2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bn kullanmaya başladıımda pişik yoktu ztn nivea pişik kremi kullanıyodm sonra kayınvalide zeytinyağı sürelm bunun yerine dedi bikaç gün sonra bi baktıkki pişik olmuş çok kötü..o yzdn bidaha hayatta sürmem güzelm pişik kremleri duruyoken..niveanınki çok iyi kuru tutuyo

canım kaldırma bence kimler geldi kimler geçti tablosu o anı hepimiz için kaldırma lütfen...

bende tekrar uyutup geldimmm...

Pollyim sen de gelmişsin ben valla bi tane ile giremiyorum foruma Allah yardımcın olsun ama neyseki Defnecik abla oldu artık onla ilgilenmen daha kolaydır Didoşa göre.

mrk etme cnm bu çok normal..birden bire hayatımıza yeni biri katıldı üstelik bu kişi sorumluluğu tamamıyla bize ait olan, sürekli ilgiye ve bakıma muhtaç olan birisi..bnde ilk hafta çok zorlandım alışmakta çok güzel bi duygu olmasının yanı sıra hayatım tamamıyla kısıtlandı (şimdilik) ne dışarı çıkabiliyorum ne uyku uyuyabiliyorum inan wc ye bile zor gidiyorum kimi zmn..düşünsene bundan önce çok rahat bi hayatımız vardı istedimiz gibi gezip tozan böylesine büyük bi sorumluluğu olmayan eşlerimizle istedimiz zmn istedimiz şeyi yapabilen insanlarken şimdi herşey ona bağlı :)) bu başta insanı depresyona sokabilir..bnm ilk hafta içim felaket sıkılıyodu alışkın değildim böyle bi duruma böyle hani derlerya kabıma sığamıyodum kendimi dışarlara atmak istiyodum..bide kayınvalide fln vardı gerçi yine gelcek bi sorunumuz yok ALlaha şükür ama herkesin bi düzeni var işte bn başka biri geldimi yatılı bütün hayatım değişiyo bunalıyorum..neyse işte bu yüzden kötü oluyo insan..hepsi geççek mrk etme havalar ısıncak bizim yavrular toparlancak onları alıp attalara gitcez sıkıntılarımızda geçip gitcek..cıvıl cıvıl kuşlar güneşli bir ilkbahar parklar bahçeler sağda solda koşuşturan gençler :)))

haklısın canım. depresyon gibi birsey. ben bu bunalımı unıversıtede problem yasarken yaşamıstım. ve bebeklerımızı saglıkla kucagımıza aldıgımız halde bu ruh halınde olmamız cok kötü oluyor. bu sefer nıye ben boyleyım bebegım cok tatlı dıyıp yne aglıyorum. eşim işteyken bebegımın odasında gizli gizli aglamaktan helak oldum. anneysek güclü olmalıyız haklısın canım..

ay cnm çok güzel anlatmışında olmuyo işte anlamıyolar bnm kayınvalidem kalıyo git diyemiyosunki oda sağolsun bna yardım olsun diye kalıyo ve bnada hiçbişey yaptırmıyo Allah var hizmetçi gibi çalışıyo kadına ama bn yinede yalnız kalmk istiyorum eşimle başbaşa olmak istiyorum olmuyo işte ne şekilde söyleyebilirsinki yanlış anlaşılır..dedm bn artk başımın çaresine bakarm sn git işinle ilgilen babam orda yalnz bnm yüzümden onuda boşladın işlerin kaldı fln ama ı ıhh bn sni böyle bırakamam diyo :))) napiim dahada susuyorum off hayırlısıyla şu lohusalık bi bitse kocam eski günlerime dönsem bi ömür gibi geldi bna bu lohusalık..

cok sagol canım. dogumun zor oldugu halde o kadar pozıtıf anlatmıstın ki. sımdı aynı pozıtıflıgı lohusalık hakkında yazmıssın. cok moral verici oldun. tabi bu senin artık gücünü aldıgını gosterıyor. umarım biz yenı anneler de o güce ereriz.. zamanla yavas yhavas. o sorumluluk cidden cok kolay olmuyor. rüyalarım degişti. hamıleleıgımın son zamanlarında baslayan kaygılı ruyalar sımdı daha kötüye gitti.. umarım atlatacagız. kendıme ve esıme güvenerek atlatmaya calsııyorum. biz yapabilirz. üstesınden geliriz diye telkın edıyorum. yaşadıgım şehirde bizden baska pek kımsemız yok. bebegim ıcın yardım isteyebilecegim vs. ailelerimiz uzak sehırlerde ve yatılı geldıklerı ıcın aynen dedıgın gıbı o da zor oluyor. onlar da cok bunalıyor.. benımde k.valıdem herseyıme kostu ama o da sıkıldı annemde sıkıldı bende sıkıldım. zamanla herkes sıkılınca bırbırıne batıyor ortam..
yarın annem gelcek ıkı hafta kalır doner.. bunalırız.sonra kaldık basbasa.

gamzecim haklısın canım. sen premature annesı oldugun halde tek basına hem kendını gelıstırerek hem bebegıne yettın. yazılarını cok begenıyorum. hepıımıze yardımcı oluyor. senın yorumunu okuyunca tek basıma kalmaktan nıye korkuyorum dıyorum.. ama dedıgım gibi yasadıgımız sehırde tekız. acıl bı dr.a kendımle ılgılı gıtmem gerekse komsu cagırcam o derece. ya da bebegımı goturcem. ve suan daha 10 gunluguz. bı 40 ı cıksa soyle bagısıklıgı gelısse dısarı cıkabılsek. havalarda düzeliyor. o zaman bizlerde biraz rahatlıcaz..

yasminkaa canım bende feci duygusalım ota çöpe ağlıyorum
ve çok korkuyorum bazen ben naptım böyle diyorum
yaşım 31 iki çocuğum var ve kendimi çok güçsüz hissediyorum
ve sanki artık genç bir kadın değilde sadece anne gibi hissediyorum kendimi
sanki hayatım bir daha eskisi gibi olmayacak
hatta ara ara işe gitmeyi özlüyorum keşke işe gidebilsem diyorum
hamilelik çok güzel toz pembe bulutların üzerinde olduğum bir ruh haliydi
ve birdenbire ani iniş yapıp yere çakıldım gibi hissediyorum
noldu bana anlamıyorum ama sanırım bunlar depresyon belirtisi

cnm biberonla verirken ara vermek için çekildiğinde hemen kendi memeni ver kandır onu yani..bnmkide silikon uca alışmıştı bnm meme ucum kçk olduu içn..sonra önce silikonu taktm emzirdim ara verdiinde hmn çıkarp kndi mememi veriyodum 1-2 dk emip bırakıyodu almıyodu ama öyle öyle bu süre uzadı zorla zorla en sounda alıştı..yani başta reddedebilir ama bikaç san. bile olsa ağzına koy memeni yavaş yavaş alışır ..

merhaba kızlar mine ve berkerdem doğum yapmış gözünüz aydın allah analı babalı büyütmek nasip eder inş

bu arada dün ben acile gittim kanamadan dolayı burada sormuştum kanamanız nasıl diye bende son bir haftadır parça halinde (sanırım kan pıhtısı) düşüyordu ve arkasından feci şekilde kanama ve dün çok kötü oldu kızımı emzirdim tam kalkığ yatağına koyacaktımki aktığını hissetim ve kızımı eşime verdim banyoya koştum eşofmanım batmıştı ve kanamam durmuyor dr aradık hastaneye gel dedi bnm dr um yokmuş başka dr baktı usg baktı sonra vajina muayne etti pekte bişey anlamadı sanırım radyolojiye gönderdi orada 7 mm kistik yapıya rast
yazıyordu ne demekse dr bişeyin yok dedi antibiyotik kan durması için bir ilaç enfeksiyon için ilaç verdi gönderdi şuan kanamam azaldı ama yine devaö edecek gibi geliyor bana ve dün tansiyonum düştü bi kaç kez gözüm karardı bayılmamak için kendimi zor tuttum ayakta duramıyordum

allah yardımcın olsun cnm inş sağlıklı kolay bir doğum olur

skr cnm bnm kızımın kakası biraz kokuyor ama gazı kokmuyr

gamze yazdıklarını çok dikkatli okuyorum cnm çok güzel bilgiler veriyorsun saol ve bu büyüme atağını şimdi düşündüm de evet çok doğru o haftalarda aynısı oluyor

ah cnmm vallaa güçlü olmaya çalışıyorum aslında güçlü fln değilim ama sonra kndime bakınca şaşırıyorm..hala psikolojim çok kötü aslında snn dediğin gibi bebeğime bakıyorum ağlıyorum..ona buna ağlıyorum acaip ağlak oldm..annem hala kanser tedavisi görüyo..herkes çok iyi çok gzl gidiyo diye biliyoken babam acı gerçei söyledi bna kanser yayılmış ve bn bunu öğrendiimde sanki birden içim çürümüş gibi hissettm böyle kapkara bişi içimi kapladı..doğuma gittm ne annem vardı yanımda ne babam eşimle kayınvalide vardı..eve geldm kayınvalide ilgilendi..geçen gün bi yakını hastanede refakatçi olark kalırmısın diye rica etmiş kayınvalideye telefonda oda "bn bu kızı nası bırakiim kimsesi yok" dedi bnm içim varya böyle paramparça oldu bişiler şangır şungur kırıldı sanki içimde o kdr kötü oldmki..o dayanılmaz sancıları çekerken doğumhanede bi yandan inleyip bi yandan ağlayarak anneme dua ediyodum hani sancı anında edilen dualar kabul olurmuş ya..öyle yani bu olumsuzluklara rağmen dik durmaya çalışıyorum annem geldi geçen gün ilk defa gördü torununu 2 haftalıkken..zor yürüyodu zor nefes alıyodu ama bn sırf ona moral olsun diye kahkahalar patlatıyodum bak hiçbişi yok çok mutluyuz gibi ama o gidince ağlamaktan gözlerim şişti..şimdide çok korkuyorm sütüm kesilcek diye çok azaldını hissediyorm çnkü..o yüzden hiçbişeye moralini bozma bu zmnlar gelip geçici kndine bak sağlıklımısın..tamam sorun yok şükret..annen baban sağmı uzaktada olsalar iyi olduklarını bilmek güzel..şartlar çok acımasız ve Allah herkesi bi şekilde sınıyo snde bebeğine bak istediğin kdr ağla aslında buna çare yok ama içinden üzülme çünkü sütüne zarar..

CANIM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN..
sende ki kanamanın bu derece olduğunu bilmiyordum. benimde hala devam ediyor ama bulaşma şeklinde.
aman dikkat et kendine, inşallah yanında birileri vardır.

merhaaba bayanlar, yeni doğum yapanlara bebişleriyle mutluluklar, nisan ayına kalanlara sabırlar:)) hayırlısyla bebişlerini alırlar inşallah,

merhaba gamze burdan senn yazdıklarını sıkı takip edenlerdenim sanırım verdiğin bilgiler gerçekten çok güzel, doğumdan sonra eminm çok işime yarıycak, tavsiye ettiğin kitabı kısa sürede almayı düşünüyorum, bu arada bende ankaradayım ücret çok uygunmuş bende çok isterim bebişim doğduktan sonra böyle bi çekim olmasını, bilgilerini iletirsem çok sevinirim

CANIM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN..
sende ki kanamanın bu derece olduğunu bilmiyordum. benimde hala devam ediyor ama bulaşma şeklinde.
aman dikkat et kendine, inşallah yanında birileri vardır.

saol cnm çok korktum ya ölecem sandım desem yeri :) oanda bile hep kızımı düşünüyordum
yanımdada kimse yok

ben de temmuzda doğurcam inşallah.benım de babam kanser.hastanede yatıyor.annem de onun yanında.senı cok ıyı anlıyorum.ben de kara kara dusunuyorum.doğumumda annemolamıcak muhtemelen.dogum sonrasında da olamıcak.babama allah gecınden versın bır sey olsa sutum azalır uzuntuden.yanı anlayacağın kafamda bin turlu soru.yalnız değilsin canım.napalım bizim de payımıza bu düşmüş.bebeklerimizi düşünmek zorundayız.onların bızden baska kımsesı yok.

saol cnm çok korktum ya ölecem sandım desem yeri :) oanda bile hep kızımı düşünüyordum
yanımdada kimse yok

oyyy canım benim yaaa, sen ilaçlarını düzenli içip stres yapmamaya çalış. senin durumunu düşündümde, Allah korusun 2 çocukla ben ne yapardım.. benimde yanıma annem geliyo kardeşim geliyo.. ama sürekli durmuyolar. kardeşimin sınavları başlıyo, daha gelemez.. annemde çarşamba gelecek perşembe kızımın aşısı var diye.

inşallah Rabbim yüzüne bakar da bir an önce kanaman kesilir, herşey normale döner ve kızınla mutlu mesut geçer gider günleriniz.

canım yaa nasıl yüreğimde hissettim acını
malesef gözyaşlarımı tutamadım Rabbim inşallah annene şifa gönderir
sen maşalah çok güçlü bir kadınsın inşallah çok güzel sağlıkla büyütücen yavrunu
umarım hepimiz şu lohusalık dönemini huzurla
ruh sağlığımız bozulmadan atlatırız

benm annem ve k.validem farklı şehirdeler ha deyince gelemiyorlar şuan kanama azaldı zaten ama biranlık oluyor işte inş düzelirim bnm kızımında aşısı yarın teyzesi bakalım cimcimemin canı inş çok yanmaz tabi didem hanımında :))

komşular geldi çatkapı,müsaitmisin sana geldik diye..ee gelmişsiniz zaten.tam bebişi yatırdım yemek yicektim hadi buyur..neyse..onu gectim bebiş uyurken azcık bende uyurdum yaa..püf..beni bu düşüncelere sevk ediyorlar sonra vicdan azabı duyuyorum,komşuyu severim ama şuan çok uykusuzum.birde abuk subuk havadan sudan konuşmalr sıkıldım yahu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…