- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #49.561
Medela Calma var, bir de dr brown iyi. Dr Brown beyaz dar ağızlı kullanıyorum ben, medela da kullanıyorum ikisi de güzel. Calma anne memesine daha yakın ama.
Çok geçmiş olsun canım. İnşallah sorun çıkmaz. Sarılığı geçti mi kuzunun, anne sütüne bağlı sarılığı araştırdım da, anne sütünün yağlı olmasından oluyormuş galiba, sarılıktan da kurtulduysanız bu güzel birşey, bebişin tombiş olur maşşallah diyim şimdiden:)
Yanında görmek çok daha güzel ya:) Ama garibime gidebilir tabi benim de, ya benim rahim yerine geçmedi mi acaba, karnım kocaman hala
kızlar yardım edin..artık dayanamıyorum acısına. hiçbir ağrım olmadan epiduralsiz doğum yapan ben göğsümün acısına dayanamıyorum. titriyorum şuan. üzerimde 5 kat kıyafet var. başım dönüyor ve aşırı halsizim. göğüslerim yara demiştim size. doktora görünmüştüm bebeğim kan kusunca. onda birşey çıkmadı şükür bende de çıkmadı, öyle dedi doktor. bana gitti hamilelikte ve emzirmede kullanılmayacak bir ilaç verdi. prednol diye kortizon içerikli bir krem. kesinlikle 5 günden fazla kullanma ve iyice yıka emzirmeden dedi. emziremiyorum şuan. göğüslerime dokunamıyorum bile. sağayım dedim makinayla mümküüün değil. utanmasam bağıracağım.. bebeğimi emziremiyorum, dişliyor ve tekrar kanatıyor. ne aypacğımı şaşırdım artık. mastit mi bu? artık iltihaplanmaya başladı teki, at deri ortaya çıkar ya jöle gibi, ondan çıktı işte. iyileşme işaretimi bu bilmiyorum ama, bana birşey söyleyin ne olur. okuduğum kadarıyla iltihap başladıysa eğer cerrahi operasyon diyorlar(( bebeğime yetemiyorum,emziremiyorum, bırakın emzirme kolumu kaldıracak halim yok (((çok üzülüyorum mama verieyim vermesine de, göğsüm nasıl boşalacak
kızlar yardım edin..artık dayanamıyorum acısına. hiçbir ağrım olmadan epiduralsiz doğum yapan ben göğsümün acısına dayanamıyorum. titriyorum şuan. üzerimde 5 kat kıyafet var. başım dönüyor ve aşırı halsizim. göğüslerim yara demiştim size. doktora görünmüştüm bebeğim kan kusunca. onda birşey çıkmadı şükür bende de çıkmadı, öyle dedi doktor. bana gitti hamilelikte ve emzirmede kullanılmayacak bir ilaç verdi. prednol diye kortizon içerikli bir krem. kesinlikle 5 günden fazla kullanma ve iyice yıka emzirmeden dedi. emziremiyorum şuan. göğüslerime dokunamıyorum bile. sağayım dedim makinayla mümküüün değil. utanmasam bağıracağım.. bebeğimi emziremiyorum, dişliyor ve tekrar kanatıyor. ne aypacğımı şaşırdım artık. mastit mi bu? artık iltihaplanmaya başladı teki, at deri ortaya çıkar ya jöle gibi, ondan çıktı işte. iyileşme işaretimi bu bilmiyorum ama, bana birşey söyleyin ne olur. okuduğum kadarıyla iltihap başladıysa eğer cerrahi operasyon diyorlar(( bebeğime yetemiyorum,emziremiyorum, bırakın emzirme kolumu kaldıracak halim yok (((çok üzülüyorum mama verieyim vermesine de, göğsüm nasıl boşalacak
aaa öylemi çok şaşırdım
bebeğim harbidende bu ay epey kilo aldı
hatta şaşırdık çok kilo alınca
sarılığı geçti geçecek çok az kaldı
umarım kültürde temiz çıkarda rahatlarız
kızlar bişey sorucam.burda tavsiye edilen ,anne memesine en yakın olan biberon hangisiydi?.dr brownsdı ama .hangi çeşidi.sarı var bide beyaz olanlarda dar ve geniş ağız var ..bilemedim hangisi.link olarak yazabilecek olan var mı?bide bu biberon emziği milkway süt saklama kaplarına uyumlu mudur.bileniniz var mı?
canım doktor bize sabah öğle akşam 5 damla dedi, kullanan bi arkadaşım da emzirdikten sonra damlatılıyo dedi bende öle yapıyorum ama uzun süre kullanmak istemiyorum... bugün sadece 2 kez verdim günde 1e düşürüp bırakmayı düşünüyorum alışmasın diye
dıyrbakır nasıl :)
burdakılere dıyarbakırda karpuz cekırdegı cok yenır dıyorum tuhaf tuhaf suratıma bakıyorlar :)
Kızlar bizim zayıflama topiğimiz var mı ya, bu kilolar ve koca göbek bana acaip batıyor, siz de durumlar nasıl?
aynen öyle gerçekten doğumdan 8 kilo kaldı bende de özellikle göbek:18::18:
eteklerim pantolonlarımın bi çoğu olmuyor gardolabı yenileyemiyeceğime göre bu göbek gidecek mecbur
emzirince diyete başlamadım
spora da sezeryan olunca biraz daha mı dursam diyorum
mekik felan içerdeki yaralara zarar verir diye düşünüyorum
ama acayip morallim, bozuyor benimde
bisey merak ediorum: sutumu sagdim yada emzirdim gogus tamamen bosaldiktan sonra nekadar surede doluyo? Bugun sagmaya basladim gogsumu bazen cok geldi gunun daha erken saatlarinde yani ama sonra sonra azalmaya basladisabah sagdiktan sonra vay be benimde sutum yok saniodum bissuru varmis die gaza gelmistim ama aksam mama vermek zorunda kaldim simdide sagdim 50 cc cikkti 2 gogusten kizim uyanmadan bi 50 cc daha nezaman cikartirim die merak ediorumda..bu minisin hizina yetismem lazim:)
benim sizlere sorum olacaktı. malum bizden deneyimlisiniz genelde. burdan çok şey öğrendim çünkü. hepinze teşekkür ederim ayrıca. neyse gelelim sorularıma
1. bebeğim dünden beri yeşil kaka yapıyor. arada yine sarı da oluyor. bakalım bugünün ilk kakası ne renk olacak. sizce normal mi neden olmuş olabilir.
2. bebeğime ilk kez emzik vermek zorunda kaldım. memede uyumak istiyordu ama karnı tok olduğu için süt gelince sinir olup ağlıyordu. baş edemedim ve verdim. alır almaz (hiç zorlanmadı) uyudu kerata. sizce vermeli miyim yoksa direnmeli miyim. dr umuz alışırsa emme süresi azalır, seni emmez dedi. o yüzden zorda kalınca ne yapsam, fikrinzi bekliyorum.
3. bir de burun tıkanıklığımız var doğduğundan beri. burnunun içinde bi şey olmasa da geride dolu oluyor. geceleri hırıltı oluyor. otri bebe aldım ama geridekileri çekmiyor sanırım. serum fizyolojik de bi şey yapmadı.
4. son olarak ben aventin süt sağma makinesinesini aldım. alet önce çalıştı , temizledikten sonra çalışmıyor. parçalarımı yanlış taktım anlamıyorum. bieln bi arkadaş yardımcı olbilir mi?
kendi dr. uzakta, 6 gün sonra randevu. acaba burda bi dr a götürmeli miyim?
kusura bakmayın e mi, çok olmuş, belki gereksiz bazıları ama taze anneliğime verin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?