- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #51.261
kızlar ben banyodan sonra kızımın vücuduna hiçbişe sürmüyorum ama sürcem artık mustelanın masaj yağı var onumu alsam yoksa bide vücut losyonu var onumu alsam karar veremedim off hangisi daha iyi acaba?
2.ay kontrolundeb geldik..ayy içim rahatladı bebişimiz 6 kilo olmuş..62 cm boyu..sütün az yok yetmıo die asabımı bozanlara kapak oldu buda...:))
yalnız kusmalar fizyolojik reflu olabilir dedi...Tribudat die bi şurup verdi..10gün kullancaz bakalım..yarında aşımız var....
rotavirüsü aşısını sordum..doktor " senin gibi bir anne " ye yaptır derim dedi...ben biraz pinpirikliyim ya:))
ben vücut losyonunu kullanıyorum gayet güzel tavsiye edebilirim,bazen kendıme de kullanıyorum
slm kızlar kızım pazar gecesinden beri 1 kere kakasını yaptı oda dün gece dr lavma verdi ondan mı yaptı acaba bilmiyorum sizde aynı sorunu yaşayan var mı 3 gün yapmasa sorun olurmuş annemde bebekler büyüdükçe kakasını daha seyrek yapar dedi bilemedimmm bide benim sezeryan yerim sertliği hala geçmedi enfeksiyon geçirdim ondan mı acabaa
ben 1-2 kez salladım ayağımda.. şimdi ne yapıyorum bende bilmiyorum.. çok huysuz bu aralar.. öyle yırtına yrtına ağlıyorki.. uykusu geliyor karnı aç ama ne emiyor nede uyuyabiliyor..gazını çıkarıyorum, kendi de çıkarıyo ama yok uyumuyobebeğini ayakta sallayarak uyutan war mııı?? ben son günlerde sallıyorum çünkü hiç bi şekilde durmuyo, gece uyandığında da uykuya geçemiyo hemen, sallayınca hiç olmazsa daha çabuk uyuyo.. hani karnı tok gazı yok altı kuru ama yatağa koyduğumda ağlıyo, bu şekilde kendi kendine uyuyan bebekler warmış.. war mı böyle bebeği olan şanslı anneler.. :))
valla bnmkinin gaz sıkıntısı fln yoksa uyuyabiliyo öyle..hatta bugn sadece emmek için kalktı şaka gibi emziriyorm ve yatırıyorm uyuyo..anlaşılan uykusuz bi gece bizi bekliyo :))
ben hiçbişi sürmuyorum ..bebe yağıyla msaj yapalım dedik ama bu sefer bebek yağı gitmıyorki üstünden kıyafetler hep yağ olur ...napsamm ki
bedriyecim biz neler çektik bu konuda... ilk olarak oğlum 4 gün yapamadı kakasını çatlayacaktı resmen ne kadar huzursuz ve rahatsız ettiyse onu...
dha sonra teyzem tavsiye etti kulak çöpünü zeytinyağına sürüyorsun onu popoya fitil koyar gibi çok bastırmadan hafifçe makatı uyarıyorsun bu şekilde bir iki uyarıdan sonra pırt bütün kaka dışarıda... bu şekilde 1 ay sürdü hergün bu şekilde kaka yaptırdık... geçen ay kontrolünde doktorunada sorduk normal bir durum dedi ek gıda almayan bebek kabız olamaz bağırsaklarını çalıştırmayı bilmediği için yada makatı dar olabilir bu yüzden kakayı kendisi yapamayabilirmiş bizim yapptırmamızı beklermiş zamanla düzelir dedi... hatta burada birçok arkadaşla konuştuk bu zeytinyağını... şuan 2 haftadır oğlum kakasını kendi yapmaya başladı şükür... umarım sizde bu sorunu aşarsınız...
canım geçer o sertlik benimde baya sertti içi şimdi tamamen geçti nerdeyse çok az var..
selam kızlar. benim oğlumda 2-2,5 günde bir kaka yapıyo 1 haftadır.doktor yarım çay kaşığı zeytinyağı ver dedi. verdim.ama çok değişiklik olmadı.genel olarak huzursız değil ama neden yapmıyo diyorum. ben anne sütüne takviye mama veriyorum.
benim kızımda 2 gün öncesine kadar kakasını düzenli yapıyodu ama şimdi yapmıyo huzursuzluğuda yok hatta önceki sayfalara bakarsan bende bundan bahsediyodum canımm
kızlar kısır yiyin bol süt yapıyor.bulgur zaten süt yapar.dün ben bol yeşillikli kuru soğanlı yeşil soğanlı kısır yaptım içinede boll kimyon kattım soğanlar bebişime gaz yapmasın diye öylede oldu.
kalanıda dolaba koydum çok yapmıştım.bebişten fırsat olmuyo yemek yapmaya bende abur cubur yerine kısır yiyorum.üzerinede içim yanıyo bolbol su içiyorum maşallah sütüm artıyor
dışarı çıkarmak için en az 4-5 ayı beklemek gerekmiyomu cnm :44:
uzun bir aradan sonra hepinize merhabalar güzel anneler ben 1 nisanda çooooooooook zor bir şekilde normal doğum yaptım. o zamandan beri ilk defa ayağa kalkabiliyorum, çok zor günler geçirdim bebeğimle bile ilgilenemiyordum daha yeni yeni ilgilenebiliyorum tam zorluklar geçti derken dün sağlık ocağından aradılar oğlumun topuk kanında sorun çıkmış tiroid değerleri yüksekmiş yeniden kan verdim ankaraya gidecek 15 güne sonuç belli olurmuş aynı zamanda hastanedede kan verdik bugün sonuç çıkıcak inşallah düşmüştür değerler
ne olur kızlar duanızı esirgemeyin canım çok sıkılıyor rabbim kimsenin evladına hastalık vermesin hasta olanlar da Şafi ismiyle şifa versin amiiiinnn
Kızlar bugün evimi temizletiyorum annemle sokakta böyle temizliğe giden bir abla harıl harıl evimi temizliyorlar bende üst katta annemlerin evinde mertoşa bakıp onlara yemek pişirdim...
sanırım haftaya evimize geçeriz ama uyumadan uyumaya...annemin evini çok özlemişim 2.5 ay iyi geldi... eski günlerdeki gibi ama kendi evimide özledim kocamla baş başa kalmayıda...
neyse sizlere sorum olacak lütfen bana cvp yazında pipirikliğim gitsin...
pazar günü anneler günü ya eşim annesinin yanına gidecek... annemde ananemin mezarına gitmek istiyor... ordanda teyzemlere gideriz dedi...
ben ananemi çok severdim ama oğlumla mezarlığa gitmenin bir sıkıntısı olmaz değilmi... bebek ya sonuçta... anneme üzülür, kırılır diye demedim...
sizce yanlış yapmam değilmi yoksa tam tersine ananem sevinirmi beni evladıyla hissederse?
Cnm benim annem 10 gün durduğu halde gidince bir boşluğa düşmüş gibi hissettim kendimi...
Cnm çok geçmiş olsun. Kabız olmamaya çalış. Arkadaşlarında dediği gibi bol bol zeytin yağı sür. Eğer çok kötüysen hemoroid için kremler var ondan kullan. Ben de ıkınmaktan olmuştum baya kötüydüm krem kullandım lavman gibi bişey. Çok kötü bişey ya. İnş biran önce atlatırsın.
aynen bnde yaptm dün fazla yaptm bugnde kahvaltıda yedm..
merhaba güzel annelerr. çok ama çok zor bir geceden sonra aranıza uğrayabildimm. kızım gece çok korkuttu bizi. güzelce uyuttuk yan yatırdık,yan yatıs desteklerini koyduk birkaç dk sonra ağlama sesi ile koştuk yanına. kusmuş hem agzından hem burnundan. ama böyle kopkoyu çökelek gibi,birde sünüyor. koyu oldugundan mıdır ne ise kızım nefes alamadı bir süre,az da olsa morardı. annem yanımdaydı Allaha sukur hemen ters çevirdik cocugu agzından burnunda kalan varsa cıkarsın diye. şansa hapşırdı o sırada burnunu tıkayan kalan kusmuklar da çıktı. Allahımmm ne korkunc ne zor bir an anlatamam size. hemen doktora götürdük akciger röntgeni çekildi,cigerlerine kaçmıssa tehlikeliymiş kustugu. temiz cıktı Allaha sukur. sabaha kdr gözümüze uyku girmedi. şansıma annemde kalmıstım dün (dişime uygulanan 1 kanal,2 dolgu,1 de yirmilik diş çekimi sonrasında aşırı ağrım sebebi ile ). Rabbim korusun yavrularımızı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?