2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Amerikan hastanesinde dogum yaptim oranin cok meshur doktoru sinan bey yapti ilk kontrollerimizi ama memnun olmadim 20dk ancak suruyordu muayenesi, sormak istedigim onca seyle geri donuyordum sonra kadin dogumcum dr tavsiye etti. Gittim ve sonuc mukemmel muayenesi 1,5 saat falan surdu, tek tek heryerini kontrol ediyor ve sohbet seklinde konusuyoruz sormak istediklerimle birlikte bana cok detayli kendi de bilgiler veriyor zoellikle benim istedigim motor gelisimi duzen vs hakkinda..
Atakoyde yeri dusunenler olursa ozlem karahasanoglu, internet sitesindende bakabilirsiniz.

kızlar ya benim kızımın çamaşırlarındaki kaka lekeleri bi türlü geçmiyor dalinin sıvı deterjanını kullanıyorum hassas programda yıkıyorum çünkü çamaşırlarda öyle yazıyor ama lekeler old. gibi duruyor sarı sarı. aranızda bu soruna bi çözüm bulan var mı? acaba hassaslarda yıkıyorum die mi böyle oluyor? yoksa deterjandan mı kaynaklanıyor? help please :(

Sodasanin leke cikaricini dene canim

kızlar bn çok kötü grip oldum heralde sürekli hapşırıyorm ve burnum akıyo..oğlumda bugün çok uyudu acaba hasta mı oldu bnm yüzümden ya çok korkuyorum napmalıyım..uzak durma gbi bi imkanımda yok emziriyorm malum..napcamı şaşırdım bişi olur mu?

sakin ol eşim 2 kere ben 1 kere oldum grip çok şükür Berra'ya geçmedi

Amerikan hastanesinde dogum yaptim oranin cok meshur doktoru sinan bey yapti ilk kontrollerimizi ama memnun olmadim 20dk ancak suruyordu muayenesi, sormak istedigim onca seyle geri donuyordum sonra kadin dogumcum dr tavsiye etti. Gittim ve sonuc mukemmel muayenesi 1,5 saat falan surdu, tek tek heryerini kontrol ediyor ve sohbet seklinde konusuyoruz sormak istediklerimle birlikte bana cok detayli kendi de bilgiler veriyor zoellikle benim istedigim motor gelisimi duzen vs hakkinda..
Atakoyde yeri dusunenler olursa ozlem karahasanoglu, internet sitesindende bakabilirsiniz.

canım kontrol sonrası doktorunun zihinsel gelişimi için önerdiklerini paylaşabilir misin ?

Gamze yazını bi solukta okudum ve çok hoşuma gitti... bizim uyku düzeninde bi problem var çünkü.. gece 2-3 ten önce uyumuyo Miray.. o saatte yatınca da sabah 7-8 gibi acıkıp kalkıyor sonra tekrar yatıyor ve 12-1 e kadar uyuyor.. ondan sonra melek gibi uyumalar uyanmalar ağlamadan oturmalar... akşam saat 10 olduğunda yeniden başlıyo işkence, ağlaya susa yine gece 2-3 yapıyoruz... ben de bu düzeni değiştirmek istiyorum... anladığım kadarıyla derin uykusu, gece uykusu 6 saat sürüyo Miray'ın.. bunu akşam 10'a çekmek istiyorum. o yüzden bugün deniycem formülünü. yalnız yazıda yemek olayını anlamadım :( banyodan sonra yatıracaksak karnı tok olmalı dimi? çünkü ben iki beslenme arasında yıkıyorum normalde. tok karna yada aç karna yıkamayım diye. o yüzdenden akşam 8 gibi yedirip 9 da banyo yaptırırsam 10 da uyutsam (başarabilirsem) 11de tekrar acıkıp uyanacak ve yine gece 2-3 olcak bizim düzen :((

Kızlar bebeklerınız ıcın pudra kullanıomusunuz,almıstım ama hıc kullanmadım pısık ıcın krem kullanıyorum,pudra oyle kaldı napcem la ben onu?
pudra kullanımı artık yok gibi.. tavsiye edilmiyormuş zaten. ben hiç kullanmadım

kızlar bn çok kötü grip oldum heralde sürekli hapşırıyorm ve burnum akıyo..oğlumda bugün çok uyudu acaba hasta mı oldu bnm yüzümden ya çok korkuyorum napmalıyım..uzak durma gbi bi imkanımda yok emziriyorm malum..napcamı şaşırdım bişi olur mu?

geçmiş olsun canım.. maske takarak geçmesini engellersin canım.

YASMİNKA canım sanada çoook geçmiş olsun.. İğneler zor olur ama en etkiliside o.. inşallah iğneler bitince hemencecik iyileşirsin.

Merhaba kızlar...5 gün önce sezeryan ile doğum yaptım.
Oğlum doymadığı için ve sarılık riski olduğu için mama takviyesine başlamıştım mecburen.
Dün medela elektrikli göğüs pompası aldım.Her iki göğüsümü 3 saat aralıklarla sağdığımda toplam 30 cc süt çıkıyor anca.
Şimdi size sormak istediğim,bebeğimi 2 saatte bir emzirip üzerine tahmini mama hazırlayıp takviyemi yapayım ?
Yoksa böyle 3 saat aralıklarla sağıp kaç cc süt çıktığını görerek mi doyurayım oğlumu ?
Son olarak benim gibi sezeryan olanlar sütünüz kaç gün sonra geldi acaba ?

geçmiş olsun ve gözünaydın.. bende sezeryan oldum sütüm 30 bile değil iki memeden toplam 20 cc geldi fakat tabii senin gibi düzenli sağmıyodum, acemilik işte... ve aynı senin gibi sarılık riskimiz olduğundan mama takviyesine başladık.. ve bır hafta sonra sağma işini düzene oturttum, her 3 saatte bir sağmaya başladım,, buna gecede dahil, uyanıp 3 saatte bir geceleride sağdım... ve bir ay mamaya devam ettik o da günde en fazla 3 kere veriyorduk ve bir ayın sonunda sütüm artmaya başladı ve mamayı tamamen kestik..
canını sıkma muhakkak çoğalacaktır sütün...
ayrıca bulgur gerçekten süt yapıyor.. ayrıca hurmada inanılmaz attırdı sütümü kızlarrr

bernysita canım gecmiş olsun. ufak bır rahatsızlıksa gecmez bebegine dikkat edersen canım. ben 12 gundur iyilesemedim. dün kbb ye gittim
bır kutu antıbıyotıge hala bogazlarım yara ve oksuruk baslamıstı soluk borum yanıyordu resmen. kbbcı enjeksıyon verdi penisilin. sabah akşam
vuruluyorum. bıraz iyi geldi bugun 4.cuyu vurulcam ve daha ıyıyım. benım sesim fln da gitti. ama neyseki bebegime gececek bir durum olmadı.
tek zorlugum sabah ve aksam hastaneye gıtmek.cünkü penısılın cok yakıyor ve 10 dk beklemek gerekıyor acılde. mecbur eşim işe gec gidiyor.
saglık ocakları da yapmıyormus.
daha kötülemeden önlemını al canım umarım cabuk ve hafıf atlatırsın. ben hızlı atlatamadım. sanırm amelıyatın yan etkıleri. vvucudum normalde
daha dırenclıdır. 2 gunde atlatırdım ama bu sefer boyle surdü...

cnm çok geçmiş olsun ya Allah acil şifalar versin..snde atlatırsın umarım en kısa zmnda..

Baby 2 go proton bebek arabasını alan kullanan varmı arkadşlar hala kararsızım ..nasıl acaba güzel görnüyor reklamında ama ..netten alacağım için bitürlü karar veremiyorum

katlanması az yer kaplaması fln çok güzel ama tek kötü yanı tekerlekleri çok küçük öyle engebeli yollarda fln ne hale gelir bilmiyorm..oyuncak gbi tekerlekleri var

kızlar meraba.. geçen günde yazdım ama cvp veren olmamış.kaynadı heralde arada..
benim oğlum her emmeden sonra gaz çıkarırken kesik kesik kusuyo, ağzı burnu kusmuk içinde kalıyo.böyle olan war m? neden oluyodur sizce? doktora gitmemize daha war o yüzden soramadım da..

kızlar meraba.. geçen günde yazdım ama cvp veren olmamış.kaynadı heralde arada..
benim oğlum her emmeden sonra gaz çıkarırken kesik kesik kusuyo, ağzı burnu kusmuk içinde kalıyo.böyle olan war m? neden oluyodur sizce? doktora gitmemize daha war o yüzden soramadım da..

fazlasını çıkarıyodur derler ya aklıma o geldi?? bazen bizimkide çıkarıyo gaz çıkarırken karnına baskı yapmamaya dikkat ediyorum bi de yemekten sonra alt değiştirince çıkarıyo :( çok sallamadan değiştirmeye çalışıyorum ama başarılı olmuyo çok :(

Emzırme onluklerı pratıkmı arkadaslar,bıberon almayan kızımı sdc emzırıyorum malum dısarı cıkarken epey sorun oluyo,deneyn memnun kalan varmı?

kesik kusması sorun değil canım.. fışkırır tarzda süt kusarsa o zaman sorun olur, Allah korusun.

Didem bugün önce su kustu, sonra emdiğini kustu, sonrada kesik kustu:(( ama bu devam etmediği sürece(inşallah) sorun yok

Gamze yazını bi solukta okudum ve çok hoşuma gitti... bizim uyku düzeninde bi problem var çünkü.. gece 2-3 ten önce uyumuyo Miray.. o saatte yatınca da sabah 7-8 gibi acıkıp kalkıyor sonra tekrar yatıyor ve 12-1 e kadar uyuyor.. ondan sonra melek gibi uyumalar uyanmalar ağlamadan oturmalar... akşam saat 10 olduğunda yeniden başlıyo işkence, ağlaya susa yine gece 2-3 yapıyoruz... ben de bu düzeni değiştirmek istiyorum... anladığım kadarıyla derin uykusu, gece uykusu 6 saat sürüyo Miray'ın.. bunu akşam 10'a çekmek istiyorum. o yüzden bugün deniycem formülünü. yalnız yazıda yemek olayını anlamadım :( banyodan sonra yatıracaksak karnı tok olmalı dimi? çünkü ben iki beslenme arasında yıkıyorum normalde. tok karna yada aç karna yıkamayım diye. o yüzdenden akşam 8 gibi yedirip 9 da banyo yaptırırsam 10 da uyutsam (başarabilirsem) 11de tekrar acıkıp uyanacak ve yine gece 2-3 olcak bizim düzen :((

banyodan önce yedir ve sonra üstünü giydir ve yine hemen yedir, öyle uyut ben tam anlatamamış olabilirim o kısmı, bu arada sen tracy hogg dvd sini izleyip kitabını okudun mu?

facebook'tan benim blog un linkini paylaşan mı var ? giriş yerlerinde facebook gözüküyorda merak ettim sadece :) arkamdan konuşmayın bana da söyleyin :)

Sabahtan berı uyumakta sıkıntı yasayan kızımı emzırdıkten sonra yuzustu yatırdım ve bıraz debelendıkten sonra hemen uyudu ve sıkıntısız 2 saattır uyuyo,gecen yıne denedgmde basarılı olamamıstık ama suan gayet huzurlu
gamzecım cok saol verdıgın lınklerı ınceledım,ayrıca bende blogunu takıop edıyorum

Bizimde uyku duzenimiz su sekilde, hergun saat 19:30-20:30 arasi banyosunu yaptiriyorum yari ac karna, emzirmeden 1 saat sonra gibi, sonra yatiriyorum sansliysam 2ye uyuyor yoksa 1. Sonra alt degisimi ve emzirme arkasindan 3-4 saat daha uyuyor, sonra birdaha beslenme ve 3 saat daha uyuyor. Saat 8 gibimkesin kalkis yapiyor yuzunu popsunu yikiyorum gunaydin bebegim diyorum ustunu degisiyorum, bu sirada gulucukler heyecan cigliklari:) sonra besliyorum ve 2-2,5 saat daha uyuyor ve sonra tum gun uyanik, kesinlikle uyumuyor ancak kucakta sallayarak fln onuda ben yapmiyorum, alismasin diye. Anneannemiz gelmisse o uyutuyor ancak buyuk cabalar sonucu oda anca 1saat uyuyor. Arabayla yada pusetiyle cikarsam uyur ancak gunduzleri. Ne kadar saglikli gunduz hic uyumuyor olmasi bilmiyorum doktoruma sorucam gidince.
Ben telefonuma kaydediyorum her emzirmemin saatini uykusunu kakasini.. Faydasi oluyor

facebook'tan benim blog un linkini paylaşan mı var ? giriş yerlerinde facebook gözüküyorda merak ettim sadece :) arkamdan konuşmayın bana da söyleyin :)

bebeğim bugün 19 günlük ve çok huzursuz sürekli mızmız ve sürekli memede kalmak istiyor, bir ara o kadar sıkıldım ki bende ağlamaya başladım:( biraz uykuya dalar dalmaz linkleri okumaya başladım, sanırım bizimkinin büyüme atağı gelmiş, bende sütüm az doymuyor mu diye düşünmeye başlamıştım, burdaki bigilendirmelerin gerçekten çok faydalı, biraz olsun içim rahatladı teşekkür ederim:)

Back
X