- 28 Mayıs 2011
- 1.997
- 7
- 116
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #47.841
Selammm bizde aşımızı olduk geldik... Yanımda sağdığım sütümüde götürdüm o yüzden ağlamadı hiç miray... 2.ay aşısından bende çok korktum.. bi de rotavirüs varmış yaptırcak mısınız? özel aşıymış hemşire size kalmış dedi...:44::44:
canım geçmiş olsun evet ben rotavirüs yaptıracağım... doktorum tavsiye etti... zehirli ishale, ateşe karşı bir aşıymış... ağızdan damla şeklinde veriliyormuş...
bende yaptırıcam, gittiğimiz hastanede 168 tl imiş, eczaneden alıp sağlık ocağından alıp hastanede yaptırmayı düşünüyorum , bir daha beni kimse sağlık ocağına sokamaz çünkü, 2. ay aşıları için gittiğimizde ortam şartları ve insanlıktan nasibini almamış zavallılar yüzünden çok zor dakikalar yaşadım, hamileyken kendi iğnelerim için gidiyordum ama bebek konusunda ortam şartları çok çok vasattı, sedyenin üzerinde bir örtü bile yok, çantamdaki alt açma örtümü serdim.
bizimkide öle bende battaniye serdim altına.. çok sağlıksız malesef sağlık ocakları...
kuzum sen de daha yaptırmamışsın zamanımız var mı daha? biz hala kalça ultrasonuda çektirmedik. doktor 1. ay demişti ama herkes 2. ayda çektiriyomuş bekletiyorum
kalçanın tarihi 1. aydır, eğer bir problem varsa 1. ay kemik yapısı ile 2. ay kemik yapısı farklı oluyor, 1. ay daki teşhisde müdahale daha kısa sürede cevap verir, ayrıca bu zamana kadar gittiğim tüm doktorların ilk sorduğu kalçayı yaptırdınız mı oluyordu, 2. ayı kimden duydun ki?
roto içinde 2. ay 3. ay aralığında yapılıyor , ben bu ayki kontrolünde yaptırıcam, aşı kartında 3. ay aşısı olarak gözüküyor
ne gzl yaaa bnde istiorm artk gezmekkk
eve yakın bi özel hastaneyi aradık, ultrasona 2. aydan önce almıyoruz dediler. kendi doktorumuz 1. ay demişti aslında ama uzak diye burayı aradık. bir de çevremizdeki bebekliler hep 2. ayda yaptırdık dediler. iyice kafamız karıştı. bazı doktorlar 1 diyo bazıları 2 sanırım....
roto için daha vaktimiz var o zaman... sen bizden öndesin aşıları senden takip edicem artık Gamzeee :)) ona göre aşı oldukça bize de yazzz
ne gzl yaaa bnde istiorm artk gezmekkk
eve yakın bi özel hastaneyi aradık, ultrasona 2. aydan önce almıyoruz dediler. kendi doktorumuz 1. ay demişti aslında ama uzak diye burayı aradık. bir de çevremizdeki bebekliler hep 2. ayda yaptırdık dediler. iyice kafamız karıştı. bazı doktorlar 1 diyo bazıları 2 sanırım....
roto için daha vaktimiz var o zaman... sen bizden öndesin aşıları senden takip edicem artık Gamzeee :)) ona göre aşı oldukça bize de yazzz
Bu arada dün e-bebek'e gittik, benim sterilizatör bozulmuştu onu değiştirdik bi de şu kangurulara baktık, kumaş olanlardan yoktu mei tai miydi Gamze? ona benzer kumaşlılardan yoktu şu chicconun ve aklıma gelmeyen diğer markaların vardı kangurusu. satış yapan adam kaç aylık dedi 1 aylık diyince şimdi almayın 2. ayı bekleyin dedi. ürünlerin üstlerinde sıfır ay yazıyodu ama bazen bebekler bunlardan hoşlanmıyo kucağa gelip gelmiyceni anlamak için 2. ayı bekleseniz daha iyi olur dedi.. hani en ucuzu 100 liradan başlıyo bence boşuna almayın dedi.. peki dedik vazgeçtikalcaktım bende evde taşıyım diye ama vazgeçirdi artık 2. aya kaldı hevesim... adam da haklı bi yerde belki kız hoşlanmıycak boşuna almış olcaz. hem de ben kumaş olanlarından istiyorum :) onlarda gelcek şu an yok dedi
Kuzum gezmiyo musunuz? kaç günlük oldu ki? biz dün çıktık alışveriş merkezine gittik arabasında uyudu sürekli zaten bizim arabada hemen uyuyo sonra bebek arabasında da devam ediyo çok problem çıkarmadı... ama bazen de huysuz gününe denk gelirsek yandık hiç durmadan arabayla gezmemiz gerekiyo :)
sizin çocuk doktoru çakmamı biraz anlamadım ben...aşı kartınız tarih çizelgeniz vs.yok mu..çektirmedin mi kalça usgsini..kafan niye karıştı anlamadım ben...1.ay kontrolünde doktor zaten çektir gel diyo...bizim doktor randevusunu bile kendi aldı usg için..aşı içinde her gittiğimizde defterimize bi sonraki ay ne yapılacağını yazıyo..o aşı bu aşı şu kontrol bilmemne diye...
çocuğu götüre götüre alışveriş merkezine mi götürdün el kadar çocuğu..mikrop yuvası olan en büyük yer...bizim doktor ben izin vermedikçe götüremezsiniz dedi..biz hiç götürmedik hala..gayette mantıklı bence..çünkü hasta olursa çok küçük olduğu için her ilacı veremiyolarmış ve hastaneye yatırıyolarmış..bebeksiz gidiverin bişey olmaz dedi..bizde almıyoruz yanımıza eğer gideceksek
Günaydın kizlar
Dün gamze'nin blogunda Dr. Harvey' nin öğretilerini okudum ve hemen uyguladık. Gaz ilaçlarının hepsini kestim 1 gün deneyeyim diye. Sonuc muhteşem. Gamze sana sonsuz teşekkürler oğlum ilaç bombardımanından kurtuldu. İlk isim yeni doktor bulmak. Biz bile bu bilgilere ulaşıyoruz az biraz araştıracak. Bana önerdiği hiçbirşeye güvenim kalmadı.
Gamzecim ben de mai tai almayı düşünüyorum bir tek internet sitesinden mı alınıyor hemen bugün istiyorum çünkü :)ya da tavsiye ettigin başka bisi varsa onu alırım o tarz. Cevabını dört gözle bekliyorum canım ..hoscakalinn
kızlar bebeğe yapılması gereken aşıları özel hastaneler ücretsiz yapıyor bilginiz olsun mesela ben adene bu ayın 24 üne randevu aldım hem kontrolü yapılacak hemde aşıları sizde bu şekilde ayarlıyabilisiniz mesela eğer bir sorun yoksa bebeğinizde kontrol amaçlı götürün aşı olcağınıda söyleyin yapıyolar adenin ilk aşını medicalpark ücretsiz yaptı bilginz olsun....
GAMZE...
şu süt arttırma konusunda banada yardımcı olurmusun cnm sabah sağdım sadec 50 cc cıktı onuda zorla çıkardım üstelik gece falan hiç sağmadım düşün
Bu arada dün e-bebek'e gittik, benim sterilizatör bozulmuştu onu değiştirdik bi de şu kangurulara baktık, kumaş olanlardan yoktu mei tai miydi Gamze? ona benzer kumaşlılardan yoktu şu chicconun ve aklıma gelmeyen diğer markaların vardı kangurusu. satış yapan adam kaç aylık dedi 1 aylık diyince şimdi almayın 2. ayı bekleyin dedi. ürünlerin üstlerinde sıfır ay yazıyodu ama bazen bebekler bunlardan hoşlanmıyo kucağa gelip gelmiyceni anlamak için 2. ayı bekleseniz daha iyi olur dedi.. hani en ucuzu 100 liradan başlıyo bence boşuna almayın dedi.. peki dedik vazgeçtikalcaktım bende evde taşıyım diye ama vazgeçirdi artık 2. aya kaldı hevesim... adam da haklı bi yerde belki kız hoşlanmıycak boşuna almış olcaz. hem de ben kumaş olanlarından istiyorum :) onlarda gelcek şu an yok dedi
cnm ben alırken adeni götürdüm kız taktdı bana adeni koydum içine önce biraz ah uh yaptı daha kapıdan cıkmadan uyudu baktım şimdi ona nezaman koysam saatlerce uyuyo dün yaklaşık 5 saat uyudu içinde...
öncelikle ayçanın dediği gibi aşı kartın yok mu kuzum :) ben her aşıdan sonraki tecrübemi belirtirim, bu konuda az öncede yazdığım gibi en büyük tecrübem aşıdan önce ateş düşürücü fitil vermenin bebeğe ilaç yüklemekten başka bir işe yaramayacağı.
e-bebekten alacağım tek bebek taşıyıcısı ergo baby markasının ürünleridir, onun dışındakileri ben Berra 'yı taşımak için kullanmam, ergo baby ide çok pahalıya satıyor e-bebek, eşim yurt dışına çıkınca alacak eğer bir aksilik çıkarda gidemezse sanal bebek mağazasından satın alıcam onuda yada cesaret edersem amazondan siparişini vericem eğer gümrükle ilgili bir dert yoksa.
mei tai ve benzeri taşıyıcıları satan bir bebek mağazasına denk gelmedim maalesef, sanal bebek mağazası hülya hanım bu konuda oldukça başarılı, eğer bebeğin sevmez ise kullanamazsan iade alıyor, o kadar düşünceli bir anne yani :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?