- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #49.121
günde iki kez sagıyorum ben onun dısında emmeye zorluyorum surekli.. tembellik yapıyor cunku memeyi reddediyor emmek istemıyor yada beni yalancı emzık yapıyor. :) 20 gundur denıyoruz bunu pazartesi kontrolümüz var
gamzecim bloklarına bi göz attım birşey sorayım sana. 26 günlük bebeğim 80 90 cc ile besleniyor 2 2.5 saatte bir 10 20 cc kusuyor cogunlukla. 3 kez falan mama veriyorum çünkü sütüm sagmakla gelmiyor 2 saatte bir sagdıgım için. 20 30 cc anca cıkıyor çıkmıyor bile bazen. birde bloklarında ilk gelen sütten bahsetmişsin bazen sagdıgım süt su gibi oluyor onu veriyorum bazen tam tersi. anlamadım ben onu vermemelimiyiz? sen sagarak veriyormussun sebebi onu vermemek mi anlamadım aydınlatırmısın beni? bende sagdıgım için bilgim olsun.
valla canım yedıgım ıctıgımın hesabı yok,dut yıyorum avuc avuc,humana ıcıyorum 2-3 fıncan.sut ıcıyorum gunde yarım lt,sütlü tatlı yıyorum,hosaf ıcıyorum ama yınde azcık sut cıkıyo,sagdım az önce2 gögsumden 50 cc ancak cıktı
benımde göğsümün ucu yok birini emıyo dıgerını ememıyo ve emdıgınde doyuyomu anlamıyorum bı gögsumu sagıp verıyorum bırını emzırıyorum emzırmek şartmııı:)sagıp versek olmazmı hem nekadar yedıgını görüyorum bugun ebeye gıttık 10 gunde 100 gr almış doymuyo dedı napsam sureklı sagıpmı versem yaaaaaaaaaaaaaa
dutu nerden bulcam? kuru dut olmazmı alsam? denemediğim şey kalmadı birde onu deneyeyim.
sağıp veriyorum ama etrafımdaki herkes aman emzir aman emzir dedikçe sinirlerim laçka durumda. diyorum emzirmicem işte mamayla bebek büyümüyormu diye bagırıyorum atık siir olmaya başladım. sinirimden cocugu memede aglatıyorum dakikalarca gözünden yaş geiyor yavrumun oturup bende aglıyorum bu sefer. ben annemi 1 gün bile emmemişim turp gibiyim çok şükür aman sıkmıcam artık..
sagıp versen ac uyutmasan cnm. bendekindeki sinirde acayip kitliyor agzını ac acabilirsen. inat sıpa. ne zormuş yaaaa emmicek gibime geliyor 26 gün oldu uğraşıp duruyorum.
valla canım yedıgım ıctıgımın hesabı yok,dut yıyorum avuc avuc,humana ıcıyorum 2-3 fıncan.sut ıcıyorum gunde yarım lt,sütlü tatlı yıyorum,hosaf ıcıyorum ama yınde azcık sut cıkıyo,sagdım az önce2 gögsumden 50 cc ancak cıktı
Evet evet kuru dut olacak zaten cnm onu hosaf gibi kaynatacaksın,
memeyi doğru pozisyonda alamıyor mu , yoksa alabiliyorken özellikle red mi ediyor ?
Berra 2. ayına girdiği sıralardı memeyi alabildi, ondan önce beceremiyordu, bende hiç memeyi alsın diye dert etmedim zorlamadım, bir gün süt sağarken hadi uçta çıktı bi deneyeyim dedim ve aldı, sonrasında 3 hafta yine almadı artık havada kapıyor. üstüne gitmek de doğru değil, onu üzme ve bir şekilde karnını doyurmaya bak, şunu unutma süt midesine gitsinde gidiş şekli hiç önemli değil.
ön süt protein yoğun arka süt yağ yoğun , Berra arka süte ulaşamadan doyduğundan proteinin içindeki laktoz yüklemesi oluşuyor bu da kusmalarını tetikliyor, süt proteini deniyor buna, bu yüzden ya sağdığım memeyi veriyorum makinenin çekemediği arka sütü emmiş oluyor, yada her zaman yaptığımız gibi sağıp biberonla veriyorum.
sağdığım sütte ön süt arka süt karışmış oluyor, şimdi anlaşılır oldu mu?
benim anladığım senin sütün yeterli, 3 saatte bir sağ yani süt sağma işin bittikten 3 saat sonra yeniden sağ ve memeyi kuvvetlice sıkarak sağ, senin toplam 70-80 cc sütün gelmezse bende birşey bilmiyorum :)))
2 litre su aç, günün hiçbir anı susamayacaksın, susadığında vücudun çoktan susuzluk krizine girmiş oluyor , benim yanımda 1,5 litrelik şişe hiç eksik olmuyor ve 2 günde bir yeni bir damacana siparişi veriyorum düşün yani.
tuzlu yemeyeceksin, tuz suyu tutar vücudun süt üretecek su bulamaz.
canım benim, senin sütünde yeterli, bakın ne diyorum benim ki 3 aylık oldu 50 cc süt yetiyor, hadi olsun 60-70 ama daha fazlası fazlası, sizinkiler daha ufacık ve sütün ona fazlasıyla yetecek miktarda, ben de 3 saatlik periyodlarla sağdığımda 50-70 aralığında çıkıyor sütüm, ve ne kızım aç kalıyor ne de kilo alımında sorun var.
sen sağıp ver canım, günde 30 gr almalı seninki ortalam 10 gr almış, sağ ve ver sütü, boşver emzirmeyi, bak ben emzirmiyorum daha zorunu yapıyorum, sağıp verdiğin için gurur duy kendinden, çabalıyorsun bebeğine faydalı birşey yapmak için.
anladım cnm sagol. önemli olan yag olan süt ozaman.bazen benim sırf protein agırlıklı süt cıkıyor.3saatte bi sagıyorum çıkıyor iki göğsümden bazen 100 cc bazen 80 ama biraz önce 40 cc cıktı mesela değişiyorsanırım benim psikolojime göre
Bınlerce kere hamd olsun kızım memeyı alıyor,hatta cıldırıyor alırken,sankı elınden kacıracaklar,bı de ha ha ha haaa dıye cıkardıgı tuhaf sesler yokmu karnım agrıyo gulmekten,elıylede gogsumu sıkı sıkı tutuo dana...
Rabbım sıkıntı ceken arkadaslarada nasıp eder ınsallaaaaaaaaaah
aynı biz((
az önce yine memeyle cebelleşe cebelleşe emmeden aç uyudu(( öyle bi siniri varki memeye koyunca, sanki ağzına ateş atmışsın gibi ağlıyor ( benimde sinirler laçka ((
memeyi doğru pozisyonda alamıyor mu , yoksa alabiliyorken özellikle red mi ediyor ?
Berra 2. ayına girdiği sıralardı memeyi alabildi, ondan önce beceremiyordu, bende hiç memeyi alsın diye dert etmedim zorlamadım, bir gün süt sağarken hadi uçta çıktı bi deneyeyim dedim ve aldı, sonrasında 3 hafta yine almadı artık havada kapıyor. üstüne gitmek de doğru değil, onu üzme ve bir şekilde karnını doyurmaya bak, şunu unutma süt midesine gitsinde gidiş şekli hiç önemli değil.
ön süt protein yoğun arka süt yağ yoğun , Berra arka süte ulaşamadan doyduğundan proteinin içindeki laktoz yüklemesi oluşuyor bu da kusmalarını tetikliyor, süt proteini deniyor buna, bu yüzden ya sağdığım memeyi veriyorum makinenin çekemediği arka sütü emmiş oluyor, yada her zaman yaptığımız gibi sağıp biberonla veriyorum.
benim anladığım senin sütün yeterli, 3 saatte bir sağ yani süt sağma işin bittikten 3 saat sonra yeniden sağ ve memeyi kuvvetlice sıkarak sağ, senin toplam 70-80 cc sütün gelmezse bende birşey bilmiyorum :)))
2 litre su aç, günün hiçbir anı susamayacaksın, susadığında vücudun çoktan susuzluk krizine girmiş oluyor , benim yanımda 1,5 litrelik şişe hiç eksik olmuyor ve 2 günde bir yeni bir damacana siparişi veriyorum düşün yani.
canım benim, senin sütünde yeterli, bakın ne diyorum benim ki 3 aylık oldu 50 cc süt yetiyor, hadi olsun 60-70 ama daha fazlası fazlası, sizinkiler daha ufacık ve sütün ona fazlasıyla yetecek miktarda, ben de 3 saatlik periyodlarla sağdığımda 50-70 aralığında çıkıyor sütüm, ve ne kızım aç kalıyor ne de kilo alımında sorun var.
sen sağıp ver canım, günde 30 gr almalı seninki ortalam 10 gr almış, sağ ve ver sütü, boşver emzirmeyi, bak ben emzirmiyorum daha zorunu yapıyorum, sağıp verdiğin için gurur duy kendinden, çabalıyorsun bebeğine faydalı birşey yapmak için.
ben normal dogum yaptım canım,kısmetse salı gunu kırkımız cıkıcak ve ılk ısım hemen kuafore ucmak olucak,bıraz tereddutluyum belkıde o kısmı elletmem evde kendım alırım,dıkıslerım hep dustu,yaralarımda gectı,eskı halını almıs ama yınede endıse oluyo
aynı biz((
az önce yine memeyle cebelleşe cebelleşe emmeden aç uyudu(( öyle bi siniri varki memeye koyunca, sanki ağzına ateş atmışsın gibi ağlıyor ( benimde sinirler laçka ((
şimdi bakmıştım siteye ekledin mi diye yoktu :) tam çıkıyodum gördüm yaşasın :)
hemde sana bakıodum çünküm sorum varsağdığım sütü verceksem ısıtıyım mı yine de? bana ılık gibi geliyo sağıp veriyorum ısıtmadan?
Memeyi alabiliyor alabiliyorken özellikle reddediyor. Memeyi ağzına almasıyla çıkartması arasında geçen süre 1 dakika. Memedeyken sürekli ağlıyor birde özellikle akşamları. Sabah uyku modunda bir 5 dakika emiyor sadece.
Elemsu canim ben Marketlerdeki maltanalardan aliyorum, gunde 2 tane icince arttiriyor biraz.
e-bebek tegormustum ondan mı acaba tadı nasıl?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?