- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #50.921
Bılmıorumkı oylemıydı? Habıbe hanım kadıky acıbadmdekı? Vallaa cok tatlı dıllı aman canım bebegım bocegımm adamı oyle bıkafalıokı annem gıbı davrndı bana amaa gel gorkı hıc benı desteklemdı en basındn berıı hıc ama hıccc hep kafası buyuk kafası buyuk dedı en son catı muayensnde yok senın yapın musaıt degıl on kemıgın yassı senın dogumun cok zor olur vakum gerekır omzu takılr dedı benım morlımı okdr bozdukı en azındn bana desydıkı evt bıraz zor olabılr ama yınede sartları zorlarız olmazsa sezryna donerız dese varyaa yıne ona gıderdım o onlrı anlatrken tansıyonm dustu gozlerım karardı sesler uzaklastı:))) Dedım ben normal doguma uygn degılsem kım uygun basındn berı calısıorum e mınyonda degılım dana gıbıyım benım kemık yapımda musaıt degılsee daha nolsun dedım:)) Esıme dedım benı acılen ablanın dr goturuosun oda karsıda memorıal da fıgen hanım o dersekı evt dogruu ınancm ozamn gelır gun alırız cunku kadın gercktn normal dogum yanlısı bırı gorumcemın 3 dogumunuda normal yaptrdı. Gıttım kadına dedı ALLAH ALLAH kılo vs yanılma olabılr makınlrde ama bas cevresınde nasıl boyle bır buyuklk cıkms anlamadım senın tıbben sezryna ıhtycn yok hatta 1 cm acılamn bıle var dedı bana oyle guzel morl verdıkı ona gıttıkten 10 gun sonra gelmeyen oglumu sunı sancıyla zorla dısarı aldık buna ragmen coook kolay bır dogumdu benım ıcın ALLAH fıgen hanımdn raz olsun kadına dua etmekten bır hal oldum:)))Canım o pis bayan ikimizin de ortak drydu hatırlıyorsam:)) ben bırakmaya cesaret edemedim bana da kafa buyuk demişti ama sezeryana dünden razı oldugum için sorun olmadı:)sen nasıl son anda be cesaret değiştirdin canım ya kime gittin en son hangi hastanede dogum yaptın ben takip edemedim:44:
kesi olmadan nasıl doğurdun cnm? gerçi bndede çok az oldu sanırım hiçbişey gözükmüyo çünkü başka dr. bile farkedemedi snn alan müsaitmiş demekki rahat doğurdun ne güzel..bnmde hedefim
2.doğumu kolay yapmakP nasıl olcaksa hırs yaptım hahaha
Bugun acibademde gittigim 3. Doktor da berbat cikti. Gunde 1 lt su ic diyor, sutun sulanir dedi, zaten besleyici degil sutun dedi, sakin sagma biriksin goguste dedi. Bizim bebis yine az kilo almis, yakinda memeyi birakir bu dediBebisimiE de buz gibi davrandi.
Bu arada elini emiyorsa actir tekrar yedir dedi, obur doktorum da o refleks emzik ver demisti
ilk doğumda kesi olmadan yapmışsın çok şanslısın valla ...bi de sana da dr'na da helal olsun...ben de ne açılma ne sancı hiçbişey olmadığından sezeryan oldum nasıl istiyordum normal doğumu anlatamam,sezeryandan da korkuyordum ama korkulacak gibi de değilmiş.neysee işte böyle:>Basbayaa kesmedı benıı gerek gormedım dedı ben ıkınırken hemsıreye uyusturucu ıgneyı haızrla dedıgını duydum normal dogumn en korktugum yanı kesıydı:) kafası buyuk dıolardı ya benm oglan ıcın onu bıle goze almıstım artık:)) ben benı kestı sandım cocuk cıktı masaya koyduktan sonra bacaklrıma sarılıp kesıde yapmadım dedı o an mutluktan uctum:)) Aynen dedıgn gıbı alanım musaıtmıs kadında kolaylk olsn dıye kesmedıı en son ana kdr bekledı o yuzden hemen ayklandım dıkısten dolayı oturamadm kalkamadım olmadı cok sukur:) Ama ıste 2. dogururmusun desen hıc dusunmuorummm nedensee:)))
benim çizelgem neden 1 ay yazıoo yaww 2 ay olduk ama ..yanlış kısmımı sectim lilypie de Birthday ı secıom ama olmuyorr..
bu arada Lagrima sormuştu yazamadım..dereotu yağı veya suyu gazlı bebeklere iyi geliomuş ben yaptım aynı zamanda bolca kakda yaptı benmiki bikaçgündür yapamıodu..
günde iki bardak rezene demleyip içtiğimde hiç akmayan sütlerim akıyo
ve benim hamileyken kullandığım bir vitaminim var elevit emziren anneler de kullanabiliyor
sütün kalitesini arttırıyor ben ona halen devam ediyorum ve bebeğim 1 ayda 1300 gr. aldı
inanıyorum ki vitaminin de etkisi vardır
zaten bebeğe gaz yapar die doğru dürüst beslenemiyoruz birçok şeyi yemiyoruz o nedenle vitamin destek oluyo
sade su içmek tamam sütü arttırır ama kaliteli yapmaz ki
birde vitamin içmeyi dene istersen eğer bebeğin emmesinde sorun yoksa denemeni tavsiye ederim yazık ayrılmasın memeden
günde iki bardak rezene demleyip içtiğimde hiç akmayan sütlerim akıyo
ve benim hamileyken kullandığım bir vitaminim var elevit emziren anneler de kullanabiliyor
sütün kalitesini arttırıyor ben ona halen devam ediyorum ve bebeğim 1 ayda 1300 gr. aldı
inanıyorum ki vitaminin de etkisi vardır
zaten bebeğe gaz yapar die doğru dürüst beslenemiyoruz birçok şeyi yemiyoruz o nedenle vitamin destek oluyo
sade su içmek tamam sütü arttırır ama kaliteli yapmaz ki
birde vitamin içmeyi dene istersen eğer bebeğin emmesinde sorun yoksa denemeni tavsiye ederim yazık ayrılmasın memeden
çizelgende hata yok canım.. 7 martta doğduysa 2 gün sonra 2 month yazar.
PINAR biz sadece suya altın yüzüğümü koyduk adettir diye..
ebrunun hangi cd sini aldın bende 3 tane var selülütsavar mı yoksa ondan sora çıkartığımı? bendede platesin bütün alet edavatı varda canım nasıl yapcan daha erken değilmi? ben hamişlikten önce yapıyodum hareketler zorlayıcı zarar vermesin iç dikişlere sonra.ben 4 ay sonra başlıcam inşallah doktor 6 ay yapma dedi.20 cm lik topla göğüs hareketleri yapıyorum bide 1,5 kg luk dambıllarla bel be göğüs yine karına dair sadece sıkıp bırakıyorum okadar platesin karın hareketleri şuan uygun değil bize
canım neden acaba kaka olayı bilemedim... bu arada bizimkide kendisi kaka yapmaya başladı artık... off ne mutlu oldum anlatamam... bir kaka için bu kadar sevinceğimi hiç düşünemezdim... kahveni iç bakalım afiyetle şekercim dinlen sonra işe giriş... yarın içinde şimdiden iyi eğlenceler....
cnm adencikte artık gazını kakasını bokunu kendi yapıyove daha sakin bir bebek oldu annesini pek üzmüyo kuzu ve ilaçlara veda ettik gaz için olanlara birde salı yada çarşamba rotavirüs aşımızı yaptırıcaz dr sorucam bakalım neden katıymış kakası.güzel dileklerin içinde teşşekkürler teyzesi...
SAFUMcum az önce yazdım ama netim koptu gelmedi yazı bu eli ağıza koyma huyu bizimkinde ilk doğdu ameliyattayım ben bunu getirmişler el ağızda... annem açlıktan, boğazlılıktan diyor... her ne kadar koca karı lafı olsada araştırmak lazım... bizimki şimdi iki eli götürüyor...ileride mide bulantısı yapacak ama kuzenimin oğlu öyleydi...
cnm ya su içmeden süt olurmu en önemli şey su içmek ne yaparsan yap suyun yaptığı sütü hiç bir yiyecek içecek yapmıyo hatta ebru gündeş kendisine dr sadece 4 lt su iç süt olsun diye onu ye bunu ye diyenlere sakın kulak asma demiş ve kadın hem kg verdi hemde bol sütüm oldu demişti.Bugun acibademde gittigim 3. Doktor da berbat cikti. Gunde 1 lt su ic diyor, sutun sulanir dedi, zaten besleyici degil sutun dedi, sakin sagma biriksin goguste dedi. Bizim bebis yine az kilo almis, yakinda memeyi birakir bu dediBebisimiE de buz gibi davrandi.
Bu arada elini emiyorsa actir tekrar yedir dedi, obur doktorum da o refleks emzik ver demisti
canım merhaba ben bebek olduktan sonra fazla girip yorum yazmıyorum ama yorumlarınızı okumayı ihmal etmiyorum
türk kahvesi yapmişsın içiyorsun afiyet olsun
ama çay kahve gibi içecekler bebekte gaz ve huzursuzluk yapar diye biliyorum
sizde problem olmuyor mu merak ettim
ya ben günde en az 4 bardak içıorum rezene ama hala akmıyo(( birde vitamini bırakmıştım kilo yapar diye baalım hemn şimdi içtim bi tane Decavit...rezene poşet rezene mi Milupanın felan var tohum halinde onlardanmı yoksa aktardan felan dırek tohumu alıp kaynatıomusunuz ...benim rezenemş farklıı:))) aktardan tohumu aldım demlıom süzüp içomm ama ...Zaten bu gece kabus gördüm göğsümden süt değil kurtlar çıkıoduu korkunçtuu dün bi komşu sütün az akmıosa yetmıodur diyince ben yine kabuslar gördüm..
cnm ya su içmeden süt olurmu en önemli şey su içmek ne yaparsan yap suyun yaptığı sütü hiç bir yiyecek içecek yapmıyo hatta ebru gündeş kendisine dr sadece 4 lt su iç süt olsun diye onu ye bunu ye diyenlere sakın kulak asma demiş ve kadın hem kg verdi hemde bol sütüm oldu demişti.
ı
ilk doğumda kesi olmadan yapmışsın çok şanslısın valla ...bi de sana da dr'na da helal olsun...ben de ne açılma ne sancı hiçbişey olmadığından sezeryan oldum nasıl istiyordum normal doğumu anlatamam,sezeryandan da korkuyordum ama korkulacak gibi de değilmiş.neysee işte böyle:>
vitaminin içindeki kağıdı okudunmu sütün kalitesini arttırır yada emzirme döneminde kullanılır yazıyor dimi
benim rezenem tohum şeklinde, ikea dan top şeklinde süzgeç aldım içine rezeneyi koyup kupa bardağın içine koyup
üzerine kaynar su döküyorum 5 dk. bekletiyorum
sen baya etkilenmişsin bu durumdan
ama süt meselesi annenin psikolojisi ile de alakalıymış sütünün yetmediğini yaramadığını düşünürsen öyle olur
olumlu düşünmeye çalış
Canım benim sütlerim de hep akıyor ama nereye akıyor bilemiyorum bebeişe yaramıyor herhalde. rezene içiyorum işe yaradı gerçekten, rezene ve marul gözle görülür ölçüde yaradı. Elevit 1 ay kullandım, kullandığım zamanda bebişim daha az kilo almıştı, sonra doktor artık işe yaramaz diye bıraktım, çok fazla et falan yiyemiyorum sevmiyorum bir de evde yalnızım, sadece atıştırıyorum gün içinde, salata meyve falan, o yüzden b vitamini alıca şimdi o da arttırıyormuş kaliteyi. Bulgur bir de çok arttırır bulgur ye dedi, gaz yaparsa yapsın her halükarda gazı olcak dedi. Bebişim emiyor Allaha şükür bir sorun yok. Hatırlattığın için sağol canım, ben bugün vitamin alıyım kendime.
bence de öyle, ben ne zaman suyu arttırsam sütüm de artıyor, uyuz kadın işte
balık yağıda arttırıyormuş galiba kaliteyi, emzirirken balık yağı içen var mı? emzirirken içilir mi sorun olur mu acaba?
Bende sallama ıcıorum rezeneyı ama sanırım trişka:)) Bugn alayım aktrdan rezene tohumumu dıyıoruz? bIde nekdr demlıosun yanı mıktar olrk o top seklındekı suzgecın ıcını doldurck sekıldemı koyuosun?
süzgecin yarısına kadar koyuyorum sabah akşam içmeye çalışıyorum,
ama sen istediğin kadar içebilirsin
haa birde hazır aktara gitmişken ısırgan otu da al onunda faydasını gördüm
baktım sütler aka aka ziyan oluyo ısırganı şimdilik kenarı kaldırdım,sütün azaldığını hissedersem
takviye olarak ondan da içerim.
birde rezene sütten bebeğe geçer rahatlamasına yardımcı olur diye onu tercih ediyorum
Anladm canım. Pekı ısırgan otunu nasıl yapıoruz onundamı cayını demlıoruz? aktardn aldıgmz ıcın kurutulmusu oluo sanırım? bu durumda cayı yapılıodr heralde?:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?