2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

mert ali bugn hiç susmadı hep ağladı... zinko aldık... iyi geldi gazı hemen çıkarttı rahatladı... kullanan varmı zinkoyu?

biz kullanıyoruz.ama dün nette okudum yine bir forumda bu tarz damlalarda bebişleri tembellştirioumş guya..ben çok düzenli kullanmıyorum zaten gazı arttığı vakit kullanıom.

ışıl bugün senin yoğurtlu, unlu ve bulgurlu çorbanı yaptık... harika oldu...

kızlar bugün kırkımız çıktı banyo yaptık cicilerimizi giydik oohh misler gibi olduk....

papyonunu yesinler senin... maşallah... kırkınız hayırlı olsun canım...

Son düzenleme:
3 saatte bie sağarsam doğru dürüst süt gelmiyo sabah akşam sağıyorum.. o zaman 90 çıkıyo.. zaten tek meme verimli.. diğeri iyice kurudu 10 cc zorlarsam çıkarıyo (

canım süt gelmiyor deme ne kadar sağarsan okadar çoğaloyor sütün bizzat yaşadıgım için söylüyorum önceden sütüm bitene kadar sağmıyordum 4 saatte de sağsam 8-9 saatte de sağsam aynı süt çıkıyordu ama sonra beklememeye başladım dolapta sütüm olsada ben sürekli sağdım suan çok çoğaldı maşallah hatta buzdolabında 24 saati geçmesin diye döktüğüm oluyor. poşetim olmadıgı için şuanlık buzluğa hiç atmadım. benimde diğer meme gittikçe kuruyor

iyi aksamlar kizlar oglum iki aydir istahli bir sekilde emerken iki haftadir emmesi azaldi birkacgundur ise memeyi yaklastirdigim an kendini geriye atip ciglik cigliga agliyor memeden cekince susuyor ne oodu bebegime anlamadim kilo alimi yavasladi 15 gunde 1 kilomalirken 20 gunde yarim kilo aldi ne yapacagimi sasirdim yrin doktorunu arauip soracagim aranizda bu problemi yasayan varmi cok moralim bozuldunazarmi degdi ogluma ne oldu anlamadim

kusması var mıydı ? sen son 1 haftadır değişik ne yedin ? sigara içiyormusun ? sigara dumanı olan bir yerde bulundun mu ?

kusması var mıydı ? sen son 1 haftadır değişik ne yedin ? sigara içiyormusun ? sigara dumanı olan bir yerde bulundun mu ?
kusma basindan beri var ama cok degil doktor normal demisti.sigara kullanmiyorum oyle ortamdada bulunmuyorum evimde zaten sigara icilmiyor ama son bir haftadir degisik olrak sadece hergun kola icmeye baslamistim

arkadaşlar sorum olacak emzik kullanan anneler bebeğinizi nasıl alıştırdınız ne yaparsam yapıyım almıyo oğlum bide zor uykuya geçiyo gözleri kapalı uyuyacak ama tam dalması nerdeyse bi saati buluyo sallamaktan bi hoş oldum neden uykuya dalamıyo bi fikriniz varmı

3 gündür canım, bizimki de bu aralar çok gazlı yediğime içtiğime de çok dikkat ediyorum ne gaz yapıyor çözemedim Kuru incir yiyorum süt olsun diye o gaz yapar mı acaba?

bu güzel bebişler için beğen butonundan hariç birde maşallah butonu isterim ben kk :))

bebek telsizi kullanan var mı ne önerirsiniz?

Chicco kullanıyorum ben.

Ne kadardan ne kadar çoğaldı canım, bir göğüsün neden kuruyor ki, onu sağamıyor musun?

Gazı varken memede ağlıyabiliyorlar, bir de pamukçuk varsa ağzında oluyormuş.

Emziğini değiştirsen canım, bizimki avent damlayı sevmedi mesela, eşantiyon damaklı nuku seviyor. Çok doymamışsa, midesi bulanıyorsa, gazı varsa uykuya dalamaz. Uykusu da olmayabilir tabi, gün geçtikçe eskisinden az uyuyorlar:)

kuzum benim kızım 4 gün kuvezde kalmıştı ben yoğun bakımda olduğum için çıktıktan sonra getirdiler emzirdim sonra ağlayınca hastane çantamdaydı emziği verdim tuttu şimdi uykusu gelidiğinde emziği alıyor hemen de uykuya dalıyor

Kızlar herkese selamlar biz kontrole gittik maşallah kızımın gelişimi çok iyi doktor amcamız kontorl ederken bebeğin çok gazı var hayret ağlamıyor dedi daha cümlesini bitirmeden kızım bi güzel pırtladı doktor tamam ben cevabımı aldım dedi

Doktor çok şanslısın bebeğin gaz yüzünden ağlamıyor dedi minnoşum bmc kamyonu mübarek ha bire pırtlıyor annem dereotu bolbol ye diyor her yemeyin yanında bolca yiyorum bebeğin gazına iyi geliyormuş ondan herhalde

Son düzenleme:
kusma basindan beri var ama cok degil doktor normal demisti.sigara kullanmiyorum oyle ortamdada bulunmuyorum evimde zaten sigara icilmiyor ama son bir haftadir degisik olrak sadece hergun kola icmeye baslamistim

kolayı bırak o zaman bakalım ne olacak , birde kusma öncesi ağlaması oluyor mu ?

2. ayına girmek üzereydi , avent denedik ilk 15 gün bazen aldı bazen almadı, 15 günden sonra daha fazla almaya başladı, hala kesintisiz almıyor, pırt pırt attığı çok oluyor ancak onsuzda uykuya dalamıyor.

canım önceden sabah 8de sağıyorsam 120 cc çıkıyordu onu 60-60 olmak üzere 2ye bölüyordum sonra 2şer saat arayla veriyordum sonra öğlen saat 2de tekrar sağıyordum yine 120-130cc falan çıkyıordu. sütüm bitmeden sağmıyordum yani şimdi ise gece en son 12de sağıyorum sonra sabah 6-7 gibi uyandıgımda sağıyorum ilk süt 180-200 cc çıkıyor sonra 10-11 gibi sağıyorum 120-130 cc çıkıyor. arada evde misafir falan varsa müsait olamadıysam 6 saat geçtiyse 150-160 cc civarı çıkyıor suan buzluğa hiç atamadım poşetim olmadıgı için 24 saate dengeliyorum hep ilk sütü kullanıyorum.
diğer göğüs içinse galiba ben sebep oldum ilk hep sağ göğüsten başlardım sonra sola geçtiğimde yorulmus oluyordum. yada ilk zamanlar sağmaya başladığımda 60 cc çıktı mı bırakırdım sağmayı o seferlik yeterli diye sonra 2 saat sonra tekrar sağardım hep sağa gidiyordu elim solu okadar çok sağmıyordum yavaş yavaş azaldı 20-30 cc çıkmaya başladı suan ise 10 cc falan belki. ama çok uğraşıyorum gelmese de sağıyorum suan o da çoğalsın diye. yumusacık o zaten diğeri çok sert oluyor dolunca .
[/QUOTE]

Maşşallah canım sütün iyiymiş hemen poşet alıp buzluğa atıp sakla bence. Anladığım kadarıyla emzirmeyip sağarak veriyorsun sadece. Sağdığın zaman kaç dakika sağıyorsun? Ben emziriyorum emzirdiğim için emzirme sonrasında sağıyorum iki memeden sadece 20 cc falan çıkıyor, bebek ne kadarını içmiştir de o kadar geriye kalmıştır bilmiyorum, önceden doluyken sağdığımda 50 cc çıkmıştı 2 memeden ama şimdi birazcık daha çoğaldı sanki gerçi hala mama veriyoruz benim süt ilk 5 dakika geliyor sonra damla damla çok az geliyor, kaç dakika sağmam gerektiğini bilmiyorum

Ben de hep sağdan başlıyordum emzirmeye sol azaldı, şimdi hangisinde bıraktıysam ondan başlıyorum. O ara sağ taraftaki akıp bebeişe az kalıyor gerçi bu sefer de

Maşşallah bebişine canım, ben de dereotu yiyorum ama bizim bebişe fayda etmedi pek, bütün gün ağlıyor, uyuyamıyor gazdan

canım aynen benim kızımda üstten gazını hiç çıkarmıyor bend euğraşmıyorum çünkü omzuma alıp sırtına vurdugumda geğirmeyle beraber içtiğini kusuyor artık hiç gazını çıkartmıyorum çünkü zorlamıyor onu. hemen alttan pırt pırt diye çıkarıyor ama bizimkininde çok fazla günde saysam belki 30-40 kere pırtlıyordur:) fazla mı ki acaba karnını mı üşüttü diyorum.

Lachesis canım sadece sağarak veriyorum göğüs yaralarımdan dolayı başta azda olsa emzirmeye çalsııyorudm ama hala yaralarım geçmedi şimdi sağıp vermeye alıştım galiba. canım kaç dk sağıyorsun demişsin ama hiç bakamdımda tahmini 15-20 dk sürüyordur. canım son artık süt gelmeyene kadar sağ. ben sağarken artık en son zorla damla şeklinde çıkyıor ozaman bırakıyorum daha sağsamda olurda yaralarım acıyor. zaten dışları hep beyaz. burda birisi beyaz ise mantar var dmeişti acaba mantar mı var bende de 2 aydır hala geçmedi anlamadım gitti:S

Maşşallah bebişine canım, ben de dereotu yiyorum ama bizim bebişe fayda etmedi pek, bütün gün ağlıyor, uyuyamıyor gazdan

Canım emzirirken memenin tam ağzında olmasına dikkat ediyorum hava yutmasın diye birde her emzirdiğimde mutlaka gazını çıkartıyorum yada benim kız pek aldırış etmiyor gazına bazen ayaklarını uzatıp ellerini de kaldırıyor öyle güceniyor kendi kendine pırtlıyor o konuda sıkıntı yok ama bezi çok çok az pislense bile çığlığı basıyor aşırı derecede bez tüketiyoruz iç çekerek bi ağlaması var içim gidiyor altını açıyorum anında susuyor altaçma minderinin üstüne alt değiştirme örtüsünü açıp bırakıyorum çoşuyor altını pisletse bile umrunda olmuyor bizim kız bezi hiç sevmiyor hep açık olsun istiyor

Canım bizimki de öyle pırtlıyor ben kakasına takmıştı her bezini açtığımda mutlaka yapmış oluyordu doktora sordum sorun yok dedi

Canım bizimki de öyle pırtlıyor ben kakasına takmıştı her bezini açtığımda mutlaka yapmış oluyordu doktora sordum sorun yok dedi

başta bizimde öyleydi artık çok azaldı 2 günde bir yapıyor kakasını hatta biraz zorlanarak bayagı uğraşıyor müdahale etmekte istemiyorum.

yarın dr kontrolumuz var inşallah kilomuz iyi çıkar ilk ay hiç kilo almamıstı şimdi bakalım bu ay almıs mı. sütüm fazla ama acaba doyurucu mu değil diyorum. inşallah mamaya başlayın demez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…