2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba kızlarr nasılsınızz bebişler nasıllarrr ?????? uzun zamandır giremedim nete bazı sıkıntılı günler geçirdik çok şükür şimdi herşey güzel bebişlerimle evimde hatta işime bile başladım ama bakıcı eline bırakıpta işe gelmek çok zor oluyor neyseki süt iznim varda erkenden evde oluyorum onlarla vakit geçiriyorum sizler neler yapıyosunuzzz ????

kauçuk emziklerden kullanan varmı kızlar normal emziklerden ne farkı var?Dahamı saglıklı?

Tecrübenin sesine kulak verin, okuyalım ki ileride benzer birşey başımıza gelirse ne yapacağımızı bilelim,

Anneler, 2 dakikanızı ayırıp bu mesajımı okuyun, bizim başımıza geldi,
siz hazırlıklı olun..

Geçen hafta oğlumun elinden tutmuş babaannesine (Suadiye) yürüyorduk
ki, parmağıyla bana bir tırtılı gösterdi. Bir duvarın üstündeydi
tırtıl ve Bulut hafifçe dokundu, 'Bak anne, tırtıl' dedi, ben de
'Rahatsız etmeyelim, hadi' dedim ve yürümeye devam ettik.

Ve eve çıktık.. 2-3 dakika sonra gözlerini kırpıştırmaya başladı,
gözleri sulandı, kızardı ve şişti. Sadece 15 dakika içinde bir gözü
neredeyse kapandı, vücudunda 5-10 tane kırmızı benek(suçiçeğine
benzer) ve yüzünde cam kesiği gibi kırmızı çizikler oluştu. Ben hangi
hastaneye götüreceğimi düşünene kadar dayak yemiş gibi oldu yüzü
gözü..

Tabii ki acile gittik ve antihistaminik başlandı, fakat eve dönene
kadar bunu başımıza bir tırtılın açtığını anlayamamıştık. Dakika
dakika düşündüğümde tırtıl aklıma geldi, hemen internetten baktım,
doğru olduğunu anladım ve doktoru arayarak teyid ettim. Dikkatinizi
çekerim, elini yüzüne sürmedi. Dokunması yetti. Alerjik reaksiyon
boyunda, yüzde, kollar ve bacaklarda olabiliyormuş. Bizimki yüzde
patladı..

Bu tırtıllar çam ağaçlarında yaşıyor. Örümcek ağına benzer keseler
yapıyorlar, ağaca çok zarar veriyorlarmış aslında. Nisan -mayıs
aylarında çoğalıyorlarmış, tüyleri zehirliymiş, hassas bünyelerde
anafilaktk şoka kadar giden alerjik reaksiyonlar yaratabiliyormuş.
İsmini aratıp yazılanlara göz atabilirsiniz..

Dikkat edin derim!

Sevgiler..

sanirim adet olmak üzereyim, hafif bir ağrı başladı ama en fenası ishal oldum tuvalete gir çık sıkıldım artık , enerjimde çok düştü ben en iyisi uzanayım azcık, umarım Berra izin verir buna...

Selam kızlar nasılsınız....geçmişe şöyle bir göz attım 4-5 gündür giremiyorum.geçen hafta sonu hem benim hem eşimin doğum günüydü bu sebepten babamız aldı götürdü bizi gezmelere sağolsun :)) doğum günümü kutlayan herkese çok çok teşekkürler öpüyorum hepinizi..geçmişe göz atarken bi sürü mart kuzucuğu gördüm maşallah hepsibirbirinden güzel semracım klonladınmı sen defneyi ne yaptın yaww aynılar bunlar kız :)) ikiside çok güzel ama ..
Oğluşumun sünnetini yaptırdık kızlar doktorumuzdan çok memnun kaldık zaten baya bi araştırmıştım yaptırmadan önce...Pazartesi günü yaptırdık şuan hiçbir sorun yok ne yara ne bişi antiseptik kerm ve baticonla günlük bakım yaptırıyoruz.zaten bebeklerin pipisi çabuk iğleşiyormuş çişten dolayı çiş pişiriyormuş yarayı doktorumuz ertesi güne bişey kalmaz demişti aynen öyle oldu....

PAZAR GÜNÜ OYANAN FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI SONRASI OĞLUMUN AREN LEFTER'İN GALİBİYET SEVİNCİ :)))

YAAAAAAŞŞŞŞŞŞAAAAAAAA FENERBAHÇEEEEEE

canlar size bişiy sorcam. geçmişi öyle okuyacağım inşallah:))
dün gece 12 de sağmıştım sütümü. göğüslerim yara, emziremiyorum ve bizim ufaklık sürekli ağlayınca sağmaya fırsatım olmadı,, dolayısıyla bir sonraki sağma gündüz 12 de oldu. arada hiç sağılmamış bir 12 saat var. 12 saattir göğsümde duruyo süt. yine de buzdolabına koydum sizden cevap gelinceye kadar...sağdığım süt, ekşimişmidir göğsümde???

çok zor bir geceden sonra kızım şimdi sanki başka bir bebek,gülücükler saçıyor etrafına,teyzesinin kucagında evi turluyor. eee çocuk gece derdin bana mıydı

maşallah cnm benim. geçmiş olsun kuzucuğa. pilavın içine kat, akşama yersiniz :)) acısının hemen geçmesine de gerçekten çok sevndim. sonuçta hepsi benim bebeklerim ayrıca doğum günleriniz de kutlu mutlu olsun, heeep birlikte inşallah.

bir dee sünnet yaptıran ve ankarada oturan arkadaşlar!! nerede yaptırdınız sünnetleri??

bendede bu durum oluyor ara ara ve hiçbir olumsuzluk yaşamadım.

kızlar bişe sorucam size,haziran ayında işe başlıycam muhtemele mama takviyeli gidicem daha sonrasıda ama kızım memeyi bırakması istiyorum hangi biberonu öneririsiniz medela yada dr brows güzel aladıgım kadarıyla ama onlarında ceşitleri var galiba kafam çok karışık help lütfen :)

ğöğüs yaralarına vazelin iyi geliyormuş merviş,dün bize gelen misafirininkide yaraymış sadece bu işe yaradı diyoo.emzirmeden öncede silip veriyomuş memeyi

semracım kızlar süpermiş, ikiz gibiler, maaşallah

dün sabah 5ten beri uyumadı bizimki.. az önce uyudu nihayet. of felaket yoruldmm
yarın sabah 2. aşıya gidiyoruz. doktorumuz calpol içirip getirin dedi, bakalım inşallah ateşi fln çıkmaz çünkü yarın çok işim var.

Son düzenleme:

al benden de okadar... ben de aldım o emziklerden. başka emzikler de aldım sonra. ama hiçbirini almıyor. beni kullanıyor emzik yerine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…