2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

cnm annenler biraz doğru söylemiş suyun bebeğe bir zararı yok bana hastaneden cıkarken cocuk dr sarılığı için kaynatılmış ılıtılmış su ver dedi ve halada veriyorum....
.
yaa madem öyle ben de deneyeyim bari su vermeyi

öyle cnm ya katlanıcaz artık

Streetpit bence su vermelisin, çünkü su vücudun ihtiyacı olan ana madde, bebeklerimiz zaten istemesekte damlaydı bilmem neydi bir çok maddeyi kullanıyorlar, günde hiç değilse belli aralıklarla bir çay kaşığı ver, ben faydalı olacağına inanıyorum, bu arada biliyorsunuz sarılık beslenemediği için şekerin düşmesinden dolayı oluyor, teyzem ebe hemşire, ve bana pirinç tanesi kadar hurma ile arkasından bir çay kaşığı su ver, sarılığı geçer dedi, bizim bebektede doğduğunda vardı, hatta doktorlar doğum yaptığım zaman bizi bir gün daha hastanede yatıracaklardı, takip için, ben kabul etmedim, çünkü hastane ortamı pisikolojimi bozuyor çünkü, eve gittik, iki gün sonra kontrole gittiğimizde çok şükür kalmamıştı, ki benim sütüm kontrolden bir gün önce geldi, ben sarılığın geçmesini hurmave suya bağlıyorum

Son düzenleme:
Kızım yaptıgım sebeklıklere guluyo artık yaa,hayret ettım,onceden bılıncsız bı sekılde guluyodu,sımdı gayet bılınclı guluyo,bıde agladıgında besıgınden kucagıma aldıgımda nası mutlu oluyo anlatamam,yuzde mutlu bı ıfade ve cıkardıgı harıka sesler,uykuyu ıskence sanıyo heralde:)

şu an ne kadarlık, bende heyecanla bilinçli gülümseyeceği anları bekliyorum

selam kızlar

maşallah kuzuların fotoları birbirinden tatlı..

benim kızım da dün bilinçli güldü annesine..nasıl mutlu oldum anlatamam..hep uyurken gülümsüyordu,gözlerimin içine bakıp güldüğünü görmek harikaydı..

6ay kınasıdamı var,anaam cok cahıl kalmıısım ama yapan olmayınca bılmemek normal,onda ne oluyo pekı canım

evet biz de adettir kız bebeklere 6ay-1yaş arası yapılabilen bişeydir bu.. bebek ve anne isteğe bağlı olarak bindallı giyer, bebeğin avuçlarına kına yakılır(çok az bişey sürerler sembolik olarak).. mevlüt şeklinde veya eğlence şeklinde yapılabilir.bebeğe altın takarlar bizde, ama her gelen değil, aile bireyleri fln.. bebeğe kınadan önce kına annesi seçeriz. o kişi bebek için hediyeler hazırlar gelirken getirir ve avucuna kınayı o koyar. böyle bi adet işte. farklı şekillerde yapılabiliyor yörelere göre. ben istiyorum yapmayı, bakalım..

kızlarr çizelgemi yaptım ama kopyala yapıştır yapacağım kısım tamm olarak neresiydi?? nerden nereye kopyalıyorz??

asel de memede uyuyor genelde..geceleri bazen kendi kendine daldığı da oluyor..

sizin de öyle oluyor mu bilmiyorum,uyuduğum zamanlarda kızımın yüzü gözümün önüne geliyor ve ben öyle uyanıyorum..yaşama beni en çok bağlayan varlık o oldu..

ve kızlar size bir soru?ben genelde çorba,sebze yemeği ile besleniyorum..akşama bulgurlu bişey yaptım,yersem kızda gaz yapar mı aceba?bulgur tüketiyor musunuz,sıkıntı oluyor mu?

Son düzenleme:

ben 2-3 günde 1 bulgur yerim mutlaka. sütümü arttırıyor. bebeğime gaz konusunda zarar verdiğini düşünmüyorum şu ana kadar olmadı öyle bişey yani ama tabi her bünye ve her bebek farklı

bende açık öğretim sınavına girdiğimde gözümün önünde hep oğlumun yüzü vardı,

bu arada bulgur sütü artırır diye biliyorum ben hatta bulgur pilavı yapıp yerler bol bol:44:

ben 2-3 günde 1 bulgur yerim mutlaka. sütümü arttırıyor. bebeğime gaz konusunda zarar verdiğini düşünmüyorum şu ana kadar olmadı öyle bişey yani ama tabi her bünye ve her bebek farklı

bu arada bulgur sütü artırır diye biliyorum ben hatta bulgur pilavı yapıp yerler bol bol:44:

ben normalde bayılırım bulgurlu yemeklere..sütte artırıyor madem bi deneyelim bugün o halde
herşeye yerken bi tedirgin bakıyorum canı yanmasın diye..inşallah gaz olmadan geçiririz geceyi..
teşekkür ederiz teyzeleri

oy oyyy kurban olurum senı verene,nasılda guzel uyuyo,benım kızımında uyku pozısyonu aynen boyle..
eskiden eskiye bebeklerin hal ve davranışlarına bakarak davranışımı şekillendirmeye çalışırdım, çünkü yaklaşık bir yaşına kadar bebeklern davranışları bilinçli değildir, yani fıtrat üzeredir, mesela bebeklerin çoğunun bu şekilde yattıklarını farkettim, ve bende yıllardır yatışımı bu şekide düzenledim, mesela bebekler burundan alırlar nefesi ve diyafram nefesi alırlar, demekki bizim fıtratımıza bu şekilde nefes almak uygun, yada bazı yerlerde müzik eşliğinde oynamaya karşı çıkarlar, bende derim, uygun ortam sağlandıktan sonra neden olmasın, küçücük bir bebek bile müzik duyunca ellerini, kollarını kaldırıp oynar, demekki oynamak insanın fıtratında var, bunun gibi bir çok şey, bebeklernizi çok iyi takip ederseniz onlardan çok şey öğrenirsiniz

ayy o sınavda bende cok fenaydım,sınava konsantre olamadım bıle,yuzu hıc gozumun onunden gıtmedı..
Bende sık sık bulgur yıyorum zaten cok sevıyorum ve faydasını goruyorumda,bulguru yaparken suyuna bıraz lımon sıkarsanız gaz yapmazmıs

şu an ne kadarlık, bende heyecanla bilinçli gülümseyeceği anları bekliyorum

34 gunluk canım
valla erkenmı bılmıyorum ama hayret edıyorum,konustugumda bana hııı,ıııı falan gıbı tepkı verıyo 2 gundur,evvelınde sdc gozume bakıyodu,sımdı bunu ogrendık..nası mutlu oluyorum anlatamam

ne guzel yazmıssın canım,hıc boyle dusunmemıstım,evet dusununce yazdıkların cok mantıklı gelıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…