2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ah kızlar ne bilim ya ne güzel idare ederdi yaram birde bu çıktı başıma. böyle 1 cm açık 1 cm kapalı 1 cm açık şeklinde garip gurup birşey olmuş yara yerim. sadece bir yerden iltihap akmaya başladı ayy ayar oldum ya. hafta içi kontrolüm var zaten, Smear testi yapcakmıs yine fena tırsıyorum en son hamileligimin ilk ayında yaptırmıstım. benim aksilik , hamile kalmadan 2 hafta önce oldugum apandist ameliyatımın yeri ile çakıştı,o kısım zaten mosmor igrenc böle sarkık bi deri oldu. zaten ona asabım bozuluyordu,şimdi bide kapanmayan yara çıktı. bi gidim bakalım tekrar antibiyotik vercek ozaman yarayı temizledikten sonra. pfs :S

canımm atakları olabilir ya benim kızım 1 haftadır öyle. geceye dogru cıldırıyor,emzige bayılan kızım emzigi zevkle almıyor. emme stilini degiştirdi,emzigi agzından cıkara cıkara emiyo oda pat düşüyo basıyo feryadı. şap şup sesler çıkıyo emerken sinirlerim oynuyo resmenn. :53: geçecek geçecek bugünlerdee inşallahhhh.

iileşmedi be hayatım bende anlamadım,antibiyotik en son sennle konustugumuzda vermişti doktor,kullandım bitti azcık açık vardı kendi kendine kapatacak vücut demişti doktor. bugün bakıyorum yine kıpkırmızı olmuş,az da olsa kapanan yerlerde ayrılır gbi olmuş. ben anlamadım bu işten bse. kapanan dikişin açıldıgını da ilk duydum yaniii:53:

maşallahhh senn kuzuna canımm dert etme kilosu boyu masallah :nazar: ,benim kızıma da az kilo alıyo dedi doktor,3530 dogduk 3200 cıktı hastaneden, 46 günlük olduk 4 kilo daha yeni olduk. 1 hafta mama kullandırdı ama pek etki etmedi mama . aksine fena gaz yaptı,kakasını daha az yapar oldu. bıraktırdı. şimdi sadece anne sütü veriyorum. kilosu cok düşük olmadıgı için kızımın doktor sorun yok dedi,bakalım. inşallahh sütümüzün kalitesi daha çok artar da besler yavrularımızı. bazen miktarda yetmiyormus,benim masallah cok sütüm :nazar:ama işte kızıma kilo aldırıyor mu az aldırıyor :40:
Geçmiş olsun canım
Maaşallah kara kuzuya.
kızımın burnu tıkalı okyanus sutu damlatıorum ama banamısın demiyor:(
aspiratörle cekiorum bişeyde gelmior, genzimi tıkalı anlamadım:(
üst komşumuz aile hekimimiz ve 3 gün önce geldi muayene etti
damla damlat aspirstörle cek bişeyciği yok dedi ama cocugum zor nefes alıo:(
annem kayınvalidem eşim bişeyi yok dio ama nasıl yokyaa offf içim cız edio:(
Ay aynı şeyi biz de dün yaşadık, acile götürdük, temizliyorum ama faydası pek olmuyor, nefes alamadığı için de uyuyamıyor kuzum

Harikasın tatlım.

arkadaşlar bebeğinize uyku düzeni oluşturdunuzmu benimki kafasına göre takılıo gece 2 saatte bir uyanıyo sabah 6 da tam kalkış sonra akşama kadar canı isterse uyuyo istemezse uuyumuyo zorla uyutmaya çalışsamda uyumuyo naapsamki

benimkinin oluştu sayılır dışarı çıkınca bozuluyor ama yine tutturuyoz zorda olsa bebeğinizin gündüz 2 3 saatten fazla uyumasına müsade etmeyin gündüz uyandığında konuşup sevebilirsiniz ama gece uyandığında onla konuşup uykusunu kaçırmadan hemen emzirin uyutun benimki akşam 11 12 gibi uyuyo sabah 5 6 gibi uyanıyo:nazar:

Evet yaa biz de de aynı durum sözkonusu.Aşırıda dikkat ediyorum doğduğundan berş var neredeyse.Geniz tıkanıklığı bizimkisi apaçık belli.Serum fiz.ile temizliyorum sonra otri ile de temizliyorum.Ama yine de devam ediyor.Nem sıcaklık dereceleri de hep aynı ve olması gerektiği gibi.Haftaya kontrolümüz var bakalm ne dicek drmuz çook merak ediyorumm.

ben şanslıyım sanırım doktor konusunda..iyi bi doktorumuz var..oğlumu seviyo,oğlumda onu seviyo..takipler iyi..sen istanbulda diilmiydin..gel sende pınar hn.a istersen..bide ne bekliyosun doktorlardan ki olmuyo..bu 3 doktorda ne eksikti?

Ben Beylikdüzünde oturuyorum, sen anadolu yakasındaydın yanlış hatırlamıyorsan o yüzden uzak olur sanırım. Ben tek başıma bebişimi alıp istediğim zaman gidebileceğim yakınlıkta bir doktor istiyorum öncelikle.
İlk doktorum doğum yaptığım hastanede Medicanadaydı, tatlı dilli, oğlumla güzel ilgilenen bir doktor ama kendi kendine hiçbir bilgilendirme yapmıyor, ancak soru sorarsak cevap veriyor, hastane muayene sürelerini 20 dakika ile kısıtlamış sanırım, koştur koştur soy giydir yapıyoruz çocuğu sinir oluyorum bu acele duruma, bir de hiçbirşeyi hatırlamıyor, herşeyi biz hatırlatıyoruz, öyle olcaksa sürekli aynı doktora gitmenin manası kalmıyor:S

Diğeri Acıbadem'de bir doktor, onun da vakti bol, güzel güzel konuşuyor ilgileniyor ama bebiş kilo almadığı halde, sütüm yetmediği halde asla mama vermeyin dedi, bir gün denedik, çocuğum çok ağladı, mamaya döndük tabi ama o doktora da ordan kıl oldum gitmiyorum, hadi mama vermiyceksek sütümü çoğaltıp bebişi doyurmanın bir formülünü bulmalıydı. Çocuğu aç bırakarak olmazki bu iş.

Şimdi acıbademde başka bir doktora gidicez bakalım o nasıl çıkıcak, gerçi aynı hastaneden başka doktora geçmek biraz garip olcak ama kusura bakmasınlar, çevrede başka hastane kalmadı:)

arkadaşlar bakım çantası bakıyorum
aramızda biri bu çantayı sipariş vermişti ama kimdi hatırlayamadım :97:
ben öyle çok büyük valiz gibi olmayan kibar bir çanta istiyorum
herhangi fikri olan varmı ve sizce bu çanta nasıl
Eki Görüntüle 404402

Selam, ben bu çantayı aldım. hem spor hem de zarif bi çanta. ebatı öyle devasa değil. çok memnunum. siyah- mor rengi. laciverti, bir de bej rengi var.. alırsan umarım beğenirsin sen de :34:

Evet yaa biz de de aynı durum sözkonusu.Aşırıda dikkat ediyorum doğduğundan berş var neredeyse.Geniz tıkanıklığı bizimkisi apaçık belli.Serum fiz.ile temizliyorum sonra otri ile de temizliyorum.Ama yine de devam ediyor.Nem sıcaklık dereceleri de hep aynı ve olması gerektiği gibi.Haftaya kontrolümüz var bakalm ne dicek drmuz çook merak ediyorumm.

sanki beni ve oğlumu anlattın. dr a söyledim, üstünde durmadı. burnu tıkanıyordur dedi. sadece.. bakalım sana ne diyecek.. bi kbb ye mi götürsem diyorum bazen..

normal doğum yapışsn ama lohusa yatagı kavramının hakkını vermişsin :9:
ben 2 gün hastanede kaldım eve geldim ertesi günü mutfaga geçtim 10. günümde de bebegmle yalnız kaldm
üstelk sezeryan ve öksürkten dolayı sancıyan dikişlere ragmen
insan mecbur kaldı mı yapıo benm yanmda kalacak kimsem yoktu:50:

öyle yatmadım ama bi iş de yapmamışdım, sadece bebekle ilgileniyodum..şimdi biraz farklı şeylerle de ilgilenmeye başladım...senin durumun zormuş ya, ama maşallah güçlüymüşsün, üstesinden gelmişsin...Allah yrdımcın olsun.

Merhaba kızlar nasılsınız umarım herkes ve melekleri sağlıklı ve mutludur bende kızımla iyi olmaya çalışıyorum ama yaşananların izi kalıyor psikoloğa gidiyorum ama faydası yok namaz beni
daha çok ferahlatıyor eşim yine sabit fikirli evde ben iyiysek iyiyiz yoksa bana kötü davranıyor zaten kızım için bu evdeyim sonum hayırlı olur inşallah Rabbim hepinizin yuvasında mutlu huzurlu etsin bi görseniz teyzeleri benim meleği yersiniz 3 aylık oldu hepinizi öpüyorum bana dua eden veya aklından geçiren herkesten Allah razı olsun öpüyorum hepinizi

canım yaa, seni çok merak ettik, çok dua ettik...evine dönmüşsün, sevindim..zamanla daha iyi olursunuz inşallah...

evetyaaa bende balgamı var diorum kayınvalidemleer ısrarla tükürük diolar,
bide alay ediolar balgam olurmuymuş die offfff cıldırcamya nasıl gecicek bu durum:(
dışarda 30 derece sıcak var ama bzm ev cok soguk elektrkli soba acıom:(

balgam olmaz olur mu hiç, var tabi..dün benimki kustu..ama öyle feci halde, büyük insan gibi kustu, battı ortalık...ve afedersiniz, biraz mide bulandırıcı olcak ama kustuğu sıvının içi hep balgam doluydu, ondan sonra rahatladı biraz...

aayy çıldırcam yine bastı afakanlar...sabah 6.30dan beri kucamda yahu..sinirlerim zıpladı uyuyor hop gazı var uyanıyor gazını çıkarıorum uykuya dalamıyor ağlıyor sonra acıkıyor ..kısır döngü asabiımı bozdu..Birde bu bulgur çorbası çok güzel süt yapıyor ama bizde acayip gazda yapıyor sabah yaptım içtim ona sebeb hala uyumadı bizimki..artık içmıım nabıyım püfff

benimkinin oluştu sayılır dışarı çıkınca bozuluyor ama yine tutturuyoz zorda olsa bebeğinizin gündüz 2 3 saatten fazla uyumasına müsade etmeyin gündüz uyandığında konuşup sevebilirsiniz ama gece uyandığında onla konuşup uykusunu kaçırmadan hemen emzirin uyutun benimki akşam 11 12 gibi uyuyo sabah 5 6 gibi uyanıyo:nazar:

aman maşallah bebeğine darısı bizim başımıza inşallah gündüz uyutmaya çalışıyodum bende zorla sabah 6da kalkıyoz çünkü ozaman öğleden sonra fazla uyutmayayım

Büyüyen bebek karyolası kullanan var mı, almak istiyorum da, hangi marka ve ne kadara aldınız memnun musunuz?

ben de merak ettim bulgur çorbasını, tarif verebilir misiniz, ben onca şey denedim, marul dışında süt yapan birşeyle karşılaşmadım:S

maşallh ya akşam 11den sabah 6ya kadar 3-4 kere kalkıorum ben bebişe sebeb.gündüzde uyumuyor hala düzensiz mesela sabah 6.30dan beri uyumadı saat 12 oldu benim sinirler tepede

Ben Beylikdüzünde oturuyorum, sen anadolu yakasındaydın yanlış hatırlamıyorsan o yüzden uzak olur sanırım. Ben tek başıma bebişimi alıp istediğim zaman gidebileceğim yakınlıkta bir doktor istiyorum öncelikle.
İlk doktorum doğum yaptığım hastanede Medicanadaydı, tatlı dilli, oğlumla güzel ilgilenen bir doktor ama kendi kendine hiçbir bilgilendirme yapmıyor, ancak soru sorarsak cevap veriyor, hastane muayene sürelerini 20 dakika ile kısıtlamış sanırım, koştur koştur soy giydir yapıyoruz çocuğu sinir oluyorum bu acele duruma, bir de hiçbirşeyi hatırlamıyor, herşeyi biz hatırlatıyoruz, öyle olcaksa sürekli aynı doktora gitmenin manası kalmıyor:S

Diğeri Acıbadem'de bir doktor, onun da vakti bol, güzel güzel konuşuyor ilgileniyor ama bebiş kilo almadığı halde, sütüm yetmediği halde asla mama vermeyin dedi, bir gün denedik, çocuğum çok ağladı, mamaya döndük tabi ama o doktora da ordan kıl oldum gitmiyorum, hadi mama vermiyceksek sütümü çoğaltıp bebişi doyurmanın bir formülünü bulmalıydı. Çocuğu aç bırakarak olmazki bu iş.

Şimdi acıbademde başka bir doktora gidicez bakalım o nasıl çıkıcak, gerçi aynı hastaneden başka doktora geçmek biraz garip olcak ama kusura bakmasınlar, çevrede başka hastane kalmadı:)

doktor değiştirme hakkın var güzelim nie garip olsun..bence o birz zaman tanımak istemiş sanırım ama bu demek diilki bebek aç kalıcak yani..saçma olmuş..evet anadoludayım ben..acıbadem iyidir hoştur ama hastanede soluduğun oksijene bile para alırlar:)konu bebekler olunca göz ne para ne görüyo ne pul gerçi..ama bence acıbademdeki bu doktorda öteki gibi konuşucak:) ağız birliği yapmıştır onlar:)

ben öyle çantalardan almadım, kendim için yandan asmalı ufacık bir çanta kullanıyorum, içinde anahtar,cüzdan ve telefon oluyor birde emzik :) berra içinde 1 tane ufak sırt çantası , arabasının kulbuna asıyorum onu da cırtları var çok rahat oluyor böyle.

günaydın kızlar.. off ben çok kötüyüm aşırı şekilde kanamam var sanırım kan kaybından ölcem yarım saatte bir ped değiştiriyorum ne oldum anlamadım regl olduysam olanlar ilk kanama bu kadar fazlamaı oluyo?? yoksa ne kanaması offf doktorumu aramak istemedim..kalkıpta gidemiyorum offffffffffffff

Ne uykusu ne düzeni, serseri mayınız, nerde olursa orada patlayabiliriz.
günaydın kızlar.. off ben çok kötüyüm aşırı şekilde kanamam var sanırım kan kaybından ölcem yarım saatte bir ped değiştiriyorum ne oldum anlamadım regl olduysam olanlar ilk kanama bu kadar fazlamaı oluyo?? yoksa ne kanaması offf doktorumu aramak istemedim..kalkıpta gidemiyorum offffffffffffff
Geçmiş olsun canım.

İstediğin doktor ilgisini hastane doktorlarında bulman biraz zor, muayenehaneye gidersen istemediğin kadar çok ilgilenirler, acıbademin ücretinden biraz fazladır , acıbademe ne veriyorsun ?

İstediğin doktor ilgisini hastane doktorlarında bulman biraz zor, muayenehaneye gidersen istemediğin kadar çok ilgilenirler, acıbademin ücretinden biraz fazladır , acıbademe ne veriyorsun ?

geçen gün kardeşim dermotoloğa gitti acıbademde muayene ücreti 200 tl vermişler..özel muayenehane bundan pahalıysa insanlar nasıl gidiyolar oraya hayretler içindeyim..bnde geçen özel bi dr.a sordm muayene ücretini oda 200 tl dedi tam dönüp gidiyodm ama muayene olcaksanız bişiler yaparz dedi..ne yapabilirsinki dedm bnde o kdr bütçe yok..kadın bide pazarlık yapıyo..

canımm geçmiş olsun. benimde reglim ilk gün cok kanamalı oldu,bir ara hasta bezi mi alsam dedim,düşün. sonraki günler normale döndü,bitti. ama aklında kalcaksa ara sor mutlaka,önemli bu kanama meselesi hayatım..

Back
X