2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ya Allahaşkın takma şu uyuz insanları bnde snir oluyorm..evet kucağa alıştı ne var bunda sen onun annesisin ve o daha yeni doğmuş herşeyden habersiz bi yavru snn kucağına alışmıcakta neye alışcak..ya bu kucağa alıştırma mantığı bnce zalimlikten başka bişey değil..ancak gaddar bi anne bebeği ağlarken boşver ağlar ağlar susar kucağa alışmasın mantığını izler..ya o öyle içli içli ağlayıp annesinin kucağını kokusunu isterken nasıl bi insan nasıl bi zihniyet bunu alışkanlık olarak nitelendirir...offff alışsın cnm boşver snden başka kimsesi yok o zavallı yavrunun...sinirlendim yine

ne alaka yaa ew onların die istedikleri gibi girip çıkma hakları mı warmışş.. saçmalık.. ayy sinir oldum pöfffff

sdabah benim bebişte cok agladı susturamıyordum aldım gogsume uyuyakalmısız oyle, ama cok tehlikeli bi düşse yada ezsem, sonra pişman oldum. ama o uykusuzlukla insan bilincini yitiriyo ya

canım ben hep öyle emziriyorum geceleri...dikkat ettikten sonra ne olacakki...ben yan yatma yastığına koyuyorum çocuğu yarım kundaklı şekilde...zaten düz duruyo, başıda tam memeye dönük..kendi vücudumu ona göre ayarlayıp veriyorum...bi arkadaş orta kulak iltihabı olur filan demişti ama biraz araştırdım öyle bişey yokmuş..doğru bilinen klasik yanlışlardanmış o mesele..hatta bu şekilde emzirmenin faydalı yönleri bile varmış..anne de dinlenebildiği için sütün artmasına da yardımcıymış...kolaylaştırmak zorundayız bazı şeyleri, bu kadar kasmamalı bence..

ben de aynen böyle düşünüyorum da her gelen aynı şeyi söyleyince bi siniri bozuluyo insanın işte...zaten ne kadar durucakki yavrum kucakta..4-5 ay sonra işe başlıcam..şimdi durmucak da ne zaman durucak..eskiler gelin hemen ev -tarla işlerinde mesaiye başlayabilsin diye uydurmuşlar sanırım bu kucağa alıştırma saçmalığını...zalimlik bence de

eger tekrar cocuk dusunuyorsan 2-3 sene içerisinde spirale gerek yok dedi. birde 4 ay sonra cagırdı istersen o zaman takarız dedi bende taktırmayı cok dusunmedigimden sormadım neden beklemek gerektigini.

sz nasıl korunmayı düşünüyosunuz yani Allah izin verrse bnde 2-3 yıl sonra 2. düşünüyorm o zmn spiral taktırmimmi

bebek görmeye gelenlerin klasikleri:

sütün yetiyo mu?
ayy bu çocuk aranıyo aç bu çocukk...
kucağa alışmış niye alıştırdınız..
pamukçuk olmuş, memeni silmiyo musun?
aynı babası :)
göbeğin gitmemiş..
ne damlası veriyosun niye veriyosun? eskiden yoktu öyle damlalar, hep doktorların uydurması, para tuzağı bunlar..
ayy çocuğum benim parçam benim ewladım ''k.waldem'' (en sinir olduğum da bu .. hehe:)

ya canım takma şöyle dengesizleri. millet bebek görmeye değil de laf söylemeye geliyorlar zaten psikolojisi tuhaf olan lohusayı daha beter hale getiriyorlar. birincisi onları hiç takmayacaksın ikincisi cevapları çat çat söyleyeceksinç göbeğine laf ederlerse dur daha ben yeni doğum yaptım önümde zaman var dersin yada kocam beni böyle de beğeniyor dedin mi söyleyecek laf bulamazlar.
kucak içinde o daha çok küçücük dünyaya alışma evresinde. tabiiki kucağına alacaksın annesinin kokusuyla rahatlayacak yavrun. senin sıcaklığını hissedecek. daha sonra zamanlarda yatagında sakin uslu dururken kucağına alırsan belki alışır o da ozaman düşüneceğimin iş takma kafanı boşveeer canım

aynıları banada söylendi hepsi çok doğru canım çok güldürdün beni bide gelenlerin su söylediği vardı biri geliyordu ayy burası çok sıcak sıcağa alıştırmayın cocugu başkası geliyordu ay burası çok soğuk hasta edeceksiniz bebeği diye

Son düzenleme:
hangi dr.a götrüyordun? şimdi kime götürüyorsun canım?

canım ben de uzun zamandır girmiyordum pazar gece görüp okudum Allah acil şifa versin canm.

inş. ii sonuçlar alırsın canm

geçmiş olsun Allah şifa versin canm

geçmiş olsun canm inş. Rabbim yardım eder en kısa sürede iyileşir kuzun için de çok önemli anne sütü

canım bizim de az kaldı aşımıza sen sormuşsun ama ben de sana sorayım çok mu zor geçiyor gün? ağlıyor mu sürekli? ateşlendi mi? inş. hiçbiri olmamıştır. kolay atlatır kuzun. 3ünü birden mi yaptırdın? bizim gittiğimiz özel dr.umuzun hastanesine aşı göndermiyormuş devlet nasıl iş anlamadım sen özelde mi yaptırdın?

canım ya, çok gerilmişsin sen...ama elinden geldiğince rahat olmaya bak, onlar için düzenini değiştirme...bazen anlayışsız olabiliyolar işte...

ne alaka yaa ew onların die istedikleri gibi girip çıkma hakları mı warmışş.. saçmalık.. ayy sinir oldum pöfffff
ayy hepinize teşekkürler:) paylaştıkça rahatlıyorum valla. ama samimi olabilirz, abartıyormuyum ben bazı şeyleri??? çok ciddi soruyorum. abartıyosam çeki düzen veriyim kendime:) yani mesela geçen eşimde evdeydi akşam 9.30 gibi duş alıyım dedim. öylece girdim, zaten bebeğim yeni susmuştu. ben öyle duşa girerken kıyafetimi yanıma falan almam. çıkınca odamda giyinirim. duşumu aldım tam banyonun kapısını açıyordum ki eşim annemler geldi dedi içeri gitti bi de safım. mal gibi kaldım orda oturma odasıyla karşılıklı banyo. çağırdım kapıyı kapattırdım, o da ayrı bi komik. yatak odama girdim bu sefer de üst baş yok. çağırdım tekrar üst baş getir dedim. saçlar ıslak ıslak. birnde de mesela söylemesi ayıp çamaşırımı değiştiriyodum. kayınbabamlar çat kapı geldiler yine. kalabalık . gelenleri karşılayım derken hemen jet hızıyla beşiğin oldugu yatak odamıza fırlamış. ya o anda benim çamaşırım ortalıkta da olabilir...yani ne biliyim bence hoş değil böyle şeyler.. senin tavuk hikayende ayrı bi olaymış kahvaltılık kızarmış tavuk odama kapanıyorum bi de onlar gelince emzirmek için. kaynana da başımda dikiliyo. biter bitmez alıyo kucağına. emzirirken de sürekli uyarıyo uyutma sakın bebeğimi haaa diyerekten. oğlum orda gözleri gidiyo. yüreği uyuyo , kayınbaba yan odadan kızlarıyla haber gönderiyo. sevmeden gitmeyecem diye.sanki ben saklıyom bebeği. daha kaç günlük. emince uyuyo ben ne yapayım.. bence sevginin dışında şeyler bunlar bana göre saçmalık

sonuncusu favorim aynısından..

demek herkeste durum aynı :) e o zaman takmamak en iyisi...süt sağmama bile laf ettiler ya..emzir işte, niye sağıyosun bilmemne bilmemne!!!!!!!!!!!!ah bu bizim millet!!!!!!ne çok sever bildiğine de bilmediğine de konuşmayı!!1

fearness85, canım tabiki abatmıyosun ama onlarınki düşüncesizlik sadece, kötü niyetten yapmadıklarını düşünerek rahatlamaya çalış....düşündükçe sinirin bozuluyo çünkü

kizlar sunnet ile ilgili tecrubelerimi psylasmak istiyorum. oglum ruzgari 41. gunde sunnet ettirdik iyikide yaptirmisiz uc gunde tamamen duzeldi hic agri sizi cekmedi. lokal anestezi yaptirdik bir yasindan sonra hareketlendikleriicin genel yapiyorlarmis. yani korkulacak bir durum yok hemencecik iyilesiyorlar. buyumesini beklemeyin derim. tek problem sunnet olduktan sonra ruzgari altini ne zaman acsam ustume cakiyor cesme gibi buda iyi birsey aslinda. kisaca herkese tavsiye ediyorum. buyuyunce kotu bir anisi olmaz hemde bebeklerin iyilesme sureci daha hizli oluyor.

bedriyecim, aşağıda seni görüyorum, iyisindir inşallah....

iyim deyim iyi olayımm geçmişi okuyum dedim ama okuyacak zamanım yokk herkez iyidir inşallahh bende pansumana gittim sabah hemşire moralimi bozdu karnın çok sert kis gibi olmuş antibiyotik içmesen geçmez içerden kuruması lazım dedi ne zaman geçecek yaaa çok canım sıkılıyo niye beni buluyo böle şeylerr isyan etmek istemiyorum ama zaten doğumdan sonra eşimle tartıştıkk babası ve ablası yüzünden beni ağlattı sinir krizi geçirtti benden özür bile dilemedi eşime çok aşıktım çok seviyodum artık eskisi kadar sevmiyorumm babası ablası benden daha kıymetlimiş demekki nedenide neden doğum yapınca hastaneye geldiklerinde annem onlara hoşgeldin dememiş babam getirdi beni hastaneye doğuma hala utanmıyolar yaaa bide onun üzüntüsüü var canımın acısı var nefret ediyorumm eşimden ve ailesindennn

Hemen bir slm verip kaçayım. Misafirlerim vardı çok yoruldum. Oğlumda uyanık ağlar birazdan. Herkesler iyidir inş...

Cnm öncelikle geçmiş olsun. Bende sünnet ettirmek istiyorum ama burda genel anestezi yaptıkları için korkuyorum... Lokal yapılınca sen yanında oluyormusun... Nasıl durdu oğlun kıpırdanmadan.?

ahh canım seni nasıl iyi anlıyorum
benimde kaynanam burdaydı yeni gitti
burnumdan getirdi kadın hayatı resmen
annemleri yemeğe çağırdım o burdayken
kadın resmen annemle gelinimizin lokmasını saydı
oğlumun parasını ekmeğini yiyorlar diye resmen kahroldum
her sofradan kaldığındada oğlum kesene bereket diyor
sanki ben çalışmıyorum bende oğlu kadar maaş alıyorum
bana diyor sen doğur oğlum baksın oğlumun bir meme vermediği kalıyor diyo
hayatı burnumdan getirdiler eşimde demezmi ne zaman dedi annem bunları ben duymadım
dedim sen saf saf bakın yanında benim ağzımı burnumu kırsalar anlamıcan

eşimle o kadar kavga ettik ama hala ailesine laf söyletmiyoo ama bilmiyoki onun ailesi benimmm boşanmayı bile düşündümmm aynı binada oturuyoruz hastaneden geldim ne görümcem ne kaynatam yanıma gelmedi kendimi geçtim kızıma bakmaya bile gelmedilerrr sallamıyorum artıkk Allah bildiği gibi ypsın eşimede akıl fikir versinnn senin kaynanada numunelikmiş canımmm

Bu kaynanalar bir alem ya...Yada biz mı cok alınganız. Ben de kaynanama sezeryan yerim iltihaplandı antibiyotik kullanıcam dediğimde neee cocuğu nasıl emzircen olmuştu ilk tepkisi ve aşırı bozukmuştum...

ya nasıl kaynana bu sizinkiler anlamadım..bizimkilermi anormal sizinkilermi Allah yardım etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…