2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

selam kızlar doğum günü olan arkadaşlarım doğum gününüz kutlu olsun......

birkaç gündür sadece okuyabildim yazmaya fırsatım olmadı RONYA cnm cok geçmiş olsun umarım düzelmiştir yavru...

semracım Allah kolaylık versin ben biriyle başedemiyorum sende 2 tane prenses var ve defnede daha cok küçük cooooooooook sabırlı olman lazım cnm.

bizde dün ayşenin mevlütüne gittik ozanı gördük....ve aden uyandı şu an hahha kaçtım

Çok geçmiş olsun canım, benim de göğüs uçlarım önce yara oldu, sonra mastit oldum ardından mantar oldu derken ben de ağlaya ağlaya emzirdim bir ay. Sonra çocuk doktorum, furacin, canesten ve bepanthen merhemi karıştır sür dedi, 10 günde yavaş yavaş geçti, seninkisi de inşallah kısa zamanda geçer.

kızlar doğum yapalı kaç gün oldu kaç kilonuz gitti? ve doğum şekliniz. bende yapıştı kaldı gibi kilolar. göbek desen o biçim. çatlaklarıma laf yok zaten :) 27 gün oldu 10 kilom gitti okadar.

38 gün oldu. 17 kilo aldım, 7 gitti 10 kaldı

kızlar bebkleerınızın goz rengı degıstımı bızımkı acık mavı oldu :)) abımızınde gozlerı mavı ona cektı

doğduğunda karaydı şimdide kara:)

15 dk. boyunca önsüt mü geliyo, benim kızın tek göğüste durduğu süre sadece 7-8 dk. sonra bırakıyo... dr. da 15 dk. dan fazla emzirme demişti...

Gittiğim eğitimlerde kitaplarda hep aynı şeyler söylendi, doktorlarım da aynısını söyledi, ben de denedim gördüm, önce şefafa gelen süt bir süre sonra koyulaşıyor rengi. arada 5 dakika falan gelmiyor, sonra yağlı süte dönüyor. Ama bazı bebekler çok hızlı emip erken de çekebilir bilemiyorum, bebişin iyi kilo alıyorsa, gazı fazla yoksa, uzun uyuyorsa problem yoktur canım.

Çok geçmiş olsun canım, ben mastit olunca antibiyotik kullandım 2 kutu sorun olmadı. Yalnızlığın hayırlı olsun, ilk günü süper geçirmişsin:)

doktor otribebe yazdı bize birde serum fizyolojik(sanırım tuzlu su) onunla çekıos smükleri..yada aspiratör al eczaneden 5tl mi ne..onunlada çekılıoo

Cok saolun kızlar yaa ıyıkı soyledınız,yoksa ben kır cıkıyo dıye herdefasında yapıcaktım,ılk kez yaptım son olucak

bende senin gibi kirdir diye kulağında o sarı şeyi aldım..1 haftadır ancak düzelıo sanki kulağı aktı gibi sarı sarı iltihap olmuştu oğluşumun neyseki kurudu:

kızlar domates salatalık gaz yaparmı?ben gaz yapıcak diye birşey yiyemiyorum ne yiceğimi şaşırdım kaldım beni bilgilendirseniz..

Bende serum fizyolojik sikiyorum ama girmiyor sonra ince bi kulak copuyle disari cikartiyorum sumukleri ama hergun sumugumuz var. Hastanede nem makinaniz varsa cocugun burnunu ona tutun demislerdi ama denemedim

geçmiş olsun dileğinde bulunan arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim
malesef kızın sarılığı hala devam ediyor bir sürü tetkik yapıldı şuana kadar çıkanların hepsi temiz
bir iki tetkik daha kaldı umarım onlardanda güzel sonuç alırız
uzayan sarılıkların bir çoğu anne sütüne bağlı sarılık oluyormuş
ve doktorlar genellikle bir kaç gün anne sütüne ara verdirip mamaya beslenmesini öneriyormuş
ama nerde bizim kız biberon falan almıyor bende memeden kesmek istemiyorum
umarım anne sütü alırkende yavaş yavaş geçer

fearnes85 canım çok geçmiş olsun
benim bir arkadaşım ısrarla tahinin üzerindeki yağın çok iyi geldiği söylüyordu
istersen bir dene zararı olcağını sanmam umarım faydası olur tekrar geçmiş olsun

kızlar birşey sorayımm metsil aldım aç karnına günde üç kez agzına 2 3 damla damlatıyorum. yanlışmı kullanıyorum kullanan varmı? ve tadını hiç beğenmiyorrr oğluşum..

canım doktor bize sabah öğle akşam 5 damla dedi, kullanan bi arkadaşım da emzirdikten sonra damlatılıyo dedi bende öle yapıyorum ama uzun süre kullanmak istemiyorum... bugün sadece 2 kez verdim günde 1e düşürüp bırakmayı düşünüyorum alışmasın diye

doktor otribebe yazdı bize birde serum fizyolojik(sanırım tuzlu su) onunla çekıos smükleri..yada aspiratör al eczaneden 5tl mi ne..onunlada çekılıoo

Bende serum fizyolojik sikiyorum ama girmiyor sonra ince bi kulak copuyle disari cikartiyorum sumukleri ama hergun sumugumuz var. Hastanede nem makinaniz varsa cocugun burnunu ona tutun demislerdi ama denemedim

doğduğunda dr. bize de yazmıştı serum ama hiç kullanmadım henüz..otribebe alacak eşim gerektiğinde ikisini birden kullanırım artık ben de...

çok geçmiş olsun,eminim onlardan da güzel sonuç alacaksınız...umarım sütünle ilgili değildir sorun da ara vermeden emzirirsin bebeğini...

Slm guzel anneler Bı yandan ferihayi izliyom bı yandan gecmisi okudum bakalım ne var ne yok

Bugün arkadasımız bedriye ile konuştuk (Berkerdem) iki haftadır hastanede yatiyo kiz cok üzüldüm Allah yardımcısı olsun arkadasımıza duanızda yer verelim zor valla

Cok gecmis olsun tez vakitte atlatirsiniz inşallah

kızlar otri bebe muhteşem her yolu denedik. burun aspiratoru sterimar sprey fizyosol vs. ama en sonunda yaptıgımız serum fizyolojik sıkıyorum sonra da otri bebe nazal aspiratorun ucunu ben burnuna tutuyorum eşim nefesiyle çekiyor benim nefesim yetmiyor da. burnundan inanılmaz şeyler çıkıyor ve çok rahatlıyor. bizim bulundugumuz sehrin havası çok kuru. nemlendirici aldım limangodan yarın kargo ulaşmıs olacak inş daha az burnumuz tıkanır.

onlar katı sümükleri alırmıki? bide o hortumdan pipet gibi içine çekiyosun boğazımıza kaçmasın sümükler :)) bide bebek izin verirmi o kdr burnuna sok çek fln kafaları durmuyoki

canım ucunda sünger var ağzına kaçma ihtimali yok:) tek seferlik ama bende bikaç kere kullanıyorum. ama benim hijyenik kocam dün biberonları kaynatırken o uçlarıda kaynattı ve sonuc hepsi eğri büğrü olmuşlar:)) yedek uç almam lazım ama eczane yedek uç satılmıyor demiş Gamzecim sen aldın mı hiç yedek uç?

canım o durumun aynısını ben yaşadım. doğumu ailemmin yanında yaptım bir aylıkken evimize geldik eşim dolayısıyla doğu görevindeyiz ve ailelerimizden çook uzağız ve suan yalnız bakıyorum. geldiğimiz hafta fena hastalandım öksürük kırgınlık halsizlik vs. bende sağlık ocağına gittim dr ilaç kullanmamamı söyledi artık çok kötü olursan bakarız dedi. bütün öksürük şuruplarının ve ilaçlarının yok deselerde zararları var dedi. sende ilaç kullanma derim bal zenvefil papatya çayı vs kullan canım.

cnm bizdede 15 . gün sarılıktan hastanede yatmıştık 1 gün taburcu olunca 1 ay daha devam eder demişlerdi yükselmiyosa ondandır inş bişey çıkmaz

ne oldu ki ?

o bi küstü ve gittti, sonrasında ne gelişti ?

Dikişleri iltihap kapmış Dr açıp temizleyip yeniden dikmiş ama cok koyü 1gafta yatircam demiş 14gundur yatıyormuş gala dikiş yeri kanıyormuş enfeksiyon kapmış ameliyathanede aynı durumda 2kisi daha varmış ..?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…