- 13 Kasım 2011
- 1.418
- 1.063
- 133
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #50.241
mert ali bugn hiç susmadı hep ağladı... zinko aldık... iyi geldi gazı hemen çıkarttı rahatladı... kullanan varmı zinkoyu?
basit poğça tarifi.......
MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
bir tutam tuz,
1 adet kabartma tozu,
alabildiğince un.
(İç malzemesi: peynir veya patetes, kırmızı biber veya karabiber.)
HAZIRLANIŞI
Malzemeler karıştırılır. Hamur kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğurulur. İçine isteğe göre peynir ya da haşlanmış patates, karabiber veya kırmızı biber konulur. (İsteğe göre iç malzemesine maydonoz da ilave edilebilir.) Poğaça şekli verildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür. Pembeleşene kadar kızgın fırında pişirilir.
cok güzel oluyo....yanınada kısır yaparsın oda hemen olan bişey birde kek alır yada yaparsın cnm
kızlar bugün kırkımız çıktı banyo yaptık cicilerimizi giydik oohh misler gibi olduk....
3 saatte bir sağdığında süt ne kadar geliyor ?
bu da benim tosunum kızlar
3 saatte bie sağarsam doğru dürüst süt gelmiyosabah akşam sağıyorum.. o zaman 90 çıkıyo.. zaten tek meme verimli.. diğeri iyice kurudu 10 cc zorlarsam çıkarıyo (
iyi aksamlar kizlar oglum iki aydir istahli bir sekilde emerken iki haftadir emmesi azaldi birkacgundur ise memeyi yaklastirdigim an kendini geriye atip ciglik cigliga agliyor memeden cekince susuyor ne oodu bebegime anlamadim kilo alimi yavasladi 15 gunde 1 kilomalirken 20 gunde yarim kilo aldi ne yapacagimi sasirdim yrin doktorunu arauip soracagim aranizda bu problemi yasayan varmi cok moralim bozuldunazarmi degdi ogluma ne oldu anlamadim
kusma basindan beri var ama cok degil doktor normal demisti.kusması var mıydı ? sen son 1 haftadır değişik ne yedin ? sigara içiyormusun ? sigara dumanı olan bir yerde bulundun mu ?
canım aynen bende sab kullanıyordum ama bugün inanılmaz gazı oldu ağla ağla arabayla bile gezdirdik kar etmedi...
nöbetçi ecz. bulduk zinkoyu tavsiye etmişlerdi bana... gazı çıkarttı gerçekten içerisinde hep bitkisel yaplar var...
sağol cvp verdiğin için sen ne kadar süredir kullanıyorsun bunu?
bu güzel bebişler için beğen butonundan hariç birde maşallah butonu isterim ben kk :))
bebek telsizi kullanan var mı ne önerirsiniz?
canım süt gelmiyor deme ne kadar sağarsan okadar çoğaloyor sütün bizzat yaşadıgım için söylüyorum önceden sütüm bitene kadar sağmıyordum 4 saatte de sağsam 8-9 saatte de sağsam aynı süt çıkıyordu ama sonra beklememeye başladım dolapta sütüm olsada ben sürekli sağdım suan çok çoğaldı maşallah hatta buzdolabında 24 saati geçmesin diye döktüğüm oluyor. poşetim olmadıgı için şuanlık buzluğa hiç atmadım. benimde diğer meme gittikçe kuruyor
iyi aksamlar kizlar oglum iki aydir istahli bir sekilde emerken iki haftadir emmesi azaldi birkacgundur ise memeyi yaklastirdigim an kendini geriye atip ciglik cigliga agliyor memeden cekince susuyor ne oodu bebegime anlamadim kilo alimi yavasladi 15 gunde 1 kilomalirken 20 gunde yarim kilo aldi ne yapacagimi sasirdim yrin doktorunu arauip soracagim aranizda bu problemi yasayan varmi cok moralim bozuldunazarmi degdi ogluma ne oldu anlamadim
arkadaşlar sorum olacak emzik kullanan anneler bebeğinizi nasıl alıştırdınız ne yaparsam yapıyım almıyo oğlum bide zor uykuya geçiyo gözleri kapalı uyuyacak ama tam dalması nerdeyse bi saati buluyo sallamaktan bi hoş oldum neden uykuya dalamıyo bi fikriniz varmı
Ne kadardan ne kadar çoğaldı canım, bir göğüsün neden kuruyor ki, onu sağamıyor musun?
/QUOTE]
canım önceden sabah 8de sağıyorsam 120 cc çıkıyordu onu 60-60 olmak üzere 2ye bölüyordum sonra 2şer saat arayla veriyordum sonra öğlen saat 2de tekrar sağıyordum yine 120-130cc falan çıkyıordu. sütüm bitmeden sağmıyordum yani şimdi ise gece en son 12de sağıyorum sonra sabah 6-7 gibi uyandıgımda sağıyorum ilk süt 180-200 cc çıkıyor sonra 10-11 gibi sağıyorum 120-130 cc çıkıyor. arada evde misafir falan varsa müsait olamadıysam 6 saat geçtiyse 150-160 cc civarı çıkyıor suan buzluğa hiç atamadım poşetim olmadıgı için 24 saate dengeliyorum hep ilk sütü kullanıyorum.
diğer göğüs içinse galiba ben sebep oldum ilk hep sağ göğüsten başlardım sonra sola geçtiğimde yorulmus oluyordum. yada ilk zamanlar sağmaya başladığımda 60 cc çıktı mı bırakırdım sağmayı o seferlik yeterli diye sonra 2 saat sonra tekrar sağardım hep sağa gidiyordu elim solu okadar çok sağmıyordum yavaş yavaş azaldı 20-30 cc çıkmaya başladı suan ise 10 cc falan belki. ama çok uğraşıyorum gelmese de sağıyorum suan o da çoğalsın diye. yumusacık o zaten diğeri çok sert oluyor dolunca .
arkadaşlar sorum olacak emzik kullanan anneler bebeğinizi nasıl alıştırdınız ne yaparsam yapıyım almıyo oğlum bide zor uykuya geçiyo gözleri kapalı uyuyacak ama tam dalması nerdeyse bi saati buluyo sallamaktan bi hoş oldum neden uykuya dalamıyo bi fikriniz varmı
kusma basindan beri var ama cok degil doktor normal demisti.sigara kullanmiyorum oyle ortamdada bulunmuyorum evimde zaten sigara icilmiyor ama son bir haftadir degisik olrak sadece hergun kola icmeye baslamistim
Kızlar herkese selamlar biz kontrole gittik maşallah kızımın gelişimi çok iyi doktor amcamız kontorl ederken bebeğin çok gazı var hayret ağlamıyor dedi daha cümlesini bitirmeden kızım bi güzel pırtladı doktor tamam ben cevabımı aldım dedi
Doktor çok şanslısın bebeğin gaz yüzünden ağlamıyor dedi minnoşum bmc kamyonu mübarek ha bire pırtlıyor annem dereotu bolbol ye diyor her yemeyin yanında bolca yiyorum bebeğin gazına iyi geliyormuş ondan herhalde
Kızlar herkese selamlar biz kontrole gittik maşallah kızımın gelişimi çok iyi doktor amcamız kontorl ederken bebeğin çok gazı var hayret ağlamıyor dedi daha cümlesini bitirmeden kızım bi güzel pırtladı doktor tamam ben cevabımı aldım dedi
Doktor çok şanslısın bebeğin gaz yüzünden ağlamıyor dedi minnoşum bmc kamyonu mübarek ha bire pırtlıyor annem dereotu bolbol ye diyor her yemeyin yanında bolca yiyorum bebeğin gazına iyi geliyormuş ondan herhalde
Maşşallah bebişine canım, ben de dereotu yiyorum ama bizim bebişe fayda etmedi pek, bütün gün ağlıyor, uyuyamıyor gazdan
canım aynen benim kızımda üstten gazını hiç çıkarmıyor bend euğraşmıyorum çünkü omzuma alıp sırtına vurdugumda geğirmeyle beraber içtiğini kusuyor artık hiç gazını çıkartmıyorum çünkü zorlamıyor onu. hemen alttan pırt pırt diye çıkarıyor ama bizimkininde çok fazla günde saysam belki 30-40 kere pırtlıyordur:) fazla mı ki acaba karnını mı üşüttü diyorum.
Lachesis canım sadece sağarak veriyorum göğüs yaralarımdan dolayı başta azda olsa emzirmeye çalsııyorudm ama hala yaralarım geçmedi şimdi sağıp vermeye alıştım galiba. canım kaç dk sağıyorsun demişsin ama hiç bakamdımda tahmini 15-20 dk sürüyordur. canım son artık süt gelmeyene kadar sağ. ben sağarken artık en son zorla damla şeklinde çıkyıor ozaman bırakıyorum daha sağsamda olurda yaralarım acıyor. zaten dışları hep beyaz. burda birisi beyaz ise mantar var dmeişti acaba mantar mı var bende de 2 aydır hala geçmedi anlamadım gitti:S
Canım bizimki de öyle pırtlıyor ben kakasına takmıştı her bezini açtığımda mutlaka yapmış oluyordu doktora sordum sorun yok dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?