2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

hastanede numune hipp markanın rezene çayını vermişlerdi bana... üzerinde yazıyorki paketi 100 ml suya ilave edin fln çay yapar gibi 100 ml su fazla gelmezmi oğluma denemek istiyorum birde hazır rezene deniyeyim... siz hiç hazır paket rezene çayı denedinizmi... bu arada Özge nasıl acaba özledim haber alan varmı?

Feyzos canim gecmis olsun, ben gogus pompasini mikrodalga sterilizasyon kutum var onda steril ediyorum. Ben de sunu merak ediyorum her seferindr sterile etmek gerekli mi, gunde bir steril yeterli mi, cunku cok sik sagmak imkansiz oluyor sterille ugrasinca

Fearness catlaklar olustuktan sonra caresi yok malesef, ben tum hamileligimde lierac kullannama ragmen oldu.

Dut surubunu veren arkadaslar,bende emzıgı suruba batırıp verıyorum,kullananlar gunde kac defa yapıyolar bu ıslemı?cevaplarsnz cok sevınırım

canım bende de var o numuneden:) 100ml bebek içemeyeceği için ben göz kararı yaptım. yani o minnacık paketi 3 kez filan verdim 1 kez daha veririm:)

kendi içtiğim rezene çayının poşetini ben damlatıyorum ağzına.

Dut surubunu veren arkadaslar,bende emzıgı suruba batırıp verıyorum,kullananlar gunde kac defa yapıyolar bu ıslemı?cevaplarsnz cok sevınırım

günde 1-2 kez yeterli canım. Amerda arkadaşımızda söylemişti, doktoru ona 1 tatlı kaşığını geçmesin demiş. tabi onun bebiş bizlerden büyük. benim verdiğim günlük 1 çay kaşığı bile etmez.

Son düzenleme:
bnmde yok bn suyun altında yıkıyorm sadece ama :26:

sanırım bu konuda en ayrıntılı cevabı gamze verebilir malum avent deyince gamze geliyo aklıma :) sen nasıl sterilize ediyosun gamzecim göğüs pompasını sabunla yıkıyomusun yada hangi sterilizatörü kullanıyosun ayrıntılı cevap verebilirmisin

sndedemi var cnm bnde pkoluyum..ama adetlerm düzenliydi..dr çocuk yapınca geçer demişti:44: o göbekteki çizgi bndede duruyo yaaa geçmicek gibi çok kötüü

cnm çatlak olduysa artk geri dönüşü yok malesef sadece zmnla hafifler görntüsü gümüş rengi olr

ben yaşamaya başladım (

Doğumdan sonra yediğim sadece yarım paket çikolata..

valla kahvaltı yapmaya fırsat bulamıyorm veletten akşama doğru yaptıım oluyo hiçde acıkmıyorm ama aklıma ilk düşen şey tatlı bişiler çikolata tarzı..onu yemeden eksik hissediyorm kndimi

çok çok geecmıs olsun. benım yasadıgım ılde salgın varmıs rota vırusunden cok yatan vardı hastanede. cok korktuk sımdılık birşey yok ama sudan gecebılecegını ılk defa duydum. banyo suyu kuyu suyu bızım. nasıl gecıyor anlamadım. gögus pompasını ben kaynatıyorum canım..

cok enteresanmıs. benzetmende cok degişik olmus garez fılmıne :) bızde de dun oldu durmadan emmek ıstedi. saat 17 den gece 00:00 a kadar uyanıktı. nasıl o kadar uyanık kalabiliyor anlamadım. ve sık sık emdi emerken uyuyor yerıne bırakıyorum bır daha uyanıyor.

ben hala lıeraca devam edıyorum. doktorum catlak kremı kullan dedi.krem surup korse takıyorum. cunku emzırdıkce zayıflıyoruz zayıfladıkca ve gobektekı sıslıkler gıttıkce catlama rıskıne devam. ki ben hamıleleıgımde gobegım hıc catlamadı. cok mutluyduım.. dogumdan geldım bır hafta sonra gobegım kuculdukce mor mor damarlar cıktı meydana. ( sanırım ben kılo alınca degıl verınce catlıyorum. daha oncede sporla zayıfladıgım halde bacaklarımda catlaklar olmustu zayıfladıgımda. bence birşeyler kullanmaya devam et.

canım sızın gaz problemınız var okuyorum arada. sanırım boyle bır problemınız var dıye her yedıgın mı dokunuyor ki. ben cıkolata tuketıyorum. yanı pudıng pasta vs olabiliyor. bana gaz yapan bırkac sebze var onları tuketmıyorum. dıkkat edıyorum kuru baklagıl tuketmıyorum. süt hakkında konusulmus. ben sütü ve sütlü tatlıları yogurt da tüketıyorum . yanlıs mı yapıyorum bılmıyorum. dr.a hıc danısmadım siz dr.unuza danıstınız mı? kullandıgınız bır ılac vs var mı ghaz ıcın? yıne de cozum alamadınız mı ?

canım ben kaynatıyorum. bende cok sık kaynatmıyorum . cunku gunde ıkı veya uc defa sagma ıslemım oluyor. ancak yetısebılıyorum. bebısımın emdıgı meme bosalıyor dıgerını pompayla cekıyorum dolmasını beklıyorum o arada suda bulasık yıkar gıbı yıkıyorum once durulayıp tencerede kaynatıyorum. dogru mu bende bılmyıyorum acıkcası . ama aventın kullanım talımatında 5 dk kaynatın yazıyordu. her kullanımdan sonra olaıblır ama o kadar kaynatmak mumkun olmuyor. gunde bır ancak . onceden daha zorlanıyordum ıkı uc gun dırek yıkayıp kuruttugum da oldu.

kızlar kayınvalidem burda çıldırmak üzereyim
kadın eşim bana yardım ediyor diye deliriiyor söylemediği laf yok
oğlumun bebeği bir tek emzirmediği kaldı diyor
bana sen doğur at oğlum baksın diyor
demiyorki bu kadın ameliyatlı uyku uyumuyor
bekliyorki büyün evin işini yapayım ona hizmet edeyim
yazık anacığım geliyor iş falan yapıyor
oda bebeği alıyor sallıyor kucaktan indirmiyor
kız şimdiden kucağa sallanmaya akıştı
daha 10 gün burda bana kolay gelsin

ay varya nekadar sinir oldum şuan anlatamam kadına bak ya deseydin ay çok güzel olur bi mememi verimde ona emzirsin ben yorulunca aslında varya alcan dalgaya işkenceciye işkence misali..dicek bişe bulamıyorum bide kadın olcak be Allah bildiği gibi yapsın..sen loğusasın ameliyatlısın..kadınlık çoktan ölmüşte insanlıkta bitmiş..

bende diyorum Ronya nerelerde..

canım çok kolay gelsin sana.. stres yapmamaya çalış, kaynana ne derse desin!!
kadına bak yaaa, ne kadar anlayışsızmış. hayat müşterek değilmi, eşinde yapar sende. o bebeği sen tek başına yapmadınya!!
bunu kaynanaya bi çıtlat istersen bakalım tepkisi ne olacak:))

huuuu kaynana çatla da patla

bugün sütüm daha da az nolck böle bilmiorum çok moralim bozuluo bu gidişle 4.ayda ek gıdaya geçmek zoruda kalıcam ooof of

sndedemi var cnm bnde pkoluyum..ama adetlerm düzenliydi..dr çocuk yapınca geçer demişti:44: o göbekteki çizgi bndede duruyo yaaa geçmicek gibi çok kötüü

evlılıgımın ılk yılında cok duzensızdı,2 ay falan olmadıgım oluyodu bu arada 3yıllık evlıyım,kılom hep 55 tı,malum pco lular genel olarak hep kılolu olurlar,pco sendromu dıyolarmıs benım durumuma,hamıle kalmama 6 ay falan kala adetım duzenlı bı hal aldı ama yumurtalardakı gorunum hep pcoydu,korkuyorum yanı tekrar eskı seylerı yasamaya

Melike, Ayşen, Güneş, Hülya, ÇilekW, Nigoli, Mehtap, Selen, Özlem, Özge, ve daha biiiiirrrsürü arkadaş...

hadi artık biraz toparlanın da gelin yahuuuu..

ben 2 çocukla fırsat bulduğum an atlıyorum buraya.. haydi lütfen sizlerde gelin...

bugün sütüm daha da az nolck böle bilmiorum çok moralim bozuluo bu gidişle 4.ayda ek gıdaya geçmek zoruda kalıcam ooof of

no stres no stres..

bende 1 ay kontrolüne kadar sütüm az yetmiyo bebiş kilo almıyo gibi diyip duruyodum.. ama kontrolde kilo alımının normal olduğunu görünce öyle bi rahatladım ki.. artık süt konusunda stres yapmıyorum.

birde memenin yumuşak olması süt olmadığı anlamına gelmiyor. bebek bi kaç kere çektikten sonra süt geliyor ve meme sertleşiyor. yani memenin uyarılması gerek ki, tekrar süt üretimi başlasın.

sen sık sık emzir canım.. Hepimize bol sütlü günler..
Rabbim bebeklerimizin Anne sütü rızkını bollaştırsın

Son düzenleme:

canım kolay gelsin... idare et boşver..
hepımız yasıyoruz. benım kayınvalıdem sagolsun cok yardımcı oldu. herseye kosturayım dedi.
ben kosturuyorum nıye benden ıstemıyor oglum cok yoruldu demiş herkese
benım yuzume de soylemedı. sagolsun kosturdu ama ben ozel işlerımde ya da benı kaldırırmısın sunu tutar mısın gıbı buyur edıp i
iş ısteyecegım seylerı kayınvalıdemden ıstemem.
ve eslerı de dahıl etmek gerek bence. bız doguruyoruz ve o anları duygusal yasıyoruz onlarında yardımcı olarak bızım yasadıklarımıza
dahıl olmaları gerek bence. bosver sen ıste esınden. annelık psıkolojısı işte kıskanıyorlar. benımkisi oglum kız dogacakmıs bile demiş :))
baana cok ters geldı ne demek kız dogcakmıs. ama onlar da ıstıyor ki ogulları bır kadın ıcın bu kadar kosturabılecegı deli divane olabilecegini
görmek ıstemıyorlar. oysa onlar yokken yıne yapacak dımı :)). bıraz kıskanclıktan ötürü bence.
nasılsa gıdecekmiş. gıdene kadar esınden onun onunde cok ısteme. o arkasını donunce ıstersın bosver. ben oyle ıdare ettım. zaten bu kosullarda
agrım cokken (ılk haftamda onlar kaldı) kendı ısımı bıle zor yapıyorken ne kendınden bır daha bırsey ıstedım oyle ıdare ettım esım ısteyken.
kör topal. zaten sütüm de gelmedi. zor gunlerde bırde bu turden sacma kıskanclık gergınlıkler sute engel oluyor haberın olsun canım.
sonra sütüm gelmeye basladıkca guvenım geldi. sagolsun yemek ve temızlık yaptı fakat ben bebegım ve kendım ıcın hıcbırsey ıstemedım.
emırvakı yapar gıbı hıssettım cünkü. dıkıslerıme cok sükür birşey olmadı. esım de o hafta hep ısten gec cıktı. ben resmen canım fecı yana yana
zorla kalkıp bebegımle ılgılenmeye sutumu getırmeye temızlenmeye bebegımın altını almaya fln calıstım.ve esım hep ısten gec geldı ona yansıtmamaya
calıstım. işten ızın alır gelır bakardı bılıyorum huyunu. dıkıslerımı zorlamayım dıye neler yapıyordu.
umarım bizler yaslanınca cocuklarımıza bu kadar mudahıl olmayız. elbette kıskanılabilir ama olayı amelıyat olmus senınle cocuk yapmıs bır eşe yardım yapmalarını da
bu kadar psıkopata baglamayız. ilk gunler cok zor bır donem. dikiş yeri, hamıleleıkten cıkıs, o psıkolojı ustune sutum gelıyor mu gelmıyor mu yetmıyor mu
yardımca muhtac oluyoruz. benı en ıyı anlayan eşim oldu.. ne kendı annem ne esımın aılesi. en cok o yardımcı oldu anladı benı psıkolojimi. vve onun ufacık bir
yardımı bıle bana dag oldu resmen. sımdı daha ıyıyım daha gucluyum cok sükür. ve esıme artık ben dıyorum yat canım sen uyu ıse gıdıyorsun.
ne kadar döktürdüm yaa.. benım de yarammış demek :))
yıne dara düştügümde ilk koscagım yer eşim olur . iyiki karsıma cıkmıs ve iyiki sevdıgımız ınsanla dunyaya harıka can getirebilme sansımız olmuş
darısı tüm isteyenlerin başına olsun.. meleklerimizle ve kücük ailemizle mutluluklar görsün tüm anneler .. büyük aileler de destek olsun sevınsınler bu sahneye.
ufak tefek sacmalklarını da takma canım sen yoluna bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…