- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #49.601
valla bzde henüz korunmuyorz dikkat ediyorz ama bnde adet olmadım daha..off spiral fln çok korkutucu geliyo bna nasıl takılır onla yaşamak fln Allahım ne güzeldi korunma derdi olmadan önce
geçmiş olsun cnm öncelikle. senin de geçmiş olsun dileklerin için ve diğer arkadaşların da abi çok teşekkür ederim:) ah şu dedeler.. valla ben kızıyorum içten içe tabi, seni bilmem ama, iyice görmemişin bi torunu hesabı yaptılar:):) gizli gizli öpüyorlar, sanki ne varsabenim oğlum kakasını yapamıyor biz zeytinyağına kulak çöpünü batırıp popo deliğini uyartıp öyle kakayı yağtırıyoruz biliyorum benim gibi bir kaç kişi daha bunu yaşıyor...
bugün doktor kontrolünde de bunu konuştuk gayet normal bir durummuş makat küçük olduğundan o kendi başına yapamayabilirmiş kabız değil yani... hatta geçenlerde uzman tv den bir video da paylaşmıştım burda bu durumu yaşayanlar içi rahat olsun... yumurtadaki şişme için normal dedi ağlamaktan olurmuş 1 yaşına kadar bekleyeceğiz dedi... çok aşırı kilo aldırmışım mama ile sen kendini besle dedi... yumurta yemiyordu gaz yapar diye yiyebilirmişim... süt içme dedi. yoğurdu yiyebilirsin ama şekerlendir myke ye dedi... yüzünde isilikler vardı onun için krem vermedi bebeklerde öpülmekten olurmuş öptürme kimseye dedi ama dedesine laf anlatmak mümkünmü benden gizli öpüyor ama sesi duysanız cuk diye baba sessiz öpte duymayayım diyorum kahkalar atıyor 65 yaşında ilk torunu oldu adamın onuda anlıyorum... diğer ay devlet aşısı olmayacak onun için bu boşlukta rotavirüs aşının ilk dozu yapılacak... haziranda tekrar karma aşı olacak sağlık ocağında... bizden haberle böyle...
biz de bgn ilk ay aşımızı yaptırcaz hadi hayırlısı. tavsiyeleriniz varm gitmeden?geçmişi okumadan yazıyorum aşımızı olduk kontrolden geldik... aşı oldu doktor aşı öncesi fitili verme dedi... ateş takibini yap ona göre ver dedi... fitil önerdi şurup belki yutamaz tam etki göstermez dedi... bakalım nasıl geçecek geldiğinden beri ağlıyor çok zordu ya yavrum nasıl ağladı... mamayı kesiyoruz 2 ayda alması gereken kiloyu almış obez yaparsın dedi...
sonra yine bakarım 2. ay aşısı yaptıranlara sorum kaç saat sürer bu huysuzluk?
cnm ben götürürken calpol şurup verdim bir kaşık neyse evden çıkarken hemen uyudu oğlum sağlık ocağına gittik aşılar cuma yapılıcak dedi şurup verdim dedim olsun sorun olmaz dedi dr ama aşıya geldiğinde verme ateşi çıkarsa verirsin gerek yok dedi zaten adencik 15 dk açtı gözleri faltaşı gibi şurup uyku yapmıyo yani ateşi çıkarsa vericem...bizede 04 mayıs cumaya gün vermişti demek o sebeple o güne vermiş. giderken ateş düüşürücü falan verecekmisin bana paranox fiitl ver 10 dk önce dedi. ama ben vermek istemiyorum.
benim oğlum kakasını yapamıyor biz zeytinyağına kulak çöpünü batırıp popo deliğini uyartıp öyle kakayı yağtırıyoruz biliyorum benim gibi bir kaç kişi daha bunu yaşıyor...
bugün doktor kontrolünde de bunu konuştuk gayet normal bir durummuş makat küçük olduğundan o kendi başına yapamayabilirmiş kabız değil yani... hatta geçenlerde uzman tv den bir video da paylaşmıştım burda bu durumu yaşayanlar içi rahat olsun... yumurtadaki şişme için normal dedi ağlamaktan olurmuş 1 yaşına kadar bekleyeceğiz dedi... çok aşırı kilo aldırmışım mama ile sen kendini besle dedi... yumurta yemiyordu gaz yapar diye yiyebilirmişim... süt içme dedi. yoğurdu yiyebilirsin ama şekerlendir myke ye dedi... yüzünde isilikler vardı onun için krem vermedi bebeklerde öpülmekten olurmuş öptürme kimseye dedi ama dedesine laf anlatmak mümkünmü benden gizli öpüyor ama sesi duysanız cuk diye baba sessiz öpte duymayayım diyorum kahkalar atıyor 65 yaşında ilk torunu oldu adamın onuda anlıyorum... diğer ay devlet aşısı olmayacak onun için bu boşlukta rotavirüs aşının ilk dozu yapılacak... haziranda tekrar karma aşı olacak sağlık ocağında... bizden haberle böyle...
Kızlar bizim zayıflama topiğimiz var mı ya, bu kilolar ve koca göbek bana acaip batıyor, siz de durumlar nasıl?
selam kızlar
2.ay aşıları içerisinde verem aşısıda yapıldımı?
sanırım sadece sağlık ocalarında ve verem savas dispanserlerinde yapılıyor?
geçmiş olsun cnm öncelikle. senin de geçmiş olsun dileklerin için ve diğer arkadaşların da abi çok teşekkür ederim:) ah şu dedeler.. valla ben kızıyorum içten içe tabi, seni bilmem ama, iyice görmemişin bi torunu hesabı yaptılar:):) gizli gizli öpüyorlar, sanki ne varsa
biz de bgn ilk ay aşımızı yaptırcaz hadi hayırlısı. tavsiyeleriniz varm gitmeden?
cnm ben götürürken calpol şurup verdim bir kaşık neyse evden çıkarken hemen uyudu oğlum sağlık ocağına gittik aşılar cuma yapılıcak dedi şurup verdim dedim olsun sorun olmaz dedi dr ama aşıya geldiğinde verme ateşi çıkarsa verirsin gerek yok dedi zaten adencik 15 dk açtı gözleri faltaşı gibi şurup uyku yapmıyo yani ateşi çıkarsa vericem...
ohhhhh atlattınız hadi bakalım darısı bize diyelim cnm kaç kg olmuş senin kuzu aden 6500 kg çıktı 60 cm mamalar yarıyo galiba
napıyorsunuz kızlarr.. bizde bugün aşımızı yaptırdık yavrum baya agladıbirdehaki aya karma aşı olcakmış ona nasıl dayanacakki 3 aşı birden.. 10 gün sonra falanda sünnet ettirmeyi düşünüyorum bakalım nasip.om_x şurup baya işe yarıyor gaz sorunuzu varsa tavsiye ederim. d vştamini ne kullanıyorsunuz? saglık ocagı bize monovit d3 verdi. hiç fikrim yok ama internette kötü kötü şeyler yazmışlar verirken tedirgin oluyorum.
bencede böyle bi topik olsun:) 10 kilom var fazladan. sporada yazılmayı düşünüyorum ama bilmiyorum nasıl olur. eski kıyafetlerimin hiç birisi olmuyoryenide almıyorum vercem diye eşortman hamile pantolonumla takılıyorum hala.. pantolon düşüp duruyor belimden ama yapcak bişi yok :)
Herkese selam;
Umraım haller keyfler ve bebişler iyilerdir, biz her zaman ki gibi saat 6:30dan beri ayaktaydık, ve az öce uyudu
uyuma saatlerimiz aynen şu şekilde:
öğlen saat 14:00te uyuyor ve 18:30da uyanıyor,
gece 2:00ye kadar uyanık ve gece 2:00de uyuyup sabah 6:30da uyanıyor, Yani günde 9 saat uyuyor, hani bebekler uyuyarak büyürdü....uyuduğu zaman arada bir kere uyanıp 30dk emiyor, geri uyuyor ama uyanık olduğunda sürekli emiyor, acaba beni emzik olarak mı kullanıyor diyorum, ama resmen emiyorçok şükür ki sütüm yetiyor, bu kadar emmek istemesine karşılık sütüm yetmese çok üzülürdüm
Çok şükür iki kere gaz sıkıntımız oldu ama onun dışında gaz sorunumuz yok, sadece Duygunında belirttiği gibi kaka yapamama sorunu var, ama oda benim doktorumunda dediği gibi normalmiş, fakat ben kendi haline bırakıyorum, yardım edersem tembelliğe alışır, ilerde yapamama sorunu yaşar diye düşünüyorum:44::44:
Bu arada hafta sonu Beypazarında dedemlerdeydik, çok güzel geçti, dün babamızı gönderdik, maalesef bu hafta sonu meslek eğitimi olduğu için gelemeyecekama sonraki hafta sonu 3 günlüğüne kırkımızı çıkarmaya Afyona termale gideceğiz inşaAllah
Bizden haberler böyle
merhaba bizde 2. ay aşımızı olduk eh keyfimiz pek yok sürekli dudaklar bükük ağlar vaziyette oğlum...
aşınızıda olmuşsunuz sizde geçmiş olsun... bugün aşı günümü ne herkes oluyor...
monovit d 3 bizde kullanıyoruz ağızdan 3 damla...
canım ya benim eşim işe hep geç kalırdı ama artık oğlum sayesinde kalmıyor... eşim okadar uykucu ki onu hiç bir kuvvet sabah kaldıramaz o işe gitmek için 7.30 kalması gerekir ben onu 1 saat önceden uyanıp hadi kalk demem lazım. 5 dk 5 dk lütfen diye diye oluyır 1 saat ama artık mucize oğlum var. 6.30 diyince seninki gibi horoz gibi üüüüü rüüüüü üüüüü diyor sanki...ve onu alıp hemen ortamıza koyuyorum eşim hemen oğlummmm gel gel oğlum babacım diyor ve uyanmış oluyor...
ben devit d3 veriyorum günde 3 damla. aslında banada günde 9 damla kullan dedi ama ben hiç almıyorum :44: sizden kullanan var mı?
yok canım ya bana öyle birşey denmedi... sanmıyorum onun bize ne faydası olabilirki...
bende dün dr. a gittim, krounma işini sordum, sprial iç.in erken dedi birde eger 2 -3 sene içerisinde bebek düşünüyorsan sprial astarı yüzünden pahalıya gelir dedi. yeni bir d.kontol hapı çıkmış emzirirken içilebiliyormuş aklınızda olsun. en sağlıklısı su zaman için eşinin korunması dedi.
Zayıflama topiği isteyen arkadaşlar Anneyimben(Esma) zayıflama topiği açmıştı zaten
Arkadaşlar bu arada ben günlük rutinlerimi yazayım belki sütü artırmak isteyenler için faydalı olur,
1-Hergün bebeğimin uyuduğu vakit hemen bir bardak dutlu süt içiyorum, ki bebeğimin uyuduğu 4 saat içinde süt olsun, yani gündüz 14:00te, gece 2:00te...
2-Hergün hurma ve kuru incir yiyorum...
3-Her yemeğimde Dere otu yiyorum...
4-Mutlaka 3 litre su içiyorum...
5-Günde bir bardak rezene içiyorum...
6-Ayaklarımı asla üşütmemeye çalışıyorum, geceleri asla çorapla yatamazdım, ama emzirmeye kalkınca çorap giymeyi unutuyordum ve üşütüyordum, o zaman gaz sorunumuz oldu, ama şimdi ayağımı sıkmayacak, biraz bol patik çorapla yatıyorum, kalktığım zaman ayağım çıplak kalmıyor.gündüzleride mutlaka hem çorap hem patikle duruyorum, buda gaz sorunumuzu engelliyor..
7- ne olursa olsun moralimi yüksek tutuyorum, (canımı sıkacak bir kaç şey yaşadım ama burada bile paylaşmıyorum ki yazdıkça dahada gerilmeyeyim,tam tersi mutluluğumu dillendirip mutluluğumun artmasını sağlıyorum)
Allahtan uykuya düşkün biri değildim de uykusuzluk beni etkilemedi
bukadar şeyi nasıl yapmayı beceriyorsunuz hayranım size yaa..ben diil öyle sütler incirler bilmemneler 2 lokma ekmek atmaya zaman bulamıyorum ağzıma..benim oğlum mu çok zamanımı alıyo yoksa sizimkiler mi size çok zaman bırakıyo anlamıyorum.....
Canım yaa Rabbim yar ve yardımcın olsun, inşaAllah diğer aşıda ateşlenmez, sağlığı , gelişimi yerinde maşaAllah, ama seninde kendine iyi bakman gerekiyor, çünkü oğlunun sana ihtiyacı var, sen iyi olursan, güçlü olursan oğlun geleceğe daha güvenle adım atacak,bukadar şeyi nasıl yapmayı beceriyorsunuz hayranım size yaa..ben diil öyle sütler incirler bilmemneler 2 lokma ekmek atmaya zaman bulamıyorum ağzıma..benim oğlum mu çok zamanımı alıyo yoksa sizimkiler mi size çok zaman bırakıyo anlamıyorum...dün aşı olduk..ve gece ateşi yükseldi oğlumun..fitil verdi doktor ama fitili yaptırmadı bizimki..ben koyuyorum o üstüne kaka yapıyo..böyle 3-4 sefer uğraştık başaramadık..bütün gece başındaydım..annemde geldi sonra 4 te sızmışım 6 da kalktım..kalktım ağlıyodu ve bi yarım saat önceye kadar hala vik vikti..anneme gittim alıp zaten ve şuan orda bırakıp eve geldim..bi duş aldım..birazdan tekrar gidicem..bu zaman içinde sürekli kucağımdaydı ve sürekli onunlaydım..diil öyle sütler bilmemneler,ben süt sağmaya bile fırsat bulamadım daha..emdiği memeyi ağzına tıkıştırıp 2 kere çektiriyorum anca biraz boşalsın diye..çok yorgunum,bitkin durumdayım..p.tesi bi aşımız daha var..verem aşısı..çok ağır olur 3 aşı diye dün yapmadı doktorumuz..bakalım onda da ateşlenicek mi.. sağlık durumu çok iyi çok şükür..6300 gr.olmuş..61 cm.de boyu olmuş..ama yemesine içmesine dikkat edeyim huysuzlanmasın derken ben benden geçtim..öcü gibiyim..aynaya bile bakmıyorum artık..
aynen..kaç hafta önce komposto yaptm kendme hala içilmeyi bekliyo..bazen kahvaltımı akşama doğru yaptıım oluyo..ne zmn yeme oturcaksam uyanıp ağlamaya başlar ztn Allahın emri..annenin çorbası soğuk olur der annem hep doğruymuş..
Canım yaa Rabbim yar ve yardımcın olsun, inşaAllah diğer aşıda ateşlenmez, sağlığı , gelişimi yerinde maşaAllah, ama seninde kendine iyi bakman gerekiyor, çünkü oğlunun sana ihtiyacı var, sen iyi olursan, güçlü olursan oğlun geleceğe daha güvenle adım atacak,
bizimde bu perşembe ilk aşımız var, bakalım nolacak:44:
bu arada daha öncede dediğim gibi benim oğlumda gündüz 4,5 saat gece 4,5 saat uyuyor, yani günde 9 saat uyuyor, onun dışında hep memede olmak istiyorbenim incirim, hurmam hep yanımda,, oğlumu emzirirken atıyorum ağzıma, sürahide suyumda hep yanımda içiyorum sürekli, dutlu sütümüde ancak oğlum uyuyunca yapabiliyorum
çayım çorbam her bişeyim soğuk..
geçen gün ablam dediki daha yeni yeni yemeğimi sıcak yemeye başladm,kızı 6 yaşında..
çöktüm ressmen
daha çook yolumuz war kızlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?