2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

aaa öylemi çok şaşırdım
bebeğim harbidende bu ay epey kilo aldı
hatta şaşırdık çok kilo alınca
sarılığı geçti geçecek çok az kaldı
umarım kültürde temiz çıkarda rahatlarız

canım Rabbim tez zamanda şifa göndersin
çok çok geçmiş olsun inanki bu kadar ilerleyen yaralarla ilgili bir fikrim yok :97:

Ayyy canım kıyamam ya, ben de öyleydim, hem mastit hem mantar oldu, uçları yüzünden. Dur bak şimdi, eğer mastit ise, göğsün taş gibi olur memen o kadar şişer ki göğüs ucunu bile içine katar göğüs ucun küçülür bebek memeyi kavrayamaz, sadece uçlarına değil heryerine bıçaklar saplanır ve memene dokunduğunda eline sertlikle gelir, ve o sertliklerin olduğu yerde belirgin bir kızarıklık olur. Bunlar varsa mastitdir. MAstitse eğer antibiyotik kullanman gerekiyor, sıcak duşun altında göğsüne masaj yapıp elinle sağ o göğsünü yumuşatır duştan çıkınca da sağarsın. Sağmadan önce çok acıyorsa, soğuk kompresle göğüs ucunu uyuşturup acıyı azaltabilirsin.

Göğüs ucunda açık yara var sanırım, yarada iltihap var mı, beyazlıklar yeşillikler var mı meme ucunda, beyaz nokta şeklinde iltihaplı deriler oluyor mu? Duşun altına gir, su akarken meme ucunda pulllanma gibi şeyler görürsen meme ucunda mantar vardır.

Bunların ikisinin de tedavisi var, tedavi olunca çok rahatlarsın.

Ben mastiti anladım tedavisini oldum ama mantarı anlamamıştım sağolsun çocuk doktorum anladı krem verdi, yavaş yavaş geçiyor, ve bu kremler sayesinde acısız emziriyorum Allaha şükür, emzirmenin keyfini yaşamaya başladım, önceden işkenceydi.

Kremler Furacin(iltihap için), Canesten(mantar için) ve Bepanthen merhem, bu üçünü karıştırıp emzirme sonralarında göğsüme sürdüm, emzireceğim zaman da iyice sildim. Benim göğsüm bu şekilde iyileşti, İltihap geçtiği için furacini bıraktım, bir göğsümde çok az mantar var hala onun için canesten ve bepanthene devam ediyorum ama hiç acı çekmiyorum, darısı başına canım.

Öyleymiş yağ karaciğeri yoruyormuş önce ama sonra alışıyormuş bünye. Maşşallah canım kilo alması çok güzel, inşallah kültür de temiz çıkar.

medela calma yı kullanmadım, ancak anne memesi kıvamında olduğunu biliyorum, medela haberman kullanıyorum çok memnunum, milkway süt saklama kapları ile medela haberman ın emziği uyumlu, ben aynı emziği süt kaplarındada kullanıorum

selam nasılsınız kzılar? acayip uykususuzmm şimdi yedircem yatcam hemen.. yarında aşı günümüzz

cnm işe yaramadı bende om-x diye bi şurup aldım bakalım onu deneyceğim umarım bu işe yarar.

Canım çook geçmiş olsun Allah acil şifalar versin. Bende ikikez lohusalık humması oldum. Göğüsüme dokunamıyordum. Ani titreme, üşüme, ateş, bütün vücutta ağrı halsizlik.... En sonunda aile hekimi antibiyotik verdi de ertesi gün kendime geldim. Amoglavin di heralde...

cnmçok geçmiş olsun bende cok kötü oldum doktor eger sagmazsan ameliyatlık bu durum dedi ateşlendim tir tir titredim çok kötüydüm aglaya aglaya sagdım öyle düzeldi ama 10 günümü aldı hemen hemen.. Allah yardımcın olsun

dıyrbakır nasıl :)
burdakılere dıyarbakırda karpuz cekırdegı cok yenır dıyorum tuhaf tuhaf suratıma bakıyorlar :)

Valla bildigin Diyarbakır gittikçe gelişiyor guzellesiyor :)))en son ne zaman geldin?karpuz çekirdeğini bende çok seviyorum Ama karpuzlarımızda eski tat yok((50:

Kızlar bizim zayıflama topiğimiz var mı ya, bu kilolar ve koca göbek bana acaip batıyor, siz de durumlar nasıl?

bisey merak ediorum: sutumu sagdim yada emzirdim gogus tamamen bosaldiktan sonra nekadar surede doluyo? Bugun sagmaya basladim gogsumu bazen cok geldi gunun daha erken saatlarinde yani ama sonra sonra azalmaya basladi sabah sagdiktan sonra vay be benimde sutum yok saniodum bissuru varmis die gaza gelmistim ama aksam mama vermek zorunda kaldim simdide sagdim 50 cc cikkti 2 gogusten kizim uyanmadan bi 50 cc daha nezaman cikartirim die merak ediorumda..bu minisin hizina yetismem lazim:)

Kızlar bizim zayıflama topiğimiz var mı ya, bu kilolar ve koca göbek bana acaip batıyor, siz de durumlar nasıl?

aynen öyle gerçekten doğumdan 8 kilo kaldı bende de özellikle göbek:18::18:
eteklerim pantolonlarımın bi çoğu olmuyor gardolabı yenileyemiyeceğime göre bu göbek gidecek mecbur
emzirince diyete başlamadım
spora da sezeryan olunca biraz daha mı dursam diyorum
mekik felan içerdeki yaralara zarar verir diye düşünüyorum
ama acayip morallim, bozuyor benimde

Bende de 10 kilo fazla var ayni durumdayim senle kiyafetler olmuyor, mekikde zarar verir diye korkuyorum
Ama biryerden baslamak lazim

Ay boynum kopuyo ve cok uykum geldi 3.5saattir gecmisi okuyorum bedriyenin çıkmasına cok sevindim
Ronya bebis iyileşiyor cok şükür
İdrar tahlili temiz çıkar insallah
Fearnes cok gecmis olsun

Bende iyim Enes cok huysuzdu bugün ishal cok fazlaydı Eyüp iyi cok şükür

Ben şimdi tuvalet egitimini araştırayım biraz.. Enes e öğretmeye başlıcam
İyi geceler

LeGa-Be-Be: Bir Soru - Bir Cevap / Emzirme-Süt Sağma linkteki yazımı oku istersen...

bu sevimli şeyi sen doğurduğuna eminmisin :)

leblebi yutmuş solucan gibilerdendin herhalde :)

benim sizlere sorum olacaktı. malum bizden deneyimlisiniz genelde. burdan çok şey öğrendim çünkü. hepinze teşekkür ederim ayrıca. neyse gelelim sorularıma
1. bebeğim dünden beri yeşil kaka yapıyor. arada yine sarı da oluyor. bakalım bugünün ilk kakası ne renk olacak. sizce normal mi neden olmuş olabilir.
2. bebeğime ilk kez emzik vermek zorunda kaldım. memede uyumak istiyordu ama karnı tok olduğu için süt gelince sinir olup ağlıyordu. baş edemedim ve verdim. alır almaz (hiç zorlanmadı) uyudu kerata. sizce vermeli miyim yoksa direnmeli miyim. dr umuz alışırsa emme süresi azalır, seni emmez dedi. o yüzden zorda kalınca ne yapsam, fikrinzi bekliyorum.
3. bir de burun tıkanıklığımız var doğduğundan beri. burnunun içinde bi şey olmasa da geride dolu oluyor. geceleri hırıltı oluyor. otri bebe aldım ama geridekileri çekmiyor sanırım. serum fizyolojik de bi şey yapmadı.
4. son olarak ben aventin süt sağma makinesinesini aldım. alet önce çalıştı , temizledikten sonra çalışmıyor. parçalarımı yanlış taktım anlamıyorum. bieln bi arkadaş yardımcı olbilir mi?
kendi dr. uzakta, 6 gün sonra randevu. acaba burda bi dr a götürmeli miyim?

kusura bakmayın e mi, çok olmuş, belki gereksiz bazıları ama taze anneliğime verin..

yeşil kaka yapıyorsa iyi beslendiğindendir eskiler üşüttüğü zaman yeşil kaka yapar derler ama iyi doyduğu zaman yaparmış yeşil kakayı fakat kakası sümüksüyse ve köpüklü yapıyorsa dikkat et rota virüsü kapmış olabilir emzik konusunda damak yapısınza zarar veriyor diyor bazı doktorlar ama karnını doyurduktan sonra kısa bir süre uykuya geçene kadar veriyorum ben hem bağırsaklarını çalıştırmasına yardımcı oluyo hemde uykuya dalıyo kısa süreli verebilirsin bence rahatlatıyo bebeği burun tıkanıklığı konusunda yardımcı olamıycam :) aventin süt sağma makinasını nasıl kurduğunu anlatırsan yardımcı olurum hangi parçalarını nasıl taktın? doktora niçin götüreceksin kakası içinse dediğim şeyler yoksa kakasında bekleyebilirsin

herkese günaydınnnnn geçmişi okudum berkerdem tekrar aramıza hoşgeldin
süt yapsın diye doğumdan beri helva yiyordum sonra kayınvalideme helva yemesin bebeği delirtir gazdan demişler önce inanmadım ama yinede bir kaç yemeyim dedim sonuç gaz yok artık gazın geçeceği mi vardı yoksa helvadan mıydı bilemiyorum ama yemediğim günden beri 1 haftadır yani gaz sorunumuz kalmadı çok şükür burda da yiyn arkadaşlar vardı bi süre yemeyin helva bakalım sizdede kesilecekmi gaz sıkıntısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…