2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

benımde göğsümün ucu yok birini emıyo dıgerını ememıyo ve emdıgınde doyuyomu anlamıyorum bı gögsumu sagıp verıyorum bırını emzırıyorum emzırmek şartmııı:)sagıp versek olmazmı hem nekadar yedıgını görüyorum bugun ebeye gıttık 10 gunde 100 gr almış doymuyo dedı napsam sureklı sagıpmı versem yaaaaaaaaaaaaaa

günde iki kez sagıyorum ben onun dısında emmeye zorluyorum surekli.. tembellik yapıyor cunku memeyi reddediyor emmek istemıyor yada beni yalancı emzık yapıyor. :) 20 gundur denıyoruz bunu pazartesi kontrolümüz var

memeyi doğru pozisyonda alamıyor mu , yoksa alabiliyorken özellikle red mi ediyor ?

Berra 2. ayına girdiği sıralardı memeyi alabildi, ondan önce beceremiyordu, bende hiç memeyi alsın diye dert etmedim zorlamadım, bir gün süt sağarken hadi uçta çıktı bi deneyeyim dedim ve aldı, sonrasında 3 hafta yine almadı artık havada kapıyor. üstüne gitmek de doğru değil, onu üzme ve bir şekilde karnını doyurmaya bak, şunu unutma süt midesine gitsinde gidiş şekli hiç önemli değil.

ön süt protein yoğun arka süt yağ yoğun , Berra arka süte ulaşamadan doyduğundan proteinin içindeki laktoz yüklemesi oluşuyor bu da kusmalarını tetikliyor, süt proteini deniyor buna, bu yüzden ya sağdığım memeyi veriyorum makinenin çekemediği arka sütü emmiş oluyor, yada her zaman yaptığımız gibi sağıp biberonla veriyorum.
sağdığım sütte ön süt arka süt karışmış oluyor, şimdi anlaşılır oldu mu?

benim anladığım senin sütün yeterli, 3 saatte bir sağ yani süt sağma işin bittikten 3 saat sonra yeniden sağ ve memeyi kuvvetlice sıkarak sağ, senin toplam 70-80 cc sütün gelmezse bende birşey bilmiyorum :)))

2 litre su aç, günün hiçbir anı susamayacaksın, susadığında vücudun çoktan susuzluk krizine girmiş oluyor , benim yanımda 1,5 litrelik şişe hiç eksik olmuyor ve 2 günde bir yeni bir damacana siparişi veriyorum düşün yani.

tuzlu yemeyeceksin, tuz suyu tutar vücudun süt üretecek su bulamaz.

canım benim, senin sütünde yeterli, bakın ne diyorum benim ki 3 aylık oldu 50 cc süt yetiyor, hadi olsun 60-70 ama daha fazlası fazlası, sizinkiler daha ufacık ve sütün ona fazlasıyla yetecek miktarda, ben de 3 saatlik periyodlarla sağdığımda 50-70 aralığında çıkıyor sütüm, ve ne kızım aç kalıyor ne de kilo alımında sorun var.

sen sağıp ver canım, günde 30 gr almalı seninki ortalam 10 gr almış, sağ ve ver sütü, boşver emzirmeyi, bak ben emzirmiyorum daha zorunu yapıyorum, sağıp verdiğin için gurur duy kendinden, çabalıyorsun bebeğine faydalı birşey yapmak için.

Evet evet kuru dut olacak zaten cnm onu hosaf gibi kaynatacaksın,

tüh ne desem bilemedim cnm ..inşş bol bol sütün olurr

anladım cnm sağol
Evet evet kuru dut olacak zaten cnm onu hosaf gibi kaynatacaksın,

anladım cnm sagol. önemli olan yag olan süt ozaman.bazen benim sırf protein agırlıklı süt cıkıyor.3saatte bi sagıyorum çıkıyor iki göğsümden bazen 100 cc bazen 80 ama biraz önce 40 cc cıktı mesela değişiyorsanırım benim psikolojime göre

aynen öyle senin psikolojin çok önemli.

her iki sütte çok önemli, biri protein biri yağ vucudun temel taşları.

bu arada maşşallah senin sütün oldukça iyi, çok çok iyi hatta, dahada çoğalsın...

AMİİİİİİİİNNNNNNNNNNNN AMİNNNNNNN

Bugün beni emmemek için yemin etmiş sanki çocuk yaaaaaa((

aynı biz((

az önce yine memeyle cebelleşe cebelleşe emmeden aç uyudu(( öyle bi siniri varki memeye koyunca, sanki ağzına ateş atmışsın gibi ağlıyor( benimde sinirler laçka((

offf bugünden beri aynı durumdayız bizde.. memelerimde süt kalmadı artık, hala istiyodu,sabah 9 akşam 5 mesai yaptı oğlum, sürekli ağlayarak.. bitek memede sustu ama süt gelmeyince ona da çıldırdı( bugün bittim tükendim ben..

Memeyi alabiliyor alabiliyorken özellikle reddediyor. Memeyi ağzına almasıyla çıkartması arasında geçen süre 1 dakika. Memedeyken sürekli ağlıyor birde özellikle akşamları. Sabah uyku modunda bir 5 dakika emiyor sadece.

cnm gittinmi kuaföre agda işini naptın?

:))))

ben ısıtıyorum , benimkinin ılıklığı kalmıyor çok az ısıtıyorum, eğer o sırada sağmışsam, bana kalsa ısıtmama gerek yok derimde, babamız pimpirikli soğuk o süt gaz yapar diyor :)

ve bende çemkirecektim bugün , fırsat olmadı bir türlü, dicektim ki ayça ve melike farklı bir topic açtılar herhalde orada takılıyorlar .... :)

kızım gelsenize ya, hadi ayça sabahları ce eeee diyor en azından sende o da yok...

zorlama sağıp ver , ikiniz içinde en hayırlısı bu...

gamze saol valla içimi rahatlattın.bu arada süt sağarken bı sure sonra göğsümde süt bıttıgı için artık gelmemeye başlıyo,süt sağma işlemını bitirmelimiyim,yoksa bı sure daha devam etmem mı gerekıyo?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…