- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #51.161
dün ilk kez kızımın tvye ne kadar hayran hayran baktığını gördüm.. sürekli ağlayan kızım tv karşısında gıkı çıkmadan duruyordu, alıp emzireyim dedim mayışmıştı.. bi daha tv karşısına koyarmıyım hiç.. dizime yatırıp öyle oturcam arkası gelsin tvye:)
rotavirüs zehirli ishal aşısı.. büyük kızım kurban bayramında geçirmişti ve tam 6 gün ağzına lokma koymamıştı. sürekli wcdeydik, safraya kadar çıkarmıştı. ve sonuçç 2 kiloya yakın kilo kaybı( daha yeni toparlandı verdiği kiloları aldı. aşı bu hastalıktan korumuyor ama hafif geçmesini sağlıyormuş. damla şeklinde diye duydum.
dün ilk kez kızımın tvye ne kadar hayran hayran baktığını gördüm.. sürekli ağlayan kızım tv karşısında gıkı çıkmadan duruyordu, alıp emzireyim dedim mayışmıştı.. bi daha tv karşısına koyarmıyım hiç.. dizime yatırıp öyle oturcam arkası gelsin tvye:)
rotavirüs zehirli ishal aşısı.. büyük kızım kurban bayramında geçirmişti ve tam 6 gün ağzına lokma koymamıştı. sürekli wcdeydik, safraya kadar çıkarmıştı. ve sonuçç 2 kiloya yakın kilo kaybı( daha yeni toparlandı verdiği kiloları aldı. aşı bu hastalıktan korumuyor ama hafif geçmesini sağlıyormuş. damla şeklinde diye duydum.
Kızlar bu rotavırus asısı nedır benı bılgılendırın canlarım,eczaneden alınıyo galıba saglıkocagı kendı vurmuyo dımı,ne ıse yarıyo bu ası,ıgneylemı yapılıo yoksa agızdanmı verılıyo
yakın zamanda rota virüsünü malesef geçirmiş bi anne olarak anlatayım canım
rotavirüsü zehirli ishal yada kış ishali olarak da biliniyo sudan ve ellerden geçiyo bu virüs kızım banyo suyundan kaptı tedavi olarak bol bol emzirmekten başka yapacağın bişey yok verilen antibiyotik hiç bir işe yaramıyo işinin ehli doktorlar zaten antibiyotik vermiyorlar bende kullanmadım huysuzluk yapıyo uyku düzeni bozuluyo belirtileri yeşil kaka kakanın köpüklü olması ve sümüksü olması bunların herbiri tek başına olursa tanı koymak için yeterli değil son yarım saatte yapılan gaita tahliliyle tanı koyulabiliyo aşı 110 tl ile 160 tl arasında değişiyo iki doz şeklinde ağzıdan damla olarak veriliyo ilki 2. yada 3. aylarda yapılıyo (2. sini hatırlayamadım ) ilerleyen aylarda ve yaşlarda yakalnırsa bu virüse atlatması daha uzun sürüyo ve bebeği daha çok yıpratıyo önemli olan sıvı kaybetmemesi kusuyorsa ve ateşi çıkıyorsa ( çok şükür ki bizde öyle birşey olmadı) serum veriliyo 2. ay aşısıyla birlikte aynı gün sağlık ocakları vuruyo (eczaneden alıyorsun aşıyı ) eğer aynı gün vurulmazsa 21 gün beklenmesi gerekiyo ( 3. ayda aşı olmadığı için ben o zaman yaptırıcam bu aşıyı ) bu virüsü geçiren kişilerde aşıyı yaptırabiliyo daha kolay atlatmasını sağlıyo
öylemi diyosun...ne biliim kuzum korkuyorm işte ilerler daha kötü olur diye..niye öksürüğün kesilmemesi gerekiyo ki:44:
bide yrn 2.ay aşısı var babam herangi bi rahatsızlık olursa kesinlikle yaptrmıyosun çok tehlikeli dedi canlı aşı ya..napcam şimdi bn yaptıramıcakmıyım..
maşallah
iyi kapak olmuş hemde:))) kaç kilo doğmuştu bebişin canım?
ilaç inş. fayda eder de çabucak geçer
3450 doğmuştu..ilk 15 gün emmeyi becerememişti hatta...Allah'a şükür ...İnşallah herkesin bebeişi sağlıklı ve tosbik olur:)))
doktor bana gelirken carpol ver yarım saat öncesinde dedi. vermeyeyim mi?
:
canım dr dan geldik benimde 2. ay asılarım bu gündü yaptırma dedi haftaya gel iyileşmişse yaptırırız dedi hatta rota yı sonraya erteledi bu arada peditus öksürük surubu değil üst solunum yollarıyla alakalı bi şurup sana ne verdi dr bilmiyorum ama öksürük şurupları kullanılmıyormus artık birde dr su vereyim mi dedim ben arada mama veriyordum onunla alakalı o ver dedi hastaya o yüzden dedi bu arada bende de ateş yok burun tıkanıklığı + öksürük inşallah biran önce geçer canım
kızlar mei tai aldım ama bebişimi içine koyunca ağlıyor,şimdi küçük olduğundan ayaklarını kurbağa pozisyonunda koyuyorum ondan mı nedir kızım çok hareketli olduğu için sıkılıyor,şu bir ay da geçsede 3 aylık olduğunda bacaklarını salabilsem
diğer yönden çok iyi mei tai yi taktığımda sanki hamile gibiyim hiç ağırlığını hissetmiyorum bebişimin,ellerim bomboş oluyor,poşet taşıyabiliyorum
bir tek kızımın sevmesi eksik oda sever inşallah alışınca
kızlar beren son gğnlerde ellerini emmeye resmen yemeğe başladı daha önce yoktu? sizinkilerde yapıyomu??
Kızım memedeyken bana sırıtmaktan laf vermekten memeye konsantre olamıyo dana yaa,o halı okadar hosuma gıdıyokı bıraz tadını cıkarıp,ısrarla verıyorum bu seferde memeyı cekemıyorum agzından:) bıde acaıp televızyona bakıyo yaa,tvnın oldugu odaya getırdıgm anda hemen farkedıyo televızyonu,eger aglıyosa anında susuyo pur dıkkat tvye bakıyo,zararlı oldugunu bıldıgm ıcın bu durumu susturucu olarak kullanmıyorum tabıkı
cnm çoookk saoll yaa bilgilendirdiin için bnde yrn götrcem sağlık ocağına ama yaptırmıcam aşıyı o zmn..bna peditus değilde m ile başlayan bişi verdi gerisini okuyamıyorm :)) ama oda dedi zaten bunu yazıyorm ama şimdi vermeyin eğer çoğalırsa verrsnz dedi..olmadı tekrar gelirsnz şimdilik bi skıntı yok dedi..Allah şifa versin kuzucuklarımıza cnm yaa..
ALLAH bu annelerden razı olsun bende aynı metodu uygulamayı dusunuorumm hele su 40 bı cıksın:))) Şafak 1anneme bırakıyorum 1saat cnm doyuruyorum sütümüde sagıyorum annem bakıyor.
kızlar oğlum uyumuyodu yerine koyunca hmn uyanıyodu bnde artk altıma işicektm afedersnz yani ona bile gidemedm bn gelene kdr oyalansın diye şu ayaklarına takılan kuklaları ellerine taktım bitanesi çıkır çıkır ediyo salladıkça bi geldim uyumuş...yaklaşık 1 saattr uyuyo..uyancak gibi oluyo o kukla çıkır çıkır edince tekrar uyuyo...emin olamadm acaba onlarmı sağladı bu kdr uyumasını..söyleniyo söyleniyo yine uykuya dalıyo..ama şimdi bn uykusuzluktan ölüyorm brz yanına uzaniim desem uyanır eminimmoffff deliksiz bi uyku çekmek istiyorum yaaaa...
canım benim kuzenim çocuk doktoru onu aradım bana peditus birde s ile başlayan başka vermişti onu söyledim kuzen dediki 2 sinide verme bebeğin cok kücük ateş yoksa burnunu sürekli temizle gecer dedi birde sürekli git ciğerlerini dinlet eger ciğerlere gecerse önemli erken tedaviye başlansın dedi ama gecmeden atlatırsın dedi bende şurupları bıraktım keşke yakınımda olsa böyle başka doktorların ilgisizliğni çekmeye gerek kalmaz neyse haber vereyim dedim bana yine uykusuz bir gece sana da tekrardan gecmiş olsun
Bugun dogumdan sonilk defa evime ev islerine yardima gelen ablanin soylediklerini siralayayim
Aaa cok kilo almissin
Sutun yok mu? Niye mama veriyorsun.
Kucaga alistirma, ben 4 cocuk buyuttum ilk aylar kucagima almadim.
Ac galiba bu cocuk
Ardindan da ben bakicin olabilirim dedi:) maasi az soyledim de yirttim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?