2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kızlar. gamze canım cok gecmıs olsun nasıl oldun? oyuncak konusunda bende arastırmadayım. kızımı kesfetmeye calısıyorum.
gecende yazdım bestes ıkı tane uyku arkadası paylasmıstı yurt dısı sıtelerınden. ben kuzulu olandan aldım fakat gelmedi
kızımı muzık cok sakınlestırıyor. birde bı tablo paylastım ben puzzle yapmıstım sıyah beyaz picassonun. onu saatlerce izliyor.
sarı turuncu demıssın. fisher price ın kıtabından aldım sarı kırmızı mavı turuncu cıvıl cııvl henuz hıc gormedi bile. sizin gerci 3 ay oldu degil mi?
oyun oynamasından ziyade ilgisini cekecek seylerle gelişimine fayda saglamak ıstıyorum cok cabuk büyüyolar cünkü.
birde canım ben bı kutu antıbıyotıgı bıtırdıgım halde. evdeyım bellı ısıdayım kendımı koruyorum gıdalarıma da dıkkat edıyorum ama hala bogaz enfeksıyonunu atlatamadım.
sende berraylayken rahatsızlandım dedın. neler yapmıstın sana zahmet yazabılır mısın? antıbıyotıksız gecmez gıbı dedım ama onunlada gecmedi

oyuncak konusunda bende oynamasından ziyade ilgisini çekecek birşey olsun diye gözlemledim ve aldım zürafayı, uyku arkadaşını sadece akşam yatırıken verip sabah alıcam gündüz onu hiç görmeyecek, zaten odasında kolik cd si açık uyuyor sürekli, birde yastığı var bir tane yüzünü gömüyor ona :)

ben idare ediyorum, ara ara ağrı sıkıştırıyor, saat 10 da iğne olmaya gidicem yine akşamda olacak ve hapa geçicem

grip olduğumda hiç ilaç kullanmadım, iki türlüde geçmiyor çünkü, bir sürü kökü kaynatı ıhlamuru içinde demleyip bal ve limon bol koyup içtim sürekli
bal-tahin ve çekilmiş çörek otu tükettim karıştırıp, boğazındaki biraz daha kalır , boğazı geç terkediyor bu yeni cins mikrop, sanada çok geçmiş olsun....

ilk oyuncagı zurafa olmuş kızının :) bizimde kuzu olcak.
teşekkürler. bende bi aktara gideyim oyleyse..
sanada çok gecmiş olsun canım.

yok arkadaş benim bu evden çok acil taşınmam lazım...apartmanda insanlar diil hayvanlar yaşıyo..daha fazla dayanamicam..oğlanı uyutamıyorum yaa gürültülerinden...garaj kapısını ggümmm diye çarpan ayıyı bi yakalarsam bi tarafına sokucam o kapının kulbunu..o çarpıyo bizim oğlan gözlerini pörtletiyo..üst kattakiler zaten insan diil onu geçtik artık...3 oda öteden kapı çalınca kimoooo diye bağırıyolar...ailecek öyleler yani..anası danası hepsi aynı...anneme gidiyoruz arkaodada bi uyuyo 4-5 saat..acıkınca uyanıyo..yiyo gene uyuyo..saat 8den beri 10 dk.da bir uyandı..müziğini açtım başına ki gürültüleri çok duymasın diye..o gerizekalı alette 5 dk.sonra susuyo..hadii kalkıp yeniden açıyorum..ama tabi oğlan bu arada açmış oluyo gözlerini..usandım artık yaaaaaa

Onderya canim neden esinle boyle oldunuz, bir sene demissin ama, yeni cocugun oldu, kotu olasaniz yapmazdin herhalde, yoksa hamilelikten beri mi boyle, sevgi mi bitti diycem ama sevgi birden biter mi, elle tutulur bir sebep olmasi lazim, ufak tefek seylerse yeniden dusun derim, bu donem hepimiz alinganiz

bana kalsa ben de yaparım ama dinen tıbben 40 beklenmeliymiş bekliyoruz bakalım
ben sezeryanla doğum yaptım ona ragmen benm vajinaya da bi şeyler olmuş mudur acep
3 hafta oldu doğum yapalı akıntım devam ediyo akıntı bitince mi adet başlar ki:44:

eşimin iş arkadaşları eşleriyle birlikte gelecekler akşam çayına
bi tatlı bi tuzlu basit olmaz mı
ayrıca alamam ki
ben yapmalıyım ben de baklavalar açıp börek yapamayacagıma göre
pratik ama zengin gösterecek ikramlıklar hazırlamalıyım
başka önerisi olan

arkadaşlar bi göğsüm büyük ve taş gibi
diğer göğsüm küçük ve sünger gibi
taş gibi olanı emziriyorum ki boşalsın ama boşalıyo yine taş gibi oluyo
diğeri hiç olmuyo neden acaba ve ne yapabilirim bileniniz var mı?

bi de ilk ayınızda geceleriniz nasıldı
kaç kez kalkıyor kaç saat ayakta oluyordunuz

Slm. Bizim büyük cadı bırakırsa geçmişi okuyacağım... Baba toplantıya gitti cadı da beni rahat bırakmıyor...

kaşar yeşil zeytin ve kare kesilmiş beyaz tost ekmeğiyle, zeytin ezmesi ve salamla kanepeler yapabilirsin yanına da bir şarap açarsın al sana zengin gösteren pratik ikramlık:)

İlla da çay içeceklerse hazır pandispanya keklerinden tiramisi yapabilirsin, birer dilim koyarsın yanına bişey olmaz zaten gayet şık. Krem karamel yapabilirsin ama çayla gitmez.

Ya akşam çayına börek falan yapılmaz zaten, tok gelicekler, al bir pasta kurtul, ardından meyve salatası ve kuruyemiş tabağı falan olabilir.

Benim öyleydi mastit oldum, dikkatli ol o göğsünü iyice boşalt. İki memeden de aynı miktarda süt gelmiyor her zaman benim de ikisi rasında boyut farkı var ama o taşlığı zamanla azaldı.

Bugün gece bebeğimi emzirirken sütüm öyle bir fışkırdı ki, bebeğimin ağzı yüzü koltuklar hep süt oldu. Bilmeyen derki amma çok sütü var,
sağınca 20- 30 cc den fazla çıkmıyor sütün fışkırması hiç de süt çokluğu anlamına gelmiyor yani haberiniz olsun. Benim süt böyle aka aka mı bitiyor anlamıyorum ki, göğüs pedlerim de hep ıslaktır paso değiştirmek zorunda kalıyorum ama bebişime yetmiyor, çok üzülüyorum, bana fikir verin kızlar nasıl artıcak bu süt, sürekli sağıyorum günde en az 4 litre içiyorum ama yok yani, anlamadım niye böyle

Gece üçbuçuktan beri ayaktayız ve şu an kucağımda; bizim oğluşumuzun derdi kaka yapamamak daha doğrusu yapıyor ama çok zorlanıyor, sürekli ıkınıyor, ıkınırken ıkınırken canı yanıyor ve belli bir süre sonra ağlamaya başlıyor, ıkınmaktan süt kesiği şeklinde kusuyor, ıkınmaktan doğru dürüst ememiyor, ya bizim bu derdimiz ara ara olsada iki gündür çok arttı, niye acaba:44:

Son düzenleme:
Anne Sütü Gerçeklerinden

Günde bir-iki kere emen 2.5 yaşındaki bebeği varmış annenin. Bir bilimsel araştırma için 6ml süt sağmış elle. Sonra iki kere daha gidip 5 ve 7 ml vermiş. Bakın icinde kaç tane hücre saymislar labda:

668,317 22,598 Std Err
1,157,559 39,142 Std Dev
37,717,760 1,275,389 Average
38,023,109 1,285,714 7 9,000,000 3 36,438,137 1,232,120 5 6,160,600 2 38,692,035 1,308,333 6 7,850,000
1 cells/oz cells/mL mL Total Cells Donation
5 ml sütde bile 1.232,120 tane hücre sayılmış. Bu hücreler yaşayan hücreler. Çoğunlukla kök hücrelerden. Araştırmayı okudum. Kısacası anne sütünde canlı hücrelerin bir karışımı bulunuyor. Anne sütü yeni doğan ve bebek için bir besinden çok daha öte. Bu hücreler bağırsağın mukozal tabakası tarafından emiliyor ve bağırsağın normal fonksiyonlarının devamına olanak sağlıyor. Yine araştırmaya göre çok ilginç bir sonuçla karşılanılıyor. Daha sonraki yaşlarda annelerinden böbrek nakli olan yetişkinlerden uzun süre emzirilmiş olanların vücutlarının böbrekleri reddetme oranı çok çok düşük oluyor. 2 yaş ve daha üstü emzirilen çocuklarda annenin bağışıklık hücrelerinin çocuğun bağışıklık sistemini desteklemesi emzirilme bittikten çok daha sonra da devam ediyor.

'alıntı'

dolu olan göğsün mü mastit oldu? mastit ne ola ki? hep onu boşaltırsam diğeri sütten kesilirse diye korrkuyorum

biri bizi anlatmış

basit poğça tarifi.......
MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
bir tutam tuz,
1 adet kabartma tozu,
alabildiğince un.
(İç malzemesi: peynir veya patetes, kırmızı biber veya karabiber.)

HAZIRLANIŞI

Malzemeler karıştırılır. Hamur kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğurulur. İçine isteğe göre peynir ya da haşlanmış patates, karabiber veya kırmızı biber konulur. (İsteğe göre iç malzemesine maydonoz da ilave edilebilir.) Poğaça şekli verildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür. Pembeleşene kadar kızgın fırında pişirilir.

cok güzel oluyo....yanınada kısır yaparsın oda hemen olan bişey birde kek alır yada yaparsın cnm

Bende aynı durumdayim canım ya gece 3 ten beri ayaktayiz sürekli bağırıyor denemediğm kalmadı ayaklarimda sallayınca susuyo bitek ondada yerine yatırınca başlıyo yine.emerken ağrı giriyo emmeyi bırakıyo ne yapıcam bilmiyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…