2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

gamzeye sormuşsun ama şu sütün olayına cevap vermek istedim, üstü kaymak altı su olması normal, sulu olan ön süt diğeri son süt. son süt yağlı olduğundan, bekleyince ayrılıyorlar, içirirken çalkalarsın olur biter öyle olması normal yani.

bu emme mucizesi benide bulsun noolur..

maşallah demekki sütün yetiryor ki emdikten sonra ağlamıyor.

tşk ederim canım ilgilendiğin için gamze süt sağmayla ilgili bişiler yazdı die ona sormuştum yoksa herkese acık bi soru aslında. bana da süt bozulmuş o yuzden öle içirme dediler bir sürü sütü döktüm o yüzden yaaa (

çok zor gözüküyor çorba ya:S ben bir de hiç sevmediğimden hiç çorba yapmayı bilmem:S ben de karışık bir bitki çayı var süt yapan içinde ısırgan var, o yüzden yemyeşil oluyor çay:)

herşeyden daha kolay, iri parçalar halinde at tencereye hepsini koy suyunu yumuşayana kadar bekle yumuşayınca blender sok ve çorba hazır :)

soğan kavurma yok o yok bu yok :)))

lachesis çok doğru söylemiş, sütün çoğunluğu sudan oluşur ve evet aynı ayran gibi bekleyince ayrışır bu çok normal, kızının ne kadarlık olduğunu bilmiyorum ama benimkinden küçük sonuçta ve ben 3 gündür 50 cc veriyorum, 130 dan 100 e şimdide 50 ye düşürdüm, hepsindede doyuyor, doymayan bizmişiz :) 50 bitince ilk 3 dk hafif mızırdanıyor emzik ile beraber ve oyun oynayarak doygunluk hissinin gelmesini sağlıyorum...

demem o ki bebişe sütün yetiyordur hiç mi hiç endişe etme kafanı kurcalama...

kendinide bırakma, kocan için değil kendin için aynada güzel görün, aktif ol, eski hayatın bitmiş düşüncesine girme, bebekler onların temel ihtiyaçlarını doğru zamanda giderdiğimiz sürece bizlere uymalı.

Şunu hiç birimiz unutmamalı,

MUTLU ANNE,MUTLU BEBEK...

Son düzenleme:

tühhh çok kötü olmuş, nimet onlar yahu. Önsüt ilk 15 dakika gelen sulu şekerli süt, rengi şeffaf hafif, göğüsten damlayan süt bu oluyor. 15 dakikanın ardından bembeyaz kıvamlı bir süt gelir o da yağlı süt bebeğe kilo aldıran ve doymasını sağlayan.

Neyse bebiş artık emmeye başlamış gözünaydın canım, arada tabi sen sağ yine de, hem sütün çoğalsın hem de geleceğe yatırım

Gamze merhaba blog ve burdaki cevaplarının sıkı takipcisiyim.Senden ricam iyi bir çocuk dr.arıyorum ve mümkünse senden berra nın dr.adını rica ediyorum.Tşk..Ayrıca kaza için geçmiş olsun (mala gelsin cana gelecegine )kuş için çok üzgünüm.(

dutu nerden bulcam? kuru dut olmazmı alsam? denemediğim şey kalmadı birde onu deneyeyim.
Gaz için dt hosafı kaynatıp onun suyndan 2-3 cay kasıgı veriyorum ben ,bence faydası oluyor

sağıp veriyorum ama etrafımdaki herkes aman emzir aman emzir dedikçe sinirlerim laçka durumda. diyorum emzirmicem işte mamayla bebek büyümüyormu diye bagırıyorum atık siir olmaya başladım. sinirimden cocugu memede aglatıyorum dakikalarca gözünden yaş geiyor yavrumun oturup bende aglıyorum bu sefer. ben annemi 1 gün bile emmemişim turp gibiyim çok şükür aman sıkmıcam artık..

sagıp versen ac uyutmasan cnm. bendekindeki sinirde acayip kitliyor agzını ac acabilirsen. inat sıpa. ne zormuş yaaaa emmicek gibime geliyor 26 gün oldu uğraşıp duruyorum.

aynı biz((

az önce yine memeyle cebelleşe cebelleşe emmeden aç uyudu(( öyle bi siniri varki memeye koyunca, sanki ağzına ateş atmışsın gibi ağlıyor( benimde sinirler laçka((

bendebu malt ıcecegınden almayı planlıyordum.ıse yarıyomu,gunde kaç tane ıcıyosun?

canım o 3 aylık,6 aylık ıgneler cok sakıncalı yaptırma bence.benım eskı komsum saglık merkezınde ebeydı ve bu spiral takma,iğne ... işleriyle uğraşıyodu.tavsıye etmıyodu ıgneyı hıc bı arkadasım yaptırdı ayrıca butun hormonal sıstemını bozdu ve kız adet olmaıyodu,tedavı gordu tekrar adet olabılmek ıcın.

Selam Anneler

Uzun zamandır yazamıyordum ben ama takip ediyorum özellikle Gamze ve 41 kere maşallah Berra bebeği :)
Bizim de doğduğumuzdan beri emme ile ilgili sıkıntımız var. ilk zamanlar ememiyordu memeden sütü çekemiyordu 2.950 doğmuştu. mamaya ve sütü sağmaya başladım sonra sarılık geçirdik ilk ay bittiğinde 4.000 kilo olmuştu doktor artık emebilir biraz aç bırakalım emmeye alışsın dedi emdikten sonra doymamışsa mama verin dedi. son 20 gündür cebelleşiyoruz bizde. sağdığımda 80 cc süt çıkıyor ama onu biberonla versem doymuyor gibi ağlıyor Emiyor emdikten sonra 4-5 saat uyuyor aç uyuyormuş gibi geliyor banada. günde iki kez 60 cc mama veriyorum yine de onu da yemeden durmuyor. sizlerde bunu yaşayan var mı ne yapmalıyım biraz daha böyle zorlamalı mıyım ? Kakasını da yapmadı son 4 gündür

bizi takip ettiğin için çok mutlu olduk :)

öncelikle şunu söyliyeyim , bugün bunu birkaç kez tekrarladım , bu bebeklere 200 cc ver onuda alır ben onu anladım hem sizlerin söylediklerinden hemde Berra'dan gördüğüm bu oldu.
soru 1:

80 cc süt kaç saatlik periyodlarla sağdığında çıkıyor

soru 2:

yok :)

mamadan dolayı kabız olmuş olabilir, ne yap biliyormusun 1 hafta meme veya biberon fark etmez besle ama bu sürece başladığında ve süreç bittiğinde çıplak kilosunu öğren , kaç günlük kilo ise böl o güne , günde ortalama 30 gr almışsa herşey süper demektir

günde iki kez sagıyorum ben onun dısında emmeye zorluyorum surekli.. tembellik yapıyor cunku memeyi reddediyor emmek istemıyor yada beni yalancı emzık yapıyor. :) 20 gundur denıyoruz bunu pazartesi kontrolümüz var

gamzecim bloklarına bi göz attım birşey sorayım sana. 26 günlük bebeğim 80 90 cc ile besleniyor 2 2.5 saatte bir 10 20 cc kusuyor cogunlukla. 3 kez falan mama veriyorum çünkü sütüm sagmakla gelmiyor 2 saatte bir sagdıgım için. 20 30 cc anca cıkıyor çıkmıyor bile bazen. birde bloklarında ilk gelen sütten bahsetmişsin bazen sagdıgım süt su gibi oluyor onu veriyorum bazen tam tersi. anlamadım ben onu vermemelimiyiz? sen sagarak veriyormussun sebebi onu vermemek mi anlamadım aydınlatırmısın beni? bende sagdıgım için bilgim olsun.

Bınlerce kere hamd olsun kızım memeyı alıyor,hatta cıldırıyor alırken,sankı elınden kacıracaklar,bı de ha ha ha haaa dıye cıkardıgı tuhaf sesler yokmu karnım agrıyo gulmekten,elıylede gogsumu sıkı sıkı tutuo dana...
Rabbım sıkıntı ceken arkadaslarada nasıp eder ınsallaaaaaaaaaah

benim göğüslerim doluyor onu içtiğimde cnm günde 1 2 kez içiyorum su içiyorum 2lt falan annem durmadan suruplar falan yapıyor süt olsun diye. ama humananın faydasını gördüm cidden

valla canım yedıgım ıctıgımın hesabı yok,dut yıyorum avuc avuc,humana ıcıyorum 2-3 fıncan.sut ıcıyorum gunde yarım lt,sütlü tatlı yıyorum,hosaf ıcıyorum ama yınde azcık sut cıkıyo,sagdım az önce2 gögsumden 50 cc ancak cıktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…