- 28 Haziran 2011
- 3.745
- 21
- 118
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #49.641
ya kızlar bebek görmeye gelen herkes canımı sıkıp gidiyo...daha 19 günlüğüm, her gelen 'aa, göbeğin kalmış' diyo.....bi de banko şey var :' aa, bunu kucağa alıştırmışsın'...Allah aşkına bilen deyiversin, millet nasıl alıştırmayagbiliyoki..bebe çatlarcasına ağlarken bakıcammı kucağa alışmasın diye...aranızda öyle yapan var mı!!!!ben mi beceriksizim, nedir bunun formulü????benimki emzik de almıyo, başka nasıl susturulurki???????
eşime anlatıyorum durumu, hissettiklerimi. abartı buluyo. ve ayrıca onların da evi. istedikleri gibi gelirler. telefon açmaları saçma olur diyor. fikirlerimiz uyuşmuyo senle bi türlü diyip gidiyorum mekandananneme anlattım birinde. bi daha da anlatmam. aman kötü olma kızım, ama şöyle aman böyle. başlarım böyle işe
sdabah benim bebişte cok agladı susturamıyordum aldım gogsume uyuyakalmısız oyle, ama cok tehlikeli bi düşse yada ezsem, sonra pişman oldum. ama o uykusuzlukla insan bilincini yitiriyo ya
ya Allahaşkın takma şu uyuz insanları bnde snir oluyorm..evet kucağa alıştı ne var bunda sen onun annesisin ve o daha yeni doğmuş herşeyden habersiz bi yavru snn kucağına alışmıcakta neye alışcak..ya bu kucağa alıştırma mantığı bnce zalimlikten başka bişey değil..ancak gaddar bi anne bebeği ağlarken boşver ağlar ağlar susar kucağa alışmasın mantığını izler..ya o öyle içli içli ağlayıp annesinin kucağını kokusunu isterken nasıl bi insan nasıl bi zihniyet bunu alışkanlık olarak nitelendirir...offff alışsın cnm boşver snden başka kimsesi yok o zavallı yavrunun...sinirlendim yine
eger tekrar cocuk dusunuyorsan 2-3 sene içerisinde spirale gerek yok dedi. birde 4 ay sonra cagırdı istersen o zaman takarız dedi bende taktırmayı cok dusunmedigimden sormadım neden beklemek gerektigini.
ya kızlar bebek görmeye gelen herkes canımı sıkıp gidiyo...daha 19 günlüğüm, her gelen 'aa, göbeğin kalmış' diyo.....bi de banko şey var :' aa, bunu kucağa alıştırmışsın'...Allah aşkına bilen deyiversin, millet nasıl alıştırmayagbiliyoki..bebe çatlarcasına ağlarken bakıcammı kucağa alışmasın diye...aranızda öyle yapan var mı!!!!ben mi beceriksizim, nedir bunun formulü????benimki emzik de almıyo, başka nasıl susturulurki???????
bebek görmeye gelenlerin klasikleri:
sütün yetiyo mu?
ayy bu çocuk aranıyo aç bu çocukk...
kucağa alışmış niye alıştırdınız..
pamukçuk olmuş, memeni silmiyo musun?
aynı babası :)
göbeğin gitmemiş..
ne damlası veriyosun niye veriyosun? eskiden yoktu öyle damlalar, hep doktorların uydurması, para tuzağı bunlar..
ayy çocuğum benim parçam benim ewladım ''k.waldem'' (en sinir olduğum da bu .. hehe:)
hangi dr.a götrüyordun? şimdi kime götürüyorsun canım?Canımmm hıc takmaaa kafanaa yaaaa o dr cok bılıoo benmde oglan ılk 2. hafta kontrlnde 170 gr almstı dr az demstı dr degstrdımm dıokı nesı az daha ne alıck bu cocuk kı senın bebegn ırı bı bebek bu aldıgı kılo cok normal dedı otekıde ırı bebek cok darlanırsn mama ver dedı budaa suan buna gerek yok en son care mama dedı kıı mama olsa nolck yavrum? hıc sut veremeyenler mamyla buyutu bebegını takvıye olark mama vermek nerde hıc sut vermedn mama vermek nerde nıye sıkıosun canını? kac nesıl buyudu mamaylaaa uzme kendını oyle dusunursn sutunde gelmez akısına bırak onlarda bı sekılde buyucekler ıste:))
canım ben de uzun zamandır girmiyordum pazar gece görüp okudum Allah acil şifa versin canm.slm kıslar ben geldim aslında topiğe kırgındım ama neyse evimdeyim artık ama hala yaram geçmedi sulu kan akıyo doğumdan sonra evimde 1 hafta bile geçirmeden sezeryan yerim akmaya başladı hemen acile gitttim dr yaramı canlı canlı temizledi hem bağırdım hem ağladım canlı canlı otopsi oldum diyebilirim acıdan ellerimi parmaklarımı ısrdım dr yaramı temizledi uyuşturmadan sonra hastaneye yatış verdi her gün kalçadan 3 iğne koldan antibiyotik serum falan 1 haftada enfeksiyon bitti dr üstteki dikişlerimi açtı tekrar dikti çok zor günler geçirdim ama iyim çok şükür kızımda çok iyi beni düşün geçmiş olsun diyenlerden Allah razı olsunnn
inş. ii sonuçlar alırsın canmselam kızlar
bakıyorum ama yazamadım..
berkerdem geçmiş olsun inşallah sıkıntıların çabucak geçer..
ronyacım size de geçiş olsun canım..bi an önce kuzunun sarılığı geçer inşallah..onlar bizim herşeyimiz
ben yine streslerdeyim kızlar
topuk kanımızda bir kaç değer yüksek çıkmış,geçen hafta bize ulaştılar sağlık bakanlığından..tekrar kan alınması gerektiğini söylediler,beslenme ve metabolizma kliniğine bir doktora yönlendirdiler..ertesi gün hemen ankaraya gittik..asistan doktor baktı bu sonuçlara göre bişey diyemeyiz tekrar ayrıntılı tahlil yapılcak dedi..kan alındı ve sonuçları bekliyoruz..genelde yaptıranlarda normal sonuç alınmış..inşallah bizde de öyle olur..haber veren kişiler, doktor hep olumlu konuştu..fakat ne gibi şeyler olabilir bizi bilgilendirmediler..dualarınızı bekliyorum kızlar inşallah sonuçlarımız güzel çıksın
geçmiş olsun Allah şifa versin canmkızlar benim kızın idrar kültüründe bakteri üremesi çıktı
bugün doktora gittik bir daha sondayla aldı idrar ama alana kadar saatlerce bekledik
her bezi açdığımızda sonra takılamadan işedi bizim cadı :)
en son iki damla kadar çekti doktor ve onuda laboratuar kabul etti çok şükür
umarım bu sefer üreme falan çıkmaz daha önceki idrar torbasıyla alınmıştı bulaşmış olabilir dedi
yavrucum nasıl ağladı bende dayanamadım ağladım
neyse umarım sonuç güzel çıkar
geçmiş olsun canm inş. Rabbim yardım eder en kısa sürede iyileşir kuzun için de çok önemli anne sütükızlar yardım edin..artık dayanamıyorum acısına. hiçbir ağrım olmadan epiduralsiz doğum yapan ben göğsümün acısına dayanamıyorum. titriyorum şuan. üzerimde 5 kat kıyafet var. başım dönüyor ve aşırı halsizim. göğüslerim yara demiştim size. doktora görünmüştüm bebeğim kan kusunca. onda birşey çıkmadı şükür bende de çıkmadı, öyle dedi doktor. bana gitti hamilelikte ve emzirmede kullanılmayacak bir ilaç verdi. prednol diye kortizon içerikli bir krem. kesinlikle 5 günden fazla kullanma ve iyice yıka emzirmeden dedi. emziremiyorum şuan. göğüslerime dokunamıyorum bile. sağayım dedim makinayla mümküüün değil. utanmasam bağıracağım.. bebeğimi emziremiyorum, dişliyor ve tekrar kanatıyor. ne aypacğımı şaşırdım artık. mastit mi bu? artık iltihaplanmaya başladı teki, at deri ortaya çıkar ya jöle gibi, ondan çıktı işte. iyileşme işaretimi bu bilmiyorum ama, bana birşey söyleyin ne olur. okuduğum kadarıyla iltihap başladıysa eğer cerrahi operasyon diyorlar(( bebeğime yetemiyorum,emziremiyorum, bırakın emzirme kolumu kaldıracak halim yok (((çok üzülüyorum mama verieyim vermesine de, göğsüm nasıl boşalacak
canım bizim de az kaldı aşımıza sen sormuşsun ama ben de sana sorayım çok mu zor geçiyor gün? ağlıyor mu sürekli? ateşlendi mi? inş. hiçbiri olmamıştır. kolay atlatır kuzun. 3ünü birden mi yaptırdın? bizim gittiğimiz özel dr.umuzun hastanesine aşı göndermiyormuş devlet nasıl iş anlamadım sen özelde mi yaptırdın?geçmişi okumadan yazıyorum aşımızı olduk kontrolden geldik... aşı oldu doktor aşı öncesi fitili verme dedi... ateş takibini yap ona göre ver dedi... fitil önerdi şurup belki yutamaz tam etki göstermez dedi... bakalım nasıl geçecek geldiğinden beri ağlıyor çok zordu ya yavrum nasıl ağladı... mamayı kesiyoruz 2 ayda alması gereken kiloyu almış obez yaparsın dedi...
sonra yine bakarım 2. ay aşısı yaptıranlara sorum kaç saat sürer bu huysuzluk?
canım öncelikle çok geçmiş olsun inşallah göğüslerin biran önce iyileşir. Kaynanalar hep öyle. o noktada torunu daha önemli tutuyorlar gelini pek önemsemiyorlar sanırım. bende başlarda ucunu tutamıyor diye silikon uç almıstım yada sağıp veriyordum ama kayınvalidemin demediği kalmamıstı. hele ki ilk günlerde sütüm yeterli değildi ve kızım sürekli ağlıyordu mama vermek istedim bikaç günlüğüne. olay çıakrdılar kendisi söyleyemediklerini gelenlere söyletiyordu. çok bunalmıstım geceleri gizli gizli eşimle bebeğime mama veriyorduk aman görmesinlerde bişey demesinler diye. ama şuan kendi evimdeyim çok şükür istediğimi yapıyorum sütümü sağıp veriyorum kimseyede açıklama yapmak zorunda kalmıyorum. 40ından sonra daha seyrek gelmeye başlarlar canım sende ozamana kadar kendini toparlarsın düzenini oturtursun.
canım ya, çok gerilmişsin sen...ama elinden geldiğince rahat olmaya bak, onlar için düzenini değiştirme...bazen anlayışsız olabiliyolar işte...
ahh canım yaa kıyamam sanaa .. çok iyi anlıyorum.. benim annem babam da hergün geliyolar, kendi annem babam olmasına rağmen bazen ben bile rahatsız olduğumu hissediyorum, bide k. waldemler hergün gelse düşünemiyorum..k. valdemler bigün sabahın köründe geldiler bende üstümde pijamalar, uykudan yeni uyanmıştım bi baktım kapıdalar.. ne alaka diye kaldığımı hatırlıyorum. .daha kahvaltı bile yapmamıştım elim ayağıma dolandı..yoldan pişmiş tavuk almışlar da yeriz bizde açız dediler,(sabah sabah) hadi neyse dedim ama çat kapı gelmeleri çok düşüncesizce..
emzirme olayı da ayrı bi problem..insan kendi anne babasının yanında bile rahat olamıyo..ben emzirirken salonumda oturmak istiyorum ilk zamanlar odaya kapanıyodum şimdi saldım :)) o da annemin zoruyla oldu, biz hep gelip gitczz odaya mı kapancan diyo.. emzirme önlüğmü takıyorum ohh mis:)salonda emziriyorum evimde rahat edemicemmi diyorum, babam da arkası dönük oturuyo, biraz büyük ve kademeli bizim salon :)
senin fikrinde çok mantıklı aslında, her yer foraaa:)) kaçışcaklar sonra sağa sola:))
ayy hepinize teşekkürler:) paylaştıkça rahatlıyorum valla. ama samimi olabilirz, abartıyormuyum ben bazı şeyleri??? çok ciddi soruyorum. abartıyosam çeki düzen veriyim kendime:) yani mesela geçen eşimde evdeydi akşam 9.30 gibi duş alıyım dedim. öylece girdim, zaten bebeğim yeni susmuştu. ben öyle duşa girerken kıyafetimi yanıma falan almam. çıkınca odamda giyinirim. duşumu aldım tam banyonun kapısını açıyordum ki eşim annemler geldi dedi içeri gitti bi de safım. mal gibi kaldım ordane alaka yaa ew onların die istedikleri gibi girip çıkma hakları mı warmışş.. saçmalık.. ayy sinir oldum pöfffff
sonuncusu favorimbebek görmeye gelenlerin klasikleri:
sütün yetiyo mu?
göbeğin gitmemiş..
ne damlası veriyosun niye veriyosun? eskiden yoktu öyle damlalar, hep doktorların uydurması, para tuzağı bunlar..
ayy çocuğum benim parçam benim ewladım ''k.waldem'' (en sinir olduğum da bu .. hehe:)
bebek görmeye gelenlerin klasikleri:
sütün yetiyo mu?
göbeğin gitmemiş..
ya canım takma şöyle dengesizleri. millet bebek görmeye değil de laf söylemeye geliyorlar zaten psikolojisi tuhaf olan lohusayı daha beter hale getiriyorlar. birincisi onları hiç takmayacaksın ikincisi cevapları çat çat söyleyeceksinç göbeğine laf ederlerse dur daha ben yeni doğum yaptım önümde zaman var dersin yada kocam beni böyle de beğeniyor dedin mi söyleyecek laf bulamazlar.
kucak içinde o daha çok küçücük dünyaya alışma evresinde. tabiiki kucağına alacaksın annesinin kokusuyla rahatlayacak yavrun. senin sıcaklığını hissedecek. daha sonra zamanlarda yatagında sakin uslu dururken kucağına alırsan belki alışır o da ozaman düşüneceğimin iştakma kafanı boşveeer canım
bedriyecim, aşağıda seni görüyorum, iyisindir inşallah....
kizlar sunnet ile ilgili tecrubelerimi psylasmak istiyorum. oglum ruzgari 41. gunde sunnet ettirdik iyikide yaptirmisiz uc gunde tamamen duzeldi hic agri sizi cekmedi. lokal anestezi yaptirdik bir yasindan sonra hareketlendikleriicin genel yapiyorlarmis. yani korkulacak bir durum yok hemencecik iyilesiyorlar. buyumesini beklemeyin derim. tek problem sunnet olduktan sonra ruzgari altini ne zaman acsam ustume cakiyor cesme gibi buda iyi birsey aslinda. kisaca herkese tavsiye ediyorum. buyuyunce kotu bir anisi olmaz hemde bebeklerin iyilesme sureci daha hizli oluyor.
iyim deyim iyi olayımm geçmişi okuyum dedim ama okuyacak zamanım yokk herkez iyidir inşallahh bende pansumana gittim sabah hemşire moralimi bozdu karnın çok sert kis gibi olmuş antibiyotik içmesen geçmez içerden kuruması lazım dedi ne zaman geçecek yaaa çok canım sıkılıyo niye beni buluyo böle şeylerr isyan etmek istemiyorum ama zaten doğumdan sonra eşimle tartıştıkk babası ve ablası yüzünden beni ağlattı sinir krizi geçirtti benden özür bile dilemedi eşime çok aşıktım çok seviyodum artık eskisi kadar sevmiyorumm babası ablası benden daha kıymetlimiş demekki nedenide neden doğum yapınca hastaneye geldiklerinde annem onlara hoşgeldin dememiş babam getirdi beni hastaneye doğuma hala utanmıyolar yaaa bide onun üzüntüsüü var canımın acısı var nefret ediyorumm eşimden ve ailesindennn
ahh canım seni nasıl iyi anlıyorum
benimde kaynanam burdaydı yeni gitti
burnumdan getirdi kadın hayatı resmen
annemleri yemeğe çağırdım o burdayken
kadın resmen annemle gelinimizin lokmasını saydı
oğlumun parasını ekmeğini yiyorlar diyeresmen kahroldum
her sofradan kaldığındada oğlum kesene bereket diyor
sanki ben çalışmıyorum bende oğlu kadar maaş alıyorum
bana diyor sen doğur oğlum baksınoğlumun bir meme vermediği kalıyor diyo
hayatı burnumdan getirdiler eşimde demezmi ne zaman dedi annem bunları ben duymadım
dedim sen saf saf bakın yanında benim ağzımı burnumu kırsalar anlamıcan
eşimle o kadar kavga ettik ama hala ailesine laf söyletmiyoo ama bilmiyoki onun ailesi benimmm boşanmayı bile düşündümmm aynı binada oturuyoruz hastaneden geldim ne görümcem ne kaynatam yanıma gelmedi kendimi geçtim kızıma bakmaya bile gelmedilerrr sallamıyorum artıkk Allah bildiği gibi ypsın eşimede akıl fikir versinnn senin kaynanada numunelikmiş canımmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?