- 9 Mayıs 2011
- 1.903
- 9
- 108
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #49.261
amerda cımmm doğum günün kutlu olsun:)))
az önce hastaneden geldik arkadaşlar. her zaman kanlı kusuyordu kusmuğunu. sabah birden kan kusmaya başladı. resmen kandı, pıhtılı.. apar topar doktorumuza gittik. göğüs uçlarım o kadar yaraydı ki, gösterdim. ondan dedi. aktif kanama var dedi.. oğlum resmen lıkır lıkır kan içmişyine de ben genel cerraha da göründüm. o da ultrason istedi. onda birşey çıkmadı. emzirmeye bağlı ufak kistler varmış. oğlumdan da kan aldılar. o da temizdi şükür.. çocuk doktorum, sütünü sağ dicem ama en iyi sağan makine bile bebek emmesinden daha narin değildir dedi.. pomad verdiler.. eğer yine de bu şekilde kusmaya devam ederse hacettepe bebek genel cerraha görün dedi, midesinde boğazında birşey varmı diye detaylı araştırılma yapılcakmış dua edin kızlar.
sütün olmaması dert, fazla olması dert, olup ta emzirememek te dert.. inanın emzirirken öyle acıyorki ben doğumda bu kadar acı hissetmemiştim.. bebeğim de bendeki sıkıntıyı anlıyor tabi..ben akdeniz anemisi taşıyıcısıyım. dolayısıyla bizim bağışıklık sistemizim çok zayıf. bir yara millette 2 günde iyi oluyrsa bizde 1 ayda...sanırım biraz da o yüzden( neyse cümlesini rabbim nazarlardan saklasın. dualarınızı bekliyorum.
kızlar doğum yapalı kaç gün oldu kaç kilonuz gitti? ve doğum şekliniz. bende yapıştı kaldı gibi kilolar. göbek desen o biçim. çatlaklarıma laf yok zaten :) 27 gün oldu 10 kilom gitti okadar.
kızlar bebkleerınızın goz rengı degıstımı bızımkı acık mavı oldu :)) abımızınde gozlerı mavı ona cektı
15 dk. boyunca önsüt mü geliyo, benim kızın tek göğüste durduğu süre sadece 7-8 dk. sonra bırakıyo... dr. da 15 dk. dan fazla emzirme demişti...
mutlaka aç burnunu. ben otrı bebe ıle bebekler için denız suyu kullanıyorum. burnu tıkalı oldugunda fazla emdıgınde veya baska sebepten kusma durumunda sıkıntı yaşanabilir.
kızlar merhaba herkese. nasılsınız? bebişler nasıl?
bende bugün itibariyle artık tek başıma kalanlardanım.. annem dün gitti. 29 gune kadar annelerle ıdare ettım. . bıraz rahatsızım ama buna ragmen bugun bebişimi tek basıma yıkadım ilk defa. bunu başarmak cok moral verdi. tabi yıkanınca guzel guzel uyudugundan süt sagma,steril etme, besleme gibi rutin işler dıısında yemekler ve tatlı(basit birşey de olsa) bile yaptım eşimi beklıyorum.
umarım tek olan dıger arkadaslar gıbı bende herşeyın ustesınden gelebilirim. kendıme guvenmeye calısıyorum suan. benım ıcın en zor olanı yasadıgım sehırde hıc kımsemızın olmaması.
dunden berı vucudum kırgın bogazım agrıyordu dr.um antıbıyotık tedavıye baslattı. emzırsende sorun olmaz bu ılacta dedi. benım durumumu yasayanınız oldu mu?
daha da kotulesmemek ıcın ılac kullanıyorum mecbur emzırıyorum da.
..
maşallah kuzucuğunamoralinin düzelmesine de çok sevindim. bu arada dün arada kaynadı, doğum kilosunu sormuştum, aradaki 850 gr farkı görünce.
slm kızlar..
ben de bugün burun temizleme olayını soracaktım size,konuşulmuş ama tam cevabımı alamadım.burun aspiratörü falan almamıştım ben.burnunun ucuna gelen pisliği alıyorum ama biraz geride olunca neyle alacağımı bulamadım henüz.çok şükür burnu tıkalı falan değil ama alınması gerekiyo sonuçta.sizler nasıl yapıyosunuz bu olayı?
Cok saolun kızlar yaa ıyıkı soyledınız,yoksa ben kır cıkıyo dıye herdefasında yapıcaktım,ılk kez yaptım son olucak
slm kızlar..
ben de bugün burun temizleme olayını soracaktım size,konuşulmuş ama tam cevabımı alamadım.burun aspiratörü falan almamıştım ben.burnunun ucuna gelen pisliği alıyorum ama biraz geride olunca neyle alacağımı bulamadım henüz.çok şükür burnu tıkalı falan değil ama alınması gerekiyo sonuçta.sizler nasıl yapıyosunuz bu olayı?
kızlar birşey sorayımm metsil aldım aç karnına günde üç kez agzına 2 3 damla damlatıyorum. yanlışmı kullanıyorum kullanan varmı? ve tadını hiç beğenmiyorrr oğluşum..
doktor otribebe yazdı bize birde serum fizyolojik(sanırım tuzlu su) onunla çekıos smükleri..yada aspiratör al eczaneden 5tl mi ne..onunlada çekılıoo
Bende serum fizyolojik sikiyorum ama girmiyor sonra ince bi kulak copuyle disari cikartiyorum sumukleri ama hergun sumugumuz var. Hastanede nem makinaniz varsa cocugun burnunu ona tutun demislerdi ama denemedim
geçmiş olsun dileğinde bulunan arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim
malesef kızın sarılığı hala devam ediyor bir sürü tetkik yapıldı şuana kadar çıkanların hepsi temiz
bir iki tetkik daha kaldı umarım onlardanda güzel sonuç alırız
uzayan sarılıkların bir çoğu anne sütüne bağlı sarılık oluyormuş
ve doktorlar genellikle bir kaç gün anne sütüne ara verdirip mamaya beslenmesini öneriyormuş
ama nerde bizim kız biberon falan almıyor bende memeden kesmek istemiyorum
umarım anne sütü alırkende yavaş yavaş geçer
malesef kızın sarılığı hala devam ediyor bir sürü tetkik yapıldı şuana kadar çıkanların hepsi temiz
ve doktorlar genellikle bir kaç gün anne sütüne ara verdirip mamaya beslenmesini öneriyormuş
Bugün arkadasımız bedriye ile konuştuk (Berkerdem) iki haftadır hastanede yatiyo kiz cok üzüldüm Allah yardımcısı olsun arkadasımıza duanızda yer verelim zor valla
ben otri bebe kullanıyorum, linkteki ürün, pompla aspiratörüm vardı çek allah çek birşey gelmiyordu, bunda cırt diye çıkıyor, süper birşey hemen bundan alın, yazık bebeğe rahat ememez burnu tıkalı olduğunda...
OTRIBEBE Nazal Aspiratör
ayrıca yedek uçlarıda satılıyor, alırken yedek uç paketiyle beraber alın, her uç tek kullanımlık diyor ama ben silip birkaç kez kullanıp öyle atıyorum.
onlar katı sümükleri alırmıki? bide o hortumdan pipet gibi içine çekiyosun boğazımıza kaçmasın sümükler :)) bide bebek izin verirmi o kdr burnuna sok çek fln kafaları durmuyoki
mutlaka aç burnunu. ben otrı bebe ıle bebekler için denız suyu kullanıyorum. burnu tıkalı oldugunda fazla emdıgınde veya baska sebepten kusma durumunda sıkıntı yaşanabilir.
kızlar merhaba herkese. nasılsınız? bebişler nasıl?
bende bugün itibariyle artık tek başıma kalanlardanım.. annem dün gitti. 29 gune kadar annelerle ıdare ettım. . bıraz rahatsızım ama buna ragmen bugun bebişimi tek basıma yıkadım ilk defa. bunu başarmak cok moral verdi. tabi yıkanınca guzel guzel uyudugundan süt sagma,steril etme, besleme gibi rutin işler dıısında yemekler ve tatlı(basit birşey de olsa) bile yaptım eşimi beklıyorum.
umarım tek olan dıger arkadaslar gıbı bende herşeyın ustesınden gelebilirim. kendıme guvenmeye calısıyorum suan. benım ıcın en zor olanı yasadıgım sehırde hıc kımsemızın olmaması.
dunden berı vucudum kırgın bogazım agrıyordu dr.um antıbıyotık tedavıye baslattı. emzırsende sorun olmaz bu ılacta dedi. benım durumumu yasayanınız oldu mu?
daha da kotulesmemek ıcın ılac kullanıyorum mecbur emzırıyorum da.
..
Bugün arkadasımız bedriye ile konuştuk (Berkerdem) iki haftadır hastanede yatiyo kiz cok üzüldüm Allah yardımcısı olsun arkadasımıza duanızda yer verelim zor valla
ne oldu ki ?
o bi küstü ve gittti, sonrasında ne gelişti ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?