- 7 Ekim 2011
- 426
- 5
- 118
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #49.341
Aaa kendisi bize sitem edip küstü hiçbirşeyinden haberimiz yokki. alacağı olsun insan sevdiklerine darılır, küsermiymiş biz ne ettik bedrişe... neyse canı sağolsun acaba nesi var... Allah şifasını versin... dularımız onunla...
çok dandik uçakları ya sevmedim ben onur airi... sonraki mesajınıda okudum kavuşmuşsunuz sonunda... ne güzel...
bu arada size resim ekliyorum...
Eki Görüntüle 397008
herkese iyi hafta sonları diliyoruz... kocaman öpüldünüz...
evet kızlar, gününün geçememesi lazım.. hemşire bize 10 mayısı yazıyordu ki bi baktı 5 mart doğumlu 3 mayısa verdi günümüzü.
Duyguuuuuuuuu ben bunu yerim kıııızzzz..
Maşallah çooooooookk yakışıklı..
tombişim benim yaaaa.. annesi kaç kilo bu fındık?
Kızımı vereyimmi size:)))))
bak bi teyzesi nasıl yakışırlar birbirlerine:)))
ya kızlar şu konuya bir el atın.şimdii lohusalık 40 gün sürer diyorlar ya. ne zaman adet olunuyor? akıntılarla adet arasındaki farkı nasıl anlıycam peki? 30 günlük oldum ben normal doğum, akıntılar devam ediyor bende.. adet olmayadabilirmiyiz 1 yıla kadar, öyle birşeyler duydum sanki? adet olmayınca hamile kalma riski de azalırmı? ve ve bunun gibi:) tecrübeli annelerden yorum bekliyorum:)
maşallaah canım kızına çok şekerrr, Allah nazarlardan saklasın.
sana doğumgünü tebriği atmıştım geçen hafta özel mesaj gelmedi sanırım?
ayyyyyyyyy gelmez olurmu canım.. senle beraber bi arkadaştan daha gelmişti.. ona cevap yazdım, 10dkda bir mesaj atıldığı için az bekleyim dedimdi, unuttum gitti..şimdi sen yazınca farkettim. Çok özür dilerim Bestecim nolur kusuruma bakma.. 2 cadıyla kafa kalmıyo inan..
geç oluyo ama tebrik için çok teşekkür ederim.
uff nasıl mahçup oldum yaaa((
teşekkür ederim cnm:) hepimiz güle güle büyütelim inşallah, rabbimin izniyleCanım, doğru duymuşsun..Eğer bebeğini emzirmeye devam edersen bir yıla kadar olmayabiliyorsun..40'ın çıkana kadar gelen akıntı adet değildir..Zaten herhalde bayağı bir açılmıştır rengi..Süt korur diye bir söylenti var ama sakın inanma..Sen ilk ilişkiden itibaren muhakkak korun..Tabi eğer bebek emiyorsa doğum kontrol hapı, sütün kalitesini azalttığı için verilmiyor..
Bebeğini güle güle büyüt inşallah..
Merhaba canlarıımm geçmişe baktım baktım kafam nerdeyse artık tek hatırladıgım Bedriyenin dikişleri ve Ronyanın miniği. Allahım tez zamanda şifa nasip etsin inşallah.
ay ya asabım bozuk kontrolümüz vardı bugün,haftalık kilo kontrolü,özel doktorumda kızım 1 haftada sadece 20 gram almıs cıkıyo ve günde 2 ögün mama vercekmişim,saglık ocagına gitmiştim orada da 300 gram almıs gözüküyo sakın ama sakın mama verme dediler. özel doktorumda 3720,saglık ocagında 4 kilo cıkıyoruz. özel doktorum bakıyo bakıyo toplanmıs görüyorum kızını ama aldıgı kilo az diyo,ne kadar besliyorsun diyo,2 saatte bir diyorum,bazen daha da kısa sürede acıkıyo veriyorum memeyi. 2saatten önce verme cok emerse cok gaz olur diyo. yarım saattten fazla agzında tutuyorsa memeyi bebek doymuyormus,bizimki 15 dk da bırakıyo. sagdıgımda da bakıyorum 2 gögüsten 80-90 ml cıkıyo 15 dk da. kızım emdginde daha fazla alır mantıken. peki neden bu cocuk kilo almıyorrrrr ???
dogum kilomuz 3560 hastaneden cıkıs kilomuz 3230 ,saglık ocagı hastane cıkıs kilosu önemli diyor. birde pamukcugumuz cıktı ki sormayın. Mikostatin kullanmaya basladık bakalım.
yaa birde ben hastaneden çıkış kilomuzu bilmiyorum..
kızım 3,220 gr doğmuştu, 5.gün kontrolüne ben gidemediğim için kayınvalidemle eşimi göndermiştim. orda üzerinde bezi ile tartmışlar ve kaynanam 3,300 gr çıktı dedi. ama inanamıyorum buna, çünkü kaynanam herşeyi yanlış algılar ve yanlış söyler.. poffff
ilk 3 gün sütümde gelmediği için sadece kolostrumu emdi ve mama verdik.
şişliği de yoktu kızımın.. 3100e ancak düşmüştür belki.
Mervecim ESPERANZAA da da aynı şey olmuştu.. özel doktorların tartılarında var bi gariplik sanki.. yada ilk aklımıza gelen doktorların mama firmalarıyla anlaşmalı olabileceği.. haftada 300 gr alıyorsa muhteşem bişey Maşallahsütünde var maşallah, bebişin sağlıklı görünüyor ve doyuyorsa uyuyorsa ne mutlu.. boşver mamayı filan.. öpüyorum ikinizide
saol Semracım ya işte bilmiyorum ki haftada nekdr aldıgını. memede sürekli,yaralarım ve çatlaklarımda epey epey geçti Allaha sukur Madecassol sayesinde. ama işte iki tartı arasıda cok yüksek eger 20 gr alıyorsa gerçekten cok az ama 300 gramsa Allahtan daha ne isteyim. annem sütün cok yaglı degil diyor az almıstır diyor iice sinir oluyorum anlamadım gitti.
hastaneden verdikleri bebek takip kartında hastane cıkıs kilosu yazmamıs mı canım,hastaneyi ara istersen aklında kalmasın,onların datalarında mutlaka vardır. ilk sütünü almıs Didem,mama da vermişsin zaten cok zayıflamamıstır,şişligi inmiştir sadece. dedigin gbi 3100 e ancak düşmüştür. sen ne yaptın canım memeni alabiliyor mu Didem artık? ucu mu yok neden tutamıyordu onu anlamadım ben. benim uçlar içine kaçıktı resmen silikon uç kullandım Avent,çok hayrını gördüm kızım o sayede emmeyi kavradı,şimdi uçsuz alabiliyor memeyi.
saol Semracım ya işte bilmiyorum ki haftada nekdr aldıgını. memede sürekli,yaralarım ve çatlaklarımda epey epey geçti Allaha sukur Madecassol sayesinde. ama işte iki tartı arasıda cok yüksek eger 20 gr alıyorsa gerçekten cok az ama 300 gramsa Allahtan daha ne isteyim. annem sütün cok yaglı degil diyor az almıstır diyor iice sinir oluyorum anlamadım gitti.
hastaneden verdikleri bebek takip kartında hastane cıkıs kilosu yazmamıs mı canım,hastaneyi ara istersen aklında kalmasın,onların datalarında mutlaka vardır. ilk sütünü almıs Didem,mama da vermişsin zaten cok zayıflamamıstır,şişligi inmiştir sadece. dedigin gbi 3100 e ancak düşmüştür. sen ne yaptın canım memeni alabiliyor mu Didem artık? ucu mu yok neden tutamıyordu onu anlamadım ben. benim uçlar içine kaçıktı resmen silikon uç kullandım Avent,çok hayrını gördüm kızım o sayede emmeyi kavradı,şimdi uçsuz alabiliyor memeyi.
bencede biryerde daha tartıl ondan sonra mamayı ver, evde tartın varsa ilk kendin tartıl sonra yavrunla o şekilde ortalama birşey çıkar..
sanki anlaşmış gibi özel doktorlar mamacı
meme ucum defnede yoktu, şimdi var şükür ama benimki kavga halinde memeyle.. yalancı emziği ilk başlarda tutturamazken, şimdi sanki öz annesiymiş gibi davranıyor yalancı emziğe.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?