2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bnde kesiden korkuyodum ama ciddi anlamda gram hissetmedim o kesi anını ztn bnde kassaymışım kesisiz doğururmuşum heralde dışardan belli olmuyo hiç..bnde aynen lohusalık bitene kdr asla düşünmüyodum çok uzak geliyodu ama yeni doğurduk cnm normal ard arda 40 gün arayla istemez insan :))) şimdi zmn geçtikçe sanki hiç doğurmamışım gibi yine istiyorum bide bnm oğlan büyüdü ya bn yine böle tutmaya korkulcak cinsten küçük bi ufaklık istiyorum sağlıkla inşallah çok tatlı oluyolar kaş kirpik yok bakıyo ama boş bakıyo kafa habire sallanıyo ya o günler daha uzun olsaydı keşke hemen büyüyo bunlar artık zorlanıyorm yataktak alırken :)) ilk zmnlar evirip çeviriyodum kolayca elimde :)) ama sn epidural oldun dimi cnm ? bnde 2.de düşünüyorum onu ya..ama korkutuyolar doğumu uzatıyomuş fln diye sn ne diyosun?

Ben zaten kesıden degıl sonrasndn tırsıodum guzel dıkılcekmı sonra otrması kalkmsı sıkıntılı oluoms cevreden ve burdn hep bunlrı duydum okudum o korkutuodu benı yoksa o an kesılmekten korkum olmadı kaldıkı onuda goze almıstım:) Banada aynen oyle gelıo sankı hıc ben dogrmadım sancı nasıldı hatırlamıorum bıle:) bır tek dogum anı var aklımda oglumu gordugum an okdr ne acısını hatırlıorum ne tatlısını:))) 2. dusunmek ıcın erken tabı ama yanı ne bılm sankı hıc ıstemıcm gıbı gelıo bana oglan aglayınca babasının elıne tutusuturuorum askım sen sunu sustur 40 cıkınca ıkıncıyı yaparız dıyorum guluo:)) Kendısı hemen 2. yapıp aradn cıkaralım dıodu lakın oglanla ugrasmak kolay olmayınca artık oyle dusunmez oldu cok sukur:)) Benımkıde baya buyudu valla o oynayan kafasını yerımm 1. ay kontrolme gıtmedm cunku 2. ay cagırıd benı acayıp merk edıorum boyu kılosu nasıl dıyee gozle gorulur degısım var ama yınde merk ıcındeyım:)) epıdrle gelınce ben ondn hıcbıy anlamdm desem yerıdır:) Cunkuu bana yapıldıktan sonra 1 saat kadr sancılrımı cok hafıf hıssettım sonra derın sancılr geldı ve doguma alındım yanı 1 saatlık bı rahatlama oldu benm ıcın halbukıı doz doz yapılan bısey epdral agrılar arttıkca dozlar verılıo ama bana tek doz almak kısmetms onada sukr 1 saat guzeldı:) Ama sımdı dusunuorumda dogumhaneye gıderken cektıgım sancıda dayanılmaz bı sancı degıldıkı sunı sancı aldım ben malesf Epıdrln bı etkısı varmı bunda bılmıorum ama 10 saat sancı cektım epıdral yapılmadn once olan sancımla doguma gırerkenkı olan sancım aynıydı dayanılmaz degıldı anlamadm ama sorarsn yaptr yanıı gerckten cok guzl bı rahatlk buz gıbııı belnden asa bısey ınıo ılacı verırlerken:))) dogumumu uzatmadı aksıne dedıgm gıbı epıdrl oldu 1 saat sonra sancılarım arttı 9 cm dedıler gıttık oyle oldu dogumum:)))

kesiden bahsedilmişya, ben de bişey paylaşmak istiyorum...doğumda kesi yapılmış bana ama hiç hissetmedim.uyuşturucu iğneyi de hissetmedim...doğum bitince doktor dikiş atalım deyince anladım..gerçi dikişim de çok azdı..ayrıca pek acımadıda dikiş milletin korkuttuğu gibi...neyse, asıl diyeceğim, ben evlendikten sonra ilk ilişkide ya da sonrakilerde hiç kanama olmamıştı..bazı kadınlarda olmayabiliyomuş, hatta bazılarında doğumda açılıyomuş diye duymuştum, eşim de biliyodu, o yüzden üstünde durmadık hiç..zaten rahim çok yukarda, normal doğum olmayacak gibi filan demişti başta da..o yüzden ilk gece kanaması olmadı heralde diye tahmin ettim..ama doğum bitince dikiş sırasında doktor 'kızlık zarı kanıyo' dedi ve ekstra bi dikiş attı..emin değilim ama galiba ben de o doğumda açılanlardanım :)

Son düzenleme:
balık yağıda arttırıyormuş galiba kaliteyi, emzirirken balık yağı içen var mı? emzirirken içilir mi sorun olur mu acaba?

evet canım arttırıyo kadın doğum doktorum sölemişti devam et emzirirkende diye eşimede verdim dedibide elevitte çok iyi onuda kullanıyorum

mine bende sallama rezene içiyorum gayet faydalı trişka değil yani:)) ama bende aktara gidebilirsem tohumunuda alcam

:))) Evet hıc hıssedılıomuskı zatn dıorum yaa ben ıkınrken dr hemsıreye uyusturucu bılmem ne hazırla dedı kızda hazırladı ıkın dur faslı olurken ben kestı sandım hazırladıgna gore ztn kessydıde anlamazdm o anda degısık bır hıs adamn gozu bısy gormuo:))) Neyse hayrılısıyla kurtardık gonlumuzun ısteıdgı gıbı cok sukur:)

mine bende sallama rezene içiyorum gayet faydalı trişka değil yani:)) ama bende aktara gidebilirsem tohumunuda alcam

Ne bılıyımm oldum olasım hıc guvenmem o sallama caylara gecen markette gozume ılısınce alayım dedım acıkcası ben sut ıcın degılde belkı cocuga dıngnlık verırde uyur dusuncesıyle almstım sanırım ıstedıgm olmayınca caya camur attım ıste:)))) Ama tazesını demleyıp ıcmeyle aynı etkıyı gosterdıgını dusunmuorum yınede:) Bak ısırganda ıse yarıoms ısrganda al

Bende sunı sancıyla dogum yaptım 8:30 da sunıyı verdıler,9:45te doguma alındım ve saat 10da dogum oldu,doktorum yaptıgım en kolay dogumlardan bırıydı dıo ama gel bıde bana sor bende kesıyı hıssetmedım,ıgne acıttı bıraz bıde su eşmı ne o cıkarken cok acıdı,o ne lan sankı ıkıncıyı doguruyodum,sonra hemsıre hemen kaldırdı ustumu gıydırdı,hooop odaya...

ısırganı nası yapıyoz kurumu tazemi nası yapılıyo

Iste oda aynı oyle cay gıbı demleyıp ıcıomusz ısrganın tazesınıde yemek yararlı gamze bıseyler anlatmstı ama aklmdn cıktı carsıda pazrda tazesını bulrsn onuda ol aktardn kurusunu alıp cy gıbı demleyıp ıcıcez canım:)

Ben de poşet rezene içiyorum baya etkili. Ya bence neyin süt yaptığı herkeste aynı etkiyi göstermeyebiliyor? Bana steel tea ve ısırgan çok fazla süt yapmadı mesela, ama rezene ve marul acaip süt yaptı, göbek marulu tavsiye ederim kızlari yedikten 20 dk sonra göğüsleriniz akmaya başlıyor:) katur kutur yiyorum bütün gün, inek misali:)

Bir de kızlar, çikolata ve acı yiyecekler yersek bebeğin karnı ağrırmış ve geçmesi gazdan daha zormuş. sab simplex gaza çok iyi geliyormuş ama karın ağrısında işe yaramıyormuş, zinco karın ağrısına da iyi geldiği için bizim işimize yaramış. Bebiş de hiç sevmiyor zincoyu yoğun bir dereotu tadı varya gıcık oluyor galiba:)

:))) Ben 10 saat sancı cektım yanı sunı sancı verıldkten 10 saat sonra dogrdum:) en etkılı sancıyı doguma 3 4 saat kala cektm sonrada doguverdı mınık böcegım:)) O esı dedıgn sey bende cıkınca ınanamdım kocaman bısey bı bebek kadr var:) sırf o gelrdı zatn 5 kg:) ben acı fln hıssetmedım benm asa taraf amma genısmıs hee:)) Yaa ben aslnda kegel egzersızlerın etkılı oldugu kanaatındeym cok tekrar yaptım sanırım ıyıce esnek ettım ordakı kaslarımı ne bılım benm ıcın kolaydı:)

Ben cıkolata yemekten kendımı alıkoyamıorum bıraksalar 2 3 paket bırden yıcem utanıorum kendımden vıcdanımla hesaplasıorum yedın bunlr hep sana kılo olrak gerı doncek mıneeeeeee dıyen bır ıc ses cok mutsuzlk cekıorum yerken:)))

Dun bı ezogelın corbası yaptım sormayın,ılkı kızı emzırdıgım ıcın dıbı tuttu:) herıf geldı gelecek ustelık bozuguz kesın dalga gecıcektı yaktım dıe,dılıne dusmektense hemen ıkıncısını yaptım,kocısko hayatında ılk defa bukadar guzel corba yedıgını soyledı,evet bende hayatımda ılk defa ezogelın yapmıstım,hakkaten guzel olmus,ıkıncıde tutturdum yanı

ben de hamurları börekleri götürürken aynen öyle oluyorum ben yerken değilde, son lokmayı yuttuktan sonra pişman oluyorum, yerken süper:)

valla ben ne bulursam yıyorum,hele cıkolata gırla gıdıyo,cok sukur kızıma bı zararı olmadı,bana zaten olmuyo 55kıloyum suan,yedıkce kılo verenlerdenım ben,gorenler dogum yaptıgıma ınanamıyo bıle,anaaam cagla sıkelden ebru sallıdan neyım eksıkmıs:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…