- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #49.701
bugeceyi çok şükür kolay atlattık..ateşi düştü güzelce uyududa ama ben başından ayrılamadım tabi..saat başı kalktım ateşini ölçtüm..kocam herzamanki g,ibi uyanmadı bile..zaten akşam küsüştük konuşmuyorum onla..görücek bundan sonra o..ne çamaşır ne bulaşık ne yemek ne içmek..ne halt ederse etsin..çok yüzverdim tepeme çıktı..akşam şaka yaptım bakıcı tutalım çok yoruluyorum dedim cırladı bana 1 saat..bakıcı benden farklı ne yapıcakmıştaaa ona para mı dayanırmıştaaa...kustu resmen içindekileri..bende sen öküz gibi uymasan bana yardım etsen bukadar yorulmam dedim..naapcakmış efendim..ona ihtiyacım varmışta kaldırmıyosam hatalı benmişim..benden farklı yapabileceği bişey olursa kalkarmış..yok sabah işe de gitmesinmiş ozaman..saydıda saydı...ama allah büyük ben işe başlayınca naapcak bakalım..şimdi gene ses etmiyorum fazla..ama ozaman canını okicam onun..şunun şurasında kaç ay işe gitmedim daha,havalara girdi..:84::84:
erkek milleti işte!!!!!!!!!anlamazlar canım, yüzde 90 ımız aynı durumda...babalık annelik gibi değil, sadece alıp iki sevmeyi biliyolar...ev işlerini de boşver, olduğu kadar olsun, hatta olmasın..gelince kendi hazırlasın yemeğini...hadi çocuğa yardım etmiyo, onun özbakımından da sen sorumlu değilsinya...yetişemediğini görsün o da ..herşeye yetişen mükemmel kadın rolüne girdiğimizde öyle alışıyolar ve öyle gidiyo..onlar da zora girsin biraz...el kadar bebeyi kucağa alıştırma diyen bizim milletimiz kocaya gelince hiç herşeyini eline vermeye alıştırma demiyo...çalışsan da doğursan da herbişeyden sen sorumlusun gibi bakılıyo...boşver ya..
Herkes dertli anlaşılan... Ben şanslıyım bu konuda. Geceleri eşim kalksa da birşey değişmeyecek, yapabileceği birşey yok bari o uykusunu alsın diye kaldırmıyorum. Zaten diğer türlü evin bütün işlerinde yardımcı nerdeyse herşeyi birlikte yapıyoruz ve bu bana fazlasıyla yetiyor. Bu sayede çok yorulmuyorum. Allah yokluğunu göstermesin...
canım en iyisini yapıyosun...kavga etmek bi işe yaramadığı gibi anneyi de strese sokuyo...seninki zaten yardım ediyomuş, gece de yapabileceği fazla bişey yok...tabi insan başkası bi yarım saat bile ilgilense sakinleşiyo, güç topluyo en zaından, o yüzden az da olsa gece birinin yardımı lazım ama madem idare edebiliyosun ve eşinde diğer işlere yardım ediyo, huzuru bozmaya gerek yok..
Oğlumun cildi çok kötü oldu pütürlü pütürlü, ev soğuk olduğundan çok sık banyo yaptıramıyoruz. Bugün yaptırdık ama hala uyumadı çok huzursuz...
galiba artık vücudum error veriyorellerim ve bacaklarım titremeye başladı haydaaa,kafam zaten benden çookk uzakta bir yerde. kızım an itibari ile uyudu ve memem resmen aşagı dogru uzadı
ne emzik ne biberon hak getire bu gece kızıma,biberonda süt bitiyo basıyo çığlığı,ayakta kucagımda hop hop asagı yukarı zıplata zıplata şaftım kaydı. tamamen iileşen meme çatlaklarım tekrar geldiler bugün,basladım yine kreme napim. artık agladım aglıcam derken memede uyudu kızım,sanki sabahtan beri o meme degildi agzındaki. sabah kalktı arada 3-5-10 dk uyudu uyandı benim sinirler zıpladı,babannemlere götürdük sıpayı sözde dün 40 ladık bugünde büyüklere gidelim diye ama anamı aglattı,tek olsam annemde yanımda 2 kadın gücümüz yetmedi minnacık velete ya
ne gazmış arkadaş ne gazmış
Günaydınlar, gerçi bize gün sabah 5te başladı ama, bugün azimliyim ayrılmayacam aranızdan bakalım becerebilecekmiyim? Özledim sizleri kendinize iyi bakın
kızlar gunaydın bız annemdeyız halen antalyada hava cok guzel valla hepımız kısa kolluyuz sıcagı ozlemısım afyonun sogugundan sonra :)
ıkı oglumda ıyıler sukur abımızde hıc kıskanma oılmadı cok sevıyor herseyını beraber yapıyoruz mınık oglumda artık yormuyor benı masallahhh kendın kendıne anakucagında oynuyor nbakınıyor hayvancıklara aynalara gecede 3 mkere kalkıyor emıyor uyuyor gaz sorunumuz kalmadı 10 gundur ılacta nkullanmıyorum artık dun alısverıse gıttık arabasında bakındı uyudu bende alısverıs yaptım hem onlara hem kendıme 38 beden pantolana gırebıldım cok sevındımmm :))
MAŞALLAH, ne güzel haberler vermişsin...Allah bozmasın ve de darısı başımıza...
8 mayısta ıkıncı asımız var monu dusunur oldum canı acıyacak yavrumun
Geçmiş okumaya kalktım ama nafile çok uzun zaman oldu bitirmem imkansız.Hepinizi çok özledim umarım siz ve kuzular iyisinizdir.Ara ara hep okudum sizleri ama Giza İpek'ten pek fırsat kalmıyor cvp yazmaya.15.gün başbaşa kalmıştık kuzumla sonra beceremedik ben ağlar o ağlar annem dayanamadı geri döndü ,1 hafta kaldı cmt günü de hep beraber annemlere gittik bizim kuzunun ilk uzun yolculuğuydu çok problem çıkarmadı orada da keyfi yerindeydi ama bugünn gaz sancısı çok canını yaktı gözümün içine anne yardım et der gibi baktıkça ben de fena oldum.O ağladı ben ağladım akşamüstü .Ya ben ne beceriksiz, sulugöz bir insan oldum çıktım inanın anlayamıyorum kendimi.Bütün gün uyumadı şimdi uyuyor.Rezene içiyorum çörek otu çiğnedim yediklerime dikkat ediyorum sab simplex aldık onu veriyorum sıcak su torbası sıcak havlu hepsini denedim.Uyumasaydı doktora gidecektik en son artık.Ne beceriksiz insanım annemsiz bakamıcam heralde ben bu çocuğa:
iyim deyim iyi olayımm geçmişi okuyum dedim ama okuyacak zamanım yokk herkez iyidir inşallahh bende pansumana gittim sabah hemşire moralimi bozdu karnın çok sert kis gibi olmuş antibiyotik içmesen geçmez içerden kuruması lazım dedi ne zaman geçecek yaaa çok canım sıkılıyo niye beni buluyo böle şeylerr isyan etmek istemiyorum ama zaten doğumdan sonra eşimle tartıştıkk babası ve ablası yüzünden beni ağlattı sinir krizi geçirtti benden özür bile dilemedi eşime çok aşıktım çok seviyodum artık eskisi kadar sevmiyorumm babası ablası benden daha kıymetlimiş demekki nedenide neden doğum yapınca hastaneye geldiklerinde annem onlara hoşgeldin dememiş babam getirdi beni hastaneye doğuma hala utanmıyolar yaaa bide onun üzüntüsüü var canımın acısı var nefret ediyorumm eşimden ve ailesindennn
aynen babalığı yanlızca sakinken sevmek olarak algılıyorlar biz 2.5 aylık olduk hep söyledim bu huzursuz günler benim için geçecek 3 ay 5 ay ama senin ömür boyu başına kakıcam dedim dinlemedi şimdi kız maşallah sakinleşti nerdeyse 15 gündür maşallah gaz falan yok ama ben hiç bi fırsatı kaçırmadan laf sokuyorum:) oh olsun ona
slm annişler. benim kızım 23 günlük oldu. annemle babam yanımdalardı bugüne kadar. ama anneciğim rahatsızlanınca tedavi için memlekete gitmek zorunda kaldı . sabah erken saatte yolcu ettim onları. 2 gündür ağlamaktan mahvoldum.sütüm dün azaldı gibi geldi yavrum sürekli emmek istedi ama süt gelmedi galiba. kızım için psikolojimi iyi tutmak zorundayım biliyorum ama anne işte bazen elimizde olmuyor. inşallah iyileşirim de görürüm torunumu derken kahroldum. babacığım da kötü oldu. buraya bunları yazdım bir şekilde anlatmaya ihtiyacım vardı belki . bu zorlu günleri atlatacağız inşallah. doktora gitmek zorunda kaldım dün sabah. hemoroidim büyümüş bir de çatlak oluşmuş. kremler ilaçlar verdi. iyi gelir umarım.
emzik konusunda biz de sıkıntılıyız. 2 tane aldım avent ve nuk. ama ikisini de kabul etmiyor.
kolik sıkıntısını beyaz gürültü cd siyle çözdük. arada huysuzlanıyor ama çok değil artık. dr. harvey karp ın kitabı çok yardımcı oldu bir de . mahallenin en mutlu bebeği kitabının ismi. anlatım tarzı çok güzel. hiç yapmam dedğim şeyleri yaptım.örneğin kundaklamam demiştim. ama kitapta anlattığı tarzda yaptım çok sakin uyuyor. emzirme vakti geldi. bakayım bebişime
bugün içimi rahatlatan tek yazı seninki oldu :) geçiyo yani bunlar di mi !!!!!!!!! aman iyi........... eşin pişman oluyodur heralde sana bu bi ömürlük laf sokma hakkını verdiği için :)
didem biraz daha iri duruyo ablasından ama onun dışında herşey aynı kıyafetler duruş bakış yatak örtüsü bile aynı
slm annişler. benim kızım 23 günlük oldu. annemle babam yanımdalardı bugüne kadar. ama anneciğim rahatsızlanınca tedavi için memlekete gitmek zorunda kaldı . sabah erken saatte yolcu ettim onları. 2 gündür ağlamaktan mahvoldum.sütüm dün azaldı gibi geldi yavrum sürekli emmek istedi ama süt gelmedi galiba. kızım için psikolojimi iyi tutmak zorundayım biliyorum ama anne işte bazen elimizde olmuyor. inşallah iyileşirim de görürüm torunumu derken kahroldum. babacığım da kötü oldu. buraya bunları yazdım bir şekilde anlatmaya ihtiyacım vardı belki . bu zorlu günleri atlatacağız inşallah. doktora gitmek zorunda kaldım dün sabah. hemoroidim büyümüş bir de çatlak oluşmuş. kremler ilaçlar verdi. iyi gelir umarım.
emzik konusunda biz de sıkıntılıyız. 2 tane aldım avent ve nuk. ama ikisini de kabul etmiyor.
kolik sıkıntısını beyaz gürültü cd siyle çözdük. arada huysuzlanıyor ama çok değil artık. dr. harvey karp ın kitabı çok yardımcı oldu bir de . mahallenin en mutlu bebeği kitabının ismi. anlatım tarzı çok güzel. hiç yapmam dedğim şeyleri yaptım.örneğin kundaklamam demiştim. ama kitapta anlattığı tarzda yaptım çok sakin uyuyor. emzirme vakti geldi. bakayım bebişime
cıkkk, değil:)))nasıl yani!!!!!!biri didem biri defne mi????aynı bebek değil mi bunlar :)
didem biraz daha iri duruyo ablasından ama onun dışında herşey aynı kıyafetler duruş bakış yatak örtüsü bile aynı
cok geçmiş olsun cnm rabbim şifa versin anneciğine...
geçiyo cnm geçiyo :) hatta ilk sancısız gününde bu çocuğa bişey oldu sürekli uyuyo diye ortalığı ayağa kaldırdım:)
cıkkk, değil:)))
aslında didem şuan o zamanki defneden daha zayıf:))
örtüyü yeni sermiştim, sabahta didoşa ablasının kıyafetini giydirirken bu aklıma geldi hemen çekip yükledim:)))
canım biz de sobalı evdeyiz ama hergün olmasa da sık sık yaptırıyorum ben..rahatlıyo biraz...gerçi her çocukda öyle olmuyo...ciltte pütürler küçük bebeklerde çok oluyo, bizimki de sivilce çıkardı...çok fazla öpülüyo olabilirmi acaba?hassaslar malum..
Ay ne güzel ya, bir sürü kıskanılacak şeyi bir arada yazmışsın, Antalya, zayıflık, akıllı çocuk, ne diyeyim, Allah düzeninizi bozmasın. Sevindim valla.
Anam bu erkeklerin hepsi mi aynı olur anlamadım ben, nasıl bir tornadır bu, benim öküzcan da aynı, bir de üstüne sabah sabah ödemeler ve hesap işleriyle uğraştım, onu da beceremiyor, ona kalsa yiyecek ekmek bulamayız, herşey yalan yanlış ödüyür ya da hiç ödemiyor.
biz yaptık güzelim böyle..tepemize çıkardık..bizim evdede ödemeler bende hep..analarının evindede böyleydi sanki..
he bu arada konu eşler olunca bende iki satır yazayım:)
benim eşimde sabah takacağı kravatı bile bana sorar!!! yaw adam kaç yıldır takıyosun bu mereti yakıştır da kendin tak artık dimi!!
üst baş alışverişini hayatta tek başına yapamaz! yapmaya kalkarsa fena kazıklanır!!! 2 saat dolaşır en kazık yeri bulur.
Dün Flo'ya gittik ayakkabı alıcaz bi model beğendim denedi oldu ve aldık, bugünde giyip gitti... hemde makul bi fiyata..bu kadar basit işte..
Ayçanın da dediği gibi biz şımarttık bunları!!
kızlar bende bu emziklere verdiğim paraya çok acıdım
birde gittik aventin ikili emziğini aldım önce tekli al bakalım alıcakmı boşu boşuna para verme demi :97:
en son nuk marka damaklı emziği ara ara almaya başladı oda karnı çok açsa alıyor
normalde ağlayınca falan almıyor ne gıcık bir kız bu yahu :)
selam kızlarr..
GAMZE nerdesinn sana msj attım aldın mı? :)) o gün gerçekten çıldırdık gece 3e kadar susmak bilmedi benim sıpa. ertesi günde gülücükler saçarak uyudu.. bi günü diğerini tutmuyo.. bu kriz anları ne yapcamı şaşırıyorum valla..
kızlar geçmişi çok okuyamadımçok birikiyo sayfalar ama çok özlüyorum forumu yaa tam giriyorum kız ağlıyo öyle kalıyo sayfa püff.. birazcık daha büyüsek de artık bi düzen tuttursak
aşımızı olduk geldikkkk....
3tane birden kızım ağladı ben ağladım dayanamadımmmm....
dr şurup verdi eve gelince hemen içirdim şimdilik bişi yok inş akşamda olmaz...
3 gün boyunca ateşi sürebilirmiş...
POLLYANNACIM,,,
nasılda benziyorlar yaa maşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?