- 16 Ocak 2012
- 704
- 102
- 123
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #50.441
Bokunu mu takip etsin:>iimiş:>düldürdün beni valla...
Bu daaaaaaa benim oğlum....Nasıl datlıdır kendileri...herkesinki gibi:>
Eki Görüntüle 403736 Eki Görüntüle 403737 Eki Görüntüle 403738
bi doktora bağlansana artık..çocuğunu takipetsin güzelcee...aşısını gazını bokunu takipetsin..
eşim emekli sandıgına onalrın iş yerinde bi cocuk doktoru var pretisyen hekimde olabilir bilmiyorum sağlık ocagı gibi yer var orada bir doktor edindik gaz diyorum olur diyor birşey kullanma diyor. onun dısında düzgün bi cocuk doktoru yok nerden nasıl bulcambirde normal saglık ocagına gidiyoruz işte aşı maşı için.
sen hangi şehirdesin ona göre araştırır buluruz..artık doktor olmayan şehir kalmadıki..pratisyen ne anlar yaa..pediatrist bulman lazım..
gerçekten helva süt yapıyormu?yapıyorsa alıp yiyeyim sütüm çok az ek olarak bebeğime mamada veriyorum..kızlar helva cidden cok süt yapıo, hiç yememiştim dünden beri yiyorum
cok memnun kaldım kesinlikle tavsiye ederim.
gerçekten helva süt yapıyormu?yapıyorsa alıp yiyeyim sütüm çok az ek olarak bebeğime mamada veriyorum..
kızlar ben pek giremiyorum. sizleri takip edip fikir almak istiyorum ama nafile. ona da vakit yok( bebeğim kolik. hem de ne kolik. denemediğim şey kalmadı diyebilirim. ilk önce zincoyla başladık. bu ilaçtan çoğu kişi memnun kalmış ama bizde etkisi sıfırdı. hiç vermesem de aynı yani. tam 10 gün inatla denedim. baktım ki kesmedi onu eledik. sonra omx diye bi ilaç vermeye başladım. sanki ilk başlarda biraz daha iyi geldi gibi oldu. en azından uyumaya başlamıştı. ama içinde anason yok. anason yağının olduğu ilaç zincoydu. demekki gazını çözdü omx ki bebeğim rahat uyudu diye düşündüm. zamanla bebeişimin ağlamaları arttı dr yanına bide sab sımplexi verdi. günde 1 kere sab 3 kere omx şeklinde devam ettim. yaklaşık 1 aydan fazladır. ama son 4 gündürlü ağlamalar çığlığa dönüşünce gittim bi eczaneye. eczacı tüm gaz ilaçlarını rafa indirdi. dedim içeriğe bakın bana bi çözüm bulun. bio gaia diye bi ilaç var onun içinde iyi diyenler oldu. hatta ben metsili mi denesem dedim. bana sub çözmediyse metsil hiç çözmez dedi. sab, 2 metsil demektir dedi. en son kolinox diye bi ilaç verdi. subla içerik hemen hemen aynı ama bi etken madde daha varmış onda. hatta maden suyunda da varmış o şey. ismi aklımda değil. şimdi kolinoxa başladık. sabah akşam. öğlen ve gecede omx veriyorum. çözüm oldu mu? en azından artık gündüz 1 saat kesintisiz uykumuz var şükür. ha tesadüfmü ilaçtan mı bilemiyecem ama bebeğim yaklaşık 1 aydır gündüz uykusu uyumuyodu.. en fazla uyuduğu emerken göğsümde 10 dak bi kestiriyodu. tam yerine koyacam çığlık çığlığayız. ve yaklaşık 15 gündürlü geceleri arabayla geziyoruz. emzirirkende birden sancılanırsa saç kurutma makinası eşliğinde emziriyorum. onun sesiyle bi nevide olsa sakinleşip tekrar emmeye başlıyo. bide bizim ağlamalarımız akşam 5 gibi başlayıp geceye kadar sürerdi. ama 10 gündürlü gündüz de ortalık yıkılıyodu. geceleri drumuzu arayıp ziyaretine çok gittik. eşim çığlıklaaarı duyunca bu nasıl gazdır yinede bi dr baksın bişeyinin olmadığını duyalım içimiz rahat etsin der. biz yola düşeriz bebeğim olur bir melek. e çıkmışız yola gidelim yinede dr bi baksın. gözleri uykusuzlukan kanlanmış saçı başı dağınık bir anneyle, uykusuzluktan sinir küpü olmuş bir baba ve mışıl mışıl uyuyan bir bebek...nedir dr bey? muayene edilir. bişeyi yok. kolik.sabır az sabır. işte kızlar biz böyleyiz. bu arada kimyon yedim, rezene içtim bebeğime de içirdim. şimdi bi arkadaşta salıncak gördüm. kaç gündürlü aklımda ama çıkıp bi alamamıştım. netten almak aklıma bile gelmemişti. bide salıncak alalım. haa bu arada çarşafla sallama yöntemiyle de çoook uyuttum. şimdi nete nasıl girdiği me gelince bebeişimi güzel bi banyo yaptırdık. ova ova yıkadım. takatsız kaldı heralde ki ilacınıda verdim yatıyo şimdi :))
arkadaşlar bişi daha sorcam ya ben bebişe salıncak almayı düşünüyom kolikli bebeklere iyi olur diye duydum kullanıp memnun olan varmı
benim kızım da açıyo.elleri içerde kalsın istemiyo hiç.serbest olana kadar uğraşıyo öyle uykuya dalıyo..daha şimdiden keyiflerine göre bunların her şeyi.ilerde napcaz bilmiyorum valla..YA KIZLAR SİZİN VELETLERDE ÜSTÜNÜ AÇIYO MU GECEE..ben mesela gece yatarken kollarını kundan yapıyorum ve yorganını örtüyorum sonra gece bi kalkıyorum bizimki cıbıldak cıbıldak yatıyo..nasıl açıyo üstünü anlamıyorumki..ayaklarıyla tepişiyo yorgan yalan oluyo..uyku tulumu aldım şimdi ona hem yazlık havlu hemde şimdi için biraz daha kalın..açsın da göriim şimdi..:)
☞ Funny Bunny nce Havlu Bebek Torba Uyku Tulumu, HT5 : BebeShop - Bebek, Bebek Giyim, ocuk Giyim, Bebek Kyafetleri, Uyku Tulumu, Bebek Ayakkab, Chicco, Andywawa
☞ Manchester United Bebek Torba Uyku Tulumu, U16 : BebeShop - Bebek, Bebek Giyim, ocuk Giyim, Bebek Kyafetleri, Uyku Tulumu, Bebek Ayakkab, Chicco, Andywawa
gerçekten helva süt yapıyormu?yapıyorsa alıp yiyeyim sütüm çok az ek olarak bebeğime mamada veriyorum..
Bokunu mu takip etsin:>iimiş:>düldürdün beni valla...
baby2go bebek arabası alan arkadaşlar memnunmusunuz
Mevlüdünüz hayırlı olsun canımmerhaba kızlar,
gecen gün belirtmiştimya emzirme esnasında su içilmezmiş die,
sonra ben dayanamadım cünkü emzirirken felaket susuyorum
emzirme esnasında su içtim ve genzime kaçtı az daha boğuluodum ve bebeği hemen
eşime verdim, allahdan o yanımdaydı eger yanımda olmasaydı o esnada bebeği düşürebilirdim
yada nereye koyduguma dikkat edemeyebilirdim, o an anladım tehlikesini, cok aşırı susamadıkca ve
yanımda birileri olmadıgı sürece su içmemeye dikkat edicem emzirirken,
ya ama cok feci bişi ya ben ömrümde böyle susamak görmedim, sanki emzirirken kuzu kemiriouz
tuzlu tuzlu
dün bebek mevlüdümüz vardı ve bebeğim ilk dayagını yedi 1 yaşındaki kuzeninden
annem altını deiştirken aradan sıyrılarak gelmiş ve Alyanın yüzüne şlappp die tokadı basmış
büyüsün intikamını alcak kızım heheheDD
Ay evet Maaşallah kuzuyaKırkımız çıktı,bu da bizim kuzumuz teyzeleriii:)41 kere maşallah çirkin kuzuma:)
Buna da maaşallah çok tatlılarBokunu mu takip etsin:>iimiş:>düldürdün beni valla...
Nasıl birazcık açılması ..benimki en son katı yapıştırma çizgi halind eöle ip felan görmedim hiç.dün kontrolüm vardı iyi dedi doktor , contractubex..kremini sık sık sür problem yok dedi.İnşAllah sende de bi sıkıntı yoktur.
Bendede ayni durum oldu vucudun o maddeye tepkisiymis eriyen dikis erimeddi misina disari sarkiyordu gittim kestirttim. Batikon ile guzelce temizlediler simdi kapandi ama diger tarafi gibi guzel degil mor kabarik kaldi
2 gündüre kızım akşamları belli bir saatte ağlamaya başlıyo.ama nasıl içli ağlıyo.canı yanıyormuş gibi.içim parcalanıyo. 2saat sürüyo .pilli bebek gibi memeyi verince susan bebek meme de almıyo o sırada.emmek istiyo ama ememiyo.nedenini anlamadım henüz.2 gündür ev kalabalık tı ondan mı rahatsız oldu,huy mu değiştiriuo,yoksa dünkü aşının huysuzluğumuydu bilemedm.bugün kimse gelmezse anlarım artık kalabalıktan mı yoksa diğer sebepler mi.
merve canım hala iyileşmedimi yaran ya bak açıklık varsa hala iltihapta akıyosa aman dikkat et enfeksiyon olur.antibiyotik kullanıyomusun? bu vakte kadar kapanması gerekirdi..banyodan sonra ıslak bırakma iyice kurula..bi git doktor görsün bence
günaydın kızlar. dün dr kontrolumuz vardı. malum kızım geçen ay hiç kilo almamıstı 4,250 doğdu 30. günde 4,200ydidün 2. ayında 5.100 gr çıktı bir ayda 900 gr iyi ama 2 aya böldüğünde az dedi dr. yani 4.250 doğan bi bebek için kilosu çok az dedi. 10 gün daha sadece anne sütü ver bakalım kilosuna gerekirse takviyeye başlarız dedi inşALLAH sütüm güsel yararda mamaya gerek kalmaz. boyumuzda 58cm olmus.
merviş benimde 15 gün sonra açılır gibi olmuştu kesi yerim eliyle yapıstırdı 1 kutu daha antibytk vermişti.
Canım bi fikir olarak söleyim benim doktor spirali kesinlikle önermiyo.. hele ilk doğumdan sonra.. bazı sorunlar olup rahmini kaybeden bile biliyorum riske giremezsin ya hap ya iğne kullan sen koruncaksan dedi... ama bence de en iyisi eşinin korunması..arkadaşlar sorum olacak spiral taktırmayı düşünüyorum ama korkuyorum acıtıyomu hoş bebiş olmadan önce bol bol acıtmışlardı tedavi sırasında ama yinede tırsıyorum taktıran varmı doğum kontrol hapı kullancam oda emziren anneye zararlıymış olmazmış
ya çıldırcam günlerdir gece 4 den sonra uyumuyor ve aglıyor sürekli mızırdanıyor.. offf uykusuzluktan gebercem sinirlerim laçkalaştı iyicene .sütümde azaldıofffffffff ne bitmez tükenmez gazmış anasını satayım. yok böyle birşey pırtlatıyor pırtlatıyor hala gazı varrrr anlamadım gitti. gaz yapar denilen hiçbirşey yemiyorum içmiyorum bu nedir yaa..
gündüzleride 5 dk uyuyor uyanıyor mızırdanıyor aglıyor.. çıldırcammm artıkk başım beynim zonkluyor.. papatya nane anason aldım kaynattım içirdim şimdi umarım gazıda biter uykusuda düzelir. gaz için aldıgım om x metsil bi halta yaramadı. ha birde kaka yapamıyorrr offfffffffffffffffff çıldırcammm
eşim emekli sandıgına onalrın iş yerinde bi cocuk doktoru var pretisyen hekimde olabilir bilmiyorum sağlık ocagı gibi yer var orada bir doktor edindik gaz diyorum olur diyor birşey kullanma diyor. onun dısında düzgün bi cocuk doktoru yok nerden nasıl bulcambirde normal saglık ocagına gidiyoruz işte aşı maşı için.
Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var yaaaa.Kızımın kaka sorunu var yani kakasını yapamıyor.Ikınıp duruyor ama kaka yok gazını çıkarabiliyor habire pırtlıyor ama kaka yok geçen gün 3 gün yapmayınca fitille yaptırdık şimdi bugün 2. gün hala yapmadı.Gaz için zincı kullanıyorduk internette araştırdım kabızlık yapabilirmiş onu kestim yerine nurse harveyse başladım.Debridat kullandık onuda bıraktım.Debridat kullanmadan önce cırt cırt yapardı kızım ama şimdi yok resmen altın yumurtlayan tavuk gibi altını açıp bekliyorum ama yok bugün zeytinyağı bile içirdim şaşırdım artık yaa fitilede alıştırmak istemiyorum.Benim durumumda olanınız var mı neler yapıyonuz
Sezeryan olan güzel arkadaşlarımmm neden benim bu dikişlerim kapanmıyorr hala 40 küsür gün olduk daa? yarısı kapandı cillop gibi lakinn diğer yarısı aralıklı açık. bi ucundan böyle misina misali bi ip çıktı hadi o neyse dedim estetik dikişin kenarlarını dikiyorlar,doktoruma sordum baticon sür vücut kendisi kapatır o kısmı dedi, şimdide ortalarda bi yerde başka bir açık var, bugün iltihap aktı Allahımm Allahımm.
bende mi sorun yoksa böyle bi durumla karşılaşan var mı? anlamadıgım kendimi zorlamıyorum bse kaldırmıyorum kızımdan başka o da zaten kuş gibi 4 kilocuk sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?