2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Eki Görüntüle 399507

Didem ve Defne kuzum:)) biri şimdiki zaman biri 2,5 yıl önce :))

Maşallahhhh 41 kere iki kuzuya da .Şok oldummmm bu kadar benzeyebilir:)Yerim yerimmmmm:)
Çok teşekkür ederim canım,insan bazen çok çaresiz hissediyor kendisini.Zamanla düzene gireceğini ümit ediyorum.Annelik çok farklı bir duyguymuş gerçekten....

Mervecim sen de bendensin.Offf offf ne gazmış cidden.Bizimki çıkarıyor yine kıvranıyor nasıl bir gaz birikiyorsa içeride kuzum çıkardıkça bitmiyor iki büklüm oluyor.Dün çok düzenli vermemiştim damlasını bugün düzenli verdim sadece bir kez ağlama krizine girdi dün hiç susmadı maalesef.Sab simplex sanırım işe yaradı.Bir tanıdık da No Gass isimli kremi önermişti tamamen bitkisel bu sab damla gibi.Onu aldırıcam eşime içinde elma yağı falan var.Bir dene istersen sen doktoruna danışıp.

Isı, yenidoğanlarda ağrıyı azaltıyor

Yenidoğanlarda kan alınırken veya aşı yapılırken ağrıyı azaltmakta ısının etkili olduğu bildirildi.

Bilim adamları, Pain dergisinde sonuçları yayımlanan araştırmalarına dayanarak, ısının, diğer yöntemlere göre bebeklerde acıyı dindirmekte daha etkili olduğunu bildirdi.

Chicago üniversitesi bilim adamları, Larry Gray başkanlığında yaptıkları araştırmada, 47 sağlıklı, normal kilolu yenidoğanı hepatit B aşısı vurulurken inceledi.

Video kayıtları yardımıyla bebeğin, 10 saniye süren aşı uygulamasından önce, uygulama esnasında ve sonrasındaki davranışları değerlendirildi. Ayrıca acının süresi ve şiddeti nabız yardımıyla belirlendi.

Üç gruba ayrılan bebeklerin bir bölümüne şekerli su, bir bölümüne emzik verilirken, bir gruptaki bebeklerin yakınına ısıtıcı konuldu.

Üç yöntem arasında acıyı ve ağrıyı dindirmede en etkilisinin ısı olduğu görüldü.
ALINTIDIR. mıllıyet

Geçmişi okudum cevap yazmadan selam vermek istedim... misafirde gelmişti yemek, çay derken yeni gittiler...
2. aşıya gidecekler aşı öncesi ve eve gelir gelmez ilaç yada fitil vermeyin... doktor bebekler için fitil daha iyi dedi çünkü şurubun yarısını içer yada içemez kusar en iyisi fitil dedi ama sakın aşı öncesi ve eve gelir gelmez verme dedi aşının özelliği gider birde durduk yere ateş yokken ilaç verme çünkü bu hakkın günde 1 kez ve sen ateş çıkarsa ne yapacaksın...
öğlen aşıdan sonra eve geldik ateş yoktu ama çok huysuzlandı ve ağladı... gece 12 de ateş 37.5 oldu hemen fitili verdik ve 1 saat içinde ateş düştü... sanırım ateşi atlattık şuan gayet iyi... şimdi geçmişe cevap yazalım...

ya ben bu oyun halısının hastasıyım bizim burda ufak bir mağazada 75 tl ye buldum tabi seninki kadar oyuncak dolu değil ama olsun idare eder bizi... yazın özellikle süper olacak... alacaktım ama anlamaz diye düşünmüştüm send eişe yaradıysa bende şimdiden alayım... birde bu patiklerden banada hediye gelmişti dur bende deniyeceğim eline takmak hiç aklıma gelmemişti...

ya bu aden ne fena bir kuzu... ama çok alçak gönüllü olacak annesi sen git o kadar para harca, marka de, kalite de o herkesin bulabileceği, en uygun emziği beğensin neyse çok sevindim seni rahatlatacak bu emzik...

aa 3 gün sürermüymiş... şurubu erken vermeseydin canım ya ateşi bekleseydin... neyse umarım kolay geçer... hadi geçmiş olsun...

canım doğum günleriniz tekrar kutlu olsun... oğlunun sünnetide hayırlı olsun canım... darısı başımıza... damatlıklarınıda görürüz inşallah... bu arada en büyük fenerbahçe bencede...

Eki Görüntüle 399507

Didem ve Defne kuzum:)) biri şimdiki zaman biri 2,5 yıl önce :))

sana inanamıyorum... mükemmel bir foto mutlaka bunu çerçevelet... hatta altına fotoğrafçı isimlerini ve doğum tarihlerinide yazsın harika bir espri ve hatıra olur prenseslere...
çok tatlılar çok...

gelelim dün akşamki muhabbete ya bütün hepsi aynımı olur bu kocaların benim eşimde klasik türk erkeği ne olacak... ne alışveriş bilir, ne çocuğa bakmayı bilir... ben olmadan iç çamaşırını bile bulamaz... banyo yapmadan önce çamaşırlar, giyeceği gömlek hepsi banyoya tarafımca götürülür... yani daha neler söyleyeyimki onun iş yapması için ancak ben söyleyeceğimki yapacak Allah için birşey istesem yapar ama ben demezsem hiç umrunda olmaz... alışverişten hele hiç anlamaz nerde dandik, pahalı yada tam tersi çok ucuz ortasını uygununu asla bulamaz hatta yanında ben bir pazarlık yaparım dışarı çıkınca suratıma donuk şekilde bakar nasıl indirdin bunu bu kadar der... neymiş o utanırmış adamdan indirim isteyemezmiş... çok zenginsin galiba sen dedim...

Gamzecim nasılsın? ikimiz kaldık sanırım...
ya bu 2 aşı berrada kaç gün ateş yaptı... bizde gece oldu sadece...
birde senin bloğa bakayım yeni şeyler eklemişsin...

Duygucum ben o çamaşır hazırlama işlerini bıraktım çok şükür.. bide onla uğraşamam bu cadılarla
sende yavaş yavaş söyleyerek bırakmaya bak :)

kızlar geçen kızımın gaz sancısı yüzünden baya moralim bozuldu
annemde biz size anason içirirdik dedi.eczaneden bebekler için anason çayı aldırttım.kızıma sabah öğle akşam bi de gece yatarken 3 çay kaşığı veriyorum memeden sonra.
işe yaradı iyi geldi saç kurutma makinesi olmadan hayatta uyutamıyordum memede uyuya kalıyo kızım şimdi maşallah.Artanıda ben içiyorum süt yapıyor.hergün taze hazırlıyorum.
paketin üzerinde ANASON & REZENE yazıyor.bi deneyin derim:)

Son düzenleme:
gamze sen galiba milkway süt saklama kapları kullanıyordun. onları buzluğa koyabiliyormusun. ben buzlukta süt saklamak istiyorum. Süt saklama kabı mı almalıyım yoksa poşetlerden mi?
Bir de ben aventin biberonlarını kullanıyorum milkway süt saklama kabı avent biberonuyla uyumlu mu. sende aventin pompası oldugu için bilgin vardır diye düşündüm.

ayyy daraldımm çıldırcam yaa sabah 10dan beri bebiş kucağımda emiyor ağlıyor uyukuyor..ayy uymadı anklamadım okadar emıyor ac olması imkansız ee neden uyumadı ya..sakin olıımm diyorum ama olamıyorum.üstelik 30cc mamada verdim saatlerdir emiyor hala aynı ya((Allah'ım sabır ver..

Güvenli Süt Saklama Koşulları :
Odanın serin bir yerinde 6-8 saat
Buzdolabının rafında 72 saat (3 gün)
Buzdolabının buzluğunda 2 hafta-1 ay arası
Derin dondurucuda 3 ay
Her zaman önce en eski tarihli sütü kullanın.

Dondurulmuş Anne Sütünün Eritilmesi ve Isıtılması :
Sakladığınız anne sütünü kesinlikle ocağın üstüne veya mikrodalga fırına koymayın
Bu sütün proteinini bozar ve sütün iÇinde oluşan sıcak noktalar bebeğinizin ağzını yakabilir.
Süt poşetini bir kaba koyduğunuz ılık suyun iÇine ağzı dışarda kalacak şekilde batırarak çözülmesini sağlayın ve salladıktan sonra sıcaklığını kontrol ederek bebeğinize verin.
Çözülmüş süt kullanılana kadar buzdolabında saklanmalıdır ve 24 saat iÇinde kullanılmalıdır. Bebeğinizi besledikten sonra sütün arta kalanını atın.

Kızlar bu yazıyı buldum ben sütün buzdolabında en fazla 24 saat durması gerektiğini duymustum burda 72 saat yazıyor kafam karıstı siz ne kadar tutuyorsunuz en fazla ?

Gazı vardır gazı.bebekler gaz sancısını dindirmek için memede durmak isterlermiş .benimkide öyleydi anason çayı içirmeye başladım.
benimkide uymuyordu şimdi mışıl mışıl maşallahı var

ben 48 saat biliyordum

Ay hayırlı olsun, darısı damat olduğunu görmemize inşallah

çok zor bir geceden sonra kızım şimdi sanki başka bir bebek,gülücükler saçıyor etrafına,teyzesinin kucagında evi turluyor. eee çocuk gece derdin bana mıydı
Bence de derdi bizle bunların, benimki de babasının yanında harika
Ay evet ben de ankaradayım merak ediyom

nefret ediyorum bu pişikten yaaa bezimiz dooğduğu günden beri aynı kremde sudokrem kullanıyorum unibaby ıslak mendilimiz ee şimdi bu kız niye pişik oldu.. Desitin kullanan var mı aranzda memnun musunuz

ğöğüs yaralarına vazelin iyi geliyormuş merviş,dün bize gelen misafirininkide yaraymış sadece bu işe yaradı diyoo.emzirmeden öncede silip veriyomuş memeyi

aa bak onu duymamıstım hayatım denemek lazım mutlaka. sürmedgmz sey kalmadı bde vazelin sürelim ama herseye ragmen ben kremimden vazgecmem

nefret ediyorum bu pişikten yaaa bezimiz dooğduğu günden beri aynı kremde sudokrem kullanıyorum unibaby ıslak mendilimiz ee şimdi bu kız niye pişik oldu.. Desitin kullanan var mı aranzda memnun musunuz

geçmiş olsun canım hametan cilt tahrişleri ve pişik kremi kullanıyorum... bu ilaç evlenmeden öncede evimizde bulunan en önemli bir kremdi... hastanede doktorum bunu yazmıştı bebeğede kullan demişti pişik için... çok etkilidir. tavsiye ederim...

hayatım bzee daha vermedi doktor gaz için ilaç. arada bi sanrılar tutuyor dye ama lazım artık,arada birde olsa ölüyoruz resmen . bari elimizde bi çözüm olsun. sorim dedigin ilaçları ben bi,yazık kuzumada bizede yaaa

arkadaşım bezinden olabilir pişiği benim bebeğimdede olmuştu molfix kullanıyodum doktor prima kullan dedi ve pişiği geçti çok şükür bide doktor piyasadaki bütün ıslak mendiller pişiğe neden olur sadece niveanın ıslak mendili yapmaz demişti ama pahalı biraz kullanırsan 30lira yardımcı olmak istedim bezini değiştirmeyi dene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…