2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bebeklerın hepsımı tvye hasta acaba? Cok ılgılerını cekıyo
rotavırusu doktorumuza sorup yaptırayım gerekırse,ıgne olunca canı acıyo dıye endıselenıodum damlaysa kolay olur,canım yaa bılıosan soylermsn canlı ası nedemek?

benmkide bakıo tvye, baksa nolcakki,
tmm bakmasa daha iyi ama bakmasının sakıncası ne ki cnm,
sen tecrübeli anne olarak araştırmışsındır,
bide bu rota aşısını sen yaptrdınmı yeni bebişine,
yani sonucda büyük prensesin gecirmişya bu hastalıgı,
ona istinaden hala yaptrmadınsa sakıncası falanmı var cnm

yakın zamanda rota virüsünü malesef geçirmiş bi anne olarak anlatayım canım

rotavirüsü zehirli ishal yada kış ishali olarak da biliniyo sudan ve ellerden geçiyo bu virüs kızım banyo suyundan kaptı tedavi olarak bol bol emzirmekten başka yapacağın bişey yok verilen antibiyotik hiç bir işe yaramıyo işinin ehli doktorlar zaten antibiyotik vermiyorlar bende kullanmadım huysuzluk yapıyo uyku düzeni bozuluyo belirtileri yeşil kaka kakanın köpüklü olması ve sümüksü olması bunların herbiri tek başına olursa tanı koymak için yeterli değil son yarım saatte yapılan gaita tahliliyle tanı koyulabiliyo aşı 110 tl ile 160 tl arasında değişiyo iki doz şeklinde ağzıdan damla olarak veriliyo ilki 2. yada 3. aylarda yapılıyo (2. sini hatırlayamadım ) ilerleyen aylarda ve yaşlarda yakalnırsa bu virüse atlatması daha uzun sürüyo ve bebeği daha çok yıpratıyo önemli olan sıvı kaybetmemesi kusuyorsa ve ateşi çıkıyorsa ( çok şükür ki bizde öyle birşey olmadı) serum veriliyo 2. ay aşısıyla birlikte aynı gün sağlık ocakları vuruyo (eczaneden alıyorsun aşıyı ) eğer aynı gün vurulmazsa 21 gün beklenmesi gerekiyo ( 3. ayda aşı olmadığı için ben o zaman yaptırıcam bu aşıyı ) bu virüsü geçiren kişilerde aşıyı yaptırabiliyo daha kolay atlatmasını sağlıyo

anladım canım,cok gecmıs olsun,asıda baya pahalıymıs esasında onemlı bı ası,devlet neden karsılamazkı?

canım dr dan geldik benimde 2. ay asılarım bu gündü yaptırma dedi haftaya gel iyileşmişse yaptırırız dedi hatta rota yı sonraya erteledi bu arada peditus öksürük surubu değil üst solunum yollarıyla alakalı bi şurup sana ne verdi dr bilmiyorum ama öksürük şurupları kullanılmıyormus artık birde dr su vereyim mi dedim ben arada mama veriyordum onunla alakalı o ver dedi hastaya o yüzden dedi bu arada bende de ateş yok burun tıkanıklığı + öksürük inşallah biran önce geçer canım

3450 doğmuştu..ilk 15 gün emmeyi becerememişti hatta...Allah'a şükür ...İnşallah herkesin bebeişi sağlıklı ve tosbik olur:)))

inşallah canım ya bende insanların senin sütün yetmiyor mu kalitesiz mi yağlı değil mi demelerinden bi de üstüne ilk ay tam 600 gr alınca alamayınca kafayı sütümle sıyırdım ve mama vermeye başladım halbuki cokta ii sütüm olduğuna inanıyordum insallah bende motivemi yüksek tutup mamayı bırakıcam zaten az veriyorum

kızlar mei tai aldım ama bebişimi içine koyunca ağlıyor,şimdi küçük olduğundan ayaklarını kurbağa pozisyonunda koyuyorum ondan mı nedir kızım çok hareketli olduğu için sıkılıyor,şu bir ay da geçsede 3 aylık olduğunda bacaklarını salabilsem
diğer yönden çok iyi mei tai yi taktığımda sanki hamile gibiyim hiç ağırlığını hissetmiyorum bebişimin,ellerim bomboş oluyor,poşet taşıyabiliyorum
bir tek kızımın sevmesi eksik oda sever inşallah alışınca

doktor bana gelirken carpol ver yarım saat öncesinde dedi. vermeyeyim mi?

:

bence verme ocak anneleri olarak yarımız verdik yarımız vermedik hiçbirinin ateşi çıkmadı dr elimde bulunsun diye yazıyorum ama takip et 38 olmadan verme dedi çıkmadı ztn aşılar eski aşılar gibi değilmiş ithal olduğundan ateş yapmıyomuş

15 gün sonra 4. ay aşımız var belki o zaman veririm bikaç bebeğimizin ateşi oldu 4. ay aşılarında

cnm çoookk saoll yaa bilgilendirdiin için bnde yrn götrcem sağlık ocağına ama yaptırmıcam aşıyı o zmn..bna peditus değilde m ile başlayan bişi verdi gerisini okuyamıyorm :)) ama oda dedi zaten bunu yazıyorm ama şimdi vermeyin eğer çoğalırsa verrsnz dedi..olmadı tekrar gelirsnz şimdilik bi skıntı yok dedi..Allah şifa versin kuzucuklarımıza cnm yaa..

cnm başta ağlayıp sıkılabiliyolar ama yürüyünce dışarda hmn uyuyo bnmki..bide bacaklarını düzgün koyduna emin ol bazen bi kontrol ediyorm eciiş bücüş olmş içinde yavrumun hmn düzeltiyorm

ya bende sanıyorum bi tek benimki böyle okuyunca anlıyorum bunların hepsi böyle:)

canım benim kuzenim çocuk doktoru onu aradım bana peditus birde s ile başlayan başka vermişti onu söyledim kuzen dediki 2 sinide verme bebeğin cok kücük ateş yoksa burnunu sürekli temizle gecer dedi birde sürekli git ciğerlerini dinlet eger ciğerlere gecerse önemli erken tedaviye başlansın dedi ama gecmeden atlatırsın dedi bende şurupları bıraktım keşke yakınımda olsa böyle başka doktorların ilgisizliğni çekmeye gerek kalmaz neyse haber vereyim dedim bana yine uykusuz bir gece sana da tekrardan gecmiş olsun

anneme bırakıyorum 1saat cnm doyuruyorum sütümüde sagıyorum annem bakıyor.
ALLAH bu annelerden razı olsun bende aynı metodu uygulamayı dusunuorumm hele su 40 bı cıksın:))) Şafak 1

Aynennnnn bazn atlıorum yataktann bezını alıp gelene kdr uyums oluo:) sonra dıyorumkı uzanayım yanınaa hemen baslıo dudak kıvrmaya acıo gozlerını bız annemle teshısını koyduk zatn benım oglum kuş uykusu uyuo:))) Mınık kusum mınık kusum al sana kus dıo annem:))) Sabırrrrrrrrr acıdır meyvesı tatlıdır atasozuyle cumlemı pekıstırmek ısterım:))))

Herkese günaydın;

Az önce annemi Ankaraya gönderdik, Eşim annemi otogara götürdü, birazdan gelecek kahvaltı yapacağız, Neredeyse üç aydır gece gündüz sürekli annemle birlikte olmaya öyle alışmışım ki o gidince kendimi yapayalnız hissettim, hayırlısıyla tayinimiz ankaraya bir çıksaydı

kuzenın nerde doktorluk yapıyo canım

Bugun dogumdan sonilk defa evime ev islerine yardima gelen ablanin soylediklerini siralayayim

Aaa cok kilo almissin
Sutun yok mu? Niye mama veriyorsun.
Kucaga alistirma, ben 4 cocuk buyuttum ilk aylar kucagima almadim.
Ac galiba bu cocuk

Ardindan da ben bakicin olabilirim dedi:) maasi az soyledim de yirttim:)

heheheh iyi yapmışsın cnm sonra ortalıkta annesi böyle yapıyodu şöyle yapıyodu cocuk kg almıyodu hep hastaydı ben düzelttim diyede sıralıyverir bunlar.

DMF

cnm arkadaşım cok güzel cıkmışsınz benim halama avcılarda şu büyük park varya yukara hani hep polisler duruyo bide villalar var kaptan mydı deniz köşklerimiydi orda bire gece klubu var hani belki tanışııyosunuzdur adıkda sevinç kuzunun saçlarda adenle yarış halinde yavrum benim cok tatlı

bu arada kızlar dün giremedim fazla yaptıklarımı anlatayım kadın almıyorum eve sırf efor sarfedip kg vereyim diye camları sildim balkonları yıkadım yerleri silim süpürdüm toz aldım banyoyu cifledim balkon sandalyelerini ve şemsiyesini yııkadım sezonu açtım veee ben bunları yaparken aden hiç uyumadı ve hep ağladı son olarak adeni yıkadım plates yaptım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…