- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #51.041
Geçmişi ara ara okudum Aden'in ve Doruk'un resimleri paylaşılmış, maşaAllah çok tatlılar, Rabbim onları korusun....
Duygucum alıntılardan hasta olduğunu okudum, Çok geçmiş olsun, Rabbim seni bebeğine ve eşine bağışlasın
Bilgeuras canım Rabbim senin yardımcın olsun, sana nedesem yanlış olur, çünkü bunları yaşayan sensin, ve en doğru kararı verecek olan yine sen olacaksın, Rabbim yar ve yardımcınız olsun,İnşaAllah hakkınıda hayırlı olan ile sonuçlanır...
Bu arada sütü yetmeyen arkadaşlar size bir şey itiraf edeyim, ben kesinlikle anne sütünün bebeğine yeteceğine inananlardanım, annemin evindeyken dutlu süt, rezene çayı, dere otu bu tarifleri hep yapıyordum, sütümün bundan bol olduğunu sanıyordum ama ama kendi evimde temizlikti, yerleşmeydi derken hiç bir şey yapamadım, üstelikte yorgunlukta vardı, tek yapabildiğim (sevdiğim için) her emzirmede hurma ve incir yiyorum, üzerine iki bardakta su içiyorum, sonrada bunun oğluma bir daha ki emzirmede süt olacağına kesinlikle inanıyorum ve Rabbime şükürler olsun ki, yorgunda olsam, uykusuzda olsam o emzirme krizlerine girdiğim dönemlerde bile sütsüz kalmadım... Bence sütüm var mı ki, yetiyor mu ki diye düşünüp, kendinize stres yapmayın, sakin olun, onu bu dünyaya gönderen Rabbim elbette ki rızkınıda vermiştir, yeter ki siz stresinizle o rızkın önüne geçmeyin...
birinci ay kontrolmüzde 1.600 gram almıştı ve boyuda yaklaşık 10 cm uzamıştı, 58 cm olmuştuhosgeldin canımmm, bende epey oldu kendi evime geçtgmden beri ekstra hiçbirşey yapmıyorum sütüm artsın dye. annemdeyken o beni cok ii besliyordu. ama Allaha hamd olsun yetiyor sütüm, ama sanırım pek yaramıyor az kilo alıyor çünkü kızım. yne de bin şükür halimize. moral cok önemli süt için bir tek onu bilirim ben
Canım ben ilk aşısını aile hekiminde yaptırdım, aylık kontrolüde kendim doğum yaptığım hastaneye götürdüm, yani doktor çağırmamıştı,Yazdıklarınızı okuyunca aklıma geldı unutmadan sorayım,bu aylık kontrollerı doktorunuzmu belırlıyo yoksa sızmı,yanı doktor her ay cagırıyomu yoklsa rutın olarak heray kontrolemı gıdıyosunuz,bızım doktor hıc oyle bısı demedı,ben gıtmesem aylık gel demıcek yanı,allah muhafaza hastalık olsun gıdelım dıılde rutın olarak heraymı gıtmelı? Bıde aıle hekımıne yoksa cocuk doktorunamı goturuyosunuz?
Yazdıklarınızı okuyunca aklıma geldı unutmadan sorayım,bu aylık kontrollerı doktorunuzmu belırlıyo yoksa sızmı,yanı doktor her ay cagırıyomu yoklsa rutın olarak heray kontrolemı gıdıyosunuz,bızım doktor hıc oyle bısı demedı,ben gıtmesem aylık gel demıcek yanı,allah muhafaza hastalık olsun gıdelım dıılde rutın olarak heraymı gıtmelı? Bıde aıle hekımıne yoksa cocuk doktorunamı goturuyosunuz?
Eki Görüntüle 407901 Eki Görüntüle 407902 Eki Görüntüle 407903
bayadır resim gelmiyo aden size gülücükler yolluyo....
selam kızlar
dün 2.ay aşısı yapıldı kızıma ikisinde pek ağlamadı ama zaturre aşıında ortalığı yıktı en yakanıda oymus ama o da 1dk bile sürmedi sustu sonra dün gece 1 saat falan huzursuzluğu oldu. sürekli ateş takibi yaptık gece 3te uyandıgımda ateşi 37,7ydi sağlık ocağındaki ebe 38 olursa paranox verirsin dedi. kakasını da yapamamıstı 3 gündür ıkındı bayagı dereceyle uyarmak zorunda kaldım rahatlasın diye biraz yaptı kakasını sonra 38i beklemeyelim dedik paranox yarım fitil verdik. ilk bi tanesi ziyan oldu fitili verdiğim gibi kızım kakasını yaptı:) 1 saat sonta 37,2ye düştü sabaha karşı hep öyle devam etti ama maşallah uyuması falan eskisi gibi. şuanda 37,1. galiba bu aşıyı da atlattık :)
kızlar yazılarınızı okudumda ben doğumdan sonra vitaminleri bıraktım hiç içmiyorum. eleviti halen devam edenler varmıs bende içsem mi diye düşünüverdim:) benim miniğin kilo alımı pek parlak değil malum belki faydası olur.
Canım sıkkın esımle bozustum yıne:)
dogumdan buyana yanı 2ay sonra ılkdefa bı alısverıs merkezınde yemek yıcez,kızın karnını doyuralım,yoksa yemekte dıllık vermez zaten ıyıce acıkmıstır dedım,neyse emzırme odasına gectım,kızım epey acıkmıs olmalıkı bıraz uzun kaldık,uzerıme 2kadın emzırdı cıktı,neyse ısım bıttı bende cıktım,bana nedıo bılıomusunuz
nerdesın sen,agac oldum beklemekten...
Bu ne okuzluk yaaa,sen nerde oldugumu bılmıomsn,ne yaptıgımı bılmıomusun,emen bebenın agzından memeyımı cekım,
baya bıldıgınız bu sebebten dolayı avm de tartıstık,yedıgım yemekte agzımdan burnumdan geldı...
Bende kızım ve oğlumun resmini eklemeye çalışacağım. Umarım olur...
Eki Görüntüle 408488 Eki Görüntüle 408489 Eki Görüntüle 408490 Eki Görüntüle 408491
ben bundan sonra çocuk düşünmüyorum ama yinede spirale sıcak bakmıyorum.. korunma işini eşime bırakıyorum.. hiç uğraşamam hap,iğne,spiral vs...
aaa cok biliyormus o,bırak bosver o malları kuzum sen yaa. memeyi bırakır ne demek ya Allah Allah sen emzirmeye devam et boşver,emdiği yere kadar.ben doktoruma sormustum sütüm mü beslemiyor acaba demiştim,oda olabilir dedi sen en az 2-3 lt su içmeye devam et demişti.seninkide cok su içme diyo,garip. bugun bende mecuren baska bir doktora gttm. bebişimin parmagında dolama cıktı iltihaplandı 1 günde nasıl oldu anlamadım,tırnagınıda yakında kesmedikki tırnak batsa. neyse gittik ama bi sogukki sorma. hamileydi sanırım suratında maske neyse hamile ise mantıklı dedim maske bebişine geçmesin gelen hastalardan. ama ben bu denli soguk nevale görmedim suratsız sey. bebege zorla elledi muayene etti resmen. hamile falan cana yakın olur dedim ama nerdeee. bu doktorların cogu gıcık ya.bzzm kızda sürekli emmesine ragmen sadece 50 gram almıs 1 haftada. ben anlamıyorumki. mama verme dedi sütün var dedi. ama benim sütümde besleyici degil sanırım,kilo aldırmadıgına göre. kızım hala günde en az 6 kez kaka yapıyor anlamıyorum kendisine ne kalıyo emdiginden.bugunku doktor ümraniye medicana
Arkadaşlar başka şehirlerde var mı bilmiyorum ama Ankarada Aba Piknik diye bir restorant var, o restorantın 20. yıl araba kampanyası vardı, çekiliş yapılmış, araba bir adama çıkmış, yedekte kardeşime çıkmış, ama adam çekiliş kağıdını getirememiş ve bir hafta süre vermişler, eğer adam hala kağıdı getiremezse araba kardeşimin olacakmış
kızlar korunma işini nasıl eşinşze bırakıyosunuz..condommu kullanıyosunuz yani..ya bn napcamı bilemedm condomla hiç bi zevk vermiyo ya..aramızda bi lastik sinir oluyorm..ömür geçmez böyle spiral taktırmayada korktm yorumlarınızdan sonra..erkekler başka ne şekilde korunurki
Canım bu erkekler hep böyle sabırsız oluyolar işte!!! boşver takma kafana.Yazdıklarınızı okuyunca aklıma geldı unutmadan sorayım,bu aylık kontrollerı doktorunuzmu belırlıyo yoksa sızmı,yanı doktor her ay cagırıyomu yoklsa rutın olarak heray kontrolemı gıdıyosunuz,bızım doktor hıc oyle bısı demedı,ben gıtmesem aylık gel demıcek yanı,allah muhafaza hastalık olsun gıdelım dıılde rutın olarak heraymı gıtmelı? Bıde aıle hekımıne yoksa cocuk doktorunamı goturuyosunuz?
canım maşallah çoook tatlılar.. kızımın gündaşı oğluşunda çok yakışıklı.. kızına ayrı bittim vallaBende kızım ve oğlumun resmini eklemeye çalışacağım. Umarım olur...
Eki Görüntüle 408488 Eki Görüntüle 408489 Eki Görüntüle 408490 Eki Görüntüle 408491
bende aynı seyı sorcaktım gecen gamze 'esım korunuyo ama,aramıza plastık bı sey sokmuyoruz...' gıbı bi şey yazmıstı ama kızım agladı o ara kalktım soramadım,sonrada unuttum.sıkıntı bu mesele üüüfff :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?