- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #49.241
mutlaka aç burnunu. ben otrı bebe ıle bebekler için denız suyu kullanıyorum. burnu tıkalı oldugunda fazla emdıgınde veya baska sebepten kusma durumunda sıkıntı yaşanabilir.
kızlar merhaba herkese. nasılsınız? bebişler nasıl?
bende bugün itibariyle artık tek başıma kalanlardanım.. annem dün gitti. 29 gune kadar annelerle ıdare ettım. . bıraz rahatsızım ama buna ragmen bugun bebişimi tek basıma yıkadım ilk defa. bunu başarmak cok moral verdi. tabi yıkanınca guzel guzel uyudugundan süt sagma,steril etme, besleme gibi rutin işler dıısında yemekler ve tatlı(basit birşey de olsa) bile yaptım eşimi beklıyorum.
umarım tek olan dıger arkadaslar gıbı bende herşeyın ustesınden gelebilirim. kendıme guvenmeye calısıyorum suan. benım ıcın en zor olanı yasadıgım sehırde hıc kımsemızın olmaması.
dunden berı vucudum kırgın bogazım agrıyordu dr.um antıbıyotık tedavıye baslattı. emzırsende sorun olmaz bu ılacta dedi. benım durumumu yasayanınız oldu mu?
daha da kotulesmemek ıcın ılac kullanıyorum mecbur emzırıyorum da.
..
anaaam orayı temızledım valla,derıne goturmedım copu tabıkı ama o kısımı cople aldım,bıda tooobe almam,ya bıde gobusunun ıcıne pamuklar yerlermıs bırazda dıbe gıtmıs,cımbızla onuda temızledım,temızlememelımıydım yoksa orayıda...
evet canım başta çok taş gibi oluyorlardı pek sağmıyordum ama şimdi taş gibi olmasını bekletmiyorum mümkün oldugunca dün gece hiç sağmadım diye çok dolmustu ağrı yapıyordu artık.
buarada sütümü tam olarak sağdığımda göğüslerim tam boşaldıgında yani sonra dolarken çok ağrı sızı yapıyor sizde de oluyor mu
hamilelik serüvenim 62 ile başlayıp 85le son buldu:) sezaryen doğum yaptım doğum sonrası hemen 74e düştüm suan da 69um.
bn doğumdan 10 gün sonra tartılmştm 10 kilo gtmişti şmdi hç tartılmadm moralim bozulmasın diye
Doğum yapalı 46 gün oldu.. gebeliğimde 13,5 kilo almıştım, şuan 4 kilo fazlam var..
56yla başladım 72 oldum, en son tartıldığımda 62,5tum geriye kaldı 6,5kg.
ben doğum yapalı 49 gün oldu.45 kiloydum hamile kalmadan önce 65 ile doğum yaptım.şimdide 53 kiloyum..
selam herkese... umarım herkes ve melekleri iyidir...
ya oğluma eldiven taktırmadı annem bugün elleri rahat dursun diye sonuç burnunun kenarını yırtmış kanamış kıyafetinede sürtmüş kanı. off ağladım ağladım içim parçalandı... eldivensiz hem çiziyor yüzünü ya bende istiyorum eldivensiz hava alsın elleri ama yok eldivensiz hayat bundan sonra...
Selam kızlar ınsallah herkesler ıyıdır benı sorack olursanız yaa bok temzlıorum yada meme verıorum baska bı ıse yaradıgm yok:) Bugn dr kontrolumz vardı dr degstrdk cok sevdım ama adamı cok tatlı:) Neyse cocugumn durumunu cok begendıı herseyımz yerınde boyu kılosu vs cok ıyı dedı gıt bıdaha 5 hafta sonra gel dedı bı an dusundum dedım lan karnımdayken gecmesını bekleyemzdm gormek ıcın sımdı yanımdaa hıc cagırmasaaaaaada olur dıye:)) Oyy yerım onu bennnnn benm oglan huysuz anam kucagımda uyumak ıstıo hep memedeykn uyuo mıs gıbı yerıne koyarken acıo gozlerını bıde cok uyums gebı gerınmıomuuu nekdr sınr olsamdaa yınee yavvrum dıyıp kucklıorum analık cok degısık bıseymısss:) Boyle ıste kızlarr ozluorum burayı hele bı hale yola gelsın bızımkı daha sık gelırım ınsllh:)
Canım coook gecmıs olsun ALLAH tez zamanda sıfanızı versın ınsallah.
Ahhhhhhhhhhhhhh gel 40:)) Şafak 19 :)))
Benm dogm yapalı 21 gun oldu 12 kılo almıs ıdım normal dogm oldugu ıcın hemen attım kılomu 10. gun tartıya cıktıgımda 2 kılo fazlam vardı lakınnnnnnnnn sımdı 4 kılo fazlam var cunku sut olsun dıye ne yıyecgımı sasrdm oda degılll okdr cok memede duruokı benm oglan artık stresten ne yıcegımı sasırıorum bıde her gelen borek corek yapıp getırıoo yemeden edemıorum neyseee bunada sukurrr halımden cok memnunum ama memelerım agzıma gırck gıbııı ısteee buu delı eder benııııııııııı
Bende hıc cıkrtmıorum tırnaklrı cok fenaaa bıde ellerı buyuk parmkları uzunn eldıven olmuo hep cıkıoo bılegı hep acık kalıoo normal eldıven takcm cocuga nerdysee :)))
ben geldiiimm,
bugün sağlık ocağına kontrole götrdüm kızımı. 5.420gr olmuşşş. kilo alımı normal dediler. salı günü kendi drumuza gidicez ve orada da tartılıcaz bakalım sonuçlar uyumlu çıkıcak mı? sağlık ocağındaki ölçümler morlaimi düzeltti. mama yedirme kesinlikle dedi tekrar hemşire hanım.zaten yediremiyorum, çok sevindim böyle demesine. içim rahatladı sonunda. bi de kalça ultrasonumuz güzel çıkarsa o dertten de kurtulucaz.
canım öyle yada böyle alışması lazım.. sende ağlama sakın bu sebepten.. ben bayağıdır takmıyorum eldivenlerini. kızım kendini değil bizi çiziyo sağolsun:)))) geçen gün eşimin boynuna uzunca bi çizik atmış:)) benimde göğsümü çiziyo hep
MELİKE seni kkda görmek ne güzell..
ben bu 2 kızla kafayı yemek üzereyim... Depresyondayım kızlar...
faceden msj at bari( bizimkide 40tan önce koydurmadı hak veriorum
mutlaka aç burnunu. ben otrı bebe ıle bebekler için denız suyu kullanıyorum. burnu tıkalı oldugunda fazla emdıgınde veya baska sebepten kusma durumunda sıkıntı yaşanabilir.
kızlar merhaba herkese. nasılsınız? bebişler nasıl?
bende bugün itibariyle artık tek başıma kalanlardanım.. annem dün gitti. 29 gune kadar annelerle ıdare ettım. . bıraz rahatsızım ama buna ragmen bugun bebişimi tek basıma yıkadım ilk defa. bunu başarmak cok moral verdi. tabi yıkanınca guzel guzel uyudugundan süt sagma,steril etme, besleme gibi rutin işler dıısında yemekler ve tatlı(basit birşey de olsa) bile yaptım eşimi beklıyorum.
umarım tek olan dıger arkadaslar gıbı bende herşeyın ustesınden gelebilirim. kendıme guvenmeye calısıyorum suan. benım ıcın en zor olanı yasadıgım sehırde hıc kımsemızın olmaması.
dunden berı vucudum kırgın bogazım agrıyordu dr.um antıbıyotık tedavıye baslattı. emzırsende sorun olmaz bu ılacta dedi. benım durumumu yasayanınız oldu mu?
daha da kotulesmemek ıcın ılac kullanıyorum mecbur emzırıyorum da.
..
slm kızlar..
ben de bugün burun temizleme olayını soracaktım size,konuşulmuş ama tam cevabımı alamadım.burun aspiratörü falan almamıştım ben.burnunun ucuna gelen pisliği alıyorum ama biraz geride olunca neyle alacağımı bulamadım henüz.çok şükür burnu tıkalı falan değil ama alınması gerekiyo sonuçta.sizler nasıl yapıyosunuz bu olayı?
anammmm... ne kadar değerli bebeleriniz var mış...
benimki ortalık malı oldu doğduğundan beri, şunlara bak 40 diyo bilmem ne diyo, bu arada minecim 40. gün koyarsın fotoyu lakin 41. gün durmadan ağlamasını sakın koyduğun fotoğrafa bağlama... :) :)
bizim bursa olarak çok güzel bi grubumuz var,sen söyleyince hayal ettim şimdi..zaten planlar yapıyoruz ama biraz büyüsünler ve havalar ısınsın diye bekliyoruz bakalım...benim okul arkaşdaşlarım da hep genç kadro bi de onların çocuklarıyla yaşları yakın ama topiktekiler daha başka tabiiiigezdirdik kendimizi geldik :)
Caddebostan sahile indik, yürüdük lodos eşliğinde dalgaların havada uçuşması süperdi :)
Çimlerin üzerinde 6 kadın güruhu gördüm, şu yönetmen sandalyeleri var ya onlardan var hepsinde, yere örtüler serilmiş ve göz hizlarında onlardan uzakta 6 tane aynı yaşta çocuk, 3 erkek 3 kız , içim gitti görüntüye, 5-6 ay sonra başlamak kaydıyla yıllarca öyle bir manzaranın içinde bulunmak istiyorum ayça-mine-artık buralara uğramayan alev ve gaye-ve anadolu yakasında bizlere yakın oturan ancak aramıza henüz katılmamış diğer arkadaşlar.
Şimdiden peşinen söylüyorum bu çocukların bir oyun grubu olmalı ve haftada 1-2 bu grup toplanıp beraber oynamalı, tv yi bakıcı niyetine kullanıp evde vakit geçirmeyin sakın , çıkıp çıkıp dolanalım, bizler nasıl büyüdüysek en azından yarısını yaşatalım yavrularımıza.
O 6 çocuk ağaca tırmanmaya çalışıyordu, ipleri vardı atlamaya çalışıyorlardı,4 yaşındaydı hepsi çokkk güzellerdi.
gezdirdik kendimizi geldik :)
Caddebostan sahile indik, yürüdük lodos eşliğinde dalgaların havada uçuşması süperdi :)
Çimlerin üzerinde 6 kadın güruhu gördüm, şu yönetmen sandalyeleri var ya onlardan var hepsinde, yere örtüler serilmiş ve göz hizlarında onlardan uzakta 6 tane aynı yaşta çocuk, 3 erkek 3 kız , içim gitti görüntüye, 5-6 ay sonra başlamak kaydıyla yıllarca öyle bir manzaranın içinde bulunmak istiyorum ayça-mine-artık buralara uğramayan alev ve gaye-ve anadolu yakasında bizlere yakın oturan ancak aramıza henüz katılmamış diğer arkadaşlar.
Şimdiden peşinen söylüyorum bu çocukların bir oyun grubu olmalı ve haftada 1-2 bu grup toplanıp beraber oynamalı, tv yi bakıcı niyetine kullanıp evde vakit geçirmeyin sakın , çıkıp çıkıp dolanalım, bizler nasıl büyüdüysek en azından yarısını yaşatalım yavrularımıza.
O 6 çocuk ağaca tırmanmaya çalışıyordu, ipleri vardı atlamaya çalışıyorlardı,4 yaşındaydı hepsi çokkk güzellerdi.
slm kızlar..
ben de bugün burun temizleme olayını soracaktım size,konuşulmuş ama tam cevabımı alamadım.burun aspiratörü falan almamıştım ben.burnunun ucuna gelen pisliği alıyorum ama biraz geride olunca neyle alacağımı bulamadım henüz.çok şükür burnu tıkalı falan değil ama alınması gerekiyo sonuçta.sizler nasıl yapıyosunuz bu olayı?
bn katı olanları selpaı kıvırıyorm ucuyla burnuna sokup sümüğe takıyorm alıyorm
ben de burnunun ucuna geleni cımbızla aldım ama zaten nefes alıp verirken dışarı çıkıyodu ama biraz daha derindekileri bilemedim.otribebeyi aldırayım eşime bian önce..
onlar katı sümükleri alırmıki? bide o hortumdan pipet gibi içine çekiyosun boğazımıza kaçmasın sümükler :)) bide bebek izin verirmi o kdr burnuna sok çek fln kafaları durmuyoki
slm kızlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?