- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #51.021
geçmiş olsun canım çok üzüldüm hemen bozma moralini bebek o çabuk iyleşir iyi bi doktora götür düzelmicek bişey değil inşallah...
bu arada benim kızımın aşılarının ağrıları geçti agu bugular havada uçuşuyo dilleri açıldı:)kilosu biraz az 4800 gr olmuş gerçi 2900 doğdu 2 ayda normalde biraz topiş olsun istiyorum:)kızımın boyuda 62 cm olmuş doktor ayına göre boyu önde dedi :))
canım, geçmiş olsun..ama illaki vardır bi tedavisi..üzme kendini
merhaba anneler.
ben normalde nisan annesiydim ama bebeyim erkenci davrandı ve 34 haftalık dünyaya geldi bende mart annesi oldum çok şükür.sizleri elimden geldikce takip etmeye çalısıyorum bebeyim cok küçük 170 dogdu 140 gördüm hamdolsun bebeyim 350 şuan yavas yavas buyuyoruz ama benım süt konusunda sıkıntım var yeterli gelmediyınden mama veriyorum oda bir sıkıntı açıkcası ilk aptamil prematil kullandık ve aptamil pre kullanıyoruz şuan mamadan menunum açıkcası ama bu hero baby çok kişiden duyuyorum iyi diye bende bugun aldım mamayı bebeyimi verdim aranızda bu mamayı kullana varmı acaba içime kusku düştü açıkcası...
Slm herkese bisey sorcam bı fikri olan varsa...
Doğumdan sonra 1-2hafta sütüm fışkırır gibi geldi fazlasını buzluna koydum o 1.5haftada bütün poşetleri istifledim. Ama sonra azaldı cocuk ac sürekli ağlamalar ağzına kıyafeti değse ona saldiriyo meme diye bildigim herseyi burda yazılanları filan yedim ictim bı dere otu var yarın pazardan alcam onu da Deniycem bilmiyorum ne yapayım esim dışardan fark ediyo göğüslerin boş diyo salmışlar porsümüs başka ne yapayım cok su icmeye çalışıyorum da ama az mı acaba 2litreyle 3litre arası değişiyor başka ne yapmalıyım sizce..?
Ben zaten kesıden degıl sonrasndn tırsıodum guzel dıkılcekmı sonra otrması kalkmsı sıkıntılı oluoms cevreden ve burdn hep bunlrı duydum okudum o korkutuodu benı yoksa o an kesılmekten korkum olmadı kaldıkı onuda goze almıstım:) Banada aynen oyle gelıo sankı hıc ben dogrmadım sancı nasıldı hatırlamıorum bıle:) bır tek dogum anı var aklımda oglumu gordugum an okdr ne acısını hatırlıorum ne tatlısını:))) 2. dusunmek ıcın erken tabı ama yanı ne bılm sankı hıc ıstemıcm gıbı gelıo bana oglan aglayınca babasının elıne tutusuturuorum askım sen sunu sustur 40 cıkınca ıkıncıyı yaparız dıyorum guluo:)) Kendısı hemen 2. yapıp aradn cıkaralım dıodu lakın oglanla ugrasmak kolay olmayınca artık oyle dusunmez oldu cok sukur:)) Benımkıde baya buyudu valla o oynayan kafasını yerımm 1. ay kontrolme gıtmedm cunku 2. ay cagırıd benı acayıp merk edıorum boyu kılosu nasıl dıyee gozle gorulur degısım var ama yınde merk ıcındeyım:)) epıdrle gelınce ben ondn hıcbıy anlamdm desem yerıdır:) Cunkuu bana yapıldıktan sonra 1 saat kadr sancılrımı cok hafıf hıssettım sonra derın sancılr geldı ve doguma alındım yanı 1 saatlık bı rahatlama oldu benm ıcın halbukıı doz doz yapılan bısey epdral agrılar arttıkca dozlar verılıo ama bana tek doz almak kısmetms onada sukr 1 saat guzeldı:) Ama sımdı dusunuorumda dogumhaneye gıderken cektıgım sancıda dayanılmaz bı sancı degıldıkı sunı sancı aldım ben malesfEpıdrln bı etkısı varmı bunda bılmıorum ama 10 saat sancı cektım epıdral yapılmadn once olan sancımla doguma gırerkenkı olan sancım aynıydı dayanılmaz degıldı anlamadm ama sorarsn yaptr yanıı gerckten cok guzl bı rahatlk buz gıbııı belnden asa bısey ınıo ılacı verırlerken:))) dogumumu uzatmadı aksıne dedıgm gıbı epıdrl oldu 1 saat sonra sancılarım arttı 9 cm dedıler gıttık oyle oldu dogumum:)))
sanırım bbeğim reflüü...yarın doktora bu belirtileri anlatacam..
1-uykuda huzursuzluk
2-sırtüstü yatarken huzursuz ama yan yatarken daha rahat.
3-memeyi çekiştirme,sık emme
4-her beslenmeden sonra az çok kusma,geğirme
5-sık sık uykudan uyanma,özellikle öğleden sonra hepten huzursuz ve ağlamaklı
6-zaman zaman öksürük
7-yan yatışta sıkıntı kucağa alıp dik tutunca rahatlama..
inşalalh geçicidir canım sıkldı şimdi(( bende süt yetmıo ağlıo diyorum ama bu belirtiler bizde var ve reflü belirtileriyle aynı.. (
günaydın arkadaslar mınık bebişleriiiii
kızlar kanguru almak ıstıyorum ve bana onerebılecegınız model ve markasını soylermsınız ona gore gıdıp bakmak ıstıyorum pıtırcıklarınızı opuyorum kocamn kocaman :)))
Aynı benı anlattın canım:)) mınıcık durmadn vıyaklayan oglan:)) Bugun onu dısarı cıkarıorummmm babasıgıllen ınsallah acık havada uyur mınk böcegım:)))AYÇA yaa maşallah kocaman delikanlı olmuş artık Poyraz Doruk
bizim bebik hala pek güccük:))
varsa yoksa ağlamak!!
Memeyi iki çekip bırakıyo, gece mama vereyim yatmadan önce dedim sadece 15 ml içti!!!
sn baya çekmişin sancı cnm..neyse o kdr saate Allahtan bnm çektiim sancıyı çekmemşin..bnde o konuda şanslıyım 1.5-2 saat fln çektm sancı..hmn oldu doğum ama bnce dayanılmazdı
kıırkı çıkan kızlar nasıl korunuyorsunuz, doktoruyla bu konuyu konuşan varmı. sanırım en mantıklısı sipral taktırmak?
Slm herkese bisey sorcam bı fikri olan varsa...
Doğumdan sonra 1-2hafta sütüm fışkırır gibi geldi fazlasını buzluna koydum o 1.5haftada bütün poşetleri istifledim. Ama sonra azaldı cocuk ac sürekli ağlamalar ağzına kıyafeti değse ona saldiriyo meme diye bildigim herseyi burda yazılanları filan yedim ictim bı dere otu var yarın pazardan alcam onu da Deniycem bilmiyorum ne yapayım esim dışardan fark ediyo göğüslerin boş diyo salmışlar porsümüs başka ne yapayım cok su icmeye çalışıyorum da ama az mı acaba 2litreyle 3litre arası değişiyor başka ne yapmalıyım sizce..?
lohusalık depresyonu diye bişey olduğunu biliyodum..ama 25 saat süren zor doğumumun ertesi günü sevgili kocam! boşanmaya karar verdiğini söyledi..hamileliğimde hiç bi sorunumuz yoktu, herşeyini hazırladık mutlu mesut oğlumun..2,5 aydır alttan aldım haklısın dedin, bütün laflarını yedim yuttum, çocuğun 40'ı dolmadan rahatsız olduğunu söylediği işçin annemi evden gönderdim, 2 ayda 22 kilo verdim, aç kaldım, uyumadım, hergün ağladım ama hergünn...canıma dişime taktım boşanmayalım, geçer depresyondur diye..ne oldu bugün yine dellendi eşyalarını topladı, gidiyor..e be gerizekalı madem boşanıcaktın neydi bu çocuğun suçu? çocuk doğuncamı geldi sorunların mutsuzluğun aklına..Çocuk olmasa bu yaşattıkları için 1 saniye bile düşünmem ondan önce ben boşarım ama şu çocuk için çabalıyorum..babalık depresyonu diye bişey varsa psikologa falan mı gitsek
lohusalık depresyonu diye bişey olduğunu biliyodum..ama 25 saat süren zor doğumumun ertesi günü sevgili kocam! boşanmaya karar verdiğini söyledi..hamileliğimde hiç bi sorunumuz yoktu, herşeyini hazırladık mutlu mesut oğlumun..2,5 aydır alttan aldım haklısın dedin, bütün laflarını yedim yuttum, çocuğun 40'ı dolmadan rahatsız olduğunu söylediği işçin annemi evden gönderdim, 2 ayda 22 kilo verdim, aç kaldım, uyumadım, hergün ağladım ama hergünn...canıma dişime taktım boşanmayalım, geçer depresyondur diye..ne oldu bugün yine dellendi eşyalarını topladı, gidiyor..e be gerizekalı madem boşanıcaktın neydi bu çocuğun suçu? çocuk doğuncamı geldi sorunların mutsuzluğun aklına..Çocuk olmasa bu yaşattıkları için 1 saniye bile düşünmem ondan önce ben boşarım ama şu çocuk için çabalıyorum..babalık depresyonu diye bişey varsa psikologa falan mı gitsek
birilerine bunları anlatırsam boşanmanın dönüşü olmaz diye düşünürken kimseye bişey belli etmemek için içim kan ağlarken gülerken,kimseye bişey anlatmazken beyfendi ne yapmış, evin otomatik ödeme talimatlarını iptal etmiş, ay başına kadar çıkıomuşki evin kredisini ödemesin, alışverişleri benim kredi kartımla yapıomuş..Ben böyle saf değildim işte annelik çocuğum dedim, herşeye gözümü yumdum bunları hakettim..
selam kızlar bende kuzuma su veriyorum ve iştahla içiyo hatta ben arada ıhlamur da veriyorum.ha birde sizlere bi sorum var oğlum bugün 54 günlük oldu ve ben adet oldum yani tam oldum gibi değil adet bitmesinde gelen koyu akıntı gibi akıntı başladı normal mi . anneme adet oldm dediğimde o zaman seni süt korumuyo dedi zaten süt korur dye inanıp bişey yapmazdımda ama ne alaka anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?