- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #49.101
gamze mrb seni takdir ettim ayrıca imrendim sana bu koşuşturmana gerçekten nasıl zaman buluosun anlamadım ben kızı emzir gazını çıkar altını değiştir uyut derken bi bakıom gece sonra gündüz olmuş tabi sürekli uyanıp duruo ve yorgunluk uykusuzlukta cabası.inan bana ben kendime cok kızıorum çünkü doğum yaptığımdan beri kendimi bıraktım bakımsız tarzan gibiyim üstümde süt kokusu lekesi var die (hergün duş almama rağmen) şık bişeler bile giymek istemiorum. kendini çocuğuna adamış bildiğin umutsuz ev kadını gibiyimbazen diorum kendini bırakma sen bu değilsin diorum tamam yarın böyle olmayacak bakımlı olcm diorum yine yapamıorum
neyse ben sana bişey sorcam benim kızım yaklaşık 5 gün öncesine kadar hep biberonla emiodu sütümü sağıp veriodm çünkü beni hiç emmiodu çok üzülüodm ama pes etmedm ve mucize gerceklşti artık beni emiyor ve bu durumdan gayet memnunum :) ama sütüm yetiyor mu bilmiorum şöyleki kızıma biberonla verirken her 3 saate bi kalkıodu ve ben sütümü sağdığımda ancak ikisinden toplam 60 ml geliodu bazen 90 oluodu ama cook nadir. kızım 60la doyuyodu ama 30 ml daha versek onada hayır demiodu. şimdi de nerdeyse her saat başı uyanıp emmek istior veriorum ve ben cekene kadar o emio sütüm gelio ama yetio mu bilmiorum yetmese ağlar die düşünüorum biberonla verdiğimde doymadığında ağlıodu cünkü.
şimdi sorum şu ben sağmayı bıraktım cünkü sağıp bıraktığım süt kaldığında üstü kaymak altı su gibi duruluo hani ayran kaldığında öle olur ya onun gibi. sence bu normal mi ve beni emmesine rağmen sütümü sağmalı mıyım gerek var mı?
ve sütüm yetio mudur?
gamze mrb seni takdir ettim ayrıca imrendim sana bu koşuşturmana gerçekten nasıl zaman buluosun anlamadım ben kızı emzir gazını çıkar altını değiştir uyut derken bi bakıom gece sonra gündüz olmuş tabi sürekli uyanıp duruo ve yorgunluk uykusuzlukta cabası.inan bana ben kendime cok kızıorum çünkü doğum yaptığımdan beri kendimi bıraktım bakımsız tarzan gibiyim üstümde süt kokusu lekesi var die (hergün duş almama rağmen) şık bişeler bile giymek istemiorum. kendini çocuğuna adamış bildiğin umutsuz ev kadını gibiyimbazen diorum kendini bırakma sen bu değilsin diorum tamam yarın böyle olmayacak bakımlı olcm diorum yine yapamıorum
neyse ben sana bişey sorcam benim kızım yaklaşık 5 gün öncesine kadar hep biberonla emiodu sütümü sağıp veriodm çünkü beni hiç emmiodu çok üzülüodm ama pes etmedm ve mucize gerceklşti artık beni emiyor ve bu durumdan gayet memnunum :) ama sütüm yetiyor mu bilmiorum şöyleki kızıma biberonla verirken her 3 saate bi kalkıodu ve ben sütümü sağdığımda ancak ikisinden toplam 60 ml geliodu bazen 90 oluodu ama cook nadir. kızım 60la doyuyodu ama 30 ml daha versek onada hayır demiodu. şimdi de nerdeyse her saat başı uyanıp emmek istior veriorum ve ben cekene kadar o emio sütüm gelio ama yetio mu bilmiorum yetmese ağlar die düşünüorum biberonla verdiğimde doymadığında ağlıodu cünkü.
şimdi sorum şu ben sağmayı bıraktım cünkü sağıp bıraktığım süt kaldığında üstü kaymak altı su gibi duruluo hani ayran kaldığında öle olur ya onun gibi. sence bu normal mi ve beni emmesine rağmen sütümü sağmalı mıyım gerek var mı?
ve sütüm yetio mudur?
gamzeye sormuşsun ama şu sütün olayına cevap vermek istedim, üstü kaymak altı su olması normal, sulu olan ön süt diğeri son süt. son süt yağlı olduğundan, bekleyince ayrılıyorlar, içirirken çalkalarsın olur biter öyle olması normal yani.
çok zor gözüküyor çorba ya:S ben bir de hiç sevmediğimden hiç çorba yapmayı bilmem:S ben de karışık bir bitki çayı var süt yapan içinde ısırgan var, o yüzden yemyeşil oluyor çay:)
ve sütüm yetio mudur?
tşk ederim canım ilgilendiğin için gamze süt sağmayla ilgili bişiler yazdı die ona sormuştum yoksa herkese acık bi soru aslında. bana da süt bozulmuş o yuzden öle içirme dediler bir sürü sütü döktüm o yüzden yaaa(
ilk doz 2. ayda yapılır bu dozdan 30 gün sonra 2. doz yapılır.
ben araştırdım aşıyı ve yaptırmama kararı aldım, o kadar çok mikroba gerek yok önceden vermeye, eğer çok bi şart olsaydı bizim pimpirikli doktor KESİNLİKLE ifadesini koyardı cümlenin başına, istersen dedi bende istemedim.
Gaz için dt hosafı kaynatıp onun suyndan 2-3 cay kasıgı veriyorum ben ,bence faydası oluyor
çok zor gözüküyor çorba ya:S ben bir de hiç sevmediğimden hiç çorba yapmayı bilmem:S ben de karışık bir bitki çayı var süt yapan içinde ısırgan var, o yüzden yemyeşil oluyor çay:)
Canım olmuyorsa biberonla verirsin maksat anne sütü vermek, ama emzirmek daha pratik tabi senin için, sağmak biraz yorucu. Bir de bazı bebekler memede mutlu oluyor, seninki o bebeklerden değilse yapcak bişey yok. Annenle yaşaman ne güzel, ben yalnızım duşa zor gidiyorum bırak sporu
aynı biz((
az önce yine memeyle cebelleşe cebelleşe emmeden aç uyudu(( öyle bi siniri varki memeye koyunca, sanki ağzına ateş atmışsın gibi ağlıyor ( benimde sinirler laçka ((
selam canım, sen bebişi emmeye zorlamaya devam et, bilseler de unutuyorlar, bulamıyorlar tutamıyorlar minicikler napıcaksın annesi. benimkisi 1 aydan sonra yeni yeni alışıyor.
gaz sorunu emse de var, biberonla da var her türlü oluyor yani. ramazsan da oruç tutamazsınki zaten emziriyorsun, o yüzden onu düşünme, spor salonuna gidebilcek vaktin varsa doktor da izin verilse yazılmak iyi fikir, ama ben vakit bulamam herhalde evde yaparım. ya bir de benim göbeğim baya azalmıştı, süt olsun diye paso malt içeceği içince göbeğim çıktı
ben 2. çocuğu istiyorum kesinlikle. tek çocuk olmasından yana değilim. ama daha 4-5 yıl düşünmüyorum çocuk mocuk..
bu arada kızlar nasıl korunuyorsunuz? bana alerjik durumumdan dolayı spiral takılamıyor. önceden doğum kontrol hapı kullanıyordum şimdi o da olmuyor. prezervatife fazla güvenemiyorum, 3 aylık iğneler de çok kilo yapıyormuş. ee napıcam bennnn
Selam Anneler
Uzun zamandır yazamıyordum ben ama takip ediyorum özellikle Gamze ve 41 kere maşallah Berra bebeği :)
Bizim de doğduğumuzdan beri emme ile ilgili sıkıntımız var. ilk zamanlar ememiyordu memeden sütü çekemiyordu 2.950 doğmuştu. mamaya ve sütü sağmaya başladım sonra sarılık geçirdik ilk ay bittiğinde 4.000 kilo olmuştu doktor artık emebilir biraz aç bırakalım emmeye alışsın dedi emdikten sonra doymamışsa mama verin dedi. son 20 gündür cebelleşiyoruz bizde. sağdığımda 80 cc süt çıkıyor ama onu biberonla versem doymuyor gibi ağlıyor Emiyor emdikten sonra 4-5 saat uyuyor aç uyuyormuş gibi geliyor banada. günde iki kez 60 cc mama veriyorum yine de onu da yemeden durmuyor. sizlerde bunu yaşayan var mı ne yapmalıyım biraz daha böyle zorlamalı mıyım ? Kakasını da yapmadı son 4 gündür
bendebu malt ıcecegınden almayı planlıyordum.ıse yarıyomu,gunde kaç tane ıcıyosun?
bende humana stil tee içiyorum işe yarıyor sütü arttırıyor cidden
bizi takip ettiğin için çok mutlu olduk :)
öncelikle şunu söyliyeyim , bugün bunu birkaç kez tekrarladım , bu bebeklere 200 cc ver onuda alır ben onu anladım hem sizlerin söylediklerinden hemde Berra'dan gördüğüm bu oldu.
soru 1:
80 cc süt kaç saatlik periyodlarla sağdığında çıkıyor
soru 2:
yok :)
mamadan dolayı kabız olmuş olabilir, ne yap biliyormusun 1 hafta meme veya biberon fark etmez besle ama bu sürece başladığında ve süreç bittiğinde çıplak kilosunu öğren , kaç günlük kilo ise böl o güne , günde ortalama 30 gr almışsa herşey süper demektir
bende humana stil tee içiyorum işe yarıyor sütü arttırıyor cidden
aay ıcıyorum onuda,su an ut sagıyorum ve coka cıkıyo delırecem
az cıkıyo demek ıstemıstım
benim göğüslerim doluyor onu içtiğimde cnm günde 1 2 kez içiyorum su içiyorum 2lt falan annem durmadan suruplar falan yapıyor süt olsun diye. ama humananın faydasını gördüm cidden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?