- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #49.621
ya çayda çorbadada gözüm yok yeterki o iyi olsun..ben sadece arada mola istiyorum..nefes almak istiyorum..sabah eşimlede tartıştım...ulan bu çocuk ateşlenicek belli aşı oldu..gece 1 kere kalkmadı yaaa...kalk bii sor dimi..yok arkadaş yok..öküz gibi uyuyo..kızıncada uyandırsaydın diyo..ben niye uyandırıyorum yaaa..bukadar mı meraksız anlamıyorum..böyle giderse bozuşuruz biz valla
bcg (verem), 5 li karm (DABT-İPA-HİB), KPA (konjuge pnömokok) yapıldı...
canım geç kaldım sanırım çıkmışsın ilk ay aşısının hiç bir yan etkisi yok. için rahat olsun sadece kuzu biraz fazla ağlayabilir ama sağlık ocağı merdivenlerinden inene kadar susar merak etme... geçmiş olsun canım...
ya canım atlattık sorma çok huysuz ama elimde ateş ölçerle geiyorum annem bırak diyor kızıyor bana...panil atağım ne yapabilirim...
5700 kg 56 cm olmuş canım... doktor mamayı kes dedi obez yaparsın bunu dedi... sana göre daha azız biz bak şimdi... mama da vermezsem bu çocuk obur susmaz ben ne yapayım... 30 ml ile doktorla anlaşmaya vardık...o verdiğin şurup zaten uyku yaparmış... neyse adencik tatlı rüyalar gmrsüna artık... evet aşı öncesi vermeyin dedi doktor aşının anlamı kalmaz özelliği kaybolurmuş... ateş çıkarsa ver dedi... 37.5 sınır... haberin olsun... çok öptük adeni...
niye spiral için öyle söyledi cnm anlamadm?
al benden de o kadar.. şu an küsüz zaten sabah sinirlerimi hoplattı.. duyuyo ağladığını, benim uyutmak için saatlerce ayakta kaldığımı görüyo, ben uyandırmadan yataktan kalkmıyo..çokçok ağlarsa eğer merak edip kalkıyo, niye ağlıyo die bana soruyo ya deliriyorum.. tamam işe gidiyosun ama 15 dk bile kalksan bebeği benden alsan, bana moral vermiş beni mutlu etmiş olacaksın, benim gözümde 10 dk mola bile bazen dağlar kadar büyük,anlamıyo..
benim oğlum kakasını yapamıyor biz zeytinyağına kulak çöpünü batırıp popo deliğini uyartıp öyle kakayı yağtırıyoruz biliyorum benim gibi bir kaç kişi daha bunu yaşıyor...
bugün doktor kontrolünde de bunu konuştuk gayet normal bir durummuş makat küçük olduğundan o kendi başına yapamayabilirmiş kabız değil yani... hatta geçenlerde uzman tv den bir video da paylaşmıştım burda bu durumu yaşayanlar içi rahat olsun... yumurtadaki şişme için normal dedi ağlamaktan olurmuş 1 yaşına kadar bekleyeceğiz dedi... çok aşırı kilo aldırmışım mama ile sen kendini besle dedi... yumurta yemiyordu gaz yapar diye yiyebilirmişim... süt içme dedi. yoğurdu yiyebilirsin ama şekerlendir myke ye dedi... yüzünde isilikler vardı onun için krem vermedi bebeklerde öpülmekten olurmuş öptürme kimseye dedi ama dedesine laf anlatmak mümkünmü benden gizli öpüyor ama sesi duysanız cuk diye baba sessiz öpte duymayayım diyorum kahkalar atıyor 65 yaşında ilk torunu oldu adamın onuda anlıyorum... diğer ay devlet aşısı olmayacak onun için bu boşlukta rotavirüs aşının ilk dozu yapılacak... haziranda tekrar karma aşı olacak sağlık ocağında... bizden haberle böyle...
bcg (verem), 5 li karm (DABT-İPA-HİB), KPA (konjuge pnömokok) yapıldı...
canım geç kaldım sanırım çıkmışsın ilk ay aşısının hiç bir yan etkisi yok. için rahat olsun sadece kuzu biraz fazla ağlayabilir ama sağlık ocağı merdivenlerinden inene kadar susar merak etme... geçmiş olsun canım...
ya canım atlattık sorma çok huysuz ama elimde ateş ölçerle geiyorum annem bırak diyor kızıyor bana...panil atağım ne yapabilirim...
5700 kg 56 cm olmuş canım... doktor mamayı kes dedi obez yaparsın bunu dedi... sana göre daha azız biz bak şimdi... mama da vermezsem bu çocuk obur susmaz ben ne yapayım... 30 ml ile doktorla anlaşmaya vardık...o verdiğin şurup zaten uyku yaparmış... neyse adencik tatlı rüyalar gmrsüna artık... evet aşı öncesi vermeyin dedi doktor aşının anlamı kalmaz özelliği kaybolurmuş... ateş çıkarsa ver dedi... 37.5 sınır... haberin olsun... çok öptük adeni...
ben devit d3 veriyorum günde 3 damla. aslında banada günde 9 damla kullan dedi ama ben hiç almıyorum :44: sizden kullanan var mı?
Zayıflama topiği isteyen arkadaşlar Anneyimben(Esma) zayıflama topiği açmıştı zaten
Arkadaşlar bu arada ben günlük rutinlerimi yazayım belki sütü artırmak isteyenler için faydalı olur,
1-Hergün bebeğimin uyuduğu vakit hemen bir bardak dutlu süt içiyorum, ki bebeğimin uyuduğu 4 saat içinde süt olsun, yani gündüz 14:00te, gece 2:00te...
2-Hergün hurma ve kuru incir yiyorum...
3-Her yemeğimde Dere otu yiyorum...
4-Mutlaka 3 litre su içiyorum...
5-Günde bir bardak rezene içiyorum...
6-Ayaklarımı asla üşütmemeye çalışıyorum, geceleri asla çorapla yatamazdım, ama emzirmeye kalkınca çorap giymeyi unutuyordum ve üşütüyordum, o zaman gaz sorunumuz oldu, ama şimdi ayağımı sıkmayacak, biraz bol patik çorapla yatıyorum, kalktığım zaman ayağım çıplak kalmıyor.gündüzleride mutlaka hem çorap hem patikle duruyorum, buda gaz sorunumuzu engelliyor..
7- ne olursa olsun moralimi yüksek tutuyorum, (canımı sıkacak bir kaç şey yaşadım ama burada bile paylaşmıyorum ki yazdıkça dahada gerilmeyeyim,tam tersi mutluluğumu dillendirip mutluluğumun artmasını sağlıyorum)
Allahtan uykuya düşkün biri değildim de uykusuzluk beni etkilemedi
geçmiş olsun cnm.. canları sağolsun da dediğin gibi napalım. annelik işte:)bukadar şeyi nasıl yapmayı beceriyorsunuz hayranım size yaa..ben diil öyle sütler incirler bilmemneler 2 lokma ekmek atmaya zaman bulamıyorum ağzıma..benim oğlum mu çok zamanımı alıyo yoksa sizimkiler mi size çok zaman bırakıyo anlamıyorum...dün aşı olduk..ve gece ateşi yükseldi oğlumun..fitil verdi doktor ama fitili yaptırmadı bizimki..ben koyuyorum o üstüne kaka yapıyo..böyle 3-4 sefer uğraştık başaramadık..bütün gece başındaydım..annemde geldi sonra 4 te sızmışım 6 da kalktım..kalktım ağlıyodu ve bi yarım saat önceye kadar hala vik vikti..anneme gittim alıp zaten ve şuan orda bırakıp eve geldim..bi duş aldım..birazdan tekrar gidicem..bu zaman içinde sürekli kucağımdaydı ve sürekli onunlaydım..diil öyle sütler bilmemneler,ben süt sağmaya bile fırsat bulamadım daha..emdiği memeyi ağzına tıkıştırıp 2 kere çektiriyorum anca biraz boşalsın diye..çok yorgunum,bitkin durumdayım..p.tesi bi aşımız daha var..verem aşısı..çok ağır olur 3 aşı diye dün yapmadı doktorumuz..bakalım onda da ateşlenicek mi.. sağlık durumu çok iyi çok şükür..6300 gr.olmuş..61 cm.de boyu olmuş..ama yemesine içmesine dikkat edeyim huysuzlanmasın derken ben benden geçtim..öcü gibiyim..aynaya bile bakmıyorum artık..
çıldırcam artık ütü yapıyodum kız uyandı öle bırak çamaşırlar ortada yemek yapcam çıkardım malzemeleri onlar ortada mutfakta bi oraya bi buraya koşturuyorum uykusuzluk cabası en sonunda hepsini bıraktım oturdum şimdi heryer heryerde ya benmi yapamıyorum hep bebek bak hem evi çekip çevir yetemiyorum artık temizlik yapamıyorum hiçbişe ypamıyorum..yapamadıkçada gördükçe daha beter bunalıyorum offffffffffffffffff
canım öncelikle çok geçmiş olsun inşallah göğüslerin biran önce iyileşir. Kaynanalar hep öyle. o noktada torunu daha önemli tutuyorlar gelini pek önemsemiyorlar sanırım. bende başlarda ucunu tutamıyor diye silikon uç almıstım yada sağıp veriyordum ama kayınvalidemin demediği kalmamıstı. hele ki ilk günlerde sütüm yeterli değildi ve kızım sürekli ağlıyordu mama vermek istedim bikaç günlüğüne. olay çıakrdılar kendisi söyleyemediklerini gelenlere söyletiyordu. çok bunalmıstım geceleri gizli gizli eşimle bebeğime mama veriyorduk aman görmesinlerde bişey demesinler diye. ama şuan kendi evimdeyim çok şükür istediğimi yapıyorum sütümü sağıp veriyorum kimseyede açıklama yapmak zorunda kalmıyorum. 40ından sonra daha seyrek gelmeye başlarlar canım sende ozamana kadar kendini toparlarsın düzenini oturtursun.geçmiş olsun cnm.. canları sağolsun da dediğin gibi napalım. annelik işte:)
az önce aşıdan geldik, çok ağlamadı bebeğim çok şükür kızlar. 2. aşımızmış bizim. ilkini hastanede yapmışlar zaten..darısı olmayanların başına.bu arada ya lohusalıktanmıdır nedir, lohusalık ta naısl bişiymiş böyle bitmedi gitti:), hala sinir oluyorum ben bazı şeylere.kaynanam da geldi aşıya. kayınbabamla birlikte. hazırmısınız oğlunla biz aşağıda bekliyoruz dedi arabayla. hazırız geliyorum dedim. ona rağmen bizim eve çıkmış, içeri girmiş bizim evin anahtarıyla.. ya belki ben o anda özel bişiy yapıyorum! hayret bişiy.neyse dış kapının önünde de kayınbaba bekliyo. bebeği kim taşıyacak kavgası çıktı bi de.. töbe töbee. hiç mi görmediniz sanki. hergün bizdesiniz, sorgusuz sualsiz.neyse bindik arabaya. kaynanamla oğlum arabasıyla arkada. sen öne otur dedi. rahat rahat sevicek ya ondan. neyse, aşımızı olduk. emzirme odasına geçtik, dün size burdan yazmıştım, neredeyse acillik oluyordum göğüslerimin yarasından dolayı. acısına dayanamıyorum diye. silikon uçla emzirdiğimi gördü.vay niye silikon uçla emziriyomuşum,şimdi anne olmaya ne varmış, hani kız erkeklerin kullandığı plastik bişiy vardı,hiç kullanmadık biz gerçi ama diye detaya girdikten sonra, aynı onun gibi ne çocugumu kandırıyon diyor yarı espri karışık.çok yapmacık geliyor öyle deyince de.( zaten canım sıkkın plastik bişiyi bebeğimizn ağzına veriyorum diye, iyice can sıkıntısı bunlarınki) güya hem beni kırmayacak, hem istediğini diyecek. ben de annesi ölsün o zaman dedim.ne çektiğimi sormuyor bile.. zaten söylesem de sen yaptın öyle o göğüsleri dedi.( ben fazla tutuyormuşum memede. ne yapıyım çocuk emerken memeden mi alayım.başımda bekliyordu başlarda emzirirken. bebek yorulup 30 sn ara verse doydu zannediyordu, çektiriyordu. kırmamak için birşey diyemiyordum.)hemen hemen hergün geliyorlar.rahatsız değilim o ayrı ama bi telefon edin de gelin. tek isteğim bu.. yeri geliyo banyoda oluyorum.üstüm gecelikli oluyo, ne bilim saç baş karışık oluyo, göğsüm acıdıgı için fora oluyo.. ne biliyim belki 40ım çıktıktan sonra başka hallerde olcam,düşünmüyorlar hiç. çat kapı.ksr bakma rahatsız ediyoruz böyle sık sık ama biz bebeğimizi görmeye geldik, sevip gitcez diyorlar. güya rahat ol manasında. töbe töbee nasıl rahat olayım. bornozumla mı çıkayım karşılarınaaslında çıkıcan birinde. ooohh heryer fora. o zaman anlıycaklar
geçmiş olsun cnm.. canları sağolsun da dediğin gibi napalım. annelik işte:)
az önce aşıdan geldik, çok ağlamadı bebeğim çok şükür kızlar. 2. aşımızmış bizim. ilkini hastanede yapmışlar zaten..darısı olmayanların başına.bu arada ya lohusalıktanmıdır nedir, lohusalık ta naısl bişiymiş böyle bitmedi gitti:), hala sinir oluyorum ben bazı şeylere.kaynanam da geldi aşıya. kayınbabamla birlikte. hazırmısınız oğlunla biz aşağıda bekliyoruz dedi arabayla. hazırız geliyorum dedim. ona rağmen bizim eve çıkmış, içeri girmiş bizim evin anahtarıyla.. ya belki ben o anda özel bişiy yapıyorum! hayret bişiy.neyse dış kapının önünde de kayınbaba bekliyo. bebeği kim taşıyacak kavgası çıktı bi de.. töbe töbee. hiç mi görmediniz sanki. hergün bizdesiniz, sorgusuz sualsiz.neyse bindik arabaya. kaynanamla oğlum arabasıyla arkada. sen öne otur dedi. rahat rahat sevicek ya ondan. neyse, aşımızı olduk. emzirme odasına geçtik, dün size burdan yazmıştım, neredeyse acillik oluyordum göğüslerimin yarasından dolayı. acısına dayanamıyorum diye. silikon uçla emzirdiğimi gördü.vay niye silikon uçla emziriyomuşum,şimdi anne olmaya ne varmış, hani kız erkeklerin kullandığı plastik bişiy vardı,hiç kullanmadık biz gerçi ama diye detaya girdikten sonra, aynı onun gibi ne çocugumu kandırıyon diyor yarı espri karışık.çok yapmacık geliyor öyle deyince de.( zaten canım sıkkın plastik bişiyi bebeğimizn ağzına veriyorum diye, iyice can sıkıntısı bunlarınki) güya hem beni kırmayacak, hem istediğini diyecek. ben de annesi ölsün o zaman dedim.ne çektiğimi sormuyor bile.. zaten söylesem de sen yaptın öyle o göğüsleri dedi.( ben fazla tutuyormuşum memede. ne yapıyım çocuk emerken memeden mi alayım.başımda bekliyordu başlarda emzirirken. bebek yorulup 30 sn ara verse doydu zannediyordu, çektiriyordu. kırmamak için birşey diyemiyordum.)hemen hemen hergün geliyorlar.rahatsız değilim o ayrı ama bi telefon edin de gelin. tek isteğim bu.. yeri geliyo banyoda oluyorum.üstüm gecelikli oluyo, ne bilim saç baş karışık oluyo, göğsüm acıdıgı için fora oluyo.. ne biliyim belki 40ım çıktıktan sonra başka hallerde olcam,düşünmüyorlar hiç. çat kapı.ksr bakma rahatsız ediyoruz böyle sık sık ama biz bebeğimizi görmeye geldik, sevip gitcez diyorlar. güya rahat ol manasında. töbe töbee nasıl rahat olayım. bornozumla mı çıkayım karşılarınaaslında çıkıcan birinde. ooohh heryer fora. o zaman anlıycaklar
geçmiş olsun cnm.. canları sağolsun da dediğin gibi napalım. annelik işte:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?