2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kızlar...bebişim bu gece çok geç uyudu..1 e geliyodu gözlerini yumduğunda...çok sinir bozucuydu...neyse...sonra farkettim, biraz burnu tıkalı galiba...geçen burda bi burun açıcı markası tavsiye edilmişti, aceleyle çıktığım için not alamamıştım...bilen varsa söyleyebilirmi

OTRİ BEBE canım.

günaydın..hiç keyfim yok ..yine sütüm az ..yetmıyor dün gece uyumak bilmedi sonunda mama verdim ancak öyle uyudu.tek başına olmak zor .doğru dürüst beslenıp uyuyamıyorumki sütüm olsun.cok canım sıkkın..neden benimd sütüm dolup taşmıyor yaa hani beyin üretirdi o emdikçe..çocuk emdikçe ağlıyor süt gelmeyince((( mama verince kendimi yetersiz hissediyorum olanca sütümde geri gidiyor galiba(((((((((((((((((((((

canım sen stres yaparsan beyin nasıl süt üretsin.. bırak evi b.k götürsün afedersin, bebeğin uyuduğu an sende uyumaya bak.
hem niye beslenemiyorsun? bebeğin çokmu huysuz?
öyle bile olsa, al kucağına aç müziği hem yemeğini ye hem bebeğini sakinleştir.
bende 2 cadı var, bazn bana da heyheyler geliyo ama idare ediyorum. mecburum çünkü.. ayakta kalmaya, dirençli olmaya, bana muhtaç yavrularım varken dik durmaya mecburum! Kapımı çalan kimse yok, yavrularım ve Allah'ım var beni yalnızlıktan kurtaran.
akşam olunca benim kızım çok huysuzlanıyor, memeyi emmek istemiyor, yalancı emziğe saldırıyor! bende 1-2 ölçek mama veriyorum.. bu yetersiz olduğumuz anlamına gelmez ki.

şimdi kalk bi silkelen, ben ne yapıyorum de kendine..
aç güzel bi müzik, bebeğin uyanıksa al onu kucağına dans et.. yada bebeğinle konuş, oyna..

inan herşeyi kafaya takınca vakit hiç geçmiyor.. çok değil 2-3 gün önce ben çok fenaydım ama baktım ki olan bana oluyor, kimseye bişey olduğu yok.. gözlerim şiştiği ile, başım ağrısığı ile kalıyor.. akşam eşim geliyor atıyorum kucağına susturamayınca haydiiii geri bana geliyor kızım..

Allah yardımcımız olsun hepimizin.. kolay değil elbette ama ANNELİK böyle bişey işte.. 3-4 ay sonra bu yaptıklarına pişman olacaksın.. emeklemeye başlayacak, ba-ba-ba, de-de -de demeye başlayacak... en yakın bunları düşün mutlu ol

selam mart anneleri ve yavruları herkezler uykuda galibaaaaaaa biz saat 8:30 da kaltık kahvaltımızı yaptık adene günlük taze mis sütünü sağdım içti uyudu ve kocam peşimde dolanıyor lakin hiççç işim olmaz sabah sabah birazdan gezmelere gidicez önce kaynanaya ziyaret oradan başsağlığına ordanda yemeğe geçicez kocişle....bu arada semracım ben süt olsun diye beyne neler gönderiyorum bir bilsen hergün ne mesajlar ne gülücükler sanırım benim devreler yandı beyin algılamıyo süt yine aynı süt bir günde toplasan 250 cc çıkıyo bende oldukca keyif alıyorum sanki bütün günü sütümle tamamlamış gibi oğlum napalım bizimkilerde mama çocuğu olucak...üstelik aden memede emiyo hani emdikçe gelir derler ya oda hikaye galiba bazen 30 dk bile tutuyorum göğsümde sonra sağıp bakıyorum kurumuş çöl misali hiç bişey yok rabbim bebeklerimize sağlık versin öle böle büyüyecekler...

çok teşekkür ya moral oldu..şuan minnoşumla konuşuos..ben çok takıntılıyım ama dediklerini uygulamaya calıscam:)

yazık kocaya :) ne uğraştırıyosun adamcağızı :)buarada emzirdiğin göğsümü sağoyosun..ben tam tersi beklettiğim göğsü sağıyorum ama bilmiyorum hangisi doğru...250 cc az mı ki!!!!!!!!!!!o zaman benim bebe temelli aç...250 hayatta çıkmaz benden..ama emerken bakıyorum, ağzının kenarından damlıyo sütler, yetiyo diye düşünüyorum ben de...sağdıklarımı da içiriyorum...mama vermiyorum...neyse...sana iyi gezmeler ...

canım yaa...öyle düşünme...doymuyosa vercen tabi, doktorlar bile öyle diyo...hiç ememeyip sırf mamayla beslenenler var, napcan, bebek neye ihtiyaç duyuyosa onu yapıcaksın...elinde olan bişey değilki, o da nasip, yetersizlik olarak düşünme nolur, üzme kendini...BEN DÜN AKŞAM VE BU SABAH DEREOTU YEMİŞTİM, HEMEN FARKETTİ, SAĞDIĞIMDA DAHA ÇOK ÇIKTI SÜTÜM, BOLCA YE SEN DE..AMA OLMAZSA DA OLMAZ..ARTIK HER İMKAN VAR, MAMALAR DA KÖTÜ DEĞİL...sakin olmaya çalış...

hergün yeni bişey keşfediyorum...bebeğim gündüz uyumuyo demiştimya..şeyi farkettim, göğsümün üstüne yada kolumun üstüne yüz üstü yatırdığımda mışıl mışıl uyuyo...çevirip yerine koyunca uyanıyo..bende pusette biraz eğimli olarak yüzüstü yatırdım bugün, güzelce uyuyo şimdi..ama kafasını çevirmesinden korktuğum için gözüm hep üstünde, yanımda şimdi de..e bu sefer de korkudan bırakıp başka odalara gidemiyorum :) ne anladımki ben bu işten..gerçi en azından nete girebiliyorum bu şekilde..kitap filan da okurum..böyle uyutan var mı aranızda

omzunda uyuttuğun şeklini bozmadan kanepeye yatırabilirsin canım.. ben oturduğum yerde öyle uyursa hiç bozmadan bırakıveriyorum.. zemin sert olduğu için boğulma gibi bi riskde olmuyo.. zaten kafasını çevirebiliyor, çok zorlanırsa da ağlıyo:)

günaydın güzel anneler.. mama verince kendini yetersiz hissetme cnm. sonuçta her bünye aynı değil. tamamen mamayla beslemek zorunda kalsan ne yapacaksın? Allah başka şey vermesin, öyle düşün. ben de mamayla besliyorum ara ara , ne yapalım aç kalmasınlar yavrucaklar. ben sanırım anneme çekmişim. annem hepimzi en fazla 2 ay emzirebilmiş o da mama destekli. göğsü patlıyordu annemin ve kurşun yarası gibi sırtından çıkıyordu yaralar. altına yoğurt kabı koyuyordu akan irini tutabilmek için.o kadar yani.. o yüzden öyle şeyler düşünme. emzirebildiğin kadar emzir. gerisinİ Allah bilir. ev işini falan boşver, o uyuduğu zaman hemen yat uyu. inan 1 saat dinlenmekten 10 dk uyumak daha iyi. hemen süt topluyor göğüsler. duş alamasan bile sıcak kompres yap, sütü artırıyor. dereotu, humana still tea, ılık bol şekerli süt, ılık muhallebi, tohum rezene çayı... iyi geliyor. ağlamasına bakma. yemeğini ye mutlaka, ben önceden oğlum ağlayınca iştahım kesiliyordu, yemek yemeye vaktim de olmuyordu zaten..eşim eve gelince ne yedin diyordu. kızıyordum , yemek yemeye yapmaya vaktimmi oldu diye... ama yapma öyle cnm.. eşine at akşam bebeğini. o arada yemeklerini yap. ertesi gün de yersin. pusetine yatır mutfağa götür, beraber yemek yiyin, vakit yarat kendine mutlaka. iyice sütün kesilir sonra. evi b.k götürsün boşver. bebeğin için... hadi görüyüm seni. moralini yüksek tut. süt gelicek ve yeticek inşallah de. öyle de olur inşallah..

güle güle kullan canım...fiyat hakkında fikrim yok..otomuz da yok koltuğumuz da :)

saol canım,aslında ana kucagımı pusetmı ne dıolar ondan aldıgım,arabadada kullanılıo,bu arada hangısı puset hangısı anakucagı tam cozmus degılım,bı tek dogru bıldıgım kanguru galıba:)

anladım cnm benim bi arkadaşda emzirmeden önce damlat dedi. bugün biri geldi oda işe yaramıyor OMİX diye bi surup var bitkisel onu kullan cok iyi dedi aldım deneyeceğim. bitkisel dereotu yagı falan var içinde inşallah işe yarar cünkü metsil zerre işe yaramadı.

denediniz mi cnm? bende cok korkuyorum nasıl olcak diye :18::18::18::18:

selam nasılsınız kızlar? gece uykusuzluklarımız ne zaman düzene gircek bilen var mı? pek zormuş annelik valla uykusuz uykusuz :)
bende koyayım oğlusumu bakın bakalım

Canım puan telden bakımdan sapla teyzesi senin kızını almadım ben hiç yarim onu mesajkutuma baktım canım mesaj gelmemiş hiç sildim oradakilerin tekrar yollayan olurmu canım

çokk tatlııı cnm
annelik zor ama çokta güzel...
RABBİM olmayanlara nasip etsin ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…