıkılacak zaman yaratmayın.
birde tavsiyem bebeğin odasında falan yatmayın , yatakları ayırmayın, ben 10 gün bebeği bizim odada yatırdım şimdi onuda yapmıyorum 1 aydır kendi odasında uyuyor geceleri hepimiz çok daha huzurluyuz.
mrk etme cnm bu çok normal..birden bire hayatımıza yeni biri katıldı üstelik bu kişi sorumluluğu tamamıyla bize ait olan, sürekli ilgiye ve bakıma muhtaç olan birisi..bnde ilk hafta çok zorlandım alışmakta çok güzel bi duygu olmasının yanı sıra hayatım tamamıyla kısıtlandı (şimdilik) ne dışarı çıkabiliyorum ne uyku uyuyabiliyorum inan wc ye bile zor gidiyorum kimi zmn..düşünsene bundan önce çok rahat bi hayatımız vardı istedimiz gibi gezip tozan böylesine büyük bi sorumluluğu olmayan eşlerimizle istedimiz zmn istedimiz şeyi yapabilen insanlarken şimdi herşey ona bağlı :)) bu başta insanı depresyona sokabilir..bnm ilk hafta içim felaket sıkılıyodu alışkın değildim böyle bi duruma böyle hani derlerya kabıma sığamıyodum kendimi dışarlara atmak istiyodum..bide kayınvalide fln vardı gerçi yine gelcek bi sorunumuz yok ALlaha şükür ama herkesin bi düzeni var işte bn başka biri geldimi yatılı bütün hayatım değişiyo bunalıyorum..neyse işte bu yüzden kötü oluyo insan..hepsi geççek mrk etme havalar ısıncak bizim yavrular toparlancak onları alıp attalara gitcez sıkıntılarımızda geçip gitcek..cıvıl cıvıl kuşlar güneşli bir ilkbahar parklar bahçeler sağda solda koşuşturan gençler :)))
ewet cnm. küvezden de cıktık hastaneden de çıktık ama antibiyotik kullanıyoruz sabah akşam iğneye gidiyoruz hastaneye. yarın muayenemiz var bakılacak umarım düzelmiştir ve iğneleri biter.
hastanede yattıgı sürece sağdım sütümü götürdüm ama ne yazık ki biberonla vermişler ve alışmış biberona şimdi evde bir türlü emziremiyorum nasıl alıştıracagım. sagıp sagıp biberonla veriyorum alıştırmaya da çalısıyorum ama olmuyor.. nasıl alıştırabilirim ki? fikri olan var mı?
kızlar dualarınıza ihtiyacım var.2 gecedir sancı çekiyorum.dün hastaneye gittik fakat nstde sancım çok şiddetli çıkmıyodu,dr.muayenesinde ise 1cm açıklık olduğunu ve doğumun çook başında olduğunu söyledi.öğleden sonra yine kontrol etti,durum hala aynı oluınca istersem eve gidebileceğimi söyledi,uzun sürebileceği için hastanede daha da bunalabilirsin dedi.seve seve onayladım tabi..ama dün gece yine sancılardan dolayı uykusuz bir gece geçirdik,7 ila 9 dk.da bir sancı girdi,sabah da nişanım geldi.gün içinde dolaştıkça biraz daha hafifledi ama artık daha seyrek aralıklarla ve şiddetli giriyor,15 dk.da falan..birazdan duşumu alıp hastaneye gidicez.inşallah bu kadar sancıya karşılık açılmam artmıştır kızlar noolur dua edin,yoksa bir gece daha aynı sanccıları çekmeye ve uykusuzluğa tahammülüm kalmadı.zaten daha da uzrsa normal doğum yapacak gücüm kalmayacak...inşallah fazla uzun sürmez de alırım kızımı kucağıma artık....
cok sagol canım. dogumun zor oldugu halde o kadar pozıtıf anlatmıstın ki. sımdı aynı pozıtıflıgı lohusalık hakkında yazmıssın. cok moral verici oldun. tabi bu senin artık gücünü aldıgını gosterıyor. umarım biz yenı anneler de o güce ereriz.. zamanla yavas yhavas. o sorumluluk cidden cok kolay olmuyor. rüyalarım degişti. hamıleleıgımın son zamanlarında baslayan kaygılı ruyalar sımdı daha kötüye gitti.. umarım atlatacagız. kendıme ve esıme güvenerek atlatmaya calsııyorum. biz yapabilirz. üstesınden geliriz diye telkın edıyorum. yaşadıgım şehirde bizden baska pek kımsemız yok. bebegim ıcın yardım isteyebilecegim vs. ailelerimiz uzak sehırlerde ve yatılı geldıklerı ıcın aynen dedıgın gıbı o da zor oluyor. onlar da cok bunalıyor.. benımde k.valıdem herseyıme kostu ama o da sıkıldı annemde sıkıldı bende sıkıldım. zamanla herkes sıkılınca bırbırıne batıyor ortam..
yarın annem gelcek ıkı hafta kalır doner.. bunalırız.sonra kaldık basbasa. ..
CANIM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN..merhaba kızlar mine ve berkerdem doğum yapmış gözünüz aydın allah analı babalı büyütmek nasip eder inş
bu arada dün ben acile gittim kanamadan dolayı burada sormuştum kanamanız nasıl diye bende son bir haftadır parça halinde (sanırım kan pıhtısı) düşüyordu ve arkasından feci şekilde kanama ve dün çok kötü oldu kızımı emzirdim tam kalkığ yatağına koyacaktımki aktığını hissetim ve kızımı eşime verdim banyoya koştum eşofmanım batmıştı ve kanamam durmuyor dr aradık hastaneye gel dedi bnm dr um yokmuş başka dr baktı usg baktı sonra vajina muayne etti pekte bişey anlamadı sanırım radyolojiye gönderdi orada 7 mm kistik yapıya rast
yazıyordu ne demekse dr bişeyin yok dedi antibiyotik kan durması için bir ilaç enfeksiyon için ilaç verdi gönderdi şuan kanamam azaldı ama yine devaö edecek gibi geliyor bana ve dün tansiyonum düştü bi kaç kez gözüm karardı bayılmamak için kendimi zor tuttum ayakta duramıyordum
allah yardımcın olsun cnm inş sağlıklı kolay bir doğum olur
skr cnm bnm kızımın kakası biraz kokuyor ama gazı kokmuyr
gamze yazdıklarını çok dikkatli okuyorum cnm çok güzel bilgiler veriyorsun saol ve bu büyüme atağını şimdi düşündüm de evet çok doğru o haftalarda aynısı oluyor
selam kızlar...yarın 42. haftaya giriyorum...nisan annesi olucam...eşimle bugün gezdik, sinemaya gittik...bu bebe doğmadıkça ben vizyondaki bütün filmleri izlicem :)
söylemeyi unuttum , bugün kızım için çok yorucu bir gün oldu , profesyonel fotoğraf çekimi vardı, sabah 10 da geldi esra teyzemiz, saat 3 e kadar toplam 500 poz çekilmiş fotomodel kızım :)
çok merak ediyorum fotoları, birkaç güne kadar bize ulaşacak fotolar paylaşırım sizlerle :)
esra hanım ankarada yaşıyor ve bu çekim için sadece 50 tl alıyor ankaradan düşünen arkadaşlar bilgilerini iletebilirim, mutlaka düşünün derim inanılmaz keyifli muhteşem bir anı oldu hepimiz için...
CANIM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN..
sende ki kanamanın bu derece olduğunu bilmiyordum. benimde hala devam ediyor ama bulaşma şeklinde.
aman dikkat et kendine, inşallah yanında birileri vardır.
ah cnmm vallaa güçlü olmaya çalışıyorum aslında güçlü fln değilim ama sonra kndime bakınca şaşırıyorm..hala psikolojim çok kötü aslında snn dediğin gibi bebeğime bakıyorum ağlıyorum..ona buna ağlıyorum acaip ağlak oldm..annem hala kanser tedavisi görüyo..herkes çok iyi çok gzl gidiyo diye biliyoken babam acı gerçei söyledi bna kanser yayılmış ve bn bunu öğrendiimde sanki birden içim çürümüş gibi hissettm böyle kapkara bişi içimi kapladı..doğuma gittm ne annem vardı yanımda ne babam eşimle kayınvalide vardı..eve geldm kayınvalide ilgilendi..geçen gün bi yakını hastanede refakatçi olark kalırmısın diye rica etmiş kayınvalideye telefonda oda "bn bu kızı nası bırakiim kimsesi yok" dedi bnm içim varya böyle paramparça oldu bişiler şangır şungur kırıldı sanki içimde o kdr kötü oldmki..o dayanılmaz sancıları çekerken doğumhanede bi yandan inleyip bi yandan ağlayarak anneme dua ediyodum hani sancı anında edilen dualar kabul olurmuş ya..öyle yani bu olumsuzluklara rağmen dik durmaya çalışıyorum annem geldi geçen gün ilk defa gördü torununu 2 haftalıkken..zor yürüyodu zor nefes alıyodu ama bn sırf ona moral olsun diye kahkahalar patlatıyodum bak hiçbişi yok çok mutluyuz gibi ama o gidince ağlamaktan gözlerim şişti..şimdide çok korkuyorm sütüm kesilcek diye çok azaldını hissediyorm çnkü..o yüzden hiçbişeye moralini bozma bu zmnlar gelip geçici kndine bak sağlıklımısın..tamam sorun yok şükret..annen baban sağmı uzaktada olsalar iyi olduklarını bilmek güzel..şartlar çok acımasız ve Allah herkesi bi şekilde sınıyo snde bebeğine bak istediğin kdr ağla aslında buna çare yok ama içinden üzülme çünkü sütüne zarar..
saol cnm çok korktum ya ölecem sandım desem yeri :) oanda bile hep kızımı düşünüyordum
yanımdada kimse yok
ah cnmm vallaa güçlü olmaya çalışıyorum aslında güçlü fln değilim ama sonra kndime bakınca şaşırıyorm..hala psikolojim çok kötü aslında snn dediğin gibi bebeğime bakıyorum ağlıyorum..ona buna ağlıyorum acaip ağlak oldm..annem hala kanser tedavisi görüyo..herkes çok iyi çok gzl gidiyo diye biliyoken babam acı gerçei söyledi bna kanser yayılmış ve bn bunu öğrendiimde sanki birden içim çürümüş gibi hissettm böyle kapkara bişi içimi kapladı..doğuma gittm ne annem vardı yanımda ne babam eşimle kayınvalide vardı..eve geldm kayınvalide ilgilendi..geçen gün bi yakını hastanede refakatçi olark kalırmısın diye rica etmiş kayınvalideye telefonda oda "bn bu kızı nası bırakiim kimsesi yok" dedi bnm içim varya böyle paramparça oldu bişiler şangır şungur kırıldı sanki içimde o kdr kötü oldmki..o dayanılmaz sancıları çekerken doğumhanede bi yandan inleyip bi yandan ağlayarak anneme dua ediyodum hani sancı anında edilen dualar kabul olurmuş ya..öyle yani bu olumsuzluklara rağmen dik durmaya çalışıyorum annem geldi geçen gün ilk defa gördü torununu 2 haftalıkken..zor yürüyodu zor nefes alıyodu ama bn sırf ona moral olsun diye kahkahalar patlatıyodum bak hiçbişi yok çok mutluyuz gibi ama o gidince ağlamaktan gözlerim şişti..şimdide çok korkuyorm sütüm kesilcek diye çok azaldını hissediyorm çnkü..o yüzden hiçbişeye moralini bozma bu zmnlar gelip geçici kndine bak sağlıklımısın..tamam sorun yok şükret..annen baban sağmı uzaktada olsalar iyi olduklarını bilmek güzel..şartlar çok acımasız ve Allah herkesi bi şekilde sınıyo snde bebeğine bak istediğin kdr ağla aslında buna çare yok ama içinden üzülme çünkü sütüne zarar..
oyyy canım benim yaaa, sen ilaçlarını düzenli içip stres yapmamaya çalış. senin durumunu düşündümde, Allah korusun 2 çocukla ben ne yapardım.. benimde yanıma annem geliyo kardeşim geliyo.. ama sürekli durmuyolar. kardeşimin sınavları başlıyo, daha gelemez.. annemde çarşamba gelecek perşembe kızımın aşısı var diye.
inşallah Rabbim yüzüne bakar da bir an önce kanaman kesilir, herşey normale döner ve kızınla mutlu mesut geçer gider günleriniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?